AeS  P 157


Összes kitüntetés 41


Kedvenc könyvek 17

Kedvenc sorozatok: Adrian Mole, Gergő-regények, Kázmér és Huba, Négyen egy gatyában

Kedvenc szereplők: Athos, Clara del Valle, Edmond Dantès, Encsy Eszter, Fermina Daza, Milady, Rhett Butler, Robert Frobisher, Vianne Rocher

Kedvenc alkotók: Alexandre Dumas, Böszörményi Gyula, Buza Beáta, Buza Péter, Dragomán György, Fekete István, Gabriel García Márquez, Gerlóczy Márton, Janikovszky Éva, Kiss Judit Ágnes, Radnóti Miklós, Szabó Magda, Szabó T. Anna, Vámos Miklós, Varró Dániel

Kedvenc kiadók: Európa, Magvető, Osiris, Palatinus, Scolar, Typotex


Aktuális olvasmányok

>!
2014. november 14., 19:15

Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz! Útmutató azoknak a nőknek, akiknek elegük van a toporgásból

>!
2015. január 4., 21:36
6 hozzászólás
>!
2015. július 3., 08:25

Utolsó karc

+
>!
AeS P

|könyvhét
Úgy indultunk neki @szeder-rel, hogy ebből nem lesz most nagy vásárolgatás, egyrészt mert a közszféra nem engedi a lelkünket, másrészt meg mert én szabadjára engedtem a keretemet már az áprilisi Könyvfesztiválon, és azóta még nem talált vissza a bankszámlámra.
Így is lett azért három könyv, az Agave jól kitolt velem, mert 300 és 500 forintért vesztegetett két Christopher Moore-t. Már amikor a fülszöveget megnéztem, gyanús volt, de ennyi pénzért csak nem hagyhattam ott, hát nyilván egy háromrészes sorozat második és harmadik része. (Persze azóta a kedvezménykuponjuk felhasználásával megrendeltem az elsőt is, kit akarok átverni?) A FISZ-nél meg gyorsan rányúltam Falvai Mátyás Gépindák c. könyvére, néhány éve volt egy összeállítás tán a könyvesblogon, feltörekvő fiatal magyar írók első műveiről (Szvoren Edina, Dunajcsik Mátyás, Csobánka Zsuzsa, stb.), köztük volt Falvai is, úgyhogy ez is egy gyors döntés volt. Förtelmes impulzusvásárló vagyok.
Persze felcsűrtem az agyam az átlagosan 3500–4000 forint között váltakozó árú új megjelenéseken, úgyhogy büntiből nem vettem semmit a nagyobb kiadóknál, illetve de, az új Könyves Magazint, amit tisztelettel nem értek: nem most jött ki egy hete a Simon Mártonos? Most meg már megint új? Havilap lesz? Nem baj, csak értetlenkedem.
Celebspotting most gyakorlatilag egyáltalán nem volt részünkről, bizonyára a gatyarohasztó melegnek köszönhetően, úgyhogy mi háromnegyed négykor már egy jól megérdemelt fröccs fölött ültünk azért, hogy kilencre visszasétáljunk a jóval hűvösebb Vörösmarty térre, és levezetésként meghallgassuk a Kodachrome névre hallgató Simon and Garfunkel tribute együttest; reklám helye nr. 1.: ők nagyon jók; reklám helye nr. 2.: ha az ő zenéjük tetszetős, akkor zenekarrá kiegészülve Muriel néven nyomulnak, az is nagyon jó. Aztán még egy kibővült társaságban megittunk vagy öt üveg bort, de ez már nem tartozik szorosan a könyvekhez.
*
Sajnos felületes keresésem nem hozott olyan eredményt a tribute-felvételekről, amit szívesen megosztanék itt, de csak azért, mert a Scarborough Fair-re nem sokan izgulnának rá, úgyhogy csalok és a Murieltől linkelek, de keressetek rá bátran. :)
https://www.youtube.com/watch?v=cDlEbizJMvM

Kapcsolódó könyvek: Falvai Mátyás: Gépindák · Christopher Moore: Totál szívás · Christopher Moore: Csak egy harapás

Falvai Mátyás: Gépindák
Christopher Moore: Totál szívás
Christopher Moore: Csak egy harapás