!

Böszörményi Gyula magyar

Harby Riann, Robin Mash, Robina Mash

1964. július 23. (Miskolc) –

Teljes névBöszörményi Gyula
NemFérfi
Honlaphttp://www.alomfogo.hu/
Wikipédiahttp://hu.wikipedia.org/wiki/Böszörményi_Gyula
Facebookhttps://www.facebook.com/pages/Böszörményi-Gyula/259527170777107

Böszörményi Gyula a Merítés Tollvonás rovatában üzent a molyoknak: http://moly.hu/merites-rovatok/tollvonas-bepillantas-szepiroink-ablakan-12

Könyvei 50

Kapcsolódó sorozatok: Rémálom, Gergő-regények, Mysterious Universe, Zsófi-regények, Rontásűzők, Monyákos Tuba-történetek, Jonatán kalandjai, Ambrózy báró esetei, Rúvel hegy, Lúzer Rádió, EzoPara-trilógia

Antológiák 3

Anthony Sheenard (szerk.): Birodalmi osztag
Fonyódi Tibor – Szélesi Sándor (szerk.): Az evolvens kalózai
Burger István (szerk.): Galaktika 300 XL

Róla szóló könyvek 1

Alkotói polc

>!
piciszusz

Böszörményi Gyula 51 alkotói Bővebben


Népszerű alkotóértékelések

+
>!
Anitiger P

Böszörményi Gyula

Két nagy kedvenc magyar íróm van: ő az újabb, ha az időrendet nézem.

Fable valahogy mindig családtag volt, Böszörményi Gyula pedig egy édesanyám által ajándékozott Gergő könyv révén került be a szívembe. Elolvastam az első Gergőt és megfogott a magyar hitvilág ilyetén feldolgozása és beintegrálása napjainkba. Sorra faltam a történeteit Gergőnek, Zsófinak… Tuba történetei már nem érdekeltek, sajnálom, kezdetektől ellenszenvezem vele. Viszont a Rémálom trilógia telitalálat volt!

+
>!
Ancsúr

Böszörményi Gyula

Mikor végleg elvesztettem a hitem a mai magyar írókban, felbukkant ő, vagyis Böszörményi Gyula. Ő volt az, aki miatt már nem nézek ferde szemmel egy-egy hazai író által írt kötetre a boltokban.
Bár még csak a Gergő-könyveit olvastam, de tetszik, ahogy a magyar mendemondákat megpróbálja belefűzni a történeteibe ezzel kedvet csinálva a fiatalabbaknak és idősebbeknek egyaránt, hogy utána nézzenek őseik hitvilágának. És szerintem ez fantasztikus! :)

+
>!
Kéri_Dorina_Beáta

Böszörményi Gyula

Nagyon szeretem a stílusát, kellemes, olvasmányos, és remekül ért hozzá, hogyan teremtsen mesei hangulatot. Számos ritkán használt szó és szóalkotás szerepel a történeteiben, amik szerencsére érthetőek, nem rontják, hanem emelik az olvasmányélményt, színesítik a világot. Szerintem ezek az egyedi szavak azok, amik leginkább böszörményissé, a Világfán-lévővé teszik a történeteit. Az, hogy a magyar mondakörből merít, még inkább kedvessé teszi a számomra a könyveit. Nagyon ajánlom. Amint megismerte az ember a világot, már nehezen szabadul.

++
>!
Szabó_Liliána

Böszörményi Gyula

Bonyolult, összevissza, ugyanakkor lenyűgöző és fantáziával teli könyvei vannak. A Gergő és az álomfogók olvasása az egyik legszebb nyári élményem :)

+
>!
kerry4ever P

Böszörményi Gyula

Nagy gesztust tett egy kis embernek (nekem). Minden tiszteletem és elismerésem :)
Ja, és nagyon jól ír..egyre jobban :)

+
>!
Riika

Böszörményi Gyula

Meghatározó élmény volt olvasni a műveit, gyakorlatilag a megjelenésük után beszereztem az összes Gergő-könyvet, a mai napig kiemelt helyen tartom őket az asztalom feletti polcon.

++
>!
Hurricane

Böszörményi Gyula

Előttem jó páran leírták a lényeget. Nagyon szerettem a könyveit, a Jonatán történeteket szinte faltam, szerintem azzal állítottam fel az első rekordomat a legtöbbször kikölcsönzött könyv címén… meg kell szereznem! Újra kell olvasnom! Nem elég!

+
>!
Niesz_Niki

Böszörményi Gyula

Remek könyvei vannak!! Még nem olvsatam a Táltosviadalt és az Álomvámpírok 2. részét, de mindegyik könyve műalkotás!!


Népszerű idézetek

+
>!
EBrody

– Mi a csalánszúrta, bagolyhuhogta, kénkőszagú füttyösréce tojására vadászó, pézsmabűzös karvalytollpihe csiklandozta bortöréses tehénpotyadék történik itt?

405. oldal

2 hozzászólás
+
>!
Bogas

– Tehát a maguk nagymamája vezeti a terrorcsoportot?
– Naná, méghozzá a konyhából, habverővel a kezében!

+
>!
island

A szitkozódás ugyanis nem más, mint a lélekben összegyűlt salakanyag. A testünk is elválasztja a tápanyagtól a szennyet, aztán a slozin megszabadulunk tőle. A lélek szintén táplálkozik: szavakkal, érzésekkel, indulatokkal. Magába szívja azokat, elválasztja a hasznosat, és ami mérgező, azt acsarkodó káromkodással löki ki magából.
Aki szitokszavakkal árasztja el a környezetét, akár üvöltve, akár „poénos" kötőszóként használva azokat, olyan, mint a hasmenéses kutya: egyfolytában, mindent, mindenhol bemocskol, amerre jár.

+
>!
NoemiSmile

A halottak jó fejek. Csendesek.

86. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lilith
+
>!
lettielena

Róza néni azon ősi házisárkányok rendjéből való, akik fiatal leányokat rabolnak, és barlangjukban halálra hímeztetik őket.

44. oldal, 3. fejezet - Szürkület (Könyvmolyképző Kiadó, 2014)

2 hozzászólás
+
>!
Brigi007

Mikor telefonon beszéltem vele, úgy tűnt, történhetett valami, mert le volt lassulva, mint hátúszó iszapcsiga a tapétaragasztóban.

45. oldal (Szebasztián)

Böszörményi Gyula – Machó Zsófia: EzoPara – 2. könyv melyben hőseink nyomról nyomra, meg néha pórul járnak

+
>!
CsN

Josef Teplica kapitány legalább akkora bajban volt, mint az utolsó mamut, aki hirtelen rádöbbent: vagy kipusztul, vagy egy teljesen agyament ötlettől hajtva sürgősen átképzi magát bevásárlóközponttá…

155. oldal

+
>!
le_miserable P

…úgy szorítottam Rob kezét, mint lusta írót a nyomdai határidő.

194. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lilith · Rob
1 hozzászólás
+
>!
CsN

Az ember ott lel hazára, ahol sorsfonala a legszebb színében ragyoghat, gazdagítva és díszítve a Nagy Szőttes mintázatát.

471. oldal

2 hozzászólás
+
>!
mama_gold

Minden ember lelkében vannak sötét helyek, amiket zárva kell tartani. Normális esetben az ajtó csukva van, de olykor kinyílik, s akkor a sötétség veszi át az uralmat. Ez az őrület.

273. oldal