!

A. J. Christian magyar

1975. július 1. (Budapest) –

Teljes névHrubos Krisztián
NemFérfi

Könyvei 11

A. J. Christian: Mit keresett Isten a hálószobában?
A. J. Christian: Mit keresett Isten a nappalimban?
Almási Kitti – A. J. Christian – Csernus Imre – Popper Péter: Miért vagyunk boldogtalanok?
A. J. Christian: A nőkkel csak a baj van?
A. J. Christian: A férfiakkal csak a baj van?!
A. J. Christian – Mérő László – Popper Péter – Sas István: Hazugság, önámítás, érdek
A. J. Christian: A Teljesség Tekintete
A. J. Christian: Talen – A Válaszok Könyve
A. J. Christian: A Teljesség Hangja
A. J. Christian: A Teljesség Illata

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Nyitott Akadémia


Népszerű idézetek

>!
szera

Ugyanis van egy nagy titok, amit az emberek valahogy nehezen vesznek tudomásul. Hiába mondom én valakinek, hogy nagyon szeretlek – azt, hogy valóban szeretem-e, csak ő tudhatja! Mert ha könnyebb velem az élete, ha szabadabb, ha jobban el tudja viselni a rá rótt terheket, akkor szeretem. Ha rosszabbul él velem, ha bűntudatosabb, ha a terhei megnövekednek mellettem, akkor nem szeretem. Ezt ő tudja eldönteni, nem én – én csak mondhatom.

140. oldal, Popper Péter

>!
Łaetitia

… a legtöbb, amit az ember a másiknak adhat szerelemben, házasságban, barátságban: az idő. A gyémántgyűrű is nagyon szép ajándék, az autó is, de egy igazán okos nő azt értékeli legtöbbre, ha a partnere időt ad neki a véges életéből. Ha sokat van vele együtt. Ennél nagyobb ajándék – amennyiben a másik jó szívvel adja, örömmel van együtt vele – nem létezik. Ebben a rohanó világban többek között az teszi tönkre a kapcsolatokat, hogy az embereknek nincs idejük a minőségi együttlétre…

147. oldal

>!
szera

Az okozza a legnagyobb szenvedést az embernek, ha azt mondják neki, hogy nem kellesz! …. vigyázni kell, kit, miben és mikor utasít el az ember, mert ezzel nagyon nagy sérüléseket tud okozni.

131. oldal, Popper Péter

>!
zsofigirl

A legnagyobb önbizalmat úgy lehet elérni, hogy tudatosan ugrom bele olyan kihívásokba, amelyektől félek.

27. oldal

>!
megan29

Ha a nő nem kap pozitív visszajelzést a közeledésére, általában kipörgeti magából a vágyat, és egyszer csak úgy néz rád, mint bárki másra. Nem véletlenül mondja a legtöbb tapasztalt férfi, hogy míg a női lélek kinyitásához sok kulcs létezik, lehetőség kevés.

94

2 hozzászólás
>!
szera

… fel kell tenni a kérdést, hogy van-e még dolgunk együtt? Ugyanoda tartunk, vagy valahol az együttélés évei alatt szétváltak az útjaink? Vagy valami meghibásodott a kapcsolatban? Mert nem kötelező, hogy a közös út halálig tartson. A dolgok igenis elmúlhatnak, és ez nem tragédia.

155. oldal Popper Péter

2 hozzászólás
>!
Kkatja P

Egy valódi férfi képes úgy szeretni, hogy miközben a kapcsolatotok szorosabbá válik, te egyre szabadabbnak érzed magad.

101. oldal

Kapcsolódó szócikkek: férfiak · szabadság · szeretet
>!
Cicu

Amikor a férfi az első randin bekövetkező szeretkezés után nem jelentkezik, akkor is elment volna, ha hetekig tartó udvarlás után bújtok össze. Liz, a pasas egy szeretkezés alatt annyi mindent felfog belőled, amennyit egy esztendő beszélgetés alatt sem lehetne. Míg neked időre van szükséged, hogy kiismerd a másikat, a férfi a szeretkezés alatt megél téged, és tökéletesen tisztába kerül azzal- igaz nem tudatosan, csak ösztönösen –, hogy egymáshoz illetek-e.

>!
Rose_M

A legenda szerint Salamon királynak volt egy gyűrűje, amelybe az volt belevésve, hogy minden elmúlik. Ha nagyon nagy bajban volt, akkor ránézett a gyűrűre, és eszébe idézte, hogy ez a rettenet nem fog örökké tartani. Sőt, ha nagyon boldog volt, akkor is rápillantott, hogy emlékeztesse magát: ez is el fog múlni, mert minden elmúlik.

155. oldal

>!
Cicu

Ezért mondom mindig, hogy az őszinteség akkor is jobb, ha fáj: ha a fájdalom elmúlik, a tapasztalattal csak több leszel. A hazugság kényelme viszont önmarcangolást és kétségeket teremt.