Gabye 102


Összes kitüntetés 103


Kedvenc könyvek 15

Kedvenc alkotók: Agatha Christie, Dargay Attila, Jane Austen, Lakatos István, Sir Arthur Conan Doyle, Sven Nordqvist, Tóth Tamás Boldizsár

Kedvenc kiadók: Geographia


Aktuális olvasmányok

>!
2016. február 6., 20:46
3 hozzászólás

Utolsó karc

+
>!
Gabye
Érdekes világ

6200 km-t tesz meg egyben a világ leghosszabb buszjárata

A világ leghosszabb autóbuszjárata kezdte meg működését a hét végén a perui főváros, Lima és a brazíliai Rio de Janeiro között.
A Csendes- és az Atlanti-óceán közti 6200 kilométeres utat 102 óra alatt teszi meg az 56 férőhelyes emeletes busz, amelyre mindössze 57 500 forintnak megfelelő összegbe kerül a menetjegy, számolt be az MTI.
A buszon két sofőr teljesít szolgálatot, 4-4 óránként váltják egymást az Amazonas vidékén és az Andokon át vezető hosszú úton. Útközben mindössze napi két alkalommal tartanak étkezési és WC-szünetet a tankolásokon kívül.
A világ leghosszabb autóbuszjárata valójában úgy jött létre, hogy az eddig Lima és Sao Paulo közlekedő távolsági busz vonalát Rióig meghosszabbították.
A járatot üzemeltető Ormeno busztársaság szerint sehol másutt a világon nincs ilyen hosszú menetrendszerinti közvetlen autóbuszjárat, Dél-Amerikában eddig a Lima-Caracas és a Lima-Sao Paulo számított a leghosszabbnak.
Dél-Amerikában fejletlen a vasúthálózat, a repülőgép mellett az autóbusz a legfontosabb közlekedési eszköz.
Brazília és Peru között már évek óta létezik aszfaltozott út, a Transocéanica, ennek egy szakaszán járnak azok a buszok is, amelyek Machu Picchu világhírű inka romvároshoz viszik a látogatókat.

http://travelo.hu/tavol/2016/02/01/elindult_a_vilag_leg…

És itt találtam képet a buszról is, elég korrektnek tűnik .-)
http://www.erdekesvilag.hu/elindult-a-vilag-leghosszabb…

11 hozzászólás