Gabye 21


Összes kitüntetés 103


Kedvenc könyvek 15

Tokaji Ferenc: Buen Camino
Carole Martinez: Összevarrt szívek
Gail Carriger: Soulless – Lélektelen
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma
Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka
Neil Gaiman: Sosehol
Jane Austen: Büszkeség és balítélet
Charlotte Brontë: Jane Eyre
J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen
Benedek Elek: Világszép nádszál kisasszony
Vojtěch Zamarovský: Istenek és hősök a görög-római mondavilágban

Kedvenc alkotók: Agatha Christie, Dargay Attila, Jane Austen, Lakatos István, Sir Arthur Conan Doyle, Sven Nordqvist, Tóth Tamás Boldizsár

Kedvenc kiadók: Geographia


Aktuális olvasmányok

Angela Carter (szerk.): Angela Carter's Book of Fairy Tales

Utolsó karc

+
>!
Gabye
Mennyei Manna, avagy mi kerül egy molyoló tányérjára?

Vegán Raffaello golyó..Mert megérdemlem *.*

És akkor a recept:
• 20 dkg kókusztejpor
• 18 dkg kókuszreszelék
• 15 dkg nyírfacukor (Nekem DiaWellness édesítőm van, azt használtam)
• 10 dkg kókuszolaj
• 10 dkg hámozott mandula
• 10 dkg héjas mandula
• kb. 1 dl víz

Elkészítés:
A vízből és a nyírfacukorból szirupot főzünk, és langyosra kihűtjük. Ehhez hozzákeverjük a kókusztejport, a kókuszolajat, és 15 dkg kókuszreszeléket. Ne ijedjünk meg, a massza nagyon puha lesz, hiszen a kókuszolaj a meleg hatására folyós lesz. Az elkészült masszát tegyük hűtőbe, amíg a kókuszolaj megdermed, majd vizes kézzel kis golyókat formázzunk, úgy, hogy mandulát tegyünk a közepébe és a ledarált (héjas) mandulareszelékbe forgassuk meg. Lehűtve tálaljuk.
Én annyit módosítottam, hogy nem darált mandulába forgattam ;-) Ízre tljesen hozza a Raffaello golyó ízét. Biztos fogom máskor is csinálni.

14 hozzászólás