!

Böszörményi Gyula magyar

Harby Riann, Robin Mash, Robina Mash, Julius Bessermann

1964. július 23. (Miskolc) –

Gyula_Böszörményi I

379 figyelő · 19 figyelt · 136 értékelés · 0 polc · 7 karc · 1 észlelés

Teljes névBöszörményi Gyula
NemFérfi
Honlaphttp://www.alomfogo.hu/
Wikipédiahttp://hu.wikipedia.org/wiki/Böszörményi_Gyula
Facebookhttps://www.facebook.com/pages/Böszörményi-Gyula/259527170777107
Életrajz

Könyvei 55

Kapcsolódó sorozatok: Ambrózy báró esetei, Rémálom, Gergő-regények, Mysterious Universe, Zsófi-regények, Monyákos Tuba-történetek, Rontásűzők, Jonatán kalandjai, EzoPara-trilógia, Lúzer Rádió, Rúvel hegy

Antológiák 5

Róla szóló könyvek 1

Vámos Miklós: Kedves kollégák I-II.

Alkotói polc

>!
piciszusz

Böszörményi Gyula 51 alkotói Bővebben


Népszerű alkotóértékelések

+
>!
Chöpp P

Böszörményi Gyula

Köszönjük a fiatalok és a gyermeki lelkű felnőttek nevében! Oda és vissza vagyok a Gergő és Zsófi történetekért, a csodálatosan megörökített és feledést kizáró ősmagyar mondavilág felelevenítéséért és élővé tételéért. Remek munka volt!

+
>!
AniTiger P

Böszörményi Gyula

Két nagy kedvenc magyar íróm van: ő az újabb, ha az időrendet nézem.

Fable valahogy mindig családtag volt, Böszörményi Gyula pedig egy édesanyám által ajándékozott Gergő könyv révén került be a szívembe. Elolvastam az első Gergőt és megfogott a magyar hitvilág ilyetén feldolgozása és beintegrálása napjainkba. Sorra faltam a történeteit Gergőnek, Zsófinak… Tuba történetei már nem érdekeltek, sajnálom, kezdetektől ellenszenvezem vele. Viszont a Rémálom trilógia telitalálat volt!

+
>!
Ancsúr

Böszörményi Gyula

Mikor végleg elvesztettem a hitem a mai magyar írókban, felbukkant ő, vagyis Böszörményi Gyula. Ő volt az, aki miatt már nem nézek ferde szemmel egy-egy hazai író által írt kötetre a boltokban.
Bár még csak a Gergő-könyveit olvastam, de tetszik, ahogy a magyar mendemondákat megpróbálja belefűzni a történeteibe ezzel kedvet csinálva a fiatalabbaknak és idősebbeknek egyaránt, hogy utána nézzenek őseik hitvilágának. És szerintem ez fantasztikus! :)

+
>!
Diana_L IP

Böszörményi Gyula

Nagyon tetszik a stílus, ahogy ír. Megelevenedtek a szavai a szemem előtt. Új magyar kedvencet avattam. Köszönöm az élményt.

+
>!
Kéri_Dorina_Beáta

Böszörményi Gyula

Nagyon szeretem a stílusát, kellemes, olvasmányos, és remekül ért hozzá, hogyan teremtsen mesei hangulatot. Számos ritkán használt szó és szóalkotás szerepel a történeteiben, amik szerencsére érthetőek, nem rontják, hanem emelik az olvasmányélményt, színesítik a világot. Szerintem ezek az egyedi szavak azok, amik leginkább böszörményissé, a Világfán-lévővé teszik a történeteit. Az, hogy a magyar mondakörből merít, még inkább kedvessé teszi a számomra a könyveit. Nagyon ajánlom. Amint megismerte az ember a világot, már nehezen szabadul.

++
>!
Szabó_Liliána

Böszörményi Gyula

Bonyolult, összevissza, ugyanakkor lenyűgöző és fantáziával teli könyvei vannak. A Gergő és az álomfogók olvasása az egyik legszebb nyári élményem :)

+
>!
Fezla

Böszörményi Gyula

Véletlenül akadt a kezembe anno a Gergő és az álomvámpírok első kötete, de azóta is nagyon hálás vagyok ennek a véletlennek. Böszörményi Gyulának teljesen egyedi stílusa és fantasztikusan varázslatos történetei vannak. Lehet, hogy már elvileg kinőttem a legtöbb könyvéből, de a bennem élő gyerek kedvencei mindig is a Böszörményiféle tündérmesék lesznek. :)

+
>!
MrBones

Böszörményi Gyula

Nagy gesztust tett egy kis embernek (nekem). Minden tiszteletem és elismerésem :)
Ja, és nagyon jól ír..egyre jobban :)

+
>!
Niesz_Niki

Böszörményi Gyula

Remek könyvei vannak!! Még nem olvsatam a Táltosviadalt és az Álomvámpírok 2. részét, de mindegyik könyve műalkotás!!


Népszerű idézetek

+
>!
lettielena

Róza néni azon ősi házisárkányok rendjéből való, akik fiatal leányokat rabolnak, és a barlangjukban halálra hímeztetik őket.

44. oldal, 3. fejezet - Szürkület (Könyvmolyképző Kiadó, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Hangay Emília (Mili) · Schützer Róza
2 hozzászólás
+
>!
tmezo78 P

– Látom a kisasszony Jókait olvas. Mondja, nem túl nehéz ez magácskának?
(…)
– Nehéz volna? – bámultam rá elkerekedő szemmel, majd fél kézzel néhányszor megemeltem az ölemben heverő kötetet. – Nem, uram, én egész könnyen elbírok vele.
    A fiatalember bambán bámult vissza rám. Először láthatóan fel sem fogta a tényt, hogy épp ki lett gúnyolva. Ám mikor az ablaknál ülő idős hölgy (összesen csak mi hárman voltunk a kupéban) halkan felnevetett, végre leesett neki a papírkoronás.
– Oh, nem a súlyára gondoltam – mondta a fiatalember, s arcát haragos pír öntötte el.

26-27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hangay Emília (Mili)
4 hozzászólás
+
>!
EBrody

– Mi a csalánszúrta, bagolyhuhogta, kénkőszagú füttyösréce tojására vadászó, pézsmabűzös karvalytollpihe csiklandozta bortöréses tehénpotyadék történik itt?

405. oldal

3 hozzászólás
+
>!
lettielena

– Mili kedves, ön holnap délelőtt a fiammal együtt felmegy a villa tetőteraszára, hogy madártávlatból csodálhassa meg Pest látképét, s aztán felállva a kő mellvédre, szépen leveti magát a mélybe! Nos, mit szól hozzá, jó lesz így?!

103. oldal, 7. fejezet - A pofaszakállas kísértet (Könyvmolyképző Kiadó, 2014)

+
>!
Beatrix_Farkas P

Gyengébbik nem? Jaj, papuska, miért is kaptam tőled olyan kifogástalan nevelést? Ha csak egyetlen pillanatra is megfeledkezhetnék róla, hogy úrilány vagyok, aki soha, semmilyen körülmények közt nem pofoz és nem rúg bokán öntelt ifjú bárókat, hát én úgy, de úgy megmutatnám ennek a hólyagnak…”

83. oldal

+
>!
lettielena

– Bolondnak lenni a fiatalok előjoga – mondta halk sóhajjal. – Maguk ketten azonban kissé túlzásba viszik.

292. oldal, 11. fejezet- Zsákutcák (Könyvmolyképző Kiadó, 2015)

+
>!
RavenS

– Tetszik tudni, milyen vagyok: ha a Bolyó doktor úr oda állít engemet a Lánczhíd közepére, én akkor se mozdulok onnét, ha kirobbantják alólam az egész miskulanciát.
– Ne mondjon már ilyen lehetetlenségeket, Eckhárdt: soha senki nem lesz olyan galád, hogy azt a szépséges építményt felrobbantsa.

180. oldal

+
>!
CsN

– Ma odafönn lesz az ozsonna – közölte Terka néni. – Vagy tán nem hallották, hogy az imént vendégek jöttek? Három csuda mód puccos naccsága valami ládából vagy kaszniból, én nem is tudom, de úgy fenn hordják az orrukat, hogy idén mán nem kell többet pókhálóznunk, az biztos.

14. fejezet

+
>!
RavenS

– Hangay kisasszony – hajolt meg felém kimérten, majd lenyomta a kilincset.
Egyből elfogott a pulykaméreg, hogy ilyen félvállról… ekkora közönnyel… szinte az egész villát kitöltő egykedvűséggel üdvözöl.
– Magának is szép napot, báró úr! – mondtam ridegen. – Ha szabad megjegyeznem, ma reggel igen pocsékul méltóztatik festeni!

196. oldal

+
>!
Kacsamadár

Ambrózy báró tiszta szívből, lelke legmélyéig hitte, hogy a szoknyát viselő személyek, különösen, ha még nem töltötték be az ötvenet, mind ostobák.

94. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Báró Ambrózy Richárd