!

Böszörményi Gyula magyar

Harby Riann, Robin Mash, Robina Mash, Julius Bessermann

1964. július 23. (Miskolc) –

Gyula_Böszörményi I

217 figyelő · 19 figyelt · 126 értékelés · 0 polc · 2 karc · 1 észlelés

Teljes névBöszörményi Gyula
NemFérfi
Honlaphttp://www.alomfogo.hu/
Wikipédiahttp://hu.wikipedia.org/wiki/Böszörményi_Gyula
Facebookhttps://www.facebook.com/pages/Böszörményi-Gyula/259527170777107

Böszörményi Gyula a Merítés Tollvonás rovatában üzent a molyoknak: http://moly.hu/merites-rovatok/tollvonas-bepillantas-szepiroink-ablakan-12

Könyvei 54

Kapcsolódó sorozatok: Rémálom, Gergő-regények, Ambrózy báró esetei, Mysterious Universe, Zsófi-regények, Rontásűzők, Monyákos Tuba-történetek, Jonatán kalandjai, Lúzer Rádió, Rúvel hegy, EzoPara-trilógia

Antológiák 4

Anthony Sheenard (szerk.): Birodalmi osztag
Fonyódi Tibor – Szélesi Sándor (szerk.): Az evolvens kalózai
Burger István (szerk.): Galaktika 300.
Burger István (szerk.): Galaktika 300 XL

Róla szóló könyvek 1

Vámos Miklós: Kedves kollégák I-II.

Alkotói polc

>!
piciszusz

Böszörményi Gyula 51 alkotói Bővebben


Népszerű alkotóértékelések

+
>!
Chöpp 

Böszörményi Gyula

Köszönjük a fiatalok és a gyermeki lelkű felnőttek nevében! Oda és vissza vagyok a Gergő és Zsófi történetekért, a csodálatosan megörökített és feledést kizáró ősmagyar mondavilág felelevenítéséért és élővé tételéért. Remek munka volt!

+
>!
AniTiger P

Böszörményi Gyula

Két nagy kedvenc magyar íróm van: ő az újabb, ha az időrendet nézem.

Fable valahogy mindig családtag volt, Böszörményi Gyula pedig egy édesanyám által ajándékozott Gergő könyv révén került be a szívembe. Elolvastam az első Gergőt és megfogott a magyar hitvilág ilyetén feldolgozása és beintegrálása napjainkba. Sorra faltam a történeteit Gergőnek, Zsófinak… Tuba történetei már nem érdekeltek, sajnálom, kezdetektől ellenszenvezem vele. Viszont a Rémálom trilógia telitalálat volt!

+
>!
Ancsúr

Böszörményi Gyula

Mikor végleg elvesztettem a hitem a mai magyar írókban, felbukkant ő, vagyis Böszörményi Gyula. Ő volt az, aki miatt már nem nézek ferde szemmel egy-egy hazai író által írt kötetre a boltokban.
Bár még csak a Gergő-könyveit olvastam, de tetszik, ahogy a magyar mendemondákat megpróbálja belefűzni a történeteibe ezzel kedvet csinálva a fiatalabbaknak és idősebbeknek egyaránt, hogy utána nézzenek őseik hitvilágának. És szerintem ez fantasztikus! :)

+
>!
Kéri_Dorina_Beáta

Böszörményi Gyula

Nagyon szeretem a stílusát, kellemes, olvasmányos, és remekül ért hozzá, hogyan teremtsen mesei hangulatot. Számos ritkán használt szó és szóalkotás szerepel a történeteiben, amik szerencsére érthetőek, nem rontják, hanem emelik az olvasmányélményt, színesítik a világot. Szerintem ezek az egyedi szavak azok, amik leginkább böszörményissé, a Világfán-lévővé teszik a történeteit. Az, hogy a magyar mondakörből merít, még inkább kedvessé teszi a számomra a könyveit. Nagyon ajánlom. Amint megismerte az ember a világot, már nehezen szabadul.

++
>!
Szabó_Liliána

Böszörményi Gyula

Bonyolult, összevissza, ugyanakkor lenyűgöző és fantáziával teli könyvei vannak. A Gergő és az álomfogók olvasása az egyik legszebb nyári élményem :)

+
>!
Fezla

Böszörményi Gyula

Véletlenül akadt a kezembe anno a Gergő és az álomvámpírok első kötete, de azóta is nagyon hálás vagyok ennek a véletlennek. Böszörményi Gyulának teljesen egyedi stílusa és fantasztikusan varázslatos történetei vannak. Lehet, hogy már elvileg kinőttem a legtöbb könyvéből, de a bennem élő gyerek kedvencei mindig is a Böszörményiféle tündérmesék lesznek. :)

+
>!
kerry4ever

Böszörményi Gyula

Nagy gesztust tett egy kis embernek (nekem). Minden tiszteletem és elismerésem :)
Ja, és nagyon jól ír..egyre jobban :)

+
>!
Riika

Böszörményi Gyula

Meghatározó élmény volt olvasni a műveit, gyakorlatilag a megjelenésük után beszereztem az összes Gergő-könyvet, a mai napig kiemelt helyen tartom őket az asztalom feletti polcon.

+
>!
Hurricane

Böszörményi Gyula

Előttem jó páran leírták a lényeget. Nagyon szerettem a könyveit, a Jonatán történeteket szinte faltam, szerintem azzal állítottam fel az első rekordomat a legtöbbször kikölcsönzött könyv címén… meg kell szereznem! Újra kell olvasnom! Nem elég!


Népszerű idézetek

+
>!
lettielena

Róza néni azon ősi házisárkányok rendjéből való, akik fiatal leányokat rabolnak, és a barlangjukban halálra hímeztetik őket.

44. oldal, 3. fejezet - Szürkület (Könyvmolyképző Kiadó, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Hangay Emília (Mili) · Schützer Róza
2 hozzászólás
+
>!
tmezo78 

– Látom a kisasszony Jókait olvas. Mondja, nem túl nehéz ez magácskának?
(…)
– Nehéz volna? – bámultam rá elkerekedő szemmel, majd fél kézzel néhányszor megemeltem az ölemben heverő kötetet. – Nem, uram, én egész könnyen elbírok vele.
    A fiatalember bambán bámult kovissza rám. Először láthatóan fel sem fogta a tényt, hogy épp ki lett gúnyolva. Ám mikor az ablaknál ülő idős hölgy (összesen csak mi hárman voltunk a kupéban) halkan felnevetett, végre leesett neki a papírkoronás.
– Oh, nem a súlyára gondoltam – mondta a fiatalember, s arcát haragos pír öntötte el.

26-27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hangay Emília (Mili)
4 hozzászólás
+
>!
EBrody

– Mi a csalánszúrta, bagolyhuhogta, kénkőszagú füttyösréce tojására vadászó, pézsmabűzös karvalytollpihe csiklandozta bortöréses tehénpotyadék történik itt?

405. oldal

3 hozzászólás
+
>!
lettielena

– Mili kedves, ön holnap délelőtt a fiammal együtt felmegy a villa tetőteraszára, hogy madártávlatból csodálhassa meg Pest látképét, s aztán felállva a kő mellvédre, szépen leveti magát a mélybe! Nos, mit szól hozzá, jó lesz így?!

103. oldal, 7. fejezet - A pofaszakállas kísértet (Könyvmolyképző Kiadó, 2014)

+
>!
island

A szitkozódás ugyanis nem más, mint a lélekben összegyűlt salakanyag. A testünk is elválasztja a tápanyagtól a szennyet, aztán a slozin megszabadulunk tőle. A lélek szintén táplálkozik: szavakkal, érzésekkel, indulatokkal. Magába szívja azokat, elválasztja a hasznosat, és ami mérgező, azt acsarkodó káromkodással löki ki magából.
Aki szitokszavakkal árasztja el a környezetét, akár üvöltve, akár „poénos" kötőszóként használva azokat, olyan, mint a hasmenéses kutya: egyfolytában, mindent, mindenhol bemocskol, amerre jár.

+
>!
RavenS

– Tetszik tudni, milyen vagyok: ha a Bolyó doktor úr oda állít engemet a Lánczhíd közepére, én akkor se mozdulok onnét, ha kirobbantják alólam az egész miskulanciát.
– Ne mondjon már ilyen lehetetlenségeket, Eckhárdt: soha senki nem lesz olyan galád, hogy azt a szépséges építményt felrobbantsa.

180. oldal

+
>!
NoemiSmile 

A halottak jó fejek. Csendesek.

86. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lilith
+
>!
Bogas

– Tehát a maguk nagymamája vezeti a terrorcsoportot?
– Naná, méghozzá a konyhából, habverővel a kezében!

+
>!
RavenS

– Hangay kisasszony – hajolt meg felém kimérten, majd lenyomta a kilincset.
Egyből elfogott a pulykaméreg, hogy ilyen félvállról… ekkora közönnyel… szinte az egész villát kitöltő egykedvűséggel üdvözöl.
– Magának is szép napot, báró úr! – mondtam ridegen. – Ha szabad megjegyeznem, ma reggel igen pocsékul méltóztatik festeni!

196. oldal

+
>!
Ingryd

– Hogyazarovarnyáltapasztotta sárpalotábanszületettédesmamád uncsitesójaáltalfarbaszúrt hétszíndolmányoslótetűpotroh lenneazutolsóvacsorád, teszázszorrusnya! – hadarta a kilinkó magából kikelve.

62. oldal

4 hozzászólás