!

Vadkanapó (Korongvilág 20.) 75 csillagozás

Terry Pratchett: Vadkanapó
Delta Vision · 2.790 Ft –15% 2.372 Ft
Könyvtár

Vadkanlesés előestéje van. Csendes éj. Túl csendes.

Hol lehet Vadkanapó, a vidám, pufók, nagyszakállú öregúr? Miért mászik le a Halál a kéményeken, lelkesen próbálkozva a ho-ho-hóval? Az év legsötétebb éjszakája egyre sötétebbé válik…

Zsuzsának, a rendhagyó nevelőnőnek meg kell oldania a helyzetet hajnalhasadtáig, különben nem lesz reggel.

Soha többé…

A huszadik Korongvilág-regény a sötétség és a Halál nagyszabású fesztiválja (de vannak benne cuki vörösbegyek és flitterek is).

Ahogy a dal is mondja: jöjj el hozzánk, várunk(?) rád(?!)…

Eredeti mű: Terry Pratchett: Hogfather

Eredeti megjelenés éve: 1996

Kapcsolódó zóna

!

Korongvilág

84 tag · 93 karc · Utolsó karc: 2015. november 27., 21:26 · Bővebben


Enciklopédia 24

Szereplők népszerűség szerint

Halál · Sto Heliti Zsuzsa · Göcsört Görcsi · Pöcetata · Rettentheő Mustrum, Főrektor · Albert · Ozsonna · Hex · Újkeletű Rúnák Adjunktusa · Vadkanapó · Dékán · Féloldalas Arnold · Harák Henrik · Irtássy Halmos Jonatán · Kacsaember · Meghatározhatatlan Tudományok Tanszékvezetője · Ponder Stibbons · Szólt


Hirdetés

Kedvencelte 14

Most olvassa 5

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 26

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

+
>!
pwz SP
Terry Pratchett: Vadkanapó

Egy újszülöttnek minden vicc új! Nekem ez esetben meg pláne új volt, hiszen Pratchett ezzel a könyvvel vonult be az olvasásélményeim közé :)!
Nos, nekem kellően bejönnek ezek a nemegyszer „agyalágyultnak” tűnő ötletek, úgyhogy jöhet még a Korongvilágból! :) Ha pedig – ahogy mások is írták – ez a kevésbé sikerültek közé tartozott, akkor mindenképpen jól választottam, mert ha ez is bejön, akkor milyen lesz a többi, amire mások azt mondják, hogy frenetikus? :)
Kösz @_Amalia a tippet! :D

>!
Delta Vision, Budapest, 2010
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639890848 · Fordította: Farkas Veronika
+
>!
Amrita_noita IP
Terry Pratchett: Vadkanapó

Az egyébként rettentő pocsék hangulatomat próbáltam vele felhúzni, több-kevesebb sikerrel. Tulajdonképpen jó ez így, hogy bele lehet burkolózni Pratchett köpenyébe a disznólesési hideg idő saját rosszkedvünk ellen. Mondjuk közel se fogott meg annyira, mint jónéhány korábban olvasott könyv, nem nevettem rajta annyit, de azért jó volt viszontlátni Zsuzsát és a Halált is. De hiányzik Széltoló, és hiányoznak a boszorkányok.

Ja. És szeretnék olvasni egyszer egy regényt, amiben van egy ajtó, amire az van írva, hogy „Soha, semmilyen körülmények között nem szabad kinyitni” és NEM nyitják ki.

+
>!
imma AP
Terry Pratchett: Vadkanapó

zavart, főleg az elején, hogy előbb láttam a filmet, ami pontosan rá volt illesztve a könyvre, így az agyam végig a film jeleneteit pörgette a szemem előtt. jó lett volna elvonatkoztatni, de ez csak a végére sikerült. persze, ha ez nem lett volna elég, a nagy hűhák is kimaradtak, mivel már ismertem a történet velejét, az összes csavart és csigolyát. ezért, meg amúgy is, javaslom, hogy aki teheti, előbb olvasson, és csak utána nézzen.
ha viszont így nézzük, egy igazán jó könyvvel állunk szemben, mert így is nagyon élveztem, faltam. ez a Zsuzsa lány továbbra sem a kedvemre való, de a könyv többi szereplője, meg a szokásos színvonal kárpótolt mindenért.

+
>!
pat P
Terry Pratchett: Vadkanapó

Egy zseninek sem lehet minden könyve a legjobb, nemdebár? (Szorított a határidő, mert disznólesésre meg kellett jelennie?) (Vagy nekem jobban tetszenek azok az újak, amiket Járdán Csaba fordít?)
(Igen, a négy csillag azt jelenti, hogy tetszett, elég jó a könyv.) (Igen, Pratchett-től minden csalódás picit, ami négyésfélnél alacsonyabb.)

4 hozzászólás
+
>!
gyoengyi
Terry Pratchett: Vadkanapó

Először filmen láttam, ami elég jól sikerült szerintem. A könyv a sorozat többi darabjához képest kicsivel gyengébb, de azért ebben is bőven akadnak jó poénok és elgondolkodtató gondolatok. :)

4 hozzászólás
+
>!
Melani
Terry Pratchett: Vadkanapó

Zseniális, nagybetűkkel! Lehet, hogy ezt már mondtam, de nem találok rá jobb szót :) Imádom a Halált, és a beszólásait, meg, hogy nem tudja mire való a kilincs :D Izgalmas, pörgős, humoros, rendkívüli könyv, persze Pratchett mester minden könyve kiváló. Hihetetlenül jó, ahogy a Halál a Vadkanapót játssza, a film is jó lett, de közel se tudja olyan jól visszaadni a könyvet. És a HO-HO-HÓ visz mindent! :D

+
>!
Sonja
Terry Pratchett: Vadkanapó

Újabb nagyszabású Pratchett regény… Nagyon csípem a halált.:D HO-HO-HÓ! És elgondolkoztató.

+
>!
pdaniel
Terry Pratchett: Vadkanapó

Néha elvesztettem a fonalat, de egyébként a szokásos Pratchett-színvonal.

+
>!
Nienna001
Terry Pratchett: Vadkanapó

Karácsony táján olvastam, és nagyon ment a téli hangulatomhoz. vicces volt, tele jó kis ötletekkel, ráadásul ez volt az első Pratchett könyv, aminek boldog tulajdonosa lehetek. Jöhet a többi Korongvilág könyv. A Halál pedig továbbra is kedvenc szereplőm.

+
>!
Taknyos
Terry Pratchett: Vadkanapó

Nagyon tetszett, bár kicsit zavart, hogy nem voltak elkülönített fejezetek, nehezen rázódtam bele, hogy egy sor kihagyás után már más beszél. Ezt leszámítva nagyon eredeti könyv, az első Korongvilág könyvem, de máris szerelmes vagyok Ankh-Morporkba és főleg a varázslókba. Alig várom a következőt.


Népszerű idézetek

+
>!
Lobo

– Én mindig csak fürdősót kapok – panaszkodott Göcsört. – És fürdőszappant, habfürdőt, növényi szivacsokat és rengeteg fürdőholmit, elképzelni sem tudom, miért, mert szinte soha nem fürdök. Az ember azt hinné, egy idő után megértik a célzást, nem?

160. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Göcsört Görcsi
+
>!
Lobo

– Neked hasznodat lehet venni, ha harcra kerül a sor?
– Igen. Le tudok hányni embereket.

248. oldal

+
>!
Szávitrí SP

– Tényleg beszélnem kell vele, uram. Halálközeli élménye volt!
– Mindannyiunknak az van. Életnek hívják – vágta rá a Főrektor tömören.

369. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet · Rettentheő Mustrum, Főrektor
+
>!
Evione

Őt gondolkodós, türelmes embernek ismerték Ankh-Morpork alsóbb köreiben, és egyfajta entellektüelnek tartották, mert a tetoválásainak egy része nyelvtanilag helyes volt.

44. oldal

+
>!
imma AP

Minden elkezdődik valahol, bár ezzel sok fizikus nem ért egyet.

(első mondat)

+
>!
Szávitrí SP

Belőle nevelőnő lett. Ez az egyik olyan szakma, amit egy rangosabb nő is űzhet. És nagyon jól csinálta. Megesküdött magában, hogy ha valaha háztetőkön kezd táncolni kéményseprőkkel, akkor agyonveri magát a saját esernyőjével.

33. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mary Poppins · Sto Heliti Zsuzsa
11 hozzászólás
+
>!
Pippin

MENJÜNK ODA, SZÁN-ALOMBÓL. HO-HO-HÓ.
– Rögtön, Főnök.
EZ EGY SZÓ VICC VOLT, VAGY JÁTÉK A SZAVAKKAL, ALBERT. NEM TUDOM, ÉSZREVETTED-E.
– Mélyen legbelül viharosan kacagok, Főnök.
HO-HO-HÓ.

Kapcsolódó szócikkek: Albert · Halál
+
>!
Szávitrí SP

A Halált lenyűgözték az emberek, és a tanulmányozás soha nem csak egy irányban történik. Valaki az egész életét azzal töltheti, hogy az elemi részecskéket figyeli, majd azon kaphatja magát, hogy vagy azt tudja, kicsoda ő maga, vagy azt, hol van, de egyszerre a kettőt nem.

107. oldal

+
>!
Lobo

– Te gondolsz bármire valaha a szemgolyókon kívül?
– Nos… ott vannak a belek is.

139. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Szólt
+
>!
Szávitrí SP

A Halál olyan alakot vett fel, amilyet az emberek hoztak létre számára az évszázadok során. Miért csontos? Mert a csontokat a halállal társítják. Azért van kaszája, mert a mezőgazdasági embereknek van érzékük a metaforákhoz. És azért él egy gyászos helyen, mert az emberi képzelőerőt egy kicsit túlságosan igénybe venné, ha egy szép helyen lakna, virágok között.

248. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Halál

A sorozat következő kötete

Korongvilág sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is