palastim   106


Magyar népmesék Akikre büszkék lehetünk – világhírű magyar írók, költők Magyarok előnyben ★★★ Olvassunk Szabó Magdát! ★ Olvassuk Szabó Magda műveit! ★★ Az ajtó ★ A rózsaméz keresése – Gion Nándor könyvei Zenélő könyvek, avagy olvasd el és hallgasd meg! ★ Molyivadékaink mindennapi betevője ★ Természettudományok mindenkinek ★★ Ismerkedjünk meg közelebbről a HVG-könyvekkel! ★ Önismeret önszorgalomból Cigis plecsni Hallgassunk hangoskönyveket! ★ Olvassunk E-könyveket ! Elmegyógyintézetek a könyvekben ★

Összes kitüntetés 26


Kedvenc könyvek 28


Aktuális olvasmányok

Biblia

>!
2011. január 21., 14:37
>!
2014. január 15., 21:27

Gotthart Mohrmann: Zongora- és szintetizátor-akkordok kézikönyve 450 akkord jegyzéke gyakorláshoz és komponáláshoz

>!
2014. február 25., 10:14

Steve Ashworth: Szintetizátoriskola kezdőknek Zongorához és más billentyűs hangszerekhez

>!
2014. február 25., 10:09

Bartók Béla: Gyermekeknek – Für Kinder I-II. Apró darabok kezdő zongorázóknak (oktávfogás nélkül)

>!
2014. szeptember 11., 12:01
>!
2014. november 19., 14:10

Utolsó karc

+
>!
palastim 

Zongoratanulásommal eljutottam Bach-hoz. Dr. Kovács Sándor: Hogyan gyakoroljunk? óta tudom, hogy egy-egy zeneszerző darabjainak elsajátítása nem csak abból áll, hogy sokat gyakorolunk, memorizáljuk a darabot, hanem utánaolvasunk annak is, amit a zeneszerzőről tudni kell. Ez feltétlen szükséges ahhoz, hogy a darab előadásmódja kellőképpen tükrözni tudja azt az érzelemvilágot, amit az írója neki szánt.

Már találtam egy megfelelő könyvet is Bach-ról: Christoph Wolff: Johann Sebastian Bach amit várólistámra tettem. Azonban addig is a neten kutakodtam egy kicsit róla, így jutottam el a Máté passióhoz: http://www.youtube.com/watch?v=qH5LcQe92-c#
Erről még zenei elemzés is született a neten, s felhívták a hallgató figyelmét bizonyos részekre, olyan szimbólumokra, amiket laikus fül nem biztosan tud értelmezni.

A 2:58:10-tól induló áriát egyszerűen nem tudom kiverni a fejemből, annyira gyönyörű! De Bach-ot hallgatni – általában – sem olyan érzés, mintha időutazna az ember, tényleg olyan zenetudós volt, aki meghaladta a korát, és a mai zeneszerzők szerzeményeiben is vissza-visszaköszönnek azok a motívumok, amiket ő a barokk korban kitalált.
Hallgassatok Bach-ot! :-)