Goofry 84


Orosz élet Ljudmila Ulickaja tollából ★ Nagy László versek olvasása ★ „Minden tetőről látni a napot.” _avagy olvassunk Pilinszkyt!!_ ★ Angyalok citeráján avagy olvassunk Dsida Jenőtől ★ Olvassunk Weöres Sándort! Olvassuk Kurt Vonnegut műveit! ★ Őfelsége szigorúan gyöngéd sörgyári táncórája – Avagy olvassunk Bohumil Hrabalt ★ Barangolás az erdélyi irodalom erdejében ★ Olvassuk Wass Albert műveit! ★ Bicikli a könyvekben ★ Maugham és a molyok ★ Rejtő Jenő ★ Olvassunk versesköteteket! Ismerkedj meg Joyce Carol Oates műveivel ★ Olvassuk (újra) Popper Péter műveit! ★ Eszperente

Összes kitüntetés 43


Kedvenc könyvek 20


Aktuális olvasmányok

>!
2014. augusztus 20., 09:27
3 hozzászólás
>!
2014. szeptember 28., 09:30

Utolsó karc

+
>!
Goofry
Könyv a könyvben

"Hanem Mester Laci kölcsönadta Háda József „A kapus” című könyvét. Háda a Ferencváros nagy kapusa volt Csikos és Pálinkás előtt. A könyv tele volt illusztrációkkal, azokból utánoztam a különböző labdafogásokat és helyezéseket.
Tudtam, én leszek minden idők legjobb kapusa, de ez nemcsak szédítő örömmel töltött el, hanem olykor fel-felnyilalló fájdalommal is. Születésem előtt, és valamennyivel utána is a világ legnagyobb kapusa Zsák Károly volt. Ellenlábasa: Zamora. Magyarország Spanyolország ellen játszott. Aznap a spanyolok jobbak voltak, háromszor annyit és veszélyesebben támadtak, de Zsáknak aznap – talán mert a pálya másik végén Zamora állt – nem lehetett gólt rúgni. Repkedtek körülötte a bombák, de még egy tizenegyest is kivédett. A spanyolok látták, természetfeletti erővel állnak szemben, s támadásaik gyengültek. A magyarok váltak veszélyesebbé, s alkalmat adtak Zamorának, hogy bebizonyítsa: ő sem portás. De a magyar gól a levegőben lógott. És akkor Zsák beengedett egy vánszorgó hazaadást. Hát nem könnyű élet a centercsatáré? Egész meccsen át csapnivaló lehet, elég ha az ötösről az üres kapuba begurít egy labdát, már úgy ünneplik, mint Hitlert bevonulásakor a bécsiek. A világhírű Placsinkát Budapesten kiröhögték, hét gólt szedett be a magyaroktól. Mit tudta azt a közönség, hogy azt huszonöt helyett kapta? Nem szomorú áldás-e nagy kapusnak születni?"

Madárország: Visszavonulás 156-157.o.

link-ajánló:
http://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%A1da_J%C3%B3zsef
http://www.magyarfutball.hu/hu/merkozesek/1925-10-04/magyarorszag-spanyolorszag

Kapcsolódó könyvek: Nyíri János: Madárország · Háda József: A kapus iskolája

2 hozzászólás