!

Álmok Tengere (A Viador, a Mímes, a Harcszolga, a Zsoldos és a többiek - ... Tengere 1.) 218 csillagozás

Vavyan Fable: Álmok Tengere
Könyvtár

Egy réges-régen varázsálomba süllyesztett, legendás király, akit visszasír a nép. Egy hős Viador, aki hitvesztettségéért hosszú raboskodással fizet. Egy nyelves-szájas, komédiás lány, legendabéli hősök rajongója. Egy kényszermunkára ítélt óriás, akit a hajtókerékről vágnak le. Egy megalázó fogságból szabadított, mogorva sárkány. Két szökött harcszolga, egyikük férfi, másikuk nő. Velük vannak az istenek és a magasabb mágia. Mindenki más ellenség. Egy varázsos történet bátorságról, hitről, barátságról, szerelemről, bűvöletről, kalandról és birodalmárokról! Ahogyan még senki más nem írta meg. A mesélőkönyv. Mesejó!

Eredeti megjelenés éve: 2005


Hirdetés

Kedvencelte 72

Most olvassa 16

Várólistára tette 60

Kívánságlistára tette 26

Kölcsönkérné 4

Elcserélné vagy eladná

>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
luszika könyve Vavyan Fable: Álmok Tengere
>!
1.900 Ft ★★★★★ Eladó
KGabi könyve Vavyan Fable: Álmok Tengere
>!
1.700 Ft ★★★★★ Eladó
Lorelle könyve Vavyan Fable: Álmok Tengere
>!
1.500 Ft Eladó Elcserélhető
ShuShu könyve Vavyan Fable: Álmok Tengere
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
lejla könyve Vavyan Fable: Álmok Tengere
>!
900 Ft ★★★★☆ Eladó
Sorceressa könyve Vavyan Fable: Álmok Tengere
>!
1.300 Ft ★★★★★ Eladó
KingMesi könyve Vavyan Fable: Álmok Tengere
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó
merricat könyve Vavyan Fable: Álmok Tengere
>!
1.000 Ft ★★★★☆ Eladó
MuseMortal könyve Vavyan Fable: Álmok Tengere

Kiemelt értékelések

+
>!
mea0810 P
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Bevallom ez kicsit kevésbé tetszett mint a Halkirálynő vagy a Vis Major sorozat illetve a Sárkánykönny is nagy kedvencem lett de ez teljesen más volt:)
Mese amire mindenkinek szüksége van. Rengeteg humor ami Meseanyó könyveiből nem hiányozhat, a szófordulatok,leírások és a különleges karakterek mellett. Nashua volt a kedvencem:)

+
>!
Szilmariel
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Imádom Fable humorát, ahogy csavarja, forgatja, ferdíti, szinte már elvarázsolja a szavakat.
Egy klasszikus hősregény, vagy inkább hősies eposz történetét eleveníti meg telve humorral, kifigurázva a tipikus és kevésbé tipikus mesehőstípusokat, meg magukat a mesei fordulatokat és elemeket.
Mit mondjak kb. 5 percenként sírva, nagyobb időközönként már majdnem fetrengve nevettem, könnyeket hullatva az állandóan fellépő röhögőgörcsöktől.
A regényben szerepelnek kelletlen hősök, egyedi gonoszok, különféle királyok, amnéziás varázslók, együgyű óriások, törpék, tündérek, stb. meg a személyes kedvencem: 1 szem mogorva sárkány. :)
Azóta is az egyik legnagyobb kedvencem Fable-nek ez a könyve, és hiper-boldog voltam, amikor végre sikerült dedikáltatnom vele. :)

2 hozzászólás
+
>!
Nilla I
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Vajon, miért van az, hogy egyszerűen bele kell zúgnom a Fable főhősökbe? Egyszerűen imádom őket, noha ez még csak a harmadik könyvem volt tőle.
A válasz pedig itt van az orrom előtt: ma roppant nagy divatja van a „kevésbé férfias” fiúknak, srácoknak, férfiaknak. Fable könyveiben pedig ilyenek NINCSENEK. Haha, végre, ne is legyenek.

2 hozzászólás
+
>!
Wee I
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Már befejeztem egy ideje, csak elfelejtettem jelölni :)
Először telefonon kezdtem olvasni, ott elég lassan haladtam vele, aztán rukkolán sikerült megkaparintanom, úgyhogy befejezni már normális könyv formában sikerült :)
Őszinte leszek, fiatalabb koromban próbálkoztam már ezzel a könyvvel… nem jött be. De azóta tágult a látásmódon, formálódott az ízlésem, és sok Goldenlane-t olvastam. Így most azt mondhatom, hogy tetszett :)
Aranyos, szórakoztató kis mese, jól esett olvasni.
Most próbálkozom majd Fable többi könyvével is :)

3 hozzászólás
+
>!
Kiki_chan
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Hihetetlen jó ez a könyv! Vicces, izgalmas. Én alig tudtam letenni, mikor olvastam. Nashua imádni való pimasz lány. Nekem ő a kedvencem. De a sárkány is vicces :D Már háromszor olvastam de mindannyiszor magával ragad a könyv! Én imádom.
——-
UPDATE!
Most kiolvastam negyedszerre is. Nem tudom megunni. Nekem a bibliám. Felvidít, megkönnyeztet, dühít és elgondolkodtat. Enyhén pikáns, nagyon vicces és néhol szomorú. És ez még mind semmi. Remek történet, remek szereplőkkel.
Remekül megírt történet. A személyek fejlődnek, változásokon mennek keresztül. Nagyon sok okos gondolat van benne, ami bármikor időszerű. Az elnyomás, a szabadság hiánya, az elmaradhatatlan szerelem, mind mind olyan gondolatba van csomagolva, amiket érdemes ismerni.
Én csak ajánlani tudom.
Ha másért nem is, de egy könnyed kikapcsoló mű. Nem is tudom… Ezt muszáj!

Azt sajnálom, hogy a mesekönyv becsukódott és nem tudtam meg mi lett…
Velük.
(biztos ötödszörre is elolvasom majd :))

4 hozzászólás
+
>!
Three
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Sok dolgot utáltam benne: trágár, az írónő nyelvújítónak képzeli magát, közönséges, kiszámítható, egyszerű történettel, mint egy videójátékban. A gonoszoknak természetesen nincs egy jó tulajdonságuk se. A katonákat halomba gyilkolásszák, pedig ők is részei az elnyomott népnek, de ez úgysem érdekel senkit. A „jók” nem is olyan jók, mert ebben a világban semmi sem fennkölt vagy eszményi, de még az átlagoshoz is komolyan kéne küzdeniük. Nekem egyszerűen nem áll össze. A nőket lenézik, de harcosnők is vannak. Szüzet vesznek feleségül, ami persze a nagy szabadosság ellenére van bőven. A királyok, nagyurak nem erősek, nem okosak, mégsem ölik meg őket. Ugyan, ez nem életszerű. A hős a könyv elején lehetőséget kap, hogy megszabaduljon a zsarnokoktól, de nem él vele. Miért?! Túl hamar lenne vége a sztorinak és milyen eredeti az Ali Babára emlékeztető bejutás. Vicces, szórakoztató és kalandos is volt. Nekem nem jött be sem a stílus, sem a könyv, de aki Vavyan Fable többi könyvét szerette, ezt is fogja.

+
>!
blankaveronika
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Nohát, befejeztem. Azt kell, hogy mondjam, amilyen rossz volt az eleje, olyan jóra sikeredett a vége. Ha ezt számokban kell kifejezni, akkor az eleje hatalmas kettes a vége pedig nagy ötös. Ezért érdemel három és fél csillagot.
Tulajdonképpen a második könyv (az egész könyv három kiskönyvre van osztva) második felétől lettek olyanok a szereplők, az események, hogy élveztem. Tulajdonképpen onnantól, hogy csatlakozik hozzájuk a Zsoldos és a Harcszolga. Na onnantól rengeteget nevettem, és kíváncsian figyeltem a fejleményeket, hogy milyen irányba terelődik a cselekmény, és a szereplők lelki világa, jelleme.
Amilyen érdektelen voltam az elején, annyira megszerettem a szereplőket a könyv végén. Sőt megkockáztatom, ha legközelebb Fable- könyvet választok, akkor velük és a Barbárság Tengerével folytatom. Merthogy fogok még Fable-t olvasni. Egyetlen botlás az elején nem fogja tőlem elvenni az élményt, hogy megszeressem. Egyelőre jó úton halad.
Kicsit a történetről is szólok. Persze tudtam, hogy mit fogok a kezembe, mert a fülszöveg eléggé jól előkészíti a mesét de nem erre számítottam. Ennek ellenére szintén a fent említett ponttól megkaptam a mesei elemeket, az utat, amit végig kell járni, és az út közbeni jellemformálást. Tulajdonképpen a könyv első harmadát el is hagyhatnánk.
Mindenesetre @AgiVega neked Nashua különösen tetszene vörös hajával, zöld szemével és csípős nyelvével :D

Zárásként egyetlen dolog amit nem tudtam megszokni: a szóhasználat. Ennyi különböző elnevezés nincs is! És mégis van…

Szóval végülis tetszett :)(:

3 hozzászólás
+
>!
Éva_Lívia
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Nagyon jó könyv. A karakterek, a cselekmény, minden nagyon tetszett. Az írói stílus lebilincselő. Elsőként az Álomhajsza és a Tündértánc kapcsán találkoztam az írónővel, de a fantasy történeteivel megnyert magának.

+
>!
Ryia
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Első találkozásom az írónővel, ez a könyv nem győzött meg. Nevettem rajta, szórakoztatott is, pár szereplőt is sikerült megkedvelnem, de mégsem. A vége az elejéhez képest picit elhamarkodottnak tűnt, elsietettnek, kevésbé kidolgozottnak. Le is kellett tennem a vége előtt 50 oldallal, mert besokalltam egy kicsit, elvesztettem az érdeklődésem a végét tekintve, azt hittem nem fogom tudni befejezni, de erőt vettem magamon és befejeztem. A bizarr szó többször is eszembe jutott a történet folyamán, legfőképp a király hisztirohamánál, és egy enyhe kis bizarrság nem is rossz dolog, de itt már túlzásnak éreztem.
És az írónő stílusa is zavart, mármint a nyelvezet, amit használt.
Második esély viszont mindenkinek jár, szóval ide nekem még egy Fable-t, ami lehetőleg jobb, mint ez.

Oké, így 2 napra rá, hogy elolvastam az értékelésem, igen negatívnak tűnik, de amúgy tényleg jó könyv :D

8 hozzászólás
+
>!
Chriss
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Én Fablénál a Halkirálynővel indítottam, de gondoltam, a fantasy vonulat sem lehet annyira rossz. Kaptam egy nagyon jó ajánlást, és bele is fogtam az Álmok tengerébe… amit egy nap alatt le is zavartam. Egyszerűen fantasztikus volt. Naná, hogy beszereztem, és ott díszeleg a polcomon. Tuti, hogy még el fogom olvasni. ;)

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
meacska

Ezt mondják az igazi férfiak: élni tudnék érted!

+
>!
Lucimacs

Olyféle emlékképek törnek rá és zúgatják meg vérét, amelyek valóságosan sosem estek meg vele, de megtörténtükre mindaddig vágyódott, míg hiányuktól ki nem égett.

+
>!
Sunshine

– Segítsek? – kérdezi Nashua.
A férfi bólint.
– Szúrd át magad a kardommal

+
>!
Madame_Truska

– Tudnál élni nevetés nélkül? – kérdezi.
– Nem hinném. Hajdan, amikor hirtelen felhagytam vele, szívem, lelkem haldokolni kezdett.

28. oldal

+
>!
Sunshine

– Ébredj fel!
– Ébren vagyok! Ilyet, ami vagy, rémálmodni sem lehet!

1 hozzászólás
+
>!
Kahoko

Ki nem állhatom mások társaságát. Csak magamat bírom elviselni, s olykor még ebben is szünetet tartok!

60. oldal

+
>!
Madame_Truska

– Nem a trónszék tehet arról, hogy megbomlik, aki beleül – vélekedik a lány.
– Tényleg nem – sóhajt Sandon. – Az átok maga a hatalom. Ez veszi el az uralkodásba jutottak eszét.

274. oldal

+
>!
Rekosz

Feledkezz a pillanatba! Sosem tudhatod előre, melyikben érint meg az örökkévalóság.

+
>!
Kiki_chan

– Te vagy Hitehagyott Jassal? – kérdezi egyikük.
– Jassal vagyok, a Viador.
– Kik a társaid?
– Név szerint érdekel?
– Igen, név szerint! – morran az őr.
– Legyen. Tehát: ők a társaim.

425. oldal

+
>!
Tímea_Vörös

Harmincadik Loggio kimerül a horkantós, szüttyögős beszéd végére. Megfeszülő arc- és nyakizmokkal rotyogat, korcogtat néhányat, mire a körülötte székelők hasonképpen tesznek. A bilizők is igyekeznek kitenni magukért. Valóságos bélszimfoniettát adnak elő. Bemutatójukon érződik a rendszeres gyakorlás.
Az uralkodó elbocsátó kézmozdulattal int azoknak, akik nem ürítkeznek vele.
Jassal és társai futólépésben távoznak a teremből.

435. oldal (Fabyen, 2005)


A sorozat következő kötete

Összehasonlítás

A Viador, a Mímes, a Harcszolga, a Zsoldos és a többiek - ... Tengere sorozat


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is