Goofry 30


Orosz élet Ljudmila Ulickaja tollából ★ Nagy László versek olvasása ★ „Minden tetőről látni a napot.” _avagy olvassunk Pilinszkyt!!_ ★ Angyalok citeráján avagy olvassunk Dsida Jenőtől ★ Olvassunk Weöres Sándort! ★ Olvassuk Kurt Vonnegut műveit! ★ Őfelsége szigorúan gyöngéd sörgyári táncórája – Avagy olvassunk Bohumil Hrabalt ★ Barangolás az erdélyi irodalom erdejében ★ Olvassuk Wass Albert műveit! ★ Bicikli a könyvekben ★ Maugham és a molyok ★ Rejtő Jenő ★ Olvassunk versesköteteket! Ismerkedj meg Joyce Carol Oates műveivel ★ Olvassuk (újra) Popper Péter műveit! ★ Eszperente

Összes kitüntetés 41


Kedvenc könyvek 18


Aktuális olvasmányok

>!
2014. május 24., 10:56
>!
2014. május 29., 07:45
>!
2014. július 15., 18:46

Utolsó karc

+
>!
Goofry
Festészet könyvekben

"…a freskót muszáj volt megnézni, mert ez a freskó, amelynek hatása alatt Liszt megkomponálta a Haláltáncot, ez a kép hozzám tartozik, benne van az életemben, a történetemben, ez a kép mégis csak én vagyok. Egyszer meg kellett néznem. Nem többször. Egyszer.
Bementem hát, és néztem egy darabig a freskót, a harsonák erdeivel odafönn, a három oszló tetemmel odalenn, és középen a hosszú fürtű szőke fiúgyerekkel, akire rámutat éppen a kardja a diadalmas címadó szigorú, angyalának.
Néztem ezt a gyönyörűen könyörtelen képet, kétségbeesetten szenvtelen, némítóan fülsüketítő képet egy darabig."
76.o.

Linkek:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Hal%C3%A1lt%C3%A1nc_%28Liszt%29#mediaviewer/F%C3%A1jl:Buonamico_Buffalmacco_001.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=WfWHAHoO59w

http://hu.wikipedia.org/wiki/Hal%C3%A1lt%C3%A1nc_%28Liszt%29

Kapcsolódó könyvek: Bächer Iván: Hatlábú

Bächer Iván: Hatlábú