Mircsi

+
>!
Mircsi
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A legkevésbé kedvencebb részem mind közül. Olyan, mintha átmeneti rész lenne az első négy meg az utolsó két rész között. Harry is épp nagyon kamaszodik (ezek a dühkitörései, meg a nyavalygásai, azt hittem lelövöm magam), már nem gyerek, de felnőtt meg aztán végképp nem.
A történet maga is nekem a közepén indult be, addig elég nyögvenyelősen ment a dolog, Harry nyavalygásával, Dumbledore makacs hallgatásával, meg Ron és Hermy ( :D) idegesítő tanácsaival. Onnan mondjuk már ment minden a maga útján, és ismét elkapott a HP hangulat (bár azért ezt nagyban a londoni utazásnak tudom be). Ebben a részben kezdjük jobban megismerni Pitont, hogy akármennyire is utáljuk, azért neki is volt egy gyerekkora, amitől olyan lett amilyen. Persze Rowling épp csak el-elhint egy egy apró részletet, nehogy túlságosan megkedveljük azért.
És persze Harry ez az a rész, amiből kiderül, hogy Dumbledore akármilyen nagy varázsló, azért ő sem tévedhetetlen, ahogy Harry kis magánakciói sem mindig alakulnak tökéletesen. De úgy tűnik mindketten megtanulték a leckét.
Ami pedig a jóslatot illeti, régebben mindig valami nagyon misztikus dolognak képzeltem el, most pedig elég világosnak tűnik, de azért megjelenik benne az önbeteljesítés. Az egész meg se történt volna, ha nincs jóslat…

>!
Mircsi

Becky Cooper: Mapping Manhattan A Love (and Sometimes Hate) Story in Maps by 75 New Yorkers

2014. április 23., 16:37
>!
Mircsi

Becky Cooper: Mapping Manhattan A Love (and Sometimes Hate) Story in Maps by 75 New Yorkers

Armed with hundreds of blank maps she had painstakingly printed by hand, Becky Cooper walked Manhattan from end to end. Along her journey she met police officers, homeless people, fashion models, and senior citizens who had lived in Manhattan all their lives. She asked the strangers to “map their Manhattan” and to mail the personalized maps back to her. Soon, her P.O. box was filled with a cartography of intimate narratives: past loves, lost homes, childhood memories, comical moments, and surprising confessions. A beautifully illustrated, PostSecret-style tribute to New York, Mapping Manhattan includes 75 maps from both anonymous mapmakers and notable New Yorkers, including Man on Wire aerialist Philippe Petit, New York Times wine critic Eric Asimov, Tony award-winning actor Harvey Fierstein, and many more.

Praise for Mapping Manhattan:

“What an intriguing project.”—The New York Times

“A tender cartographic love letter to this timeless city of multiple dimensions, parallel realities, and perpendicular views.” —Brain Pickings

“Cooper’s beautiful project linking the lives of New Yorkers is one that will continue to grow.” —Publishers Weekly online

>!
Mircsi

Becky Cooper: Mapping Manhattan A Love (and Sometimes Hate) Story in Maps by 75 New Yorkers

>!
Abrams, 2013
120 oldal · ISBN: 9781419706721
>!

Becky Cooper: Mapping Manhattan A Love (and Sometimes Hate) Story in Maps by 75 New Yorkers

Hirdetés
+
>!
Mircsi
Michael Bond: A Bear Called Paddington

Stílusosan a Paddington Station-ön vettem meg, mert kell valami szuvenííír, ugye. :) Jókat derültem Paddington bájos butaságain, imádnivaló kis bocs! Ahogy a szerző is írja az utószóban, nem konkrétan gyerekeknek írta, úgyhogy nem leereszkedő, vagy akármi, és ami még nagyon tetszett, hogy voltak benne képek is!