!

A. I. Willis magyar

Nem

Képek 1

Könyvei 1

A. I. Willis: Victoria

Népszerű idézetek

Sziszifitt00>!

Kedves barátom, valójában nem nőttünk ki az állati sorból. Még ön sem, legyen bármily művelt és bosszantóan fegyelmezett.

45. oldal (Papirusz Book Kiadó, 2018)

Sziszifitt00>!

Egy régi ismerős egyszer ironikusan úgy fogalmazott, hogy
az Író megnyerő és jóképű, amikor éppen nem uralkodik el rajta
a melankólia, illetve nem bosszankodik valamilyen apróságon.
Ezért aztán sohasem megnyerő és jóképű, szokta mondani, és
nevetett.

15. oldal (Papirusz Book Kiadó, 2018)

Sziszifitt00>!

Az Író némelyik kollégáját szívből utálta. Az ő elismerésükre vágyott a legjobban.

30. oldal (Papirusz Book Kiadó, 2018)

Sziszifitt00>!

Az ember ösztönlény. A legtöbben nem is sejtik, milyen kiszolgáltatottá teszi őket az a téveszméjük, hogy képesek uralni a testüket és a lelküket. Ők mindenkor elbuknak.

45. oldal (Papirusz Book Kiadó, 2018)

Sziszifitt00>!

Csak az tud puszta akaratával hegyeket mozgatni, aki nem szégyell leborulni akár egyetlen fűszál előtt, ha az a kiválasztott földből sarjad.

56. oldal (Papirusz Book Kiadó, 2018)

Suz_n P>!

Tudják mi egy magamfajta angyal feladata?

Egy frászt.

Egyáltalán nem az, amire most gondolnak.

Az emberek azt hiszeik, hogy bőven elég létezni, hibát hibára halmozni, vagy – ami még rosszabb – nem tenni semmit, csak maguk elé bambulva ücsörögni, és mégis minden rendben lesz, mert az angyalok majd megoldják. Hát egy nagy túrót. Ez nem így működik, Kérem, mondják hangosan utánam: “őr-an-gyal”. Őr-angyal. Őrző-angyal. Nem megcsinálunkmindenthelyetted-angyal. Vagyis a gyengébbek kedvéért: ha van mit őrizni, akkor segítünk. Egy jól megélt életet érdemes őrizni, mert szebb és magasztosabb bármelyik templomnál. Tervezzék meg az alaprajzot, osszák be a munkát, hordják csak a téglákat, keverjék a habarcsot. Építkezzenek bátran,szorgalmasan és a legjobb tudásuk szerint. Verejtékezzenek, nyögjenek, időnként kínlódjanak cefetül. Akkor tudunk segíteni, ha ők végzik az oroszlánrészét a melónak. Ez egy olyan égi bankhitel, amelyhez tetemes önrész van előírva. Különben nincs segítség. Punktum.

66. oldal

Sziszifitt00>!

Tudják, az idős kor azért nehéz, mert annyi mindent mérlegelni kell… A fiatalok irigylésre méltó gyorsasággal képesek meghozni a legbutább döntéseket is.

6. oldal (Papirusz Book Kiadó, 2018)

Sziszifitt00>!

Amióta megtanultam alávetni magam a nálam hatalmasabbnak és a természeti rend feltétlen fennhatóságának, képes vagyok érezni a többi élőlényt körülöttem, és uralni a saját erőmet. Megnyílt számomra az örök nirvána és a tudás kapuja. Nem ismerem a félelmet, a testi vagy lelki szenvedést. Folyamatos mámorban élek, ami olyan erős, mint a heroin, de nem pusztít engem, hanem egyre erősebbé tesz. Kedvem szerint erősítem fel vagy csendesítem le a bennem hullámzó parttalan gyönyört. Ha úgy szeretném, általam mások is bele tudnak kóstolni az elsöprő kábulatba… Az én álmom mások valóságává válik, az én valóságom utat talál mások álmaiba.

56. oldal (Papirusz Book Kiadó, 2018)

Sziszifitt00>!

A többségnek azt üzenem: ébresztő, pupákok! Tessék arra használni az életet, amire való, és élni végre! A porszívóval sem fogat mosni szokás, hanem port szívni. Haha… Ez a szívásos példa nagyon jó, tetszik. Most találtam ki.

67. oldal (Papirusz Book Kiadó, 2018)