!

Pál Ferenc magyar

1966. június 29. (Budapest) –

Wikipédiahttp://hu.wikipedia.org/wiki/Pál_Ferenc_(pap)

Könyvei 13

Kapcsolódó sorozatok: Nyitott Akadémia

Fordításai 1

Róla szóló könyvek 1


Népszerű alkotóértékelések

++
>!
Zsuzsanna_Sinka

Pál Ferenc

Egyszerűen egy nagyon jó ember, szakember, kiválóan ír, érvel, nagyszerű élmény olvasni, sokat ad lelkileg, hatékonyan informál. Segít.


Népszerű idézetek

+
>!
marchesa

Milyen nagy különbség van aközött, ha azt mondom, ma is egyedül voltam, vagy azt, hogy a mai délutánt magammal töltöttem.

66. oldal

3 hozzászólás
+
>!
Dora

"Keresd az Igazságot,
Ha muszáj,
De ne felejtsd el
Kivinni közben a szemetet."

280. oldal

Kapcsolódó szócikkek: igazság
2 hozzászólás
+
>!
Doro

Egy jó barátommal […] 21 éves korunkban arról beszélgettünk, hogy mi a barátság. Próbáltunk nem elvont fogalmakat mondani, hanem konkrét élethelyzeteket. Hármat neveztünk meg végül. Az egyik: ha a barátom vagy, ez azt jelenti, hogy becsöngethetsz hozzám, leülhetsz nézni focimeccset úgy, hogy felteszed a cipődet az asztalra, és kapsz nálunk vacsit. […] A másik: ha hajnali háromkor becsöngetsz hozzám, és azt mondod nekem, gyere, szükségem van rád, akkor én megpuszilom a feleségemet, fölveszem a ruhám, és anélkül, hogy megkérdezném, miért, megyek veled. Majd kiderül. A harmadik: ha barátok vagyunk, és az orromból lóg a ciki, akkor te szólsz nekem.

66. oldal

Pál Ferenc: A függőségtől az intimitásig Vágy, élmény, kapcsolat

+
>!
Izolda ×+SP

Olyan szenvedést vállalni, amin lehetne változtatni, nem erény – és ezt vehetitek papi kijelentésnek.

108. oldal

Pál Ferenc: A függőségtől az intimitásig Vágy, élmény, kapcsolat

+
>!
Chöpp P

Ha nekünk ahhoz, hogy az életet élvezni tudjuk, állandóan élvezetekre van szükségünk, ez azt jelenti, hogy valójában nem tudjuk élvezni az életet.
{…}
Az élet élvezete bizonyosan nem az élvezeteken múlik, hanem a személyiségen.Ha tudom élvezni az életet, nagyon kevés is elég. Ha nem, a sok is kevés.

Pál Ferenc: Sorsunk dimenziói (206.o.) · Pál Ferenc

1 hozzászólás
+
>!
Chöpp P

Pilinszky János egyszer azt mondta egy lélektanász körben, hogy „tudjátok, az a baj veletek, hogy ti azt gondoljátok, az életben problémák vannak, és megoldásokat kell találni. Valójában az életben tragédiák vannak, és irgalomra van szükség.”

200. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Pilinszky János
++
>!
Ronnie

Ha egy szoros és tartós kapcsolat stabil, akkor az érzelmek jöhetnek, mehetnek. Ellenben, ha stabilan ugyanazokat az érzelmeket várjuk, akkor a kapcsolatok jöhetnek, mehetnek.

38. oldal

Pál Ferenc: A függőségtől az intimitásig Vágy, élmény, kapcsolat

+
>!
Chöpp P

… először azt kell adnom, amit kérsz, hogy utána azt adhassam, amire szükséged van.

130. oldal

Pál Ferenc: A függőségtől az intimitásig Vágy, élmény, kapcsolat

+
>!
tothmozerszilvia

Amikor valakivel egymás felé közeledünk, és a kapcsolatunk elmélyül, ebben a folyamatban az is benne van, hogy tisztában vagyok vele: nem ismerem magam, és téged sem ismerlek. Folyamatosan része a kapcsolatunknak annak az alázata, hogy beismerem: sohasem ismerhetlek meg téged teljesen, ezért mindig nyitott vagyok, hogy valami újat mutass magadból. Nem korlátozlak téged az előítéleteimmel és az elvárásaimmal.

71. oldal, A meghitt kapcsolat

Pál Ferenc: A függőségtől az intimitásig Vágy, élmény, kapcsolat