Szabad-e ezt az értékelést megosztanom?
az élet lepereg így is
csak
bólogattam
sajnos
nem sajnos
Hogyan gyűlölhet az ember valakit, akinek már csak hónapjai vannak… aki hamarosan nem is lesz?!
Nem csak anya, apa is egy van, és lehet, hogy tudtam, éreztem, hogy nincs sok hátra, de nem foglalkoztam vele, így haragudtam, lázadtam, nem gondoltam, hogy megtörténhet, aztán pedig de, és lehet, hogy szörnyű dolog a szülőnek eltemetni a gyerekét, azt se kívánja az ember az ellenségének sem, hogy ott álljon a szülő mellett és lássa eltávozni belőle az életet. A gyűlölet és a szeretet kéretlenül jön, megy, ahogy kedve tartja, mi pedig csak remélhetjük, hogy nem okoznak nagy károkat. Tudhatjuk, amit kell, vannak erősebb dolgok. Aztán bánkódhatunk, de hát ez is hozzátartozik, ha akarjuk, ha nem. Nem gondoljuk, hogy velünk is megtörténhet. Boldogok, akik időben felismerik az életet, és nem engednek az apró haláloknak (=bosszúságoknak). Anya csak egy van. Még van. Egyszer nem lesz. Tudom. De ettől nem könnyebb, nem másabb, ugyanolyan nehéz. Utálom magam, de el is fogadom, és igyekszem. Nap, mint nap. Ennél többet nem tudok tenni. Nem csak rajtam múlik. És csak remélem, hogy nem lesz semmi mégis meg kellett volna.
Így is mindent későn kapunk. Legalább akkor adni ne felejtsünk el időben.
és
mert
ééé
érzékeny vagyok
aki soha nem csinált
magából hülyét, az lényegében nem is élt
El is csesztem jó pár évet, most pedig meg akarom élni az elmúlt éveket hónapok alatt, és nem egy pakli cigarettáért, de egy megértő lélekért én is lehúznám újra a bugyimat, de csak nem látja, hogy nekem nem a cigi kell, és soha nem is az kellett, és ha "föl is tűzöm a fehér kórházi hálóinget", azt mindig csak miatta egy emberért, nem az összesért, és ha támaszkodtam is már a kőkerítésnek, annak is talán más oka volt, mint hitte s hiszi, vagy tudja, de nem érdekli, és csak én csinálom magamból a hülyét, de legalább lényegében élek, kösz, nem vigasztal, mégis jobb, mint a semmi, ki érti ezt, oda se, talán egyszer végre megérti, rájön, hogy engem… velem…, vagy csak én sem tudom, mit akarok de, ha szól hozzám, az a baj, ha nem, az a baj, mert gyűlölöm, hogy megbánt, de szeretem, ha piszkál, utálom, hogy bunkó, szeretem, hogy velem osztja meg a mindent, utálom, hogy könnyen sértődöm, ő meg nem vigasztal, és gyűlölöm őt is, magamat is, amiért mindezek ellenére szeretem, és néha fent, néha lent, és már unom, hogy napi szinten hullámzok, de legalább nekem itt vannak a gyógyszerek barátok, és ez már tényleg több, mint a semmi, ez már valami. De van, amiben az ember senkire se számíthat, csak saját magára! így van ez, nem baj, egyet se búsulj, majd megoldom, eddig is mindig mindent megoldottam! felejtsd el, hogy egyáltalán szóba hoztam! sztornó az egész, oké? kezet rá!
Anya csak egy van – Jó, hogy még itt vagy, érezzek, viselkedjek bárhogy is
Apa csak egy volt van – Fáj, hogy már nem vagy, éreztem, viselkedtem bárhogy is
Pasi sok van – Valaki mindig fáj, de most már lehetne jó is, legyen bárhogy is
De szív az csak egy van – Jó is, fáj is, de az enyém, s őt is szeretem, bármi van, bárhogy is