!

Vadkanapó (Korongvilág 20.) 80 csillagozás

Terry Pratchett: Vadkanapó
Bookline · 2.790 Ft –15% 2.372 Ft
Delta Vision · 2.990 Ft –15% 2.542 Ft
Könyvtár

Vadkanlesés előestéje van. Csendes éj. Túl csendes.

Hol lehet Vadkanapó, a vidám, pufók, nagyszakállú öregúr? Miért mászik le a Halál a kéményeken, lelkesen próbálkozva a ho-ho-hóval? Az év legsötétebb éjszakája egyre sötétebbé válik…

Zsuzsának, a rendhagyó nevelőnőnek meg kell oldania a helyzetet hajnalhasadtáig, különben nem lesz reggel.

Soha többé…

A huszadik Korongvilág-regény a sötétség és a Halál nagyszabású fesztiválja (de vannak benne cuki vörösbegyek és flitterek is).

Ahogy a dal is mondja: jöjj el hozzánk, várunk(?) rád(?!)…

Eredeti mű: Terry Pratchett: Hogfather

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
Delta Vision, Budapest, 2010
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639890848 · Fordította: Farkas Veronika

Kapcsolódó zóna

!

Korongvilág

101 tag · 114 karc · Utolsó karc: 2016. május 11., 11:11 · Bővebben


Enciklopédia 24

Szereplők népszerűség szerint

Halál · Sto Heliti Zsuzsa · Göcsört Görcsi · Pöcetata · Rettentheő Mustrum, Főrektor · Albert · Hex · Ozsonna · Újkeletű Rúnák Adjunktusa · Dékán · Féloldalas Arnold · Harák Henrik · Irtássy Halmos Jonatán · Kacsaember · Meghatározhatatlan Tudományok Tanszékvezetője · Ponder Stibbons · Szólt · Vadkanapó


Hirdetés

Kedvencelte 15

Most olvassa 5

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 27

Kölcsönkérné 1

Elcserélné vagy eladná

>!
1.100 Ft ★★★★★ Eladó
Saille70 könyve Terry Pratchett: Vadkanapó

Kiemelt értékelések

+
>!
pwz ISP
Terry Pratchett: Vadkanapó

Egy újszülöttnek minden vicc új! Nekem ez esetben meg pláne új volt, hiszen Pratchett ezzel a könyvvel vonult be az olvasásélményeim közé :)!
Nos, nekem kellően bejönnek ezek a nemegyszer „agyalágyultnak” tűnő ötletek, úgyhogy jöhet még a Korongvilágból! :) Ha pedig – ahogy mások is írták – ez a kevésbé sikerültek közé tartozott, akkor mindenképpen jól választottam, mert ha ez is bejön, akkor milyen lesz a többi, amire mások azt mondják, hogy frenetikus? :)
Kösz @_Amalia a tippet! :D

>!
Delta Vision, Budapest, 2010
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639890848 · Fordította: Farkas Veronika
+
>!
ViraMors 
Terry Pratchett: Vadkanapó

Ez egyszerűen fergeteges volt! Ismét.
A Halál ismételten jött látott és tarolt, a szó összes értelmében. Ismét!
Kap itt minden és az ellenkezője: a Mikulás/Karácsony, Mary Poppins, a Fogtündér, Gilingalang és a rekeszizmaim. Kicsikét vallási körutazás, társadalmi görbetükör, néminemű tanulság.
A varázslók még mindig csodálatosan elmebetegek mind, Zsuzsa szórakoztatóan földhözragadt szeretne lenni bár természetesen tudni kell, hogy kell értelmezni a hétköznapit. Hex, a varázslók gondolkodó gépe egyre szimpatikusabb. Annyira átélhetően és élvezetesen figurázza ki a számítógépeket és a számítógép használatot, amilyet ritkán látni.
A Halál, mint pót-Vadkanapó egyszerűen zseniális, főleg amikor szépen lassan kiderülnek a miértek és a hogyanok. Imádom a dumáit, a viselkedését, a hozzáállását az emberiséghez.
És persze a Patkányhalál egyre aranyosabb :)
Ha lehetne, simán adnék rá több csillagot, de be kell érnem öttel.

2 hozzászólás
+
>!
Amrita IP
Terry Pratchett: Vadkanapó

Az egyébként rettentő pocsék hangulatomat próbáltam vele felhúzni, több-kevesebb sikerrel. Tulajdonképpen jó ez így, hogy bele lehet burkolózni Pratchett köpenyébe a disznólesési hideg idő saját rosszkedvünk ellen. Mondjuk közel se fogott meg annyira, mint jónéhány korábban olvasott könyv, nem nevettem rajta annyit, de azért jó volt viszontlátni Zsuzsát és a Halált is. De hiányzik Széltoló, és hiányoznak a boszorkányok.

Ja. És szeretnék olvasni egyszer egy regényt, amiben van egy ajtó, amire az van írva, hogy „Soha, semmilyen körülmények között nem szabad kinyitni” és NEM nyitják ki.

+
>!
imma A+P
Terry Pratchett: Vadkanapó

zavart, főleg az elején, hogy előbb láttam a filmet, ami pontosan rá volt illesztve a könyvre, így az agyam végig a film jeleneteit pörgette a szemem előtt. jó lett volna elvonatkoztatni, de ez csak a végére sikerült. persze, ha ez nem lett volna elég, a nagy hűhák is kimaradtak, mivel már ismertem a történet velejét, az összes csavart és csigolyát. ezért, meg amúgy is, javaslom, hogy aki teheti, előbb olvasson, és csak utána nézzen.
ha viszont így nézzük, egy igazán jó könyvvel állunk szemben, mert így is nagyon élveztem, faltam. ez a Zsuzsa lány továbbra sem a kedvemre való, de a könyv többi szereplője, meg a szokásos színvonal kárpótolt mindenért.

+
>!
Nuwiel P
Terry Pratchett: Vadkanapó

Közhelyes leszek, de a Halál könyvről-könyvre jobb a saját alsorozatában. A Vadkanapó olyan jó volt, hogy ha ezt venném öt csillagosnak, a korábbiakat le kellene fokoznom legfeljebb négy és fél csillagosra, mert ez kiemelkedik az eddigiek közül. A témaválasztás (a karácsony, bocsánat, disznólesés elanyagiasodása), a szereplők (nem csak a Halál és Zsuzsa, hanem a többiek is) nagyszerűek. Külön kiemelném a varázslókat, akik ismét fergetegesek voltak. Ilyen agyament banda nem sok másik van a Korongvilágon, az Őrséget leszámítva, de ők legalább nem fenyegetik a valóság szövetét.

Ja, és HO-HO-HÓ!

+
>!
pat P
Terry Pratchett: Vadkanapó

Egy zseninek sem lehet minden könyve a legjobb, nemdebár? (Szorított a határidő, mert disznólesésre meg kellett jelennie?) (Vagy nekem jobban tetszenek azok az újak, amiket Járdán Csaba fordít?)
(Igen, a négy csillag azt jelenti, hogy tetszett, elég jó a könyv.) (Igen, Pratchett-től minden csalódás picit, ami négyésfélnél alacsonyabb.)

4 hozzászólás
+
>!
gyoengyi
Terry Pratchett: Vadkanapó

Először filmen láttam, ami elég jól sikerült szerintem. A könyv a sorozat többi darabjához képest kicsivel gyengébb, de azért ebben is bőven akadnak jó poénok és elgondolkodtató gondolatok. :)

4 hozzászólás
+
>!
Melani
Terry Pratchett: Vadkanapó

Zseniális, nagybetűkkel! Lehet, hogy ezt már mondtam, de nem találok rá jobb szót :) Imádom a Halált, és a beszólásait, meg, hogy nem tudja mire való a kilincs :D Izgalmas, pörgős, humoros, rendkívüli könyv, persze Pratchett mester minden könyve kiváló. Hihetetlenül jó, ahogy a Halál a Vadkanapót játssza, a film is jó lett, de közel se tudja olyan jól visszaadni a könyvet. És a HO-HO-HÓ visz mindent! :D

+
>!
Sonja
Terry Pratchett: Vadkanapó

Újabb nagyszabású Pratchett regény… Nagyon csípem a halált.:D HO-HO-HÓ! És elgondolkoztató.

+
>!
Melia
Terry Pratchett: Vadkanapó

Pár évvel ezelőtt karácsonykor belebotlottunk a filmfeldogozásba. Már az elején kiderült, hogy a Korongvilágban játszódik a történet, és hogy nagy valószínűséggel van belőle könyv is. Hamar be is szereztük, aztán csak tolódott a polcon, nem olvastam el. Egészen mostanáig. @Zea_Wolf olvasta, és bizonyos részeket megosztott velem, amik meghozták az olvasási kedvemet. Egyáltalán nem bántam meg. Nagyon tetszett =)

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
Szávitrí SP

– Tényleg beszélnem kell vele, uram. Halálközeli élménye volt!
– Mindannyiunknak az van. Életnek hívják – vágta rá a Főrektor tömören.

369. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet · Rettentheő Mustrum, Főrektor
+
>!
Lobo

– Én mindig csak fürdősót kapok – panaszkodott Göcsört. – És fürdőszappant, habfürdőt, növényi szivacsokat és rengeteg fürdőholmit, elképzelni sem tudom, miért, mert szinte soha nem fürdök. Az ember azt hinné, egy idő után megértik a célzást, nem?

160. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Göcsört Görcsi
+
>!
Lobo 

– Neked hasznodat lehet venni, ha harcra kerül a sor?
– Igen. Le tudok hányni embereket.

248. oldal

+
>!
Szávitrí SP

Belőle nevelőnő lett. Ez az egyik olyan szakma, amit egy rangosabb nő is űzhet. És nagyon jól csinálta. Megesküdött magában, hogy ha valaha háztetőkön kezd táncolni kéményseprőkkel, akkor agyonveri magát a saját esernyőjével.

33. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mary Poppins · Sto Heliti Zsuzsa
11 hozzászólás
+
>!
Evione

Őt gondolkodós, türelmes embernek ismerték Ankh-Morpork alsóbb köreiben, és egyfajta entellektüelnek tartották, mert a tetoválásainak egy része nyelvtanilag helyes volt.

44. oldal

+
>!
imma A+P

Minden elkezdődik valahol, bár ezzel sok fizikus nem ért egyet.

(első mondat)

+
>!
Pippin

MENJÜNK ODA, SZÁN-ALOMBÓL. HO-HO-HÓ.
– Rögtön, Főnök.
EZ EGY SZÓ VICC VOLT, VAGY JÁTÉK A SZAVAKKAL, ALBERT. NEM TUDOM, ÉSZREVETTED-E.
– Mélyen legbelül viharosan kacagok, Főnök.
HO-HO-HÓ.

Kapcsolódó szócikkek: Albert · Halál
+
>!
Lobo 

– Te gondolsz bármire valaha a szemgolyókon kívül?
– Nos… ott vannak a belek is.

139. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Szólt
+
>!
Szávitrí SP

A Halált lenyűgözték az emberek, és a tanulmányozás soha nem csak egy irányban történik. Valaki az egész életét azzal töltheti, hogy az elemi részecskéket figyeli, majd azon kaphatja magát, hogy vagy azt tudja, kicsoda ő maga, vagy azt, hol van, de egyszerre a kettőt nem.

107. oldal

+
>!
vicomte MP

– Nos, vitt némi varázst a kis életébe – jegyezte meg Albert, miközben a következő gyereket is elterelték.
A KIS ARCOCSKÁJUKRA KIÜLŐ KIFEJEZETÉST SZERETEM, felelte a Vadkanapó.
– Úgy érti, a félelem és a csodálat keverékét, és hogy nem tudják, nevessenek, sírjanak vagy bevizeljenek?
IGEN. EZT NEVEZEM ÉN HITNEK.

165. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Albert · Halál

A sorozat következő kötete

Korongvilág sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

John Caldwell – Jeffrey Stone: Az Éj Káosza
John Caldwell – Jeffrey Stone: A Káosz Éje
John Caldwell – Jeffrey Stone: Zzz-zzz-űrzavar
Joann Sfar – Lewis Trondheim: A torony – Egy kacsa szíve
Gordon Fletcher: A tök(él)etlen katona 2
K. B. Rottring: Heri Kókler és a Telivér Herceg
K. B. Rottring: Heri Kókler és az epeköve
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg
J. K. Rowling: Harry Potter és a Tűz Serlege