pink_roses 45


Összes kitüntetés 84


Kedvenc könyvek 22

Kedvenc sorozatok: A Q-ügyosztály esetei, Fredrika Bergman, Millennium, Sebastian Bergman, Victoria Bergman-trilógia

Kedvenc alkotók: Hans Rosenfeldt, Jussi Adler-Olsen, Kate Morton, Kristina Ohlsson, Samuel Bjørk, Sarah Addison Allen, Stieg Larsson


Aktuális olvasmányok

>!
2014. január 5., 21:54

Utolsó karc

+
>!
pink_roses
2015. könyvekben – kérdez – válaszol

köszönöm a meghívást @PRicsmond!

1. Legjobb könyv, amit 2015-ben olvastál:
Nálam az idei év (bár még csak szeptember van) Stieg Larsson Millennium sorozatáról szólt, úgyhogy attól tartok sokszor fognak még felmerülni a válaszaimban ezek a könyvek :) A legjobban talán a második rész tetszett, a Lány aki a tűzzel játszik.

2. Legjobb folytatás, amit 2015-ben olvastál:
Ugyanaz a válasz, mint az előzőre :)

3. Legnagyobb csalódás:
Talán John Green: Alaska nyomában lepett meg a legjobban, mert annyian dícsérték, és a Csillagainkban a hiba után azt hittem nem fogok melléfogni, de mégis így lett. Engem egyáltalán nem győzött meg a könyv, azóta nem is vágyom John Green egyéb könyveire.

4. Legnagyobb meglepetés:
Isabel Wolff: Séta az időben című könyve véletlenül került hozzám és a története alapján nem is tartottam az „én könyvemnek”. De annyira hihetetlen könyv volt, teljesen meglepett. Minden sorát élvezet volt olvasni.

5. Kedvenc új szerző (debütáló vagy számodra új):
Stieg Larsson!

6. Legújabb kedvenc karakter:
Lisbeth Salanderen kívül nem is tudnék mást mondani. Nehéz is megfogalmazni miért lopta be magát ennyire a szívembe, de aki „ismeri” Lisbeth-et, annak biztos nem kell magyaráznom, hogy miért :)

7. Egy könyv, amin sírtál:
Isabel Wolff: Séta az időben igencsak megríkatott többször is. Nagyon megható történet volt.

8. Egy könyv, ami boldoggá tett:
Ha Kate Mortont olvashatok, az mindig boldoggá tesz. Évente egy könyve jelenik meg, ezért igazi ünnep, ha végre a kézbe vehetem a legújabbat. Az a 6-700 oldal pedig mindig teljesen kikapcsol. Idén a Titkok őrzője volt ez a könyv.

9. Kedvenc filmadaptáció, amit idén láttál:
Most megint kénytelen leszek a Millennium sorozattal előjönni, de nem csak könyvben, hanem filmben is igazán lenyűgözött.

10. A legszebb könyv, amit idén vásároltál (vagy kaptál):
Bár nem vettem meg, hanem a könyvtárból vettem ki Emylia Hall: Nyarak könyve annyira kimondhatatlanul gyönyörű, hogy csak a borítója miatt vettem ki. Az pedig hogy a történet is az egyik kedvencem lett, már csak hab volt a tortán.

11. Mely könyveket szeretnéd elolvasni az év végéig?
A Millenium sorozat negyedik részét, Kristina Ohlsson:Lotus Blues, Rosenfeldt-Horth Bergmann sorozatának következő részét, az Engelfors trilógiát is szeretném befejezni és Sarah Addison Allen új könyvéért élek-halok, hogy megjelenjen. Remélem még idén sikerül elolvasnom.

12. Új megjelenés, amit még nem olvastál, de szeretnél:
A válasz szinte teljesen ugyanaz mint az előző :)

13. Legjobban várt új megjelenés az év második felére:
David Lagercrantz: Ami nem öl meg. Már megjelent ugyan, de ezt vártam/várom a legjobban

7 hozzászólás