Bogas

+
>!
Bogas

S a szenvedélyes tömeg, mely a csend helyreállítása körüli sikertelen kísérletei miatt is ingerülve volt, éppen a tények fölszámlálásánál hagyatott saját képzelődésére. Ki-ki kénye-kedve szerint rajzolá az állított hajmeresztő eseményeket. Egyik máglyát vélt füstölgeni, a vértanúk már elhamvasztottak hulláival. A másik a dragonyosokat látta, amint az anyák karjaiból ragadozzák a csecsemőket. A harmadik a szent könyv széttépett leveleit nézte a forgószél tölcsérében. A negyedik a száműzött hitszónokokkal együtt húzott gályát, vagy hevert nedves börtönpincék fenekén. Szóval a legveszélyesebb démon, a bősz álmokat történetekké hazudó képzelődés, mely a néplázadás karvezetője szokott lenni, és csalfa állításokkal vérfagylaló bűnöket nemz, s az aljasra az erény álarcát vonja – kezdé szemfényvesztő játékait űzni.

+
>!
Bogas
Ana Galán: Mondrago – La gran prueba

Mintha Harry Potter és az Így neveld a sárkányodat! találkozna. Kedvesbájos, de se nem túl eredeti, se nem túl pörgős. Viszont így legalább fantasztikusan gyorsan el tudtam olvasni még spanyolul is. És Mondragó egyszerűen túl cuki. (A kedvenc képem róla a 35. oldalon van.)

+
>!
Bogas

Azt hiszik, az ember azért szenved, mert akit szeretett, egy napon meghal. Pedig az igazi szenvedés nem ilyen jelentéktelen. Attól szenvedünk igazán, amikor ráébredünk: a bánat nem tart örökké.

4. felvonás

>!
Everest, 2012
144 oldal · ISBN: 9788444148120 · Illusztrálta: Pablo Pino
Hirdetés
>!
Bogas

Una serie para niños de a partir de 8 años llena de dragones voladores, castillos, aventuras, buenos y malos y el único dragón que no puede volar ¡Mondragó!Cale cumple once años y, como es tradición en el pueblo de Samaradó, el dragonero Antón le va a asignar un dragón y le pondrá una prueba: llevarlo a su castillo antes de que la luna alcance su punto álgido. Pero Mondragó no es precisamente lo que Cale esperaba: es demasiado grande, se distrae a cada paso y, para colmo, ¡es incapaz de volar! Con un dragón así… ¿cómo conseguirá superar la prueba?Afortunadamente, Arco, Casi y Mayo, sus mejores amigos, recorrerán con él un trayecto plagado de peligros y aventuras. Juntos, se enfrentarán al diabólico Murda y a los dragones asesinos de su padres, el misterioso alcalde Wickenburg.¿Qué extraño objeto lleva Mondragó en la boca cuando sale de estampida del castillo?. ¿Conseguirán salir con vida y llegar al castillo de Cale a tiempo?

+
>!
Bogas
Lillian Hellman: The Children's Hour

Leszbikus salemi boszorkányok történet, tulajdonképpen.
(És most nem a Miller-drámára gondolok, hanem Salemre és a boszorkányaira.)
Nagyon szeretnék csak négy csillagot adni rá, mert a végére egy szép kövér hazugságot szerettem volna inkább, nem ezt a lezárást… vagy esetleg egy nyitott befejezést. Igen, azt hiszem, végig egy kicsit túlgondoltam a dolgot, és azért ez nem a legbonyolultabb dráma a világon. A legtöbb információt az olvasó/néző jóval előbb begyűjti, mint a szereplők. (Persze az is nagyon érdekes tud lenni, amikor azzal játszanak, hogy ki mit tud és mit nem és mit tud tévesen.) A szereplők közül azt hiszem, azt bírtam a legjobban, ahogyan Mrs Mortar, a visszavonult színésznő ki lett találva. Talán épp emiatt a kezdőjelenet a kedvencem (körülbelül Karen bejöveteléig), ahhoz képest, hogy egyik főszereplőnk sincs jelen, szerintem nagyon jól megalapozza az egész darabot. Szóval négy és fél csillag, különös tekintettel arra, hogy milyen meglepő gyorsasággal olvastatta magát. (A megbocsáthatatlanul rossz órámon is végig azon töprengtem, hogyan tudnám feltűnésmentesen a pad alá csempészni, mert egyszerűen olvasni akartam.)
A legnagyobb kérdés persze akkor is az, hogy került a virágcsokor a kukába.

+
>!
Bogas

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

KAREN [without malice]: When the hawks descend, they must be fed. You'll be taken care of.
MRS. MORTAR [after a few seconds of silence]: I'm afraid. It seems so queer – in the next room.

Act III