!

Adam Bray

Könyvei 9

Adam Bray: Marvel Studios – Szereplők nagykönyve
Patricia Barr – Adam Bray – Daniel Wallace – Ryder Windham: Star Wars – Minden ami Star Wars
Adam Bray: Marvel – Amiről tudnod kell és tudni érdemes
Adam Bray – Kerrie Dougherty – Cole Horton – Michael Kogge: Star Wars – Amiről tudnod kell és tudni érdemes
Adam Bray: Star Wars: Lázadók – Képes útmutató
Ryder Windham – Adam Bray: Star Wars: Rohamosztagosok – A páncél mögött
Adam Bray: Ultimate Marvel
Adam Bray: LEGO Star Wars: Into Battle!
Adam Bray – John Sazaklis – Lorraine Cink – Sven Wilson: Marvel Absolutely Everything You Need to Know

Kapcsolódó sorozatok: Star Wars – Képes enciklopédia


Népszerű idézetek

>!
Saille P

Quinlan éppen egy titkos küldetésen van a Tatuinon, amikor Qui-gon Jinn és Obi-van Kenobi megérkezik Mos Espába, nemsokkal a Boonta Est futam előtt.

42. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Obi-Wan Kenobi · Qui-Gon Jinn · Quinlan Vos
4 hozzászólás
>!
Saille P

Finis Valorum a Köztársaság főkancellárjaként uralkodik a nabooi csatát megelőző években. Annak ellenére, hogy jószándékú, kevés barátja van a politikai szférában, és képtelen megakadályozni, hogy a Kereskedelmi Szövetség blokád alá vonja a Naboo bolygót. Valorum gondoskodik róla, hogy két Jedi követ, Qui-gon Jinn és Obi-van Kenobi tárgyalásba kezdjen a blokád megszüntetéséről, a Kereskedelmi Szövetség azonban megszállja a Naboot.

49. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Finis Valorum · Obi-Wan Kenobi · Qui-Gon Jinn
>!
Saille P

Padmé és Anakin azt hiszik, hogy elérkezett számukra a vég, és nem akarják tovább rejtegetni egymás iránt táplált érzelmeiket. Szerelmük olyan láncreakciót indít el, amely végül Anakin megszállottságához és pusztulásához vezet.

51. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anakin Skywalker · Padmé Amidala
>!
Saille P

Qui-gon nemes, türelmes, bölcs, és szoros összhangban van az Erővel, mindezek mellett pedig tapasztalt harcos is. Legnagyobb erőssége talán mégis az empátiája minden életforma iránt, beleértve a legszerencsétlenebbeket is.

22. oldal

Kapcsolódó szócikkek: az Erő · Qui-Gon Jinn
>!
Saille P

Független jedi

Qui-gon Jinn kiválóan képzett jedi mester, mégis ösztönös, nyughatatlan lélek, aki makacsul követi a saját útját, hogy egyensúlyt teremtsen az Erőben.

23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: az Erő · Qui-Gon Jinn
>!
Saille P

Mint a legtöbb jedit, Obi-vant is azonosították hat hónappal a születése után, és azonnal el is kezdte a kiképzést, hogy már fiatalkorában megtanulja kezelni a haraggal és félelemmel járó helyzeteket. Noha Obi-vant sokszor meglepik Qui-gon döntései, és zavarja, hogy mestere rendszeresen szárnyai alá vesz mindenféle szerencsétlen élőlényt, tiszteli Qui-gon vezetői képességeit és tudását. Ketten együtt félelmetes csapatot alkotnak.

20. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Obi-Wan Kenobi · Qui-Gon Jinn
>!
Saille P

A Galaktikus Szenátus számos jedi lovagot soroz be parancsnoknak a gyorsan megalakított. Köztársaság Nagy Hadseregébe. Jedi tábornokként Obi-van és tanítványa, Anakin Skywalker számos ütközetben vesznek részt a Konföderáció ellen. Miközben Anakin a jobb vadászpilóta, Obi-van diplomataképességei, különösen az, hogy képes megelőzni és megakadályozni háborúk kitörését, nagy hírnevet szereznek neki. Sokan csak úgy hívják, a „Közvetítő”.

20. oldal

>!
Saille P

Politikai manőverezés

Miután a szenátus értesül róla, hogy a szeparatisták a geonosisi öntödéket használják egy hatalmas droid hadsereg előállítására, a szenátorok vészhelyzeti jogokat szavaznak meg Palpatine főkancellárnak. Ez a szavazás lehetővé teszi Palpatine számára, hogy bevesse a frissen elkészült klón hadsereget a szeparatisták ellen, annak ellenére is, hogy a Jedi Rendet zavarja a klónok kétes eredete.

24. oldal