Keresztes hadjárat farmerban 38 vélemény

Thea Beckman: Keresztes hadjárat farmerban
Molybolt

Hogyan találja föl magát Rudolf egy szál farmerban a középkorban? Ez a modern kamasz – egy szál frappáns Mark Twain ötlettel – ugyanis hirtelen belecsöppen az 1212. évi gyermek – kereszteshadjárat kellős közepébe. A holland írónő egy tizenéves szemével, az ő élményein keresztül láttatja a középkor számunkra már idegen világát, amelyben a vallás éppúgy alkalmat nyújt az aljasságra, szélhámosságra, mint nemes és önzetlen tettekre is. Az izgalmakban bővelkedő lendületes, és lebilincselő olvasmány már eddig meghódította majdnem egész Európát. Damokos Katalin fordításában és Viszt György rajzaival nálunk is méltán számíthat nagy közönségsikerre.

Borítók 1

Fülszövegek 1

Most olvassa

Most nem olvassa senki.

Összes olvasás 60

!Panni91 2010. december 12., 23:04

Gyerekkoromban ez volt a kedvenc könyvem, emlékszem, sehol nem tudtuk megvenni, végül a könyvtárossal beszéltük meg, hogy bejelentjük, hogy elvesztettük, és utána fizettünk érte valamennyit. Annyira lenyűgözött, hogy fogadni mernék, tudat alatt ilyen könyvélményeket hajkurászom. :)

!Anibell SSP 2009. április 26., 17:28

Zsóka néni ajánlására olvastam, ő volt a könyvtáros néni az iskolánkban. Még gimis koromban is visszajártam hozzá, például azért mert ilyen jó könyveket adott a kezembe.

!Outwar 2010. július 24., 22:19

A könyv a címe ellenére nem idétlen.A középkor egyik szörnyü eseményei közé tartoztak a gyermek keresztes hadjáratok.A könyv egy olyan fiúról szól,aki belecsöppen egy ilyen hadjárat közepébe a jelenkorból.Ifjúkori nagy- nagy kedvenc.

!vikiniki2 P 2011. augusztus 9., 08:12

Az egyik kedvenc könyvem volt gyerekként és most is az. Ha valami miatt rossz a hangulatom, akkor mindig előveszem és újraolvasom. Kevés ilyen könyvet találtam eddig, ami ennyire magával ragadott volna.

!negoti 2012. február 2., 22:26

Anno, nagyon szerettem ezt a könyvet és nem is tudom hányszor olvastam emiatt elég megviselt már szegény. Ha nem lenne oly hosszú a várólistám, újra elolvasnám.

!batorba 2009. február 8., 17:09

Anno amikor olvastam…nagyon szerettem és nem tudtam lerakni. Érdekes, fordulatos, vicces!

Nincsenek linkek.