Noro  MP 22 62

145 figyelő · 74 figyelt · 16 ízlésőr


A Tövisszúró nyomában – Mozgalom a kortárs sci-fi könyvekért ★ Túl a Tövisszúrón – Kortárs sci-fi haladóknak ★★ Fantasztikus díjeső ★★ Sci-fi klasszikusok ★ Olvassunk Hugo-díjas regényeket! ★ Shadowrun 2011 avagy a Hatodik Világ eljövetele ★ A Felemelés örök – Uplift-sorozat ★ Több mint három éve moly ★★★★ Ellenkező nem – vagy mégis? ★★ A jelentéktelenek véleménye – avagy olvassunk sci-fi és fantasy könyveket ★★ Régimódi fantasy – avagy gyöngyszemek a könyvtárakban és antikváriumokban. 2. felvonás ★ A barionikus élet lordjai: a Xeelee ★ Teremtő képzelet – egyedi világok ★ A fantasztikum elmélete – könyvek a science fictionről ★ Sci-fi antológia, novellás gyűjtemény ★ Misztikum, kitalált vallások világa könyvekben ★

Összes kitüntetés 46


Kedvenc könyvek 47

Szergej Lukjanyenko: Éjszakai őrség Brandon Sanderson: Ködszerzet – A Végső Birodalom Robin Hobb: Ship of Destiny Glen Cook: The Many Deaths of the Black Company J. Gregory Keyes: Newton's Cannon David Brin: Heaven's Reach Dan Simmons: The Rise of Endymion Alastair Reynolds: Jelenések tere Vernor Vinge: A Deepness in the Sky Peter F. Hamilton: The Reality Dysfunction Terry Pratchett: Jingo Poul Anderson: A tengernép gyermekei

Kedvenc sorozatok: Black Company, Discworld, Hyperion Cantos, Jelenések tere, Ködszerzet, Kultúra, Liveship Traders Trilogy, Malazai Bukottak Regéje, Night's Dawn, Őrség, Takeshi Kovacs, The Age of Unreason, The Legends of Camber of Culdi, The Runelords - Earth King, The Uplift Cycle, Xeelee

Kedvenc szereplők: Anton Gorogyeckij, Benjamin Franklin, Éjszem, Hídégetők, Moist von Lipwig, Takeshi Kovacs, Vészmadár

Kedvenc alkotók: Alastair Reynolds, Brandon Hackett, Brandon Sanderson, China Miéville, Dan Simmons, David Brin, David Eddings, Elizabeth Bear, Glen Cook, Greg Keyes, Harry Turtledove, Juliet E. McKenna, László Zoltán, Liz Williams, N. K. Jemisin, Neal Stephenson, Paul McAuley, Peter F. Hamilton, Robin Hobb, Stephen Baxter, Steven Erikson, Szergej Lukjanyenko, Terry Pratchett

Kedvenc kiadók: Angry Robot, Corgi, DAW, Del Rey, Orbit, Pyr, Spectra, Tor Books


Aktuális olvasmányok

>!
2014. április 18., 20:33

Utolsó karc

+
>!
Noro MP
Sci-fi olvasók

@acélpatkány új kihívására: http://moly.hu/kihivasok/understanding-gender-james-tiptree-jr-dij

Mivel nem vagyok nagy novellagyűjtő, a Strange Horizons c. online magazinból (http://www.strangehorizons.com/) olvastam három, a díjra jelölt novellát. Mivel bejelölgetni a szokásos módon nem tudom, karcban értékelném őket.

Seven Sexy Cowboy Robots
By Sandra McDonald
http://strangehorizons.com/2010/20101004/cowboy-f.shtml
Humoros-erotikus történet, épp ahogyan a címből sejthetjük. Egy androidgyáros felesége a válás során, bosszúból szexrobotokat követel férjétől. A novella az így létrejött különös család története. Jópofa, klisémentes írás, csak azt hiányoltam egy kicsit, hogy vajon az androidok gyárilag voltak ilyen független lelkek, vagy ez valamiképpen kialakult bennük?
"This is not the story of a woman gifted with mechanical companionship who eventually realizes true love only comes in the shape of a flesh and blood man. Screw that."

Beautiful White Bodies
By Alice Sola Kim
http://www.strangehorizons.com/2009/20091207/bodies-f.shtml
Egy főiskolán a lányok sorra megmagyarázhatatlanul gyönyörűvé válnak. A jelenség úgy terjed, mintha a szépség valami betegség lenne. Mit mondjak: ha valami, hát ez igazán távol áll az érdeklődési körömtől :) Ezzel együtt érdekes gondolat, csak valahogy befejezetlennek érzem.
(Kiegészítés: utólag átgondolva, nem csak a szépségről, hanem a nyugati/európai szépségideáltól különbözésről is szól. Így már tartalmasabb, de szegény fejemnek át kell kalibrálnia magát, hogy ilyen nézőpontba helyezkedjen…)

Diana Comet
By Sandra McDonald
http://www.strangehorizons.com/2009/20090302/diana_comet-f.shtml
Viktoriánus alternatív történelem. Egy gazdag, kalandor lelkületű nő a tengerentúlra utazik, hogy valami sötét ügyben nyomozzon. Időnként erőt vesz rajta egy különös önutálat, amivel nem tudtam mit kezdeni, csak az utolsó három bekezdésben esett le, miről is szólt az egész novella. A végén talán túlságosan is könnyen zárult le minden, de azért nem rossz.

4 hozzászólás