!

135 lehetetlen történet 63 csillagozás

Vámos Miklós: 135 lehetetlen történet Vámos Miklós: 135 lehetetlen történet
Amazon
Könyvtár

A kötetben szereplő személyek:
Mácsai Pál
Koltai Róbert
Székhelyi József
Szilágyi Tibor
Pogány Judit
Kern András
Rudolf Péter
Sinkó László
Hernádi Judit
Udvaros Dorottya
Bárdy György
Esztergályos Cecília
Vámos Miklós
Bálint András
Gálvölgyi János
Halász Judit
Kulka János
Jordán Tamás
Almási Éva
Vitray Tamás
Básti Juli
Eperjes Károly
Komlós Juci
Geszti Péter
Antal Imre
Kállai Ferenc
Lukáts Andor
Gregor József
Kornis Mihály
Bujtor Imre
Presser Gábor
Gáspár Sándor
Garas Dezső
Darvas Iván
Csákányi Eszter
Kézdy György
KOncz Gábor
Moldova György
Benedek Miklós
Törőcsik Mari
Máté Gábor
Haumann Péter
Székely Éva
Cserhalmi György
Makk Károly
Gábor Miklós
Lázár Ervin
Huszti Péter
Faludy yörgy
(tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1997


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Csinszka


Hirdetés

Kedvencelte 5

Most olvassa 3

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 10

Elcserélné vagy eladná


Kiemelt értékelések

+
>!
Bélabá P
Vámos Miklós: 135 lehetetlen történet

Egyik kedvenc műsorom volt, amikor a tévében adták. Jólesett felidézni a sztorikat, melyekből a vidámság, bánat, bosszúság szóval az élet köszön vissza. Sokunk tudna mesélni az életéről, ebben a könyvben hírességek teszik. Ez benne az igazán érdekes. Lassan elmennek mind a szereplők, a történeteik emléknek maradnak meg.

6 hozzászólás
++
>!
TabulaRasa
Vámos Miklós: 135 lehetetlen történet

Sajnos nem emlékszem erre a műsorára… ez pont abban az időben volt, mikor én egyáltalán nem néztem tévét, kollégista voltam, négy év teljes televíziómentesség.
Viszont a Rögtön jövök-re emlékszem, azt néztem, szerettem, ahogy Kepes műsorait is, vagy most a Négy szellem c. műsort, csak kár, hogy ezeket legtöbbször nézhetetlen időpontokban adják.

A könyv fantasztikus, olyan emberi mélységeket mutatnak meg magukból kis hazánk híres emberei, olyan közel engednek magukhoz, ami néhol meghatott, néhol megmosolyogtatott, néhol könnyeket csalt a szemembe, és nagyon jó volt olvasni a magánéletükről, őszinte érzéseikről, gondolataikról, a múlt század politikai, társadalmi életéről (mert erről is szól ez a könyv), az igazi emlékekről… tényleg mindannyian egyszerű emberekké váltak, szerethetőekké, és közel voltak hozzám, ugyanakkor sokukra felnéztem pont emiatt.

Az olvasás mellett sorban olvastam az életrajzokat, képeket nézegettem, családi összefüggéseket „nyomoztam”, kellemes időtöltés volt az olvasáson túl. Több lettem a könyv által.

+
>!
anne_shirley
Vámos Miklós: 135 lehetetlen történet

nagyon jó lenne, ha DVD-n is kiadnák ezeket a történeteket, mert nem csak letehetetlen a könyv, de a müsor is elkapcsolhatatlan volt.

+
>!
Aquarius
Vámos Miklós: 135 lehetetlen történet

Szeretem ezt a műfajt. Egy kicsit olyan, mintha a színfalak mögé nézhetnénk. Volt, amelyik visszaköszönt (lelkes nézője voltam a műsornak), de az újdonság ereje sem hiányzott. Szeretem az őszinte megnyilatkozásokat, amelyekből kiderül, hogy az idő nagy részében ők is ugyanolyan emberek, érzelmekkel, félelmekkel, gondokkal, és hogy ők is rá tudnak csodálkozni a világra.

+
>!
Doro
Vámos Miklós: 135 lehetetlen történet

Esténként lefekvés előtt és reggelente kényeztettem magam egy-két(-sok) lehetetlen történettel.
Nagyon szerettem őket, mind. Sok beszélgetőtárs azóta már sajnos nincs közöttünk, pedig zseniális emberek voltak. Ezért külön jó, hogy ebben a kötetben életük anekdotái megörökítésre kerültek. Köszönöm, Vámos úr.

+
>!
Norci
Vámos Miklós: 135 lehetetlen történet

Gyerekkoromban nagyon szerettem ezt a műsort, mai fejjel nem tudom megmondani miért, hisz' valószínűleg nem sokat értettem belőle, de apunál néztük és az akkor jó volt, pont.
Mostani fejjel szívesen újranézném a részeket , de így könyvben is nagyon szórakoztató volt. Alapvetően tényleg benne van az emberben a kíváncsiság, hogy mi van a „kulisszák”, a zárt ajtók mögött. Ahogy most Nyáry Krisztiánnak nagy sikere van, úgy lett befutó nálam is ez a könyv. Olyan dolgokat tudtam meg egy-egy számomra kedves közéleti személyiségről/TŐL, amiktől emberibbé váltak a szememben, és közelebb érzem magam hozzájuk. Ahogy olvastam, tisztán hallottam Törőcsik rekedt hangját, Eszenyi nyávogását, Presser dörmögését, Rudolf Pétert, Mácsait, Koltait , Hernádit, stb-stb.
Nevettem is, meg a szívem is összeszorult, nekem ezt most l e h e t e t l e n volt nem szeretni.

+
>!
MortuusEst
Vámos Miklós: 135 lehetetlen történet

Nagyon szórakoztató kis kötet. Mire belemelegedtem volna, azon kaptam magam, hogy vége. A történeteken érződik az anekdota jelleg, ami már önmagában szórakoztató lenne, de a tudatos szerkesztés is tetten érhető bennük. Ugyanakkor mindannyian tudjuk, hogy a legizgalmasabb sztorikat az élet rendezi. Érdemes volt kézbe venni. Külön értékeltem az érzést, hogy a megszólított művészek közül sokan már nincsenek köztünk.

+
>!
didzsee
Vámos Miklós: 135 lehetetlen történet

…a felét elhagyva megijedtem, hogy túl gyorsan a végére érek.. ezért pár hónapig pihentettem. Aztán pár hónap kihagyás után újra felütöttem. S lám, már vége is lett. :)

+
>!
Gólyanéni 
Vámos Miklós: 135 lehetetlen történet

Nagyon szerettem. A könyvben megszólaltatott, közismert emberek történetei hol érdekesek, hol különlegesek, hol nem mindennapiak, hol mindennapiak, hol furcsák, hol meglepőek voltak. Jó volt e népszerű emberekkel „időutazást” tenni.


Népszerű idézetek

+
>!
Panelmacska

Mai idézetünk:
Ha nem írhatnék, folyton olvasnék. De ha nem olvashatnék, írni se tudnék.
(Déry Tibor)

3. oldal (Bp. : Ab Ovo, 1997)

+
>!
Panelmacska

Mi csak azt hisszük, azt szeretnénk hinni, hogy amikor mi nem leszünk, akkor megáll az élet. Nem áll meg. És a képeink a szemétre kerülnek.

i. m.: p. 56. (Gálvölgyi János)

1 hozzászólás
+
>!
Panelmacska

Alsórácegresen egyébként is csupa csodadolgok történtek. Például nagyon jól tudtuk azt, hogy ha forgószél szaladt át a pusztán, az nem forgószél, hanem boszorkány. Ilyenkor föl köllött kapni egy éles tárgyat, és belevágni a forgószélbe. Másnap figyeltük, hogy melyik öregasszony sántít. Olyan nem volt, hogy legalább egy öregasszony ne sántított volna…

i. m.: p. 153. (Lázár Ervin)

+
>!
robinson P

Aki Pesten akkor élt, nyilvánvalóan ismerte Karinthyt,Kosztolányit,Babitsot,Tersánszkyt…őket valahogy majdnem mindenki ismerte.Kedvesek,barátságosak voltak,az asztalukhoz oda lehetett ülni a kávéházban,beszélgettek az emberrel,és az életük,hogy úgy mondjam előttünk folyt.

158. oldal Faludy György

+
>!
Panelmacska

Édesanyám felemás érzésekkel figyelte, hogy író lettem. Ő azt szerette volna, ha orvos leszek vagy ügyvéd. Az emberek mindig halnak, mindig pereskednek, így ez a két legbiztosabb szakma, vélte ő. Az írás bizonytalan kenyér, nem mindig lehet tudni, hogy a jövő hónapban miből tartom fenn magam, ez őneki csöppet sem tetszett.

i. m.: p. 49. (Vámos Miklós)

5 hozzászólás
+
>!
Panelmacska

Anyám később mindig azt mondta:
– Jaj, édes fiam, hát minden gyerekem vitte valamire. Mindnek van diplomája, van Árpinak, van Sárinak, van Áginak – ez a három testvérem –, csak egyedül neked nincs. Te nem vitted semmire.
– Hát igaz, de a hétszentségit neki, és a Kossuth-díj?
– Jó, persze, de azért a diploma, a diploma…

i. m.: p. 130. (Moldova György)

+
>!
Panelmacska

– Nem kell megfordítani, tudom mi van ráírva.
– Na mi?
– Az, hogy tixtaxtux.
– És az mit jelent?
– Az azt jelenti, hogy szeretlek.
– Tessék?
– Mondom: azt jelenti, szeretlek.
– Milyen nyelven?
– A mi külön nyelvünkön.

144. oldal (Székely Éva)

1 hozzászólás
+
>!
robinson P

Nagyon sok áldozatot hoz az ember a szerelmeiért. Egyszer átmentem egy dupla üvegajtón, pontosabban kitörtem egy dupla üvegajtón keresztül a szabadba, szerelmi okból kifolyólag. Bezárták az ajtót, és én el akartam jutni a szerelmemhez, akivel megbeszéltük, hogy nem sokára találkozunk.

75. oldal Básti Juli

+
>!
Panelmacska

Azt is tudtuk, hogy nem szabad rámutatni a teliholdra. Nem tudom, önök rámutattak-e már a teliholdra? Ha igen, akkor leszárad az ujjuk.

i. m.: p. 153. (Lázár Ervin)

+
>!
Panelmacska

Gödöllőnél megállították a magyar tábori csendőrök:
– Hova lesz a séta?
Most már sehova, gondolta apám. Azt mondta:
– Viszem a lovat a doktorhoz.
– Na és hol van a ló?
Apám hátranézett:
– Tényleg, hol a ló? Ezek úgy elcsavarognak, ezek a lovak! Picit nem figyelek oda, rögtön sínre megy, oszt már gőzölög…

i. m.: p. 172. (Markos György)


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is