Luca87  I 27

Image small
Szabó Luca 9 fordítás

Összes kitüntetés 86


Kedvenc könyvek 35

Kedvenc alkotók: E. L. Doctorow, Gerald Durrell, Joanne Harris, Laura Ingalls Wilder, Neil Gaiman, Rejtő Jenő (P. Howard), Roald Dahl, Szabó Magda, Terry Pratchett, Tove Jansson


Aktuális olvasmányok

Joanne Harris: The Lollipop Shoes
>!
2016. február 9., 18:55

Utolsó karc

+
>!
Luca87 I

Ki molyol a végén?
Feladat: Írj egy karcot arról a könyvről, ami megszerettette veled az olvasást!

Mivel a kezdet kezdete óta mindig olvastak körülöttem és nekem, nem igazán tudok olyan könyvet mondani, ami megszerettette velem az olvasást, mert sosem volt olyan, hogy nem szerettem. Viszont emlékszem az első nagy (olvasós) sikerélményemre.

Anyu tanár, és ha sokáig tartott a munkanapja, az iskola egyik takarító nénije 4-kor át szokott vinni hozzá a suliba a szomszédos oviból. Egy alkalommal, amikor szülői volt, és a végtelenségig bent kellett lennie anyunak, úgy hagyott a szobájában, hogy odaadta Janikovszky Évától a Ha én felnőtt volnék című könyvet. Tudta, hogy ismerem a betűket, gyakoroltuk is együtt a felismerésüket meg az olvasást (az én kérésemre), de addig mindig csak ő olvasott nekem, én inkább csak nézegettem a képeket a könyvekben. Amikor visszaért a szülőiről, unott fejjel ültem az asztalánál, úgyhogy meglepetten kérdezte, miért nem olvasom a könyvet. Erre azt válaszoltam, már kétszer végigolvastam. Nagyon büszke volt rám, amitől én is nagyon büszke lettem magamra.

Valószínűleg ez az élmény is hozzájárult ahhoz, hogy könyvmoly lett belőlem.

Kapcsolódó könyvek: Janikovszky Éva: Ha én felnőtt volnék