!

A beavatott (Divergent 1.) 1927 csillagozás

Veronica Roth: A beavatott Veronica Roth: A beavatott
1 2
Bookline 2.542 Ft-tól
Régikönyvek.hu · 2.990 Ft –15% 2.542 Ft
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

EGYETLEN DÖNTÉS
alapján megtudhatod, kik az igazi barátaid
EGYETLEN DÖNTÉS
meghatározhatja az értékrendedet
EGYETLEN DÖNTÉS
örökre megmutathatja, kihez és mihez vagy hűséges
EGYETLEN DÖNTÉS, AMELYTŐL MEGVÁLTOZOL

Beatrice Prior az antiutópisztikus Chicagóban él: az itteni társadalom öt csoportra tagolódik, melyek mindegyike egy-egy erény kiművelését írja elő tagjai számára. Ők az Őszinték, az Önfeláldozók, a Bátrak, a Barátságosak és a Műveltek. Az év egy bizonyos napján a mindenkori tizenhat éveseknek el kell dönteniük, melyik csoporthoz kívánnak tartozni. Ennek kell szentelniük életük hátralevő részét. Beatrice ingadozik aközött, hogy a családjával maradjon-e, vagy végre önmagává váljon. Ez a két lehetőség kizárja egymást. Végül olyan döntést hoz, amely mindenki számára meglepetést jelent – még önmagának is.

Eredeti mű: Veronica Roth: Divergent

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Ciceró, Budapest, 2014
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635398843 · Fordította: Logos
>!
Ciceró, Budapest, 2012
430 oldal · ISBN: 9789635399192 · Fordította: Logos
>!
Ciceró, Budapest, 2012
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635397617 · Fordította: Logos

Enciklopédia 23

Szereplők népszerűség szerint

Négyes · Beatrice Prior (Tris) · Christina · Eric · Will · Lynn · Marcus Eaton

Helyszínek népszerűség szerint

Hancock-épület · Sears Tower


Hirdetés

Kedvencelte 643

Most olvassa 203

Várólistára tette 515

Kívánságlistára tette 582

Kölcsönkérné 22

Elcserélné vagy eladná

>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Judy22 könyve Veronica Roth: A beavatott
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Zsuszty könyve Veronica Roth: A beavatott
>!
2.500 Ft ★★★★★ Eladó
Kitti_Kovács_3 könyve Veronica Roth: A beavatott
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Pennmenelien könyve Veronica Roth: A beavatott
>!
2.500 Ft ★★★★☆ Eladó
Sas_Karina könyve Veronica Roth: A beavatott
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó
Sári_Anikó könyve Veronica Roth: A beavatott
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó
Viktoria_Bojtos könyve Veronica Roth: A beavatott
>!
1.800 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Linducka könyve Veronica Roth: A beavatott
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó
cheriekote könyve Veronica Roth: A beavatott
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
HeilyHell könyve Veronica Roth: A beavatott
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó
szelkriszti könyve Veronica Roth: A beavatott
>!
2.200 Ft ★★★★☆ Eladó
Nadka97 könyve Veronica Roth: A beavatott
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
jarkin könyve Veronica Roth: A beavatott
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó
Beatrice8 könyve Veronica Roth: A beavatott
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Bairbre könyve Veronica Roth: A beavatott
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
RRavenclaw könyve Veronica Roth: A beavatott
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
d_nikcsi könyve Veronica Roth: A beavatott

Kiemelt értékelések

+
>!
Lanore P
Veronica Roth: A beavatott

Vannak olyan könyvek, amikről egyszerűen tudom, hogy nem az én könyveim, nem fognak tetszeni, és általában igazam is van. Node ezzel hogy tévedhettem ekkorát?? IMÁDTAM!!
Pörgős, izgalmas, újszerű, letehetetlen! Az egyetlen dolog, ami egy picit zavart, hogy a világról nem tudtunk meg sokat. Az alapötlet érdekes volt, miszerint 5 alaptulajdonság csoportjai közé kell besorolni az embereket, de hogy ezt ki találta ki és miért, miért pont ez az 5 csoport, mi volt a célja vele, az nem nagyon derült ki, szívesen olvastam volna többet a rendszer kialakulásáról, és a többi csoportról is.
De ha ezt az apróságot félreteszem, akkor minden mással tökéletesen elégedett vagyok! A főszereplő, Tris végre nem az a szokásos gondokkal küzdő, piruló arcú jókislány, tele van olyan tulajdonságokkal, amik emberibbé, igazibbá tették. Amikor kellett, önző volt, hazudott, úgy idomult a környezetéhez, hogy a legjobban jöjjön ki a helyzetekből, bátor volt, bevállalós. Négyes pedig… elképesztően titokzatos (naná), vonzó pasi a színész, akit a szerepre választottak a filmhez viszont nagyon nem jön be :S, a szerelmük nagyon lassan alakul ki, csigalassúsággal, de nekem még ez is tetszett, végre nem egy elkapkodott szerelem volt első látásra. És végre, végre nem volt szerelmi háromszög!! Ó, és a félelemszimulációk… annyira részletesek voltak, olyan jól voltak megírva, hogy kedvem támadt kipróbálni… milyen érzés lehet végigmenni a saját félelmeiden, és szembenézni velük? Nagyon kíváncsi lennék rá. A végére úgy begyorsultak az események, hogy csak kapkodtam a fejem, folyt a vér, hullottak az emberek. Nekem való! Jöhet a folytatás :)

60 hozzászólás
+
>!
Bradshaw
Veronica Roth: A beavatott

Az a pillanat felbecsülhetetlen, amikor elkezdek egy könyvet olvasni, és hirtelen azon kapom magam, hogy sötétségbe burkolózott minden, az eltelt órák csak perceknek tűnnek, s csak pár oldal maradt hátra.

Nem tagadom, a A Beavatott minden betűjét élveztem!
Egy másik világba repültem, ahol csak csoportok léteznek, a döntések fontos szerepet töltenek be az emberek életében, s ha egyszer a szavak elhagyták a szád, akkor nincs megállás. Viszont kivételek mindig akadnak, igaz Tris?

A könyv elején sokat gondolkoztam, hogy vajon melyik csoportba kerülnék, de rá kellett jönnöm, miközben Tris-szel együtt csináltuk végig a szimulációkat, hogy Elfajzott vagyok. Sok információt nem tudtunk meg róluk vagy arról, hogy mi történik a kerítésen túl, viszont ezeket a dolgokat csak apró hibáknak könyveltem el.

Mivel ez a könyv inkább arra tanít minket, hogy a döntések befolyásolják az életünket, de ha negatív irányt vesznek, akkor se csüggedjünk, mert mindent meg lehet változtatni – még utólag is. Tris élete erre egy tökéletes példa. Rég találkoztam ilyen „hibátlan” szereplővel. Tetszett, hogy egy alacsony, kevésbé csinos lány a főhősnő.
Apropó, ha már szereplőknél tartunk,ne feledkezzünk meg, ami legendás Négyesünkről. Istenem…mindenkinek kéne egy ilyen férfi az életébe. Legjobban azok a láthatatlan szikrák tetszettek, amik akkor bújtak elő, mikor Tris a közelében volt. Valamint a kedvenc részem az volt az egész történetben, amikor megtudtam a nevének az eredetét. Húú. Sosem gondoltam volna!

A Divergent számomra nem egy tanulságos könyv volt, hanem egy új élet, amiben bármikor szívesen visszamegyek!

Ui. Titokban reménykedem, hogy egyszer – a távoli jövőben – valaki kifejlesztet egy szérumot, ami segítségével én is szembenézhetek a félelmeimmel.

+
>!
Viktória_Erdei 
Veronica Roth: A beavatott

Előre féltem hogy egyáltalán tetszeni fog-e a film megnézése után. De tévedtem. Izgalmas volt. Én kíváncsi lennék melyik csoportba kerülnék. Bár szerintem a Barátságosak vagy a Műveltek közzé. A szimulációk nagyon jó lenne a valóságban is, hogy legyőzzük önmagunkat, a félelmeinket. Négyes ahogy filmben, úgy a könyvben is jó pasi. Jöhet a következő. :)

+
>!
Crysstal
Veronica Roth: A beavatott

Borító: 5/5 – 4 <3
Cselekmény: 5/5** – Sírjak vagy nevessek?
Ha választhatnék akkor a barátságosak csoportjához csatlakoznék. Igaz,hogy nem volt túl sok infó róluk, de valamiért nagyon megmaradt bennem. Lehet,hogy a vége miatt.
A történet főhőseiről annyit mondanék, nem a megszokott felállás. Gazdag vagyok, szőke, 180 cm stb. Nem!
Ahogy a könyv is írja:
EGYETLEN DÖNTÉS
alapján megtudhatod, kik az igazi barátaid
EGYETLEN DÖNTÉS
meghatározhatja az értékrendedet
EGYETLEN DÖNTÉS
örökre megmutathatja, kihez és mihez vagy hűséges
EGYETLEN DÖNTÉS, AMELYTŐL MEGVÁLTOZOL
Divergent/ Beavatott imádtalak! Márciusban az első sorból foglak nézni!
*Ellie Goulding – Dead In The Water* – https://www.youtube.com/watch?v=kPtU774_Ze0

2 hozzászólás
+
>!
AniTiger P
Veronica Roth: A beavatott

A könyv eleje és az alapötlet az valami zseniális. Érdekes és izgalmas, ahogy folyamatosan fenntartja az érdeklődést az olvasóban. Nem olyasmi, amit könnyű félbehagyni – nem egyszer morogva tettem félre, hogy végezzem a dolgaimat.
Tulajdonképpen az első 3/4-e a könyvnek rendben van, aztán valami elromlott. Illetve spoiler nélkül mondhatom, hogy minden elromlott. Úgy érzem, ha írtak volna egy epilógust hozzá, akkor nem kéne trilógiává avatni ezt a könyvet, de mindenképpen érdekel hogyan tovább.

Tetszett a hosszas felvezetés és a ráérős megismerkedés ezzel a kifacsart Chicago-val. Ez ismét egy olyan világ, ahova szívesen „költöznék”. A könyv elején megállapítottam, hogy a logikus, könyvbu… könyvmániás Művelt csoporthoz tartozom és az utolsó oldalakon sem éreztem úgy, hogy ez bűn lenne. Hobbiból térképet bemagolni vagy könyveket venni és eldugdosni a család elől – ezeket ismerem… Jó lett volna a többi csoport ceremóniáiról, avatásáról, mindenről többet megtudni!

Mire a könyvig értem már megfilmesítették és csak amiatt szántam rá magam a várólistán való előrehozására, mert tele volt a Friss-em a lelkes filmélményekkel. Sajnos a megfilmesítés és a promo képek (de még az új borítós magyar kiadás miatt is) elém állítottak egy Négyest, egy Tris-t, akiktől meglepően könnyedén vonatkoztattam el olvasás közben! Főleg Tristől…

Az eredeti borítók nagyon tetszenek, imádom a kitalált világot és ezt az elosztást is. Nagyon tetszett minden, csak a vége az nagyon nem. Pedig jó kis csavarokkal jutottunk el az első rész végére! Van 2-3 szereplő, akit agyonlőnék, de összességében meg vagyok elégedve a főbb alakokkal!

(bővebb: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2014/04/veronica-ro…)

3 hozzászólás
+
>!
anikho
Veronica Roth: A beavatott

Nagyon várom már a filmet! és be is vallom, hogy a film előzetese jobban felkeltette az érdeklődésem mint a könyv fülszövege maga. De ez lehet Theo James miatt volt, aki Négyes alakítója lesz az adaptációban. :P Nem is igazán számít minek a hatására olvastam el, az a lényeg, hogy nem bántam meg!
Apropóó. Örülök, hogy inkább Négyesnek hívjuk. Féltem a Tobias névtől, csak lassan sikerült a Tóbiás megnevezést kiverni a fejemből…

Szeretem a jól megírt disztópiákat és ez a könyv bizony ilyen. Itt is megbizonyosodunk arról, hogy a politikának milyen elképzelhetetlen hatalma van az átlagos emberek élete felett, és milyen szinten képes néhány torz világszemlélettel rendelkező egyén tönkretenni az emberek életét. Érdekesnek találtam a társadalom csoportokra osztását, bár én nem tudnék választani hova is tartozzak. Lehet elfajzott vagyok?

Ez a könyv számomra mégis inkább a félelmekről szólt. Elgondolkodtam azon nekem vajon hány félelmem van, és hogy szembe mernék-e nézni velük. Rájöttem, hogy rengeteg igazságot olvastam a könyvben, az önfeláldozás és a bátorság tényleg elég közel van egymáshoz.
Tris személyében egy igazi lányt ismerhettem meg, igazi hezitálásokkal, hiszen a való életben is ennyit őrlődik egy ember a tetteit illetően, mert próbálja kitalálni hogyan cselekedjen, hogy az helyes legyen. Úgy helyes, hogy az jó legyen a társadalomnak, a családtagjainak, szeretteinek, de közben mégse hazudtolja meg a saját természetét. Tris nagyon nehéz döntések meghozatalára kényszerül, csupán azért, hogy ő és a hozzá közel állók életben maradjanak, így ennek köszönhetően elég sok megrázkódtatásban van része. Az írónő minden nehézség nélkül csökkentette a jó oldalt is, nem félt attól, hogy onnan is megöljön valakit, amitől a könyv tartalma még mélyebb lett.

A könyv érdekes hangulata egy cseppnyi humorral van fűszerezve, ami nincs eltúlozva, annyi van amennyi kell. Na és a szerelmi szál is puhítja a dolgokat. Tris és Négyes szerelménél olvastam már nagyobb szerelemről és valószínűleg olvasni is fogok, de mégis nagyon tetszett. Igazi kapcsolat van közöttük, ami lassan bontakozik ki, és ettől olyan hihető. Szurkolok nekik, hogy a továbbiakban is maradjanak meg egymás mellett!

A vége fantasztikusra sikerült, nagyon szeretném már olvasni a következő részt. Egyik bonyodalomból ugrottunk a másikba, de nem éreztem azt, hogy ez egy hirtelen összecsapott vég lenne. Ez így volt jó, éreztem a feszültséget, hogy Tris-ék kifutnak az időből és akkor vége lesz mindennek. De nem így történt szerencsére. Bízom benne, hogy a film is legalább ilyen jól fog sikerülni és nem ferdítik el benne a dolgokat.
http://anikhomolyol.blogspot.hu/2014/03/a-beavatott-fil…

1 hozzászólás
+
>!
Lady_Hope I
Veronica Roth: A beavatott

Sosem gondoltam volna hogy ennyire fog tetszeni!!
Magával ragadott, elgondolkodtatott, velem élt, segített és beavatott ez a könyv.
Mibe?
Hogy nem szabad félni. Hogy több vagy mint hiszed. Hogy nem kell hogy korlátok között élj. És a legjobb hogy ezt nem valami most divatos optimista szellemű emberfaragó, depressziósok által használt könyvön keresztül adta át, hanem egy izgalmas, pörgős, és isteni regényen.
Tetszett hogy Isten benne volt. Eddig nem találkoztam olyan utópikus művel, ahol szerepet kap a vallásosság, és örülök hogy itt igen.
A köszönetnyílvánításból pedig kiderül hogy azért mert a szerző is vallásos. :)
Akarom a második részt!!! :DD

5 hozzászólás
+
>!
Tyna
Veronica Roth: A beavatott

Azt hiszem, komolyan kezdek disztópia rajongó lenni, valahogy ráéreztem az ízére és most már sorban falom a sorozatokat.Mindig kapok ezektől a könyvektől valami újat, soha nem tudom egyiket összehasonlítani a másikkal, számomra mindegyik egyedi.
Érdekes a világfelépítés, tetszik ez a rendszer már amennyire ez tetszhet valakinek és kifejezetten szerettem Tris fejében lenni.
Petert viszont szívesen ….. Tökéletesen megformált negatív karakter, nem emlékszem, hogy volt már olyan, aki hasonló érzéseket váltott volna ki belőlem, féltem tőle, gyűlöltem, ugyanakkor bántani is akartam. Még Eric sem volt rám ilyen hatással.
Négyes pedig…. jajj istenem azt hiszem szerelmes vagyok :D
Még megvárom mi lesz a 3. részben, aztán majd eldöntöm, hogy kedvenc lesz-e :)

7 hozzászólás
+
>!
crissy
Veronica Roth: A beavatott

Nos, engem ez a könyv szinte teljesen megvett magának. Szerintem egy disztópikus történet attól jó, hogy szinte teljesen elképzelhető az, hogy az a valóság, amit teremt az adott történet írója bekövetkezzen egyszer, és ez, hogy szélsőséges csoportokba tartozzanak az emberek szerintem simán megtörténhet, bár szerintem nem tulajdonságok alapján felcimkézett csoportok lesznek, hiszen ez az öt fogalom sem tudja kizárni egymást, mert ez lehetetlen. De más cimkék alapján biztosan elkülönülhetünk.

Tetszett az, hogy teljesen visszaadja a cím által fennmaradt elvárásaimat. Mindigis szerettem a beavatási rituálékat, és sajnálom, hogy a többi csoport beavatásairól szinte alig lehetett olvasni a történetben, hiszen azokra is kiváncsi lettem volna. És bár az elején hiányoltam azt, hogy valamilyen módon szóba jöjjön az, hogy hogyan fajult idáig a világ, mert nem, számomra spoiler nem volt elég, a végére viszont már megbékéltem azzal, hogy ez a történet pont jól kezdődik ott, ahol kezdődik.

Szerettem azt, hogy a főbb karakterek közül egyik se volt semleges számomra – valamilyen módon mindegyik kiváltott belőlem bizonyos indulatot és érzelmet. Trisszel nem voltam nagyon kibékülve, bár ez lehet, annak köszönhető, hogy nem éreztem azt, hogy nagy hangsúly lenne a karakter fejlődésén. Egyik pillanatban ilyen volt, a másikban (azaz pár nap/hét múlva) már teljesen más, és hiányoltam az átmenetet a két pillanat között.

Nem tudtam elképzelni, milyen csattanója lesz a történetnek, nem tudtam, hova fog ez az egész kerekedni, viszont mostmár tűkön ülve várom a folytatását, és ha este nem Hobbitozok, akkor lehet, megnézem a filmet is.

Én vajon melyik csoportba tartoznék?

5 hozzászólás
+
>!
Pnikolett
Veronica Roth: A beavatott

Nos hát… Tartottam tőle, hogy nem tudok majd elvonatkoztatni a filmtől amit egyébként nagyon szeretek és így rontani fogom a saját olvasási élményemet,mert nem tudom én magam elképzelni a dolgokat,úgy ahogy akarom. Ez az elején így is volt és kicsit aggódtam,majd aztán rájöttem, hogy hiába néztem már meg többször a filmet hállelúúja nem emlékszem mégsem mindenre. Így pedig egy idő után elkaptam a fantáziám fonalát is és már csak a tényleg fontosabb részeknél jelent meg lelki szemeim előtt a film.

Természetesen mint minden könyvnél és belőle készített filmnél elmondható hogy a könyv részletesebb és stb…. itt is érvényesülnek ezek a dolgok. Nagyon jó könyvből hál istennek nagyon jó filmet készítettek.

Tris karaktere tetszett, érthető volt kivéve néhány esetet,amikor rájött a nevethetnék egy tök durva helyzetben Négyesből pedig még több kell :)

Nem semmi disztópia,jól felépített világgal, ahol ugyanúgy érvényesülnek a politikai csatározások, a zsarnokság, hatalomvágy, mint egyébként a való életben is.


Népszerű idézetek

+
>!
Reika

– Te is félsz tőlem, Tobias?
– Rettegek – feleli mosolyogva.

359. oldal, 31. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Beatrice Prior (Tris) · Négyes
+
>!
Lex

– Megszoktam, hogy mindig kimondom, amire gondolok. A mamám szerint az udvariasság mások becsapása, csak szép csomagolásban.

78. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Christina
+
>!
No_Exist

– „Hiszünk a hétköznapi bátor tettekben és a bátorságban, amely arra készteti az embereket, hogy álljanak ki egymás mellett.”

187. oldal, 16. fejezet

+
>!
No_Exist

Van, hogy az embernek nincs más választása, mint a sírás vagy a nevetés.

186. oldal, 16.fejezet

Kapcsolódó szócikkek: nevetés · sírás
+
>!
kellyolvas P

– A mi agyunk azonban sokféle irányban gondolkodik. Nem vagyunk képesek egyetlen gondolkodásmódra leszűkíteni a működését, és ez félelmet kelt a vezetőinkben. Azt jelenti ugyanis, hogy bennünket nem lehet irányítani. Ez pedig azt, hogy akármit is tesznek, mi mindig is gondot jelentünk majd számunkra.
Úgy érzem, mintha valaki friss levegőt fújt volna a tüdőmbe. Nem vagyok Önfeláldozó. És Bátor sem.
Elfajzott vagyok.
Akit nem lehet irányítani.

390. oldal

1 hozzászólás
+
>!
Roni_olvas

– Most sírnom kellene? – kérdezem. A hangomat elnyeli az inge. – Talán valami nem stimmel velem?…….

– Tudok én bármit is szerinted a könnyekről? – kérdezi szelíden.

279. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Beatrice Prior (Tris) · Négyes
++
>!
Renkaa

– Ez borzasztó – mondja Will, komolyságot színlelve. – Ez az én barátnőm. Kemény, mint egy vattacsomó.
– Ó, fogd már be!

362. oldal

+
>!
Könyvmolykisasszony

Az emberi értelem képes megbocsátani bármi rosszat. Éppen ezért olyan fontos, hogy ne hagyatkozzunk rá.

97. oldal, 9. fejezet

+
>!
wildgica

Az emberek képtelenek sokáig elviselni az ürességet.

46. oldal, 5. fejezet


A sorozat következő kötete

Divergent sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephenie Meyer: A burok
Kemese Fanni: A viharszívű Mya Mavis
Dan Wells: Ruins – Romok
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Ann Aguirre: Helyőrség
Dan Wells: Partials – Részben ember
Ann Aguirre: Menedék
Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn
Kiera Cass: The One – Az Igazi
Ally Condie: Matched – Egymáshoz rendelve