!

Álmok Tengere (A Viador, a Mímes, a Harcszolga, a Zsoldos és a többiek - ... Tengere 1.) 235 csillagozás

Vavyan Fable: Álmok Tengere
Régikönyvek.hu · 3.399 Ft –15% 2.889 Ft
Könyvtár

Egy réges-régen varázsálomba süllyesztett, legendás király, akit visszasír a nép. Egy hős Viador, aki hitvesztettségéért hosszú raboskodással fizet. Egy nyelves-szájas, komédiás lány, legendabéli hősök rajongója. Egy kényszermunkára ítélt óriás, akit a hajtókerékről vágnak le. Egy megalázó fogságból szabadított, mogorva sárkány. Két szökött harcszolga, egyikük férfi, másikuk nő. Velük vannak az istenek és a magasabb mágia. Mindenki más ellenség. Egy varázsos történet bátorságról, hitről, barátságról, szerelemről, bűvöletről, kalandról és birodalmárokról! Ahogyan még senki más nem írta meg. A mesélőkönyv. Mesejó!

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Fabyen, Budapest, 2012
504 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639300385
>!
Fabyen, Budapest, 2005
506 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639300136

Hirdetés

Kedvencelte 78

Most olvassa 16

Várólistára tette 63

Kívánságlistára tette 25

Kölcsönkérné 5

Elcserélné vagy eladná

>!
1.200 Ft ★★★★★ Eladó
Ciccnyog könyve Vavyan Fable: Álmok Tengere
>!
800 Ft ★★★★☆ Eladó
Anael könyve Vavyan Fable: Álmok Tengere
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
luszika könyve Vavyan Fable: Álmok Tengere
>!
1.900 Ft ★★★★★ Eladó
KGabi könyve Vavyan Fable: Álmok Tengere
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
lejla könyve Vavyan Fable: Álmok Tengere
>!
1.000 Ft ★★★☆☆ Eladó
MuseMortal könyve Vavyan Fable: Álmok Tengere
>!
★★★★☆ Eladó Elcserélhető
rafaelo0824 könyve Vavyan Fable: Álmok Tengere

Kiemelt értékelések

+
>!
mea0810 P
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Bevallom ez kicsit kevésbé tetszett mint a Halkirálynő vagy a Vis Major sorozat illetve a Sárkánykönny is nagy kedvencem lett de ez teljesen más volt:)
Mese amire mindenkinek szüksége van. Rengeteg humor ami Meseanyó könyveiből nem hiányozhat, a szófordulatok,leírások és a különleges karakterek mellett. Nashua volt a kedvencem:)

+
>!
Szilmariel
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Imádom Fable humorát, ahogy csavarja, forgatja, ferdíti, szinte már elvarázsolja a szavakat.
Egy klasszikus hősregény, vagy inkább hősies eposz történetét eleveníti meg telve humorral, kifigurázva a tipikus és kevésbé tipikus mesehőstípusokat, meg magukat a mesei fordulatokat és elemeket.
Mit mondjak kb. 5 percenként sírva, nagyobb időközönként már majdnem fetrengve nevettem, könnyeket hullatva az állandóan fellépő röhögőgörcsöktől.
A regényben szerepelnek kelletlen hősök, egyedi gonoszok, különféle királyok, amnéziás varázslók, együgyű óriások, törpék, tündérek, stb. meg a személyes kedvencem: 1 szem mogorva sárkány. :)
Azóta is az egyik legnagyobb kedvencem Fable-nek ez a könyve, és hiper-boldog voltam, amikor végre sikerült dedikáltatnom vele. :)

2 hozzászólás
+
>!
Nilla I
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Vajon, miért van az, hogy egyszerűen bele kell zúgnom a Fable főhősökbe? Egyszerűen imádom őket, noha ez még csak a harmadik könyvem volt tőle.
A válasz pedig itt van az orrom előtt: ma roppant nagy divatja van a „kevésbé férfias” fiúknak, srácoknak, férfiaknak. Fable könyveiben pedig ilyenek NINCSENEK. Haha, végre, ne is legyenek.

2 hozzászólás
+
>!
Wee IP
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Már befejeztem egy ideje, csak elfelejtettem jelölni :)
Először telefonon kezdtem olvasni, ott elég lassan haladtam vele, aztán rukkolán sikerült megkaparintanom, úgyhogy befejezni már normális könyv formában sikerült :)
Őszinte leszek, fiatalabb koromban próbálkoztam már ezzel a könyvvel… nem jött be. De azóta tágult a látásmódon, formálódott az ízlésem, és sok Goldenlane-t olvastam. Így most azt mondhatom, hogy tetszett :)
Aranyos, szórakoztató kis mese, jól esett olvasni.
Most próbálkozom majd Fable többi könyvével is :)

3 hozzászólás
+
>!
Three 
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Sok dolgot utáltam benne: trágár, az írónő nyelvújítónak képzeli magát, közönséges, kiszámítható, egyszerű történettel, mint egy videójátékban. A gonoszoknak természetesen nincs egy jó tulajdonságuk se. A katonákat halomba gyilkolásszák, pedig ők is részei az elnyomott népnek, de ez úgysem érdekel senkit. A „jók” nem is olyan jók, mert ebben a világban semmi sem fennkölt vagy eszményi, de még az átlagoshoz is komolyan kéne küzdeniük. Nekem egyszerűen nem áll össze. A nőket lenézik, de harcosnők is vannak. Szüzet vesznek feleségül, ami persze a nagy szabadosság ellenére van bőven. A királyok, nagyurak nem erősek, nem okosak, mégsem ölik meg őket. Ugyan, ez nem életszerű. A hős a könyv elején lehetőséget kap, hogy megszabaduljon a zsarnokoktól, de nem él vele. Miért?! Túl hamar lenne vége a sztorinak és milyen eredeti az Ali Babára emlékeztető bejutás. Vicces, szórakoztató és kalandos is volt. Nekem nem jött be sem a stílus, sem a könyv, de aki Vavyan Fable többi könyvét szerette, ezt is fogja.

+
>!
Kiki_chan
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Hihetetlen jó ez a könyv! Vicces, izgalmas. Én alig tudtam letenni, mikor olvastam. Nashua imádni való pimasz lány. Nekem ő a kedvencem. De a sárkány is vicces :D Már háromszor olvastam de mindannyiszor magával ragad a könyv! Én imádom.

UPDATE!
Most kiolvastam negyedszerre is. Nem tudom megunni. Nekem a bibliám. Felvidít, megkönnyeztet, dühít és elgondolkodtat. Enyhén pikáns, nagyon vicces és néhol szomorú. És ez még mind semmi. Remek történet, remek szereplőkkel.
Remekül megírt történet. A személyek fejlődnek, változásokon mennek keresztül. Nagyon sok okos gondolat van benne, ami bármikor időszerű. Az elnyomás, a szabadság hiánya, az elmaradhatatlan szerelem, mind mind olyan gondolatba van csomagolva, amiket érdemes ismerni.
Én csak ajánlani tudom.
Ha másért nem is, de egy könnyed kikapcsoló mű. Nem is tudom… Ezt muszáj!

Azt sajnálom, hogy a mesekönyv becsukódott és nem tudtam meg mi lett…
Velük.
(biztos ötödszörre is elolvasom majd :))

4 hozzászólás
+
>!
Ryia
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Első találkozásom az írónővel, ez a könyv nem győzött meg. Nevettem rajta, szórakoztatott is, pár szereplőt is sikerült megkedvelnem, de mégsem. A vége az elejéhez képest picit elhamarkodottnak tűnt, elsietettnek, kevésbé kidolgozottnak. Le is kellett tennem a vége előtt 50 oldallal, mert besokalltam egy kicsit, elvesztettem az érdeklődésem a végét tekintve, azt hittem nem fogom tudni befejezni, de erőt vettem magamon és befejeztem. A bizarr szó többször is eszembe jutott a történet folyamán, legfőképp a király hisztirohamánál, és egy enyhe kis bizarrság nem is rossz dolog, de itt már túlzásnak éreztem.
És az írónő stílusa is zavart, mármint a nyelvezet, amit használt.
Második esély viszont mindenkinek jár, szóval ide nekem még egy Fable-t, ami lehetőleg jobb, mint ez.

Oké, így 2 napra rá, hogy elolvastam az értékelésem, igen negatívnak tűnik, de amúgy tényleg jó könyv :D

8 hozzászólás
+
>!
Lalauda
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Bár ez egy Mesélőkönyv, mégis többet tanultam belőle a világról, és nem utolsó sorban önmagamról, mint az e célból írt könyvekből. De persze a mese, szórakozás és kis kikapcs is meg volt vele. Fable szokásos zseniális stílusa: elvarázsol, gyönyörködtet, tanít, csodává alakít, bearanyoz.

++
>!
Paulina_Sándorné
Vavyan Fable: Álmok Tengere

Az eleje a könyvnek nem nagyon kötött le, nehezen haladtam vele. Néha összezavart az író a nevekkel. A mese maga tetszett, hisz néha nagy gyerek vagyok, aki szereti a meséket. Imádtam benne Jassal és Nashua kettősét. Ahogy kerülgették egymást, ahogy rájuk talált a szerelem. Tetszik, ahogy az író kitalálta a hősöket (Sandon, Mytia, Azin, Lekid). Láthatóan írja le számomra az író a rémségeket, a helyszíneket. Összességében tetszett a könyv.


Népszerű idézetek

+
>!
meacska P

Ezt mondják az igazi férfiak: élni tudnék érted!

+
>!
Lucimacs

Olyféle emlékképek törnek rá és zúgatják meg vérét, amelyek valóságosan sosem estek meg vele, de megtörténtükre mindaddig vágyódott, míg hiányuktól ki nem égett.

+
>!
Sunshine

– Segítsek? – kérdezi Nashua.
A férfi bólint.
– Szúrd át magad a kardommal

+
>!
Madame_Truska

– Tudnál élni nevetés nélkül? – kérdezi.
– Nem hinném. Hajdan, amikor hirtelen felhagytam vele, szívem, lelkem haldokolni kezdett.

28. oldal

+
>!
Sunshine

– Ébredj fel!
– Ébren vagyok! Ilyet, ami vagy, rémálmodni sem lehet!

1 hozzászólás
+
>!
Kahoko

Ki nem állhatom mások társaságát. Csak magamat bírom elviselni, s olykor még ebben is szünetet tartok!

60. oldal

+
>!
Annie04

– Dehogynem! Ki nem olyan? Mindnyájunkban van hamisság, ármányosság, aljasság!
– Nem, mert te hős vagy! Tiszta szívű, egyenes lelkű, igaz férfi! – áradozik a lány.
– Jaj, cinka! Ha már eddig gyaláztál, nehogy hirtelen belém szeress!
– Szeressen beléd a kóbor villám! A hullaféreg! A nedvedző bőrüszök! Az agyevő dobbancs!

+
>!
Madame_Truska

– Nem a trónszék tehet arról, hogy megbomlik, aki beleül – vélekedik a lány.
– Tényleg nem – sóhajt Sandon. – Az átok maga a hatalom. Ez veszi el az uralkodásba jutottak eszét.

274. oldal

+
>!
Rekosz

Feledkezz a pillanatba! Sosem tudhatod előre, melyikben érint meg az örökkévalóság.

+
>!
Madame_Truska

A művészet tükör, király! Kissé persze másít, torzít, szépít, alakoskodik, igazít; felemel, letaszít. Ez azért van, mert nem irántad alázatos, hanem tárgya iránt. Épp ezért nem is téged szolgál, bármennyire is te vagy a felkent uralkodó. S mint ilyen, sokkal jobban jársz, ha engeded őt olyannak lenni, amilyen. Ugyanis a művészet élőlény. Neked kell követned az útmutatását, s nem fordítva! Ahol a közönség szabja meg, milyen legyen a mű, ott fejre áll a világ.

339. oldal


A sorozat következő kötete

A Viador, a Mímes, a Harcszolga, a Zsoldos és a többiek - ... Tengere sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kleinheincz Csilla: Üveghegy
A. O. Esther: Megbocsátás
A. O. Esther: Gombnyomásra 2.
On Sai: Lucy
Helena Silence: Ezüsthíd
Moskát Anita: Horgonyhely
Lilian H. AgiVega: A Bermudák királynője
Raoul Renier: A hitehagyott
On Sai: Calderon, avagy hullajelölt kerestetik
Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn