Aguirre 0 0

18 figyelő · 7 figyelt


America the beautiful – Amerikai (rém)álom – avagy olvassunk amerikai írókat! ★ Olvassunk együtt Paul Austert… ★ Olvassunk (újra) Murakami Harukit… ★ 25 könyv 2013-ban ★★★ Molyboltos vevő ★★★★ Molynyomozó 2. ★★★★ Játsszunk a betűkkel-számokkal! ★★★ Elmegyek, elmegyek, hosszú útra megyek ★★ Európa könyvkiadó – olvassunk tőle ★ Több mint négy éve moly ★★★★ Olvassuk októberben is! ★★★ Szárnyaljuk túl 2012-ben elolvasott könyvek számát! ★★★ Féloldalas címek ★★ Október… egy hónap, három könyv! II. ★★★ Sweet… ★★★ 10.000 oldal év végéig ★★★

Összes kitüntetés 24


Kedvenc könyvek 10

Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg Jonathan Swift: Gulliver utazásai Paul Auster: New York trilógia Italo Calvino: Ha egy téli éjszakán egy utazó Murakami Haruki: Világvége és a keményre főtt csodaország Quim Monzó: Guadalajara José Saramago: Vakság Bodor Ádám: Sinistra körzet Eckhart Tolle: A most hatalma Eckhart Tolle: Új Föld

Kedvenc alkotók: Eckhart Tolle, Murakami Haruki, Paul Auster


Aktuális olvasmányok

Paul Auster: Holdpalota
>!
2014. április 11., 14:27

Utolsó karc

+
>!
Aguirre
Sakk és moly

Kedves Zónatagok!

Összegyűjtöttem néhány sakkal kapcsolatos oldalt, ismeritek őket?

http://www.chess.hu/sakksuli/index.php
Magyar nyelvű online sakktanfolyam, a totálisan kezdő szinttől haladóig (elsősorban gyerekeknek, de másoknak is is, én már végigcsináltam pár éve, a vége felé már szerepelnek komolyabb, ritkább motívumok is (pl. röntgen támadás, malom, minoritás támadás stb.) – és minden lecke után teszt – szerintem érdemes kipróbálni, mondjuk kb. 100 lecke van, tehát kell egy kis idő, mire végigcsinálja az ember, de pont ez a lényege.

http://www.chessgames.com/
Az egyik legnagyobb sakkmeccses adatbázis – regisztrálás után pl. saját listákat is lehet készíteni.

http://www.365chess.com/
Megnyitás kereső/segítő oldal – regisztrálás után mélyebb állások is elérhetők.

http://chessbomb.com/
Élőben is és 2010-től nagyjából minden jelentős verseny eredménye, lépései és állásértékelését láthatja a látogató (regisztrálás nélkül is). Minden állásban a jelenleg egyik legerősebb sakkprogram négy legjobbnak ítélt lépésével. Színekkel jelezve a számítógép által gyengébbnek tartott lépések.

http://www.2700chess.com/
Aktuális 2700 feletti ELO pontszámot elért versenyzők (kb. 50 fő), naponta frissítve.

http://chesstempo.com/
Az egyik (ha nem a) legjobb taktikai feladatokra specializálódott oldal, regisztrálás után korlátlan feladványt lehet megoldani, méri a saját ELO-nket is alapvetően 4 különböző kategóriában, annak megfelelő feladatokat ad (persze lehet választani könnyebb, normál vagy nehezebbeket is), plusz korlátozottan vannak végjáték feladványok is.
Én évek óta regisztrálva vagyok itt, elég sok feladatot oldottam már meg, és azt vettem észre, hogy fejlődött azóta a játékom a meccseken is.

http://www.redhotpawn.com/
Egy levelezős sakkos oldal a sok közül (sajnos a főbb dolgok fizetősek, de ingyenesen is lehet néhány dolgot csinálni).

http://www.chess.com/
Az egyik legnépszerűbb sakkot játszó oldal, igaz, ingyenesen ez is korlátozott, de azért nem rossz.

Plusz két viszonylag jó könyv szerintem, amelyekből kezdő szinttől lehet tanulni, fejlődni:

Kapcsolódó könyvek: David Levens: Sakk kezdőknek · James Eade: Sakk – A sikeres játékos kiskátéja

David Levens: Sakk kezdőknek
James Eade: Sakk – A sikeres játékos kiskátéja