Nem kétséges, hogy van túlvilág. Csupán az a kérdés: milyen messze van a belvárostól, és meddig tart nyitva? Váratlan események adódnak. Az egyik ember kísértetet lát. A másik hangokat hall. A harmadik arra ébred, hogy bilibe lóg a feje. Ugyan hányan akadnak közöttünk, akik még sohasem érezték tarkójukon egy jéghideg kéz érintését, mikor épp egyedül voltak odahaza? (Én ugyan nem, hál' istennek, de hányan igen!) Mi lehet e tapasztalatok mögött? Vagy ha nem mögöttük, hát előttük? Igaz-e, hogy egyesek képesek a jövőbe látni, vagy szellemekkel társalogni? És van-e rá mód, hogy az ember a halála után is zuhanyozhasson?… Csupa lélekbe markoló, időszerű kérdés. Vajon megfelel-e rá Woody Allen, akit a magyar közönség eddig mint filmszínészt, filmírót, filmrendezőt – Annie Hall, Manhattan, Játszd újra, Sam!, Szentivánéji szexkomédia – ismer? Nem követünk el indiszkréciót, ha eláruljuk: nemcsak ezekre a kérdésekre talál választ a Nyájas Olvasó a Woody Allen humoreszkjeiből válogatott gyűjteményben, hanem a csetlő-botló emberi lét számos egyéb fontos, vagy még fontosabb problémájára. Hogy csak néhányat említsünk, mutatóba: Jó, de képes erre a gőzmozdony?; Kopog a Halál; Kalauz kevésbé ismert balettekhez; Rosszlányok a menzán; Ha az impresszionisták fogorvosok lettek volna – akinek pedig ennyi jó kevés, az lapozzon bele a kötetbe, melynek címe és természetesen legfőbb témája: LELKI JELENSÉGEK VIZSGÁLATA
Sorozatpolc
További kötetek: Alan Alexander Milne: Micsoda négy nap!, Anthony Burgess: Beteg a doktor, Arkagyij Avercsenko: Patkány a tálcán, Barbara Pym: Barátnők és ballépések, Brunella Gasperini: Én és ők, Brunella Gasperini: Mi és ők, Brunella Gasperini: Ő és mi, Daniel Katz: Amikor nagyapám átsíelt Finnországba, David Lodge: Helycserés támadás, Efrájim Kishon: A zanyja krausz, Efrájim Kishon: Veszett ernyő nyele, Emma Bombeck: Édes rabszolgaság, Ephraim Kishon: Az eszed tokja!, Eric Knight: Sam Small csodálatos élete, Erich Kästner: A salzburgi szobalány, Erich Kästner: Az eltűnt miniatűr, Erich Kästner: Három ember a hóban, Evelyn Waugh: A megboldogult, George Mikes: Tsi-Tsa és Tsai, Gerald Durrell: A bafuti kopók, Gerald Durrell: A Bárka születésnapja, Gerald Durrell: A hahagáj, Gerald Durrell: A halak jelleme, Gerald Durrell: A piknik és egyéb kalamajkák, Gerald Durrell: A részeg erdő, Gerald Durrell: A susogó táj, Gerald Durrell: Családom és egyéb állatfajták, Gerald Durrell: Férjhez adjuk a mamát, Gerald Durrell: Fogjál nekem kolóbuszt!, Gerald Durrell: Istenek kertje, Gerald Durrell: Kalandorok az őserdőben, Gerald Durrell: Madarak, vadak, rokonok, Gerald Durrell: Rokonom, Rosy, Gerald Durrell: Vadászat felvevőgéppel, Giovannino Guareschi: Don Camillo kis világa, Guiseppe Berto: Ó, Serafina!, Hans Skirecki: Görög telefonok, Helmut Rathert: Nagypapa repül, Herbert Ernest Bates: Nappal is szólhat csalogány, Honor Tracy: Szép kis naplemente, Ilja Ilf – Jevgenyij Petrov: A szórakozó egyed, Ilja Ilf – Jevgenyij Petrov: Tizenkét szék, Ilse Tielsch: Elefánt az utcánkban, Jacquie Durrell: Állatok az ágyamban, James Thurber: A fehér szarvas, Jan Šmíd: Életem ártatlan örömei, Jerome K. Jerome: Három ember egy csónakban, Jerzy Wittlin: Ne hagyd magad lerázni!, Leonyid Szolovjov: A csendháborító, Margaret Durrell: De mi lett Margóval?, Mark Twain: Megszelídítem a kerékpárt, Martti Larni: Az elsőszülött, Michael Frayn: Bádogemberek, Mihail Zoscsenko: Limonádé, Ota Pavel: A halak jegyében, P. G. Wodehouse: A jókedvű jótevő, P. G. Wodehouse: Az életművész, P. G. Wodehouse: Dinamit bácsi, P. G. Wodehouse: Egy pelikán Blandingsben, P. G. Wodehouse: Folytassa, Jeeves!, P. G. Wodehouse: Folytassa, Jeeves!, P. G. Wodehouse: Hahó!, P. G. Wodehouse: Hűbele Sámuel, P. G. Wodehouse: Karikacsapás, P. G. Wodehouse: Kirabol a komornyikom, P. G. Wodehouse: Mike és Psmith, P. G. Wodehouse: Nyári zivatar, P. G. Wodehouse: Psmith a pénzvilágban, P. G. Wodehouse: Psmith Amerikában, P. G. Wodehouse: Rengeteg pénz, P. G. Wodehouse: Tüzes víz, P. G. Wodehouse: Valami új, Raymond Queneau: Az élet vasárnapja, Raymond Queneau: Ikárosz repül, Richard Gordon: Miből lesz az orvosdoktor?, Roald Dahl: Szuperpempő, Stephen Leacock: Rosszcsirkeff Mária és társai, Steven G. Pallay: Macskajaj – avagy egy morcos macska epés elmélkedései, Sue Townsend: Coventry újjászületik, Wolfdietrich Schnurre: Négyszer születtem
Címkék
Top értékelések
A novellák alapötlete zseniális, a humora szintén, az iróniája meg egyenesen nekem való. Viszont ha bekattan a gondolkozásmódja, akkor egy idő után kicsit sablonosak a fordulatai. Kell hozzá műveltség ezerrel. Az impresszionista fogorvosoknál pl nagy előny volt, hogy olvastam a Van Gogh könyvet, és a balettek kifigurázásánál hátrányom volt, hogy nem ismertem őket. Nah jó a hattyúk tavát igen, de azt ki nem?;) És pont ezek miatt a dolgok miatt, egy kicsit lassan haladtam vele. Szóval őt inkább filmen.
Idézet: http://rakenroll.freeblog.hu/archives/2010/01/26/A_tekercsek/
Hihetetlen. A fekete levest az képes értékelni, aki már megízlelte a különlegességét.
Top idézetek
70. oldal Lelki jelenségek vizsgálata
De az alapkérdés változatlan maradt: legyőzheti-e Hitler pofaszakállban Churchillt? Himmler azt mondta, Churchill fejhosszal vezet, és úgy tűnik, lehetetlen utolérni. Göring, az a bárgyú optimista, azt állította, hogy a Führer valószínűleg gyorsabban növesztene pofaszakállt, különösen, ha Németország teljes erejével erre koncentrálna.
17. oldal A Schmeed-emlékiratok
Barátaimmal vacsorán vagyunk valahol, amikor hirtelen belép egy férfi, aki pórázon vezet egy tányér levest. Árulással vádolja az alsóneműmet, és amikor egy hölgy a védelmemre kel, leesik a homloka.
12. oldal A Metterling-cédulák
Corrupt és Fiai megjelentették Metterling mosodacéduláinak régen várt első kötetét (Hans Metterling összegyűjtött mosodacédulái, I. kötet, 437 l., 32 oldalas előszóval, valamint névmutatóval 18,75 dollár), az ismert Metterling-szakértő, Günther Eisenbud szövegmagyarázatával.
Külső linkek
Nincsenek linkek.