Facebook Twitter RSS
BezárásBe kell jelentkezned, hogy megtekinthesd az oldalt!

Jade baja elég korán meggyűlik "mintaszerű" szüleivel, akik elvárják tőle, hogy felnőttként – velük ellentétben – mindent elérjen ezen a világon. Beleveti magát inkább a nagybetűs Életbe, s nem is bánja meg, mert olyan tanítómestereket, mint Tilton, a méltósággal halódó szaxofonos, meg Bárd, a hótkomoly zsaruféle, manapság már csak az utcán találni… Abban a homályos zónában, ahol Jade küzd a megélhetésért, az embernek állítólag két választása van mindössze: a törvények szerint játszik, vagy figyelmen kívül hagy minden szabályt. Létezik-e harmadik út? A Jégtánc hősnőjének erre a kérdésre kell választ találnia. Míg szól a zene. Mielőtt kűrje véget ér…

Borítók (2)

Kívánságlistán

Top értékelések

Lady_Lavender több mint 1 éve
korábbi olvasás

Nem a kedvencem az írónő, de ez a kedvencem tőle.

Csepelyke több mint 1 éve
korábbi olvasás

Ez a kedvencem a könyvei közül, nem is tudom, hányszor olvastam.

pupalibera több mint 1 éve
korábbi olvasás

Kamaszkoromban szerettem Fable könyveit. Most újra elolvastam egyet, nem szeretem a modorosságát, a párbeszédek erőltetettségét, az überromantikus sztorikat…

PozAko több mint 1 éve
korábbi olvasás

Nekem ez egy kicsit kilógott a Fable-könyvek közül, talán ezért is kedvelem annyira.

Eperke több mint 1 éve
korábbi olvasás

Az egyik legviccesebb történet lenyűgöző szerelmi szállal és rengeteg érzelemmel.

vedina007 több mint 1 éve
korábbi olvasás

Az egyik olyan könyv, aminél a "belelapozáskor" nem tudtam meg a végét :D Össze is kevert kicsit :)

Tipikus Fable. Nagy kedvenc.

Littledragon több mint 1 éve
korábbi olvasás

KEDVENC Fable könyvem!!!!! A legjobb!!!

Diva több mint 1 éve
korábbi olvasás

Egyszerűen Kötelező! Mindenki akart már menni otthonról. Remek story pro és contra, arról, hogy miért menj és miért maradj!

szabozizu több mint 1 éve

Imádom!!! Kedvencem!!!

Top idézetek

mdmselle PS 1 hónapja 21 komment 2× kedvenc

…képzeljék, olvastam valahol a gyöngytyúk énekéről. Gyöngymadaras háznál nem marad meg a patkány. A derék ocsmány rágcsáló nem bírja azt a hangfrekvenciát. Ahol a gyöngytyúk dalol, a patkány batyuba pakol, és tovasöpör.

whiskas 8 hónapja 1× kedvenc

…Hozzád képest még egy hóember is parázslik. Igyál egy whiskyt , verj meg egy polgárt, és menj a francba, tetű zsaru.
– Tudsz bánni a férfiakkal – bólintott Bárd, majd székét a pódium felé fordítva, átadta magát a műélvezetnek.

whiskas 8 hónapja 1× kedvenc

Ezt a követ úgy hívják, mint téged – mondta, s az asztal lapjára koppantott valamit. – Jade. Kemény, konok drágakő, nagyon nehéz megmunkálni.

Rékababa 1 éve 1 komment 1× kedvenc

Tengerszem hártyás jegén táncolsz, hóval borított jegenyefenyők alatt. A hó szinte izzik körös-körülötted, gyöngéd kékre halványítva az éjjel feketéjét, a telihold elmosódik a párában, és mintha higanyezüstöt verítékezne, szellemképesek a csillagok, s oly közel hajol az ég a földhöz, hogy már-már összeölelkezik vele. Rideg gyönyörűség, téli mese. Az életed. Táncolsz, félszegen, attól tartva, hogy beroppan alattad a vékony jég, táncolsz, részegülten, már nem törődve a jeges mélységgel, s egyszercsak felemelkedsz. Felujjongsz, hiszen szárnyalsz, ám ekkor elbotlasz, kékre-zöldre ütöd magad, de felkelsz és kezded elölről, és folytatod, amikor megroppan a jég és térdig merülsz a vízbe, kibotorkálsz és táncolsz, mígnem merevre fagynak a csontjaid, táncolsz lassulón, hanyatlón, s ha kibírod, felébred a Nap és megmelenget.

gUmiCuKor 1 hónapja

Vannak a földlakók, akik úgy élnek, akár a versenycsigák, leloholják élethosszukat, és soha el nem szabadulhatnak a sorspályáról, amelyhez nyálkájuk nyálasztja őket. És vannak a világlakók, akik otthonosak itt is, ott is, mert egy plusz gén folytán velük született a harmónia, és mert képzeletükre hagyják magukat.

gUmiCuKor 1 hónapja

E szókat, mint ösztön és érzelem, alantasságokként emlegetik, holott csak szándék vagy tett lehet alantas és szégyenletes.

gUmiCuKor 1 hónapja

… álarcok, maszkok. Nem az a maszk számít, amit félrelök. Ám amit megfog és az arca elé emel, az már egy-egy vonás magából. Az ember nem ilyen vagy olyan, hanem ilyen is meg olyan is. Ne akarjon mindennek szilárd körvonalakat, érzelmeire fogantyúkat, hogy megragadhassa azokat. Vagyunk néhányan ilyen furcsa halandók. Nem racionálisak, hanem emocionálisak. Nem baj, ha nem értenek minket, még az sem baj, ha bolondnak tartanak bennünket. Mélységesen nem számít, milyennek látnak bennünket mások, ha a mi ablakaink a képzeletre nyílnak, s ha a tükreink olyan világba vezetnek, ahová a köznapok embere soha el nem juthat.

Rékababa 6 hónapja

A lány felült az ágyban. Bámulta a szobába szüremlő, porszemcséket rezgető fénynyalábot, az utcai lámpa által az ablak négyszögébe rajzolt platánfa-kísértetet, s hallgatta Tilton fulladt-mély hangján a lelket kérincsélő, sündörgő, komisz Ördög mind dühödtebb követelőzését, a végül már szinte hason csúszó rimánkodást; és elhitte a dalnak, elhitte a hiábavalóan megkísértett Bárd tiszta-mély hangjának, hogy elég a boldogsághoz, ha szereted az életet, még viszonzatlanul is elég, hiszen ez a szeretet megláttatja veled az egyszerű szépségeket, és forrásvíz-üde harmóniával tölt el.

Rékababa 6 hónapja

Önmagadhoz képest bármi lehetsz, elég, ha leszámolsz a saját agyaddal. Alighanem a politikusok is így keletkeznek.

Külső linkek

Nincsenek linkek.