!

Mockingjay (Hunger Games 3.) 108 csillagozás

Suzanne Collins: Mockingjay Suzanne Collins: Mockingjay Suzanne Collins: Mockingjay Suzanne Collins: Mockingjay Suzanne Collins: Mockingjay Suzanne Collins: Mockingjay Suzanne Collins: Mockingjay
Amazon
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Book Depository

The greatly anticipated final book in the New York Times bestselling Hunger Games trilogy by Suzanne Collins. Format: 9 CDs, Unabridged Narrator: Carolyn McCormick The Capitol is angry. The Capitol wants revenge. Who do they think should pay for the unrest? Katniss Everdeen. The final book in The Hunger Games trilogy by Suzanne Collins will have hearts racing, pages turning, and everyone talking about one of the biggest and most talked-about books and authors in recent publishing history!!!!

Eredeti megjelenés éve: 2010

Szereplők népszerűség szerint

Peeta Mellark · Katniss Everdeen · Finnick Odair · Gale Hawthorne

Hirdetés

Kedvencelte 21

Most olvassa 19

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 2

Elcserélné vagy eladná

>!
Elcserélhető
Zsoffedli könyve

Kiemelt értékelések

+
>!
Izolda A×+SP
Suzanne Collins: Mockingjay

Reméltem, hogy ez lesz a vége. Kb. ezt találom az egyetlen elfogadható végnek, és csalódott lettem volna, ha másképp alakul.
A sorozat jó, izgalmas, a hangoskönyv pedig még jobb. Simán megéri azt a 3x700 percet, amit az elmúlt héten rááldoztam és a hímzéssel is szuperül haladok. True or not true? True.

6 hozzászólás
+
>!
Fanni_F_V
Suzanne Collins: Mockingjay

Összességében: durva menet ez a trilógia! Mégis azt mondom, hogy megéri elolvasni, ha már unod a valahol tucattá korcsosuló YA könyveket (értsd ez alatt, hogy miután a végükre érsz, két percnél tovább nem gondolsz többet a történetre). Erre garantáltan fogsz! :)

További részletek a blogbejegyzések között.

+
>!
negyvenketto
Suzanne Collins: Mockingjay

Nyilván nem mondhatom, hogy hiteltelen, mert hiszen sosem voltam olyan helyzetben, mint Katniss, sőt, még csak olyat sem ismerek, aki hasonló helyzetben lett volna, de valahogy túl sokszor éreztem azt, hogy valami nem stimmel Katniss viselkedésével, reakcióival.

A forradalom végkifejletével viszont elégedett vagyok, az nem nagyon lehetett volna jobb.

+
>!
katen
Suzanne Collins: Mockingjay

Ennek a könyvnek a nyelvezete egy kicsit nehéz volt már nekem, ami sajnos a történet élvezetét jelentősen csökkentette. (Lehet, magyarul olvasva ötcsillagos lett volna, de most nagyon a négyes felé húzott a szívem eleinte…)
Nem volt ez rossz azért, szép kerek történet lett belőle a végére.
Az eleje megint nagyon nehezen indult be, aztán pörgősebb lett, az utolsó száz oldalt pedig megint nem lehetett letenni. Kicsit sem volt vidám, nyomasztó a hangulat (végül is háború van), sok áldozat, sok önmarcangolás és tépődés jellemzi Katniss utolsó történetét. El is tudtam hinni, hogy ilyen a háború, ilyen a politika, az élet nem habostorta, még egy Mockingjaynek sem.
Azért az komoly volt, hogy a fejezetek végénél soha nem lehetett abbahagyni az olvasást… (Kicsit hatásvadász a néni!) Real or not real?

+
>!
Mafia I
Suzanne Collins: Mockingjay

nekem ez az utolsó kötet nem jött be, kicsit minden túl logikusan következett az előzményekből.

+
>!
Melchiadesian
Suzanne Collins: Mockingjay

Azt hiszem, a három rész közül ez tetszett a legjobban. Ez már nem is annyira a szereplőkről szól számomra, hanem a hatalom természetéről. Nem az a fontos, hogy ki birtokolja azt, hanem hogy ki mennyire képes élni és visszaélni vele. A szereplők dolga csak annyi, hogy megtegyék, ami tőlük telik, a döntési lehetőségeik csekély variációja ellenére. Viszont, ha egyszer már döntöttünk, nincs visszaút, nem lehet visszacsinálni, bárhogyan is szeretnénk. És mivel minden döntés következményekkel bír, tudni kell azokat is felvállalni.
A népnek meg adjuk meg a kenyeret is, ne csak a cirkuszt.

+
>!
Márk_Velez
Suzanne Collins: Mockingjay

Finally! 4 hónap után sikeresen befejeztem az Éhezők viadala-trilógiát, angolul! Megérte azt a 8 fontot amit kiadtam ezért a három könyvért, és amennyire nehezen indult ez a harmadik kötet, annyira jó lett a befejezés. Kíváncsi leszek, hogy oldják meg a vásznon, mert a fejemben most nagyon élénk képek és jelenetek elevenedtek meg és kívánom, hogy a film ehhez csak hozzájáruljon. Mondanivalója is van, és mindenki mást fog megjegyezni belőle. Ami biztos: Katniss, te egy végtelenül bátor és kitartó lány vagy aki ragaszkadokik az életéhez még a legnehezebb időszakokban is. Még ha akadnak is csúnya mélypontok az életben, sose hagyjon el senkit se a remény. Real or not real?

+
>!
magyardavid
Suzanne Collins: Mockingjay

Sokkal jobb mint a második könyv, feszes, izgalmas végig. Szerintem rosszul sikerült elosztania Suzanne Collinsnak a történetet a második két könyv között, kicsit sok a felesleg a Catching Fire-ben, s egy kicsit sűrű a Mockingjay. Mindenesetre volt olyan jó mint az első könyv, ami dícséretes.

+
>!
Keiju_L
Suzanne Collins: Mockingjay

Összességében tetszett, nem bántam meg, hogy elolvastam. Az írónő nagyon ért a feszültségkeltséghez, a könyvek vége felé már képtelen voltam abbahagyni az olvasást, úgy izgultam, hogy mi lesz :) Visszagondolva, még a szerelmi szál is oké volt, sokat nevettem azon, hogy felcserélte ezeket a sztereotip nemi szerepeket (de most komolyan, nem olyan mintha Katniss lenne a pasi, Peeta pedig a nő ebben a kapcsolatban?)
Az legnagyobb negatívumot számomra maga a főszereplő személye jelentette. Nekem Katniss annyira semmilyen volt, egy üres bábu, aki csak hagyja rángatni a zsinórjait hol ez, hol az által. Főleg a harmadik kötetben ez már annyira idegesített, néha legszívesebben jól megráztam volna a leányzót hogy „csinálj már valamit az Isten szerelmére!”. Még akkor éreztem magamhoz a legközelebb, amikor épp az életéért küzdött az arénában vagy a csatatéren. És nem volt ott Peeta, természetesen.
Végezetül, én a kezdő angolosokat (és a haladókat) is bátorítanám, hogy próbálják meg eredeti nyelven elolvasni a trilógiát, egészen egyszerű a nyelvezete, szerintem nem fog gondot okozni. :)

+
>!
tropikal
Suzanne Collins: Mockingjay

A trilógia részei közül ez a könyv tetszett a legjobban. Habár kissé döcögősen indult, egyre izgalmasabbá vált, olyannyira, hogy a végén már letenni sem tudtam a könyvet. A nyelvezete bonyolultabb volt, mint az előzőeké, de ez is csak mélyebbé, színesebbé tette a történetet. A befejezést illetően kellemeset csalódtam, reméltem, hogy a sztori épp így válik kerek egésszé.


Népszerű idézetek

+
>!
Életveszélyes_és_Tilos

Are you, are you
Coming to the tree
Where they strung up a man they say murdered three.
Strange things did happen here
No stranger would it be
If we met up at midnight in the hanging tree.

Are you, are you
Coming to the tree
Where the dead man called out for his love to flee.
Strange things did happen here
No stranger would it be
If we met up at midnight in the hanging tree.

Are you, are you
Coming to the tree
Where I told you to run, so we'd both be free.
Strange things did happen here
No stranger would it be
If we met up at midnight in the hanging tree

Are you, are you
Coming to the tree
Wear a necklace of rope, side by side with me.
Strange things did happen here
No stranger would it be
If we met up at midnight in the hanging tree.

92. oldal

+
>!
Loveiny I

So after, when he whispers, “You love me. Real or not real?”
I tell him, “Real.”

+
>!
alam

You're a painter. You're a baker. You like to sleep with the windows open. You never take sugar in your tea. And you always double-knot your shoelaces.

Chapter 19

+
>!
flamepetals

Deep in the meadow, under the willow
A bed of grass, a soft green pillow
Lay down your head, and close your sleepy eyes
And when again they open, the sun will rise.

Here it's safe, here it's warm
Here the daisies guard you from every harm
Here your dreams are sweet and tomorrow brings them true
Here is the place where I love you

Epilogue

+
>!
tropikal

What I need is the dandelion in the spring. The bright yellow that means rebirth instead of destruction. The promise that life can go on, no matter how bad our losses. That it can be good again.

+
>!
blankaveronika

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„So, now that we're dead, what's our next move?”

Chapter 20, page 337

+
>!
Ngie

You know what I miss? More than anything? Coffee.

50. oldal

+
>!
alam

Well, don't expect us to be too impressed. We just saw Finnick Odair in his underwear.

Chapter 6

Kapcsolódó szócikkek: Finnick Odair
+
>!
lostgab

We’re fickle, stupid beings with poor memories and a great gift for self-destruction.

Chapter 27

+
>!
Lex

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

So I hold my bow over my head and yell with all the anger I can muster, "People of Panem, we fight, we dare, we end our hunger for justice!"
There's dead silence on the set. It goes on. And on.
Finally, the intercom crackles and Haymitch's acerbic laugh fills the studio. He contains himself just long enough to say, „And that, my friends, is how a revolution dies.”

Chapter 5


Ha tetszett ez a könyv, akkor ezeket is olvasd el