KönyvParfé P 93
Kedvenc könyvek 45
Kedvenc alkotók: Alessandro Baricco, Carl Barks, Charles M. Schulz, Dániel András, Dér Adrienn, Elif Şafak, Fredrik Backman, Janikovszky Éva, Joanne Harris, Kertész Erzsi, Matt Haig, Neil Gaiman, Patrick Ness, Sarah Dessen, Schäffer Erzsébet, Sven Nordqvist, Szegedi Katalin, Tóth Krisztina
Kedvenc kiadók: Betűtészta, Csimota, Csirimojó, Európa, Gutenberg, HVG Könyvek, Jelenkor, Pagony, XXI. Század
Aktuális olvasmányok
Szabó-Bartha Anett: Sémakémia Miért éppen vele? Miért éppen így? Párválasztásunk és párkapcsolataink rejtett dinamikái
Utolsó karc
Tejkaramellás-diós brownie
Hozzávalók:
– 200 g dió, durvára darabolva
– 250 g étcsokoládé
– 200 g vaj
– 210 g nádcukor
– 70 g juharszirup
– 4 tojás
– 200 g liszt
– 30 g holland kakaópor
– 10 db tejkaramella, nagyobb darabokra darabolva
+ eper a tálaláshoz
Az étcsokit beletördelem egy lábosba, hozzáadom a kockára darabolt vajat, és gőz fölött egyneművé olvasztom az egészet. Miután langyosra hűlt, beleütöm a tojásokat és mehet hozzá a cukor meg a juharszirup is. Alaposan összedolgozom és ebbe szitálom bele a holland kakaóporral összekevert lisztet. Gyors, határozott mozdulatokkal összekeverem és ehhez adom a durvára vágott diót és a vajkaramellát. Egy közepes méretű tepsit kibélelek sütőpapírral és beleöntöm a csokis masszát, majd a 180°C-ra előmelegített sütőben helyezem és kb. 18-20 perc alatt megsütöm. Nem kell neki több idő, az a lényeg, hogy a belseje egy kicsit ragacsos maradjon, hiszen hűlés közben szilárdulni fog egy picit. Langyosra hűtve könnyen szeletelhető.
A könyvről bővebben itt: https://konyvparfe.blog.hu/2024/03/03/jan_moran_a_csoko…
Kapcsolódó könyvek: Jan Moran: A csokoládémester
Olvasott könyvek idén 84 | Olvasott oldalak idén 15726 |