!

Pál Ferenc magyar

1966. június 29. (Budapest) –

Wikipédia-linkhttp://hu.wikipedia.org/wiki/Pál_Ferenc_(pap)

Könyvei 11

Pál Ferenc: Tükör által világosan Pál Ferenc: Természetes spiritualitás Pál Ferenc: A szorongástól az önbecsülésig Almási Kitti – Bagdy Emőke – Beata Bishop – Böjte Csaba – F. Várkonyi Zsuzsa – Orosz Katalin – Pál Ferenc – Popper Péter – Ranschburg Jenő – Szendi Gábor – Vekerdy Tamás: A lélek dolgai Pál Ferenc: A függőségtől az intimitásig Dr. Csernus Imre – Funk Sándor – Pál Ferenc – Váradi Tibor: Vágyaink: szárnyak vagy börtönfalak? Dr. Csernus Imre – Kádár Annamária – Pál Ferenc – Popper Péter: Sors és önismeret Almási Kitti – Angster Mária – Bagdy Emőke – C. Molnár Emma – Dr. Csernus Imre – Hevesi Krisztina – Mester Dóra – Pál Ferenc – Ranschburg Jenő – Szendi Gábor: Párkapcsolat klinika Bagdy Emőke – Dr. Csernus Imre – Dr. Czeizel Endre – Daubner Béla – Feldmár András – Kádár Annamária – Kígyós Éva – Pál Ferenc – Popper Péter – Ranschburg Jenő – Szendi Gábor: Belső utakon Angster Mária – Dr. Csernus Imre – Dr. Czeizel Endre – Komlósi Piroska – Mohás Lívia – Pál Ferenc – Popper Péter – Ranschburg Jenő – Tari Annamária – Vekerdy Tamás: Családi boldogság, családi pokol?

Fordításai 2

Ignacio de Loyola Brandaó: Zero (történelem előtti regény) Alfred Jarry: A szuperhím


Népszerű alkotóértékelések

+

Népszerű idézetek

+
>!
marchesa

Milyen nagy különbség van aközött, ha azt mondom, ma is egyedül voltam, vagy azt, hogy a mai délutánt magammal töltöttem.

66. oldal

3 hozzászólás
+
>!
Chöpp P

Ady Endrének két nagy „átka” volt: a vérbaj és az iszákosság. Tőle tudjuk, hogy vérbaját 1902 nyarán szerezte, hiszen ezt megírta a Mihályi Rozália csókjában.
{…}
Ady Endre másik nagy átka, ahogy ő is nevezte, a „havibaja” volt. A Nyugat folyóirattal kötött szerződése értelmében ugyanis minden hónap másodikára verset kellett írnia.

Dr. Czeizel Endre: Sorsunk és a gének (53, 54.o.)

Kapcsolódó szócikkek: Ady Endre
2 hozzászólás
+
>!
Chöpp P

Ha nekünk ahhoz, hogy az életet élvezni tudjuk, állandóan élvezetekre van szükségünk, ez azt jelenti, hogy valójában nem tudjuk élvezni az életet.
{…}
Az élet élvezete bizonyosan nem az élvezeteken múlik, hanem a személyiségen.Ha tudom élvezni az életet, nagyon kevés is elég. Ha nem, a sok is kevés.

Pál Ferenc: Sorsunk dimenziói (206.o.)

1 hozzászólás
+
>!
Dora P

"Keresd az Igazságot,
Ha muszáj,
De ne felejtsd el
Kivinni közben a szemetet."

280. oldal

Kapcsolódó szócikkek: igazság
1 hozzászólás
+
>!
Izolda A×+SP

Olyan szenvedést vállalni, amin lehetne változtatni, nem erény – és ezt vehetitek papi kijelentésnek.

108. oldal

Pál Ferenc: A függőségtől az intimitásig Vágy, élmény, kapcsolat

+
>!
tothmozerszilvia

Amikor valakivel egymás felé közeledünk, és a kapcsolatunk elmélyül, ebben a folyamatban az is benne van, hogy tisztában vagyok vele: nem ismerem magam, és téged sem ismerlek. Folyamatosan része a kapcsolatunknak annak az alázata, hogy beismerem: sohasem ismerhetlek meg téged teljesen, ezért mindig nyitott vagyok, hogy valami újat mutass magadból. Nem korlátozlak téged az előítéleteimmel és az elvárásaimmal.

71. oldal, A meghitt kapcsolat

Pál Ferenc: A függőségtől az intimitásig Vágy, élmény, kapcsolat

+
>!
Doro

Egy jó barátommal […] 21 éves korunkban arról beszélgettünk, hogy mi a barátság. Próbáltunk nem elvont fogalmakat mondani, hanem konkrét élethelyzeteket. Hármat neveztünk meg végül. Az egyik: ha a barátom vagy, ez azt jelenti, hogy becsöngethetsz hozzám, leülhetsz nézni focimeccset úgy, hogy felteszed a cipődet az asztalra, és kapsz nálunk vacsit. […] A másik: ha hajnali háromkor becsöngetsz hozzám, és azt mondod nekem, gyere, szükségem van rád, akkor én megpuszilom a feleségemet, fölveszem a ruhám, és anélkül, hogy megkérdezném, miért, megyek veled. Majd kiderül. A harmadik: ha barátok vagyunk, és az orromból lóg a ciki, akkor te szólsz nekem.

66. oldal

Pál Ferenc: A függőségtől az intimitásig Vágy, élmény, kapcsolat

+
>!
Ronnie

Ha egy szoros és tartós kapcsolat stabil, akkor az érzelmek jöhetnek, mehetnek. Ellenben, ha stabilan ugyanazokat az érzelmeket várjuk, akkor a kapcsolatok jöhetnek, mehetnek.

38. oldal

Pál Ferenc: A függőségtől az intimitásig Vágy, élmény, kapcsolat

+
>!
Almost_Zed

Ismeritek a viccet, hogy az apukának van egy optimista meg egy pesszimista gyereke? Karácsonyra készülődnek, és az apuka azt gondolja, a pesszimista gyereknek az lenne jó, ha egy kicsit optimistább lenne, ezért vesz neki huszonöt iszonyú drága ajándékot. Az optimista gyerek viszont túlságosan szépnek látja a világot, nem árt neki, ha egy kicsit megismeri az élet árnyékosabb oldalát is. A fa alatt a peszszimista, hiánymotivált kisfiú kibontja mind a huszonöt ajándékot, és amikor végzett, feszülten néz körbe, hogy hol a huszonhatodik. A fejlődésmotivált gyerek is kibontja a maga egyetlen dobozát, és mi van benne? Lócitrom. Erre a kisfiúnak felcsillan a szeme, az apuka pedig döbbenten-dühösen kérdezi tőle: mondd, ezen meg mi örülnivaló van? Mire a gyerek azt válaszolja: apa, ahol lócitrom van, ott lónak is kell lennie!

+
>!
Almost_Zed

Hamvas Béla úgy fogalmazott, hogy „ha az igazság elhagy, az az ő dolga, de én az igazságot nem hagyom el, mert az meg az én dolgom".