miriel  P 63


Több mint három éve moly ★★★★ 25 könyv 2013-ban ★★★ Tíz e-könyv 2013-ban… ★★★ VP-s könyvek hazánkból! ★★ Olvassunk a nyáron! ★★ Nyomozzunk Sherlockkal! ★ Szárnyaljuk túl 2012-ben elolvasott könyvek számát! ★★★ Vörös pöttyös! ★ Rubinvörös, Zafírkék és Smaragdzöld, avagy olvassuk el az Időtlen szerelem sorozatot! ★ Az Olvasók Viadala, avagy a The Hunger Games Trilogy Klub ★ A világnak rossz, a molyoknak jó – Avagy olvassunk disztópiás regényeket! A hobbit ★ Olvassuk el Szurovecz Kitti könyveit! :) ★ Molynyomozó ★★★★ Molynyomozó 2. ★★★★ Olvassunk Gárdonyi Gézát! ★

Összes kitüntetés 66


Kedvenc könyvek 19

Kedvenc sorozatok: A tűz és jég dala, Az Úr Sötét Anyagai, Crossfire, Fekete Tőr Testvériség, Harry Potter, Időtlen szerelem trilógia, Masters of the Shadowlands, Sinners on Tour

Kedvenc szereplők: Sherlock Holmes, Zsákos Bilbó

Kedvenc alkotók: Ben Aaronovitch, George R. R. Martin, J. K. Rowling, J. R. R. Tolkien, Kerstin Gier, Mary Jo Putney, Sir Arthur Conan Doyle, Tiffany Reisz

Kedvenc kiadók: Európa, General Press, Könyvmolyképző, Lazi, Ulpius-ház


Aktuális olvasmányok


Utolsó karc

+
>!
miriel P

Éreztétek már úgy, hogy a sors, vagy ha már témánál vagyunk, az univerzum egy bizonyos könyv elolvasására sarkall? Mert velem pontosan ez történt az elmúlt hetekben. Azzal kezdődött, hogy jó pár molyos ismerősöm odavan a Galaxis útikalauz stopposoknak című könyvért. Mivel ismerősök hatására sokszor olvastam már el jó könyveket, ez is kínálta magát. Mégis arrébb toltam, mivel alapvetően úgy vagyok a sci fi-vel, hogy szeretem… nézni, olvasni kevésbé. Aztán szaporodtak a karcok. Már olyankor is szembejött velem, amikor nem ismerős karcát olvastam. Aztán valahányszor beléptem a könyvtárba egy kis beszélgetésre a könyvklubos barátnőimmel, az ajánlott könyvek polcáról kellette magát a kötet. Kezdtek frusztrálóak lenni az utalások. A tumblr-ös frissek tömegében hogy, hogy nem, egyszer csak Martin Freeman nézett vissza rám Arthur Dentként, holott inkább csak a Sherlock, vagy a mostani filmjei kapcsán látok róla posztokat. Mégis valahogy odakerült ez a régi gif.

És akkor jött a 42. Halál komolyan mondom. Követni kezdett ez a szám az elmúlt hetekben. Nem tudnám megemlíteni az összes alkalmat, de arra tisztán emlékszem, mikor lettem végleg meggyőzve. Szintén a könyvtárban kezdődött, hol máshol? Kiszemeltem egy könyvet, leemelem a polcról és olvasom a fülszöveget. Egyetlen szám szerepelt a betűk rengetegében. Vajon melyik? Akkor döntöttem úgy, hogy el kell olvasnom, nincs mese.

Amikor elkezdtem, rájöttem, hogy gyorsan tudok vele haladni: talán a legtempósabban, mint manapság bármelyik könyvvel. És arra is, hogy ekkora baromságot ritkán lehet olvasni. De ez az a jó fajta, szerethető baromság. Nagyon élveztem, még akkor is, ha néha nem értettem a szavakat, amiket az író papírra vettet.

Mégis, amikor megérkezett két régóta áhított könyvem, úgy döntöttem egy kicsit félrerakom, mert nem bírom ki, hogy ne olvassak bele az új szerzeményekbe. És akkor megint üzent az univerzum, de mivel hívő kereszténynek tartom magam, isteni sugallatnak is nevezhetném. Mert miután az előbbi gondolat megformálódott a fejemben, jó tanító néniként, ki kellett kísérnem a tanítványaimat a buszhoz. Mögöttük sétáltam, mire feltűnt az egyik kisgyerek pulcsiján a szám. 42.

Hadd ne mondjam, hogy ahogy megcsodáltam az új könyveimet, leültem, hogy befejezzem Douglas Adams művét. Legalább is az első kötetet. Szóval tényleg lehet ebben valami. Lehet, hogy a 42 a válasz mindenre. Ki tudja? Nálam hatott.

Kapcsolódó könyvek: Douglas Adams: Galaxis Útikalauz stopposoknak

Douglas Adams: Galaxis Útikalauz stopposoknak
2 hozzászólás