A fantom I-III. (Az igazság kardja 10.) 13 csillagozás

Terry Goodkind: A fantom I-III.Terry Goodkind: A fantom I-III.Terry Goodkind: A fantom I-III.

Annak ellenére, hogy Jagang császár roppant serege közeledik a Középföldön át a D'Harai Birodalom szíve felé, és arra készül, hogy végleg kioltsa a remény, az élet és a szabadság utolsó szikráját, Richard Rahl a Varázslók Tornyába indul. Mindenki azt várná, hogy az emberiség utolsó reménye a d'harai sereg élére áll, hogy végső csatába vezesse a Birodalmi Rend hordái ellen hadseregét, ám Richard tudja, hogy az acél elleni harcban, a roppant túlerő elleni reménytelen küzdelemben, mindannyian elvesznének. Az egyetlen esélyt a mágia adhatná, ám az életet egy minden eddiginél rémisztőbb varázslat fenyegeti. A háromezer évvel ezelőtti varázslók által egy ősi könyvben leírt Futótűz varázslatot a Sötétség Nővérei, az Alvilág Őrzőjének szolgái azzal a céllal indították el, hogy elpusztítsák az Élők Világát. Nem számoltak azonban azzal, hogy a varázslat megfertőződik, átalakul és sokkalta pusztítóbbá válik, mintsem azt legborzasztóbb rémálmaiban… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2006

Excalibur, Budapest, 2008
858 oldal · ISBN: 9789639285835 · Fordította: Pál Tamás

Dark

Kezdem unni ezt a Jagang-mizériát… Értem én, hogy fokozza az izgalmat, de sokszor már túl sok, túl lapos és egysíkú lesz tőle a történet. Még mindig tartom magam a korábbi állításomhoz: Goodkind bácsi nem komplett, sőt :) Azért marhára kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a vége. Már egy éve olvasom a regényfolyamot, ilyen se volt még. Néha gyűlölöm, máskor imádom, de hát végülis Zedd szavaival élve. "Semmi sem egyszerű"

Chosen

Újabb utazás a Birodalmi Rend korcs világába. Filozófiai mélységű eszmecserék erkölcsről és az élet értékeiről. A szereplők lassan a helyükre kerülnek, hogy kezdetét vehesse a „nagy finálé”, avagy az "Élet játéka"…
Kicsit meredeknek éreztem Rachellel eljátszatni még egyszer ugyanazt a szerepet, de végül nem lógott ki nagyon a lóláb. :)

Maszatostappancs

A végső harcra készülő Richard belső utazása, mindent „elveszít” de mégsem adja fel.

Mufurc

Naaagyon jóez a néha kissé pszichológiai mélységekbe vágó sztori, a többi résszel csodálatos. Aki szereti a fantasyt, amiben nem törpék és elfek, meg egyéb szerzetek vannak, hanem a reálisabb fajtára hajaz, annak kötező.

kmara

Időnként ingadozik, néhol lapozhatnékom támad az ismétlődő gondolatok miatt, mégis maradok minden soránál. Kiváló karakterek, mozgalmasság jellemzi Goodkind sorozatfolyamát.

ercypici

Izgalmas, fordulatos,be vagyok sózva mi lesz már, letehetetlen stb…,ahhoz képest is,hogy sok hasonlóság van a többi kötettel!
DE! engem nagyon idegesít,hogy most Niccit akarjuk beállítani Kahlenek! Ez nem fair,kedves ügyes jó fej,de nemKahlen!!! és nem csak ,hogy elfelejtettük Kahlen erényeit,amennyit ő hozzá tett ehhez, a háborúhoz,(nélküle már feladták volna,stb,stb). Még Cara(Kahlen a nővére az agielben),Zedd(második unokája) és a többiek is úgy tekintenek Niccire mint amelyen Kahlen volt! és azon kívül,hogy Richard nem szereti,ugyan úgy csak Nicci támogatja,meg blabla…. nagyon nem tetszik!!!Egyrészt hiányzik Kahlen akit nem lehet egy karakterrel pótolni aki ugyan úgy viselkedik! Másrészt már idegesít is ,hogy átvette a helyét! talán 6-7 fejezetig ,oké!de két köteten keresztül…..unom,hogy két kötet óta még mindig nem tért vissza…ezt nehezen emésztem!Remélem az inkvizítorba minimum az első 100oldalon visszajön mert már eskü nem tetszik,hiába érdekes, és jó a sztori…ez nekem nagyon lehúzza!!!:(:(:(

Dark

A türelemmel hegyeket lehet mozgatni – vagy megkerülni, vagy átmászni rajtuk.

66%

Dark

Sokan borotválták a fejüket, hogy még izmosabbnak és félelmetesebbnek tűnjenek.

21%

Dark

Szándékosan elfordulni az igazságtól nem más, mint önmagunk elárulása.

20%

Dark

…senki nem nyert meg még soha háborút védekező harcmodorral. Míg egy csatát meg lehet nyerni védekező stratégiával, egy háborút soha.

44%

Dark

A vágyakozás nem teremt valóságot, csupán azáltal, hogy ti akarjátok.

66%