!

Mesemaraton (Mesemaraton 1.) 306 csillagozás

Vavyan Fable: Mesemaraton Vavyan Fable: Mesemaraton Vavyan Fable: Mesemaraton Vavyan Fable: Mesemaraton
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

VIGYÁZAT: NEM MESEKÖNYV!
Burleszk, paródia, karikatúra ÉS kalandregény. Hella Postor, a vagány, idős milliomosnő éjjel-nappal tequilát iszik, s közben lovasversenyt szervez fantasztikus terepen, mesés fődíjjal (egymillió fabatka). Szinte a rajt előtt belebotlik Athénába, fiatalkori önmaga hasonmásába. Nagylelkűen meghívja őt és Don Jarrat-t a Mesemaratonra. Ha egymásra találnak, öröklik hatalmas vagyonát. A kiszemelt vőlegénynek van egy szépséghibája: maffiózó. És éppen bajban van egy eltűnt heroinszállítmány miatt. A verseket mormogó és bohócságát mindinkább föladó Athéna az öreg hölgy testőréhez vonzódik: Michel Redfordhoz, aki öltözzön bár navaho törzsfőnöknek vagy pirosbabos szoknyás nőimitátornak, szívdobogtatóbb fickó. Rossz Arcot, Don Jarrat vérszomjas gorilláját is fölajzza, ezért olykor menekülni, olykor támadni kényszerül. Ott van a versenyen Fabre Chant, a mozisztár és három bohókás játékzsoldosa, a lila bugyigókról álmodó Gille Barry, a hamvas apródokra vadászó… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1989


Enciklopédia 4


Hirdetés

Kedvencelte 71

Most olvassa 13

Várólistára tette 63

Kívánságlistára tette 17

Kölcsönkérné 1

Elcserélné vagy eladná

>!
700 Ft ★★★★★ Eladó
Promise könyve Vavyan Fable: Mesemaraton
>!
500 Ft Eladó Elcserélhető
Jane0228 könyve Vavyan Fable: Mesemaraton
>!
500 Ft ★★★★☆ Eladó Elcserélhető
GAX könyve Vavyan Fable: Mesemaraton
>!
800 Ft ★★★★☆ Eladó
kekezust könyve Vavyan Fable: Mesemaraton
>!
400 Ft ★★☆☆☆ Eladó
Bethany_ könyve Vavyan Fable: Mesemaraton
>!
280 Ft ★★★★☆ Eladó
Lady_Hope könyve Vavyan Fable: Mesemaraton

Kiemelt értékelések

+
>!
AniTiger P
Vavyan Fable: Mesemaraton

Azt mondják, hogy menjek egy másik szobába, aztán a másik szobából áthallatszó kuncogás a bajuk. Azt firtatják, miért könnyes a szemem és hogy látom így a betűket? Csettintgetnek a fülem mellett és morcosak, mert megint leégett a kávé – a héten már másodszor…

A családom néha nem túl toleráns ha: belefeledkezem egy könyvbe, hangosan / halkan röhögcsélek magamban vagy a külvilágot kizárva belemélyedek az olvasmányomba. Fable-t olvasok megint és ilyenkor megszaporodnak az elszakadásaim a külvilágtól, megszokhatták volna már és szerintem az ő saruk, hogy nem tették.

Tulajdonképpen ez a könyv történik, ha mindenféle idióta, kretén, beteges és beteg egybe zsúfolódik egy lovas terepversenyen, ahol a fődíj ugyan egymillió, de inkább a részvétel lényeg – kinek ezért, kinek azért. A szereplők sokfélék: filmcsillag, énekesnő, maffiózó, transzvesztita, narkolepsziás, exkönyvtáros, zsoldos-testőr és még sokan mások. A mezőny sokszínű, mindenki találhat magának kedvencet – az enyém Michel Redford!

http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2014/07/vavyan-fabl…

+
>!
Stone P
Vavyan Fable: Mesemaraton

Ez a könyv a polcon magában röhögve szétesett. Teljesen. Amúgy felturbózott Rejtő, halálos poéngörgeteg az egész. Fárasztó. Élvezetes. De a hangulat is kell hozzá.

5 hozzászólás
+
>!
Zalabai_Ági
Vavyan Fable: Mesemaraton

Azt hiszem, Fable könyveit vagy nagyon szereti valaki, vagy nagyon nem. Rólam kiderült, hogy az utóbbi csoportba tartozom. Ez az első könyvem az írónőtől, és nem vágyom elolvasni a többit. Nekem ez a fajta humor nagyon erőltetett, mintha egyetlen, hosszú, végtelenített Benny Hill epizódot kaptam volna, csak a gagyi zene nélkül. Nézzetek meg egy Benny Hill részt némán, és máris érthető, mire gondoltam.

4 hozzászólás
+
>!
eklaire
Vavyan Fable: Mesemaraton

Fantasztikus, imádom :D Öcsémmel együtt kezdtem hallgatni hangoskönyvben, ő valahol a 3. fejezet környékén lemorzsolódott, de egyedül is nagyon élveztem. Igazi Fable :D

+
>!
Hiranneth
Vavyan Fable: Mesemaraton

Néha -főleg az ilyen szürke, unalmas és hideg napokon – kell az embernek valami olyan olvasmány, ami feldobja, megnevetteti. Ilyen esetekben én általában Fable könyveihez fordulok. És most sem csalódtam. Van itt minden, mi szem-szájnak ingere. Egy mesebelinek tűnő táj, ahol, versenyzők lovon teszik meg a távot (majd minden könyve után elhatározom, hogy én úgy, de úgy megtanulok lovagolni…:D), alvilági tagok egész sora (kisebb-nagyobb perverziókkal megáldva), na és persze az igen színes versenyzők.
Én személy szerint Athéna alakjával tudtam a leginkább azonosulni, és mit nem adnék, ha egy saját Bel Ami vigyázna a testi épségemre. :D. Mondjuk Rossz Arcot az állandó vérben tunkolásával, vagy épp vőlegénynek kinézett don-t, ki tudnám hagyni az életemből.
A történet élt, vibrált, és szórakoztatott. És mégis úgy éreztem, a mai világunk görbe tükrét nézem.

+
>!
eduscho89
Vavyan Fable: Mesemaraton

Imádom. :) Egyik kedvenc részem mikor Rossz Arcot kergetik a struccok. :) Kifogyhatatlan mosolyforrás.

+
>!
fszilvi
Vavyan Fable: Mesemaraton

Ezt a sok idiótát egy helyen! na meg a becenevek! találó volt mindegyik. a kedvencem az idióta kínai volt, de csak az után, hogy megszerezte a műfogsort! zseniális jelenetek voltak azok.

olvastam buszon is! nagy hiba volt, mert szerintem a kedves utastársaim hülyének néztek, mert olyan sokat nevettem. :) de szeretem az ilyen helyzeteket.

nem csalódtam az írónőben most sem.

4 hozzászólás
+
>!
rodicaindia
Vavyan Fable: Mesemaraton

Szamomra nagyon eroltett volt a humora, vagy nekem nincs humorerzekem… :)

2 hozzászólás
+
>!
Maya
Vavyan Fable: Mesemaraton

Azért hoztam haza ezt a könyvet a könyvtárból, mert nem találtam bent semmi mást, amit épp kerestem. Nem bántam meg. Nagyon jól szórakoztam olvasás közben. Lehet, hogy a szomszédok csodálkoztak egy kicsit, hogy mi történik itt nálunk. Az erkélyen olvastam és elég hangosan reagáltam egyes jelenetekre. A lányok néha kijöttek megkérdezni, hogy jól vagyok-e, vagy épp jelezték, ha már elég sok ideje nem röhögtem hangosan.
Görbe tükröt állít elénk, melyben megláthatjuk rejtőzködő önmagunkat, a korcs társadalmat, amiben élünk, azt, hogy ki mire képes céljai elérése érdekében. Mindenkinek megvan a maga kis szépséghibája, de ugyanakkor az az értéke is, ami szerethetővé vagy legalább elfogadhatóvá teszi. És valamilyen módon mindenki megkapja a saját jutalmát.

+
>!
Nienna001
Vavyan Fable: Mesemaraton

Nem vagyok Fable rajongó, valahogy nem igazán állnak hozzám közel a könyvei, de ez a kötet kivétel volt. Jól szórakoztam az elolvasása közben, és bár a hangosan röhögés fázisáig csak egyszer jutottam el, a sok őrültség így is tetszett. Jó, hogy sort kerítettem rá. Bővebben: http://konyvfuggokklubja.blogspot.hu/2015/01/vavyan-fab…


Népszerű idézetek

+
>!
Rysonne

Különcnek tartják, tárgyilagosabban szólva: hülyének nézik.

17. oldal

+
>!
thia

Az egyik könyvmoly, a másik cipőmoly. A harmadik mit tud?

37. oldal

1 hozzászólás
+
>!
Izolda ×+SP

[…] megkönnyebbült a felismeréstől, hogy szívszerelme nem teljesen hülye, és ha őrült is kissé: tart benne rendszert.

+
>!
Rysonne

Kereste önmagát, és meggyőződéssel hitte, hogy előbb-utóbb megleli a könyvet, amely végre elmond neki mindent. Csakhogy az íróknak eszük ágában sem volt leegyszerűsíteni Athéna Dobos életét. Egyik-másik írásműben talált ugyan egy sor lényeges tudnivalót a lényét feszegető kétségek köréből, ám az Egyetlen Könyv, amely bibliája lehetett volna, valószínűleg még nem készült el. S ha mégis, szerzője elkövette azt a hanyagságot, hogy nem küldött belőle egy példányt Athéna Dobos részére, az Isten Háta Mögé.

18. oldal

1 hozzászólás
+
>!
Sárhelyi_Erika I

Van olyan betű, amit te nem olvasol el? És ezzel még dicsekszel is? Tudod, mikor olvastam utoljára? Két éve, a táblát a szemorvosnál.

20. oldal

+
>!
vedina007

Nem csupán a varázst nélkülözi, talán egyénisége sincs?
E kételytől sarkantyúzva falta a betűket. Kereste önmagát, és meggyőződéssel hitte, hogy előbb utóbb megleli a könyvet, amely végre elmond neki mindent.

17. oldal

+
>!
vedina007

Mindjárt vége a mesének. A szereplők szépen eltűnnek a színről, ki-ki visszatér a megszokott életéhez, hétköznapiasan. Az öreg tündér leteszi a varázspálcát.

260. oldal

+
>!
vedina007

Ez idő tájt a maga legfőbb vonzereje az, hogy TILOS.

215. oldal

+
>!
sassenach

Ha valaki szomorú, szép sem lehet. A gondolatai is megszépítik vagy elcsúfítják az embert.

+
>!
Damara

– Egy fordított, egy hiro-sima, békét köt a nagymama!

234. oldal


A sorozat következő kötete

Mesemaraton sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is