Madelon, az eb 4 csillagozás

Eredeti megjelenés éve: 1947

Révai, Budapest, 1947
192 oldal

balagesh MP

Teát főztek és amíg a hölgy betöltötte, Bátky megragadta az alkalmat és felírta egy cédulára: «A szerelmek szeptemberben vagy januárban kezdődnek.»

[névtelen]

Bátky elgondolta, hogy egész életét rémes kis Jennykre pazarolja, mikor gyermekkora óta Rothesay grófnék után vágyódott. A történelem a számára olyan erotikus világ volt, mint másoknak a színházi öltözők és egy igazi nagy szerelemhez néhány száz év történelemre volt szüksége legalább is. És akkor Jenny… hazugság és onánia az egész.

– Mi baja? – kérdezte Jenny.

– Semmi. Csak máskor ne jöjjön. Vöröskezű nők, maradjanak otthon. És fogyjon le combban. És egyáltalán szűnjék meg.

[névtelen]

«Az arisztokrácia legfőbb ismérve a láthatatlanság», jegyezte fel. Azután némi gondolkozás után hozzáfűzte: «Szőke nők nem szeretik a halakat, de eksztázisba jönnek, ha tengeri pókot kínálsz.»

[névtelen]

Lehajtott fejjel hallgatta a részeg takarítónő szemrehányásait. Hozzá volt szokva, hogy az emberek félreértik.

[névtelen]

Az angolok gyógyíthatatlan sznobok. Ha nekem volna egy kis házam East Ealingben és a nagypapa pofaszakállal lógna a falon, dehogy tagadnám le.