prupul  P 16


Összes kitüntetés 10


Kedvenc könyvek 10


Aktuális olvasmányok

Stephen R. Covey: A kiemelkedően sikeres emberek 7 szokása
Kapitány Ágnes – Kapitány Gábor: Beszélő házak
Bakó Boglárka – Tóth Eszter Zsófia: Határtalan nők
Kuczka Péter (szerk.): Galaktika 48.
Dornbach Mária (szerk.): Obi, a gőgös kókuszdió
Elisabeth Badinter: A szerető anya

Bakó Boglárka – Tóth Eszter Zsófia: Határtalan nők Kizártak és befogadottak a női társadalomban

>!
2014. december 7., 23:46
>!
2014. december 22., 15:03
>!
2015. január 4., 13:26
>!
2015. január 11., 13:24

Utolsó karc

+
>!
prupul P
Bradburyre olvasom magam!

7. hét összefoglaló (jan. 12-18.)

Folytattam a kubai joruba mítoszok és mesék olvasását, belelátva ennek a világnak a sötétebbik oldalába is. Legrosszabbat ugyan nem kell választani, de mondjuk a Jemajá és Oggun c. erőszakolós (és az erőszakot romanticizáló) történet elnyerhetné ezt a címet. Na de a legjobb legyen a Miért vannak vakok a világon. Mert az iszákos isten elfelejtett szemet adni az emberek egy részének.

Versek terén alapvetően továbbra is Takács Zsuzsa volt soron. Tettem néhány kitérőt is, pl. Babitsnak egy furcsa verse felé ("nesz nélkül bomlik a hulla"). Eredetileg T. Zs.: Búcsúzni jöttem, mondom lett volna a kedvenc, aztán elbizonytalanodtam Hacsó Erzsébet: Maradj! c. versét látva és végül Takács Zsuzsától a Kérdezd meg az, ami most valamiért leginkább tetszik ("Életemnek egyik változata ez."). http://moly.hu/idezetek/298037

Fejtágítók terén most szembesültem azzal, hogy a hétfői cikket (Waris Dirie) a múlt heti összefoglalóhoz soroltam.. na mindegy. Az Örökbe.hu most is hozza a szokásos magas színvonalat, heti kedvenc viszont a műlábas popsztárról szóló írás és videó.
https://www.youtube.com/watch?v=jA8inmHhx8c