!

Mockingjay (Hunger Games 3.) 132 csillagozás

Suzanne Collins: Mockingjay Suzanne Collins: Mockingjay Suzanne Collins: Mockingjay Suzanne Collins: Mockingjay Suzanne Collins: Mockingjay Suzanne Collins: Mockingjay Suzanne Collins: Mockingjay
1 2
Amazon
Apple iTunes
1 2 3 4 5 6
Book Depository
Könyvtár

The greatly anticipated final book in the New York Times bestselling Hunger Games trilogy by Suzanne Collins. Format: 9 CDs, Unabridged Narrator: Carolyn McCormick The Capitol is angry. The Capitol wants revenge. Who do they think should pay for the unrest? Katniss Everdeen. The final book in The Hunger Games trilogy by Suzanne Collins will have hearts racing, pages turning, and everyone talking about one of the biggest and most talked-about books and authors in recent publishing history!!!!

Eredeti megjelenés éve: 2010

Kapcsolódó zóna

!

Az éhezők viadala

629 tag · 616 karc · Utolsó karc: 2015. február 1., 21:39


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Peeta Mellark · Katniss Everdeen · Finnick Odair · Gale Hawthorne


Hirdetés

Kedvencelte 25

Most olvassa 28

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 27

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

+
>!
Izolda ×+SP
Suzanne Collins: Mockingjay

Reméltem, hogy ez lesz a vége. Kb. ezt találom az egyetlen elfogadható végnek, és csalódott lettem volna, ha másképp alakul.
A sorozat jó, izgalmas, a hangoskönyv pedig még jobb. Simán megéri azt a 3x700 percet, amit az elmúlt héten rááldoztam és a hímzéssel is szuperül haladok. True or not true? True.

6 hozzászólás
+
>!
Kemese_Fanni_
Suzanne Collins: Mockingjay

Összességében: durva menet ez a trilógia! Mégis azt mondom, hogy megéri elolvasni, ha már unod a valahol tucattá korcsosuló YA könyveket (értsd ez alatt, hogy miután a végükre érsz, két percnél tovább nem gondolsz többet a történetre). Erre garantáltan fogsz! :)

További részletek a blogbejegyzések között.

+
>!
brigi11
Suzanne Collins: Mockingjay

Sokkal jobban tetszett, mint a második rész, de nagyon örülök, hogy vége van. Sajnos azok táborát gyarapítom, akik szerint teljesen felesleges volt ezt a történetet ilyen sokáig húzni. Sokszor untam ezt a részt is. Nem tudta ez a rész sem megközelíteni azt az érzést, amit az első kiváltott belőlem.

+
>!
borostyan
Suzanne Collins: Mockingjay

Nekem picit csalódás volt. :(

Az eleje untatott, a közepe már jobban lekötött, a vége ellenben megdöbbentett.

Nem Katniss választása (ebben az eshetőségben reménykedtem) hanem a befejezés módja. Kaptunk egy Epilógust, de túl sok mindent nem tudtunk meg belőle, ennél már az is jobb lett volna ha nincs.

Már az olvasás kezdetekor is értetlenkedtem, de most, hogy befejeztem még kevésbé világos, hogy mégis hogy a fészkes fityfiritybe tudnak ebből két részes filmet csinálni?

Amennyiben ez azt fogja jelenteni, hogy kicsit több akció lesz benne, akkor nem bánom, de ha Breaking Dawnhoz hasonlóan csak szenvedés lesz és sétálgatás akkor csalódott leszek. Nem kicsit. Nagyon. :(

5 hozzászólás
+
>!
negyvenketto
Suzanne Collins: Mockingjay

Nyilván nem mondhatom, hogy hiteltelen, mert hiszen sosem voltam olyan helyzetben, mint Katniss, sőt, még csak olyat sem ismerek, aki hasonló helyzetben lett volna, de valahogy túl sokszor éreztem azt, hogy valami nem stimmel Katniss viselkedésével, reakcióival.

A forradalom végkifejletével viszont elégedett vagyok, az nem nagyon lehetett volna jobb.

+
>!
katen
Suzanne Collins: Mockingjay

Ennek a könyvnek a nyelvezete egy kicsit nehéz volt már nekem, ami sajnos a történet élvezetét jelentősen csökkentette. (Lehet, magyarul olvasva ötcsillagos lett volna, de most nagyon a négyes felé húzott a szívem eleinte…)
Nem volt ez rossz azért, szép kerek történet lett belőle a végére.
Az eleje megint nagyon nehezen indult be, aztán pörgősebb lett, az utolsó száz oldalt pedig megint nem lehetett letenni. Kicsit sem volt vidám, nyomasztó a hangulat (végül is háború van), sok áldozat, sok önmarcangolás és tépődés jellemzi Katniss utolsó történetét. El is tudtam hinni, hogy ilyen a háború, ilyen a politika, az élet nem habostorta, még egy Mockingjaynek sem.
Azért az komoly volt, hogy a fejezetek végénél soha nem lehetett abbahagyni az olvasást… (Kicsit hatásvadász a néni!) Real or not real?

+
>!
Mafia I
Suzanne Collins: Mockingjay

nekem ez az utolsó kötet nem jött be, kicsit minden túl logikusan következett az előzményekből.

+
>!
nagytimi85
Suzanne Collins: Mockingjay

Nagyon szerettem az első és főleg a második kötetet, de a harmadikban csalódtam hozzájuk képest. Nem a történet vagy a befejezés miatt – politikai szempontból ez volt talán a legjobb végkifejlet, amiben reménykedhettünk, a Katniss-Peeta-Gale szerelmi szálnak pedig nyilván nem volt tökéletes megoldása, de éppen ezért bármelyiket boldogan megettem volna, ami kecsegtet némi reménnyel, bár több elvarratlan szál maradt, miközben az Epilógusról nagyon szeretnék elfeledkezni, mert nem tartottam méltónak a történethez, mintha egy tétel lett volna a listán, amit még muszáj volt kipipálni… Viszont azt a könnyedléptűséget, azt a túlzott elmerüléstől, leragadástól való mentességet, amit úgy szerettem az első két kötetben, nagyon hiányoltam a harmadikban, amin néha úgy verekedtem át magam, mintha mocsárban vánszorognék előre. A levonást tehát zömében a stílus (és leginkább a stílusváltás) okozta.

+
>!
Melchiadesian
Suzanne Collins: Mockingjay

Azt hiszem, a három rész közül ez tetszett a legjobban. Ez már nem is annyira a szereplőkről szól számomra, hanem a hatalom természetéről. Nem az a fontos, hogy ki birtokolja azt, hanem hogy ki mennyire képes élni és visszaélni vele. A szereplők dolga csak annyi, hogy megtegyék, ami tőlük telik, a döntési lehetőségeik csekély variációja ellenére. Viszont, ha egyszer már döntöttünk, nincs visszaút, nem lehet visszacsinálni, bárhogyan is szeretnénk. És mivel minden döntés következményekkel bír, tudni kell azokat is felvállalni.
A népnek meg adjuk meg a kenyeret is, ne csak a cirkuszt.

+
>!
Márk_Velez
Suzanne Collins: Mockingjay

Finally! 4 hónap után sikeresen befejeztem az Éhezők viadala-trilógiát, angolul! Megérte azt a 8 fontot amit kiadtam ezért a három könyvért, és amennyire nehezen indult ez a harmadik kötet, annyira jó lett a befejezés. Kíváncsi leszek, hogy oldják meg a vásznon, mert a fejemben most nagyon élénk képek és jelenetek elevenedtek meg és kívánom, hogy a film ehhez csak hozzájáruljon. Mondanivalója is van, és mindenki mást fog megjegyezni belőle. Ami biztos: Katniss, te egy végtelenül bátor és kitartó lány vagy aki ragaszkadokik az életéhez még a legnehezebb időszakokban is. Még ha akadnak is csúnya mélypontok az életben, sose hagyjon el senkit se a remény. Real or not real?


Népszerű idézetek

+
>!
Életveszélyes_és_Tilos

Are you, are you
Coming to the tree
Where they strung up a man they say murdered three.
Strange things did happen here
No stranger would it be
If we met up at midnight in the hanging tree.

Are you, are you
Coming to the tree
Where the dead man called out for his love to flee.
Strange things did happen here
No stranger would it be
If we met up at midnight in the hanging tree.

Are you, are you
Coming to the tree
Where I told you to run, so we'd both be free.
Strange things did happen here
No stranger would it be
If we met up at midnight in the hanging tree

Are you, are you
Coming to the tree
Wear a necklace of rope, side by side with me.
Strange things did happen here
No stranger would it be
If we met up at midnight in the hanging tree.

92. oldal

+
>!
Loveiny I

So after, when he whispers, “You love me. Real or not real?”
I tell him, “Real.”

+
>!
alam

You're a painter. You're a baker. You like to sleep with the windows open. You never take sugar in your tea. And you always double-knot your shoelaces.

Chapter 19

+
>!
flamepetals P

Deep in the meadow, under the willow
A bed of grass, a soft green pillow
Lay down your head, and close your sleepy eyes
And when again they open, the sun will rise.

Here it's safe, here it's warm
Here the daisies guard you from every harm
Here your dreams are sweet and tomorrow brings them true
Here is the place where I love you

Epilogue

+
>!
alam

Well, don't expect us to be too impressed. We just saw Finnick Odair in his underwear.

Chapter 6

Kapcsolódó szócikkek: Finnick Odair
+
>!
tropikal

What I need is the dandelion in the spring. The bright yellow that means rebirth instead of destruction. The promise that life can go on, no matter how bad our losses. That it can be good again.

+
>!
lostgab

We’re fickle, stupid beings with poor memories and a great gift for self-destruction.

464. oldal, Chapter 27

+
>!
Ngie

You know what I miss? More than anything? Coffee.

50. oldal

+
>!
_7es_

It takes ten times as long to put yourself back together as it does to fall apart.

175. oldal

+
>!
Életveszélyes_és_Tilos

„I'm not their slave,” the man mutters.
„I am,” I say. "That's why I killed Cato… and he killed Thresh… and he killed Clove… and she tried to kill me. It just goes around and around, and who wins?
Not us. Not the districts. Always the Capitol. But I'm tired of being a piece in their Games."


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is