picurka13 23


Összes kitüntetés 197


Aktuális olvasmányok

>!
2015. január 17., 20:16

Utolsó karc

+
>!
picurka13
Babavárás, gyermekgondozás :)

Sziasztok!
Végre idejutottam én is! :) Január 7-én született meg a kislányom Laura Csenge 3030 grammal és 55 cm-rel Karcagon a Kátai Gábor Kórházban Dr. Farkas Béla doktornál. Sajnos csak 16-án jöhettünk haza a kórházból, mivel szombatra besárgult, így felkerültünk a gyerekosztályra, ahol kék fény alá került és infúziót kapott. De itthon minden más, sokkal jobb. :)
A szülésről csak pozitívan tudok nyilatkozni. :) Tudni kell, hogy 5-én mentem NST-re, amikor be is fektettek, mivel 180-as volt a vérnyomásom. Az egész terhesség alatt alacsony volt, babuci hozta ki belőle, ami szerencsére a szülésre már normalizálódott. Már aznap nyitva voltam 2 ujjnyira, másnap már nyákdugóm se volt.
Szerda délelőtt mondtam a dokimnak, hogy most már mást is érzek, fáj a derekam is stb. Megvizsgált, bő 2 ujjnyira voltam nyitva, magzatvíz sárga. Mondta öltözzek, szedjem össze a cuccom. 11 után burkot repesztett, az olló félelmetesebb volt, mint a repesztés. Majd bekötötték az oxit. Ekkor jöhetett be a férjem, aki végig velem volt. Nem kaptam beöntést, borotválást még otthon elintéztük. Majd jöttek szépen a fájások, 8-6-4 percenként. Mindig tekert az oxin így egyre erősödtek. Volt hogy járkáltam, volt hogy szidtam a férjem, volt hogy hisztiztem. Nagyon rendes szülésznőket fogtam ki. Nagyon melegem volt és rettentő szomjas voltam. Fél 3 körül sétálgattam, labdáztam. Na az nagyon jó volt, férjem masszírozta a derekamat közben. Ekkor megjöttek a tolófájások (kakálási inger). Negyed 4 körül vissza az ágyra és már nyomni kellett. A 3 nyomás után már félig kint volt a feje, az én erőm meg elment. Na ekkor szidott le Farkas, a fájásnál meg belém könyökölt, meg a szülésznő is, férjem a fejemet nyomta és kicsusszant Laura. Elvitték gyorsan és rögtön fel is sírt. Nálam kijött a méhlepény, meg se éreztem, sőt meg is néztem. Majd jött a varrás, mert volt gátmetszés amit észre se vettem. Na a varrást néha megkönnyeztem. Majd fél 6-ig az őrzőbe voltam, férjem velem, végigbeszélgettük az időt a szülésznőkkel.

12 hozzászólás