Goofry 36


Összes kitüntetés 50


Kedvenc könyvek 23


Aktuális olvasmányok

>!
2014. augusztus 20., 09:27
3 hozzászólás
>!
2015. június 27., 11:17
>!
2015. június 27., 11:18

Utolsó karc

+
>!
Goofry
bringa(litera)túra

Közel az uborkaszezon, ezért unalomba ragadó kerekeink kormányát fordítsuk most vidám nyári kalandok felé. Találtam is ehhez egy mókásan vitális háromszereplős jelenetet.
Mai, ollóztatott bringa-irodalmunk témája tehát az egy masinéria, egy mámor, és egy mandró hármasának jegyében teljen! :)

„Kint meglöki a bringát, mintha balettozna, megpróbálja átemelni a lábát a vázon, a bicikli egyre lassabban gurul, mikor sikerül fölülnie, már áll. Klári, aki a festékbolt előtt nézi, éppen a lényeget nem érti. Azt várja, mikor esik el. Márton fölnéz, mintha nem tudná, hol van, megigazítja a kabátját, ami fölszaladt a háta közepére, akár egy boleró. Hátrébb löki a tányérsapka ellenzőjét, megtapossa a pedált, a bicikli siklik, megbillen a táj, a második lépésnél fölemelkedik. Nem képzeletben, nem álomszerűen és nem „mintha”. Nagyon is bizonytalanul és igazából, elébb a tetők magasába, aztán már a villanyvezeték fölé. Hűvös lesz. Márton remeg az ülésen, és teker, mert meg akarja őrizni az egyensúlyát a levegőben, röpül, ahogy egy dongó. Kacagni szeretne, de csak utólag mer, mikor leszáll. Amikor repül, akkor koncentrál: nem irányít biztosan, tériszonya van, fél, és mégis úgy várja, hogy megint repülhessen.”
(Az idézet szöveg Grecsó: Mellettem elférsz c. könyvének 142. oldaláról származik.)

Az alábbi hivatkozás videójára kattintva pedig megnyílik a felszállásra kész hérosz is (mellette jól elfér az egyik kedvenc pedálra való számom, ezzel együtt lesz ez a karc egy zene nélkül mit érek bejegyzés.):
https://www.youtube.com/watch?v=LsATXPR6JRU

Kapcsolódó könyvek: Grecsó Krisztián: Mellettem elférsz