!

Se veled, se nélküled (Chicago Stars 2.) 234 csillagozás

Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Gracie harmincéves és még szűz. A szülei annak idején egy aggok otthonát vezettek, s a lányt éjjel-nappal idős emberek vették körül. Édesanyja pedig gyakorta mondogatta neki, hogy női ágon hozzájuk hasonlóan valamennyi felmenőjük jelentéktelen külsejű volt. Apja halála után az édesanyja túlad az öregotthonon, és lányával Floridába költözik, ahol Gracie-nek életében először a saját lábára kell állnia. Úgy véli, egy filmstúdiónál szerzett produkciós asszisztensi állásával unalmas hétköznapjaiból jegyet váltott a kalandok csillogó világába. Ám azonnal minden a feje tetejére áll, amikor első megbízatásaként a stúdió legújabb filmjének leendő sztárját, a futballikon Bobby Tomot kell rávennie arra, hogy időben jelenjen meg a forgatáson és teljesítse a szerződését.

Eredeti mű: Susan Elizabeth Phillips: Heaven, Texas

Eredeti megjelenés éve: 1995

>!
Victoria, Budapest, 2009
398 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639803336 · Fordította: Molnár Gabriella

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Bobby Tom Dentont


Hirdetés

Kedvencelte 37

Most olvassa 5

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 35

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

+
>!
DarknessAngel 
Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled

Isteni volt. Csak úgy, mint az első rész ez is tele volt vicces részekkel, komolyabb és nem annyira komoly veszekedésekkel, és az elmaradhatatlan happy enddel :)
Bobby Tom kvízkérdése az utolsó oldalon mindent vitt :D Nagyon tetszett Sawyer és Suzy egymásratalálása a könyvben, róluk olvastam volna még többet is.
Látom Susan Elizabeth Phillips könyveire érdemes odafigyelni, mert habár ez még csak a második könyvem tőle, de egyszerűen imádom ahogy ír.

1 hozzászólás
+
>!
Nikyy18
Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled

Nagyon jó volt ez a rész is. Bobby Tomot imádtam és a végén azok a kvízkérdések nagyon jó volt. Gracie-t is megkedveltem, összeillő párost alkottak.

+
>!
Tóth_Orsolya_3
Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled

„- A New York Yankeesben!”
Hát ez a mondat… Óóó Istenem, régen nevettem ilyen jót!
Annyira de annyira tetszett! :-) Bobby Tom már az előző részben is kis kedvenc volt, ebben részben pedig nagy kedvenc lett! Imádnivaló egy pasi, okos, zseniális, humoros, érzékeny, segítőkész, néha kicsitt lökött, de igazi álompasi. ;-)
A külön kis sztori az anyukájáról pedig olyan édes és megható volt. Nagyon örülök, hogy belekerült a könyvbe! ♥
Jaa, míg el nem felejtem, mondtam már, hogy SEP fan lettem? :D

7 hozzászólás
+
>!
katalinko P
Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled

Nagyon tetszett, nálam kedvenc lett ez a rész. Graciet nagyon megkedveltem, végre nem egy tökéletes alakú lány, hihetetlen türelmes és kedves volt végig mindenkivel. Bobby Tom nagyon nagyképű volt, főleg a végén, ez nem annyira tetszett, de ennek ellenére tökéletesen összeillő párost alkottak. Sokat nevettem rajtuk, főleg a végén a futballal kapcsolatos kérdéseken amire válaszolnia kellett Gracienek, tökéletes befejezés volt.

+
>!
catilde P
Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled

Nem volt olyan jó mint az első. Az elején meg sem fogott a könyv. Bobby Tom nagyon unszimpatikus volt. De a közepétől kezdve kezdtem megkedvelni, de amit a végén tett megint csak mérges lettem rá. Kiegészített szerelmi történetet viszont nagyon szerettem. Remélem a többi rész ennél egy kicsit jobb lesz.

+
>!
Zsuzsanna_Makai
Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled

Ez most annyira nem tetszett, mint a többiek, de Gracie Snow-n sokat tudtam nevetni. Nagy kedvencem volt tőle a babrálas az autóval. 3-4 éve olvastam először, az anyuka-vonalon kívül nem is emlékeztem belőle másra, jobban belegondolva az zavart igazán, h mintha sztereotíp karikatúra karakterekből próbált volna szerethető szereplőket írni, ami hullámokban sikerült csak. Azért jó volt újraolvasni, nna.

+
>!
Odilia P
Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled

IMÁDOM! Egyik nagy kedvencem a sorozatból :D Csak kár, hogy szinte szaladnak a lapok, mikor olvasom :)))

3 hozzászólás
+
>!
kiruu P
Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled

Én kedvelni szoktam a magabiztos hím nemű szereplőket, komolyan, de Bobby Tom olyan magas szintre fejlesztette az egocentrikus tulajdonságát, hogy az már nekem is sok(k) volt. Ne értsetek félre, a könyv végén lévő kis akciója miatt igazán megkedveltem, vicces, és ultra helyes, de mégis túlságosan könnyen kezelt mindent, miközben ő akart a főnök lenni. Na, azt nem szeretem. Talán pont ezért imádtam annyira Grcie-t. Haláli nőszemély. Nagyon jó, hogy ő nem volt egy tökéletes szereplő. Mégis annyira aranyos, nagylelkű, segítőkész, őszinte, bátor, határozott és cuki. Az a fagyis jelenet… hát, én behaltam rajta. Óriási volt. Tuti hasznosítani fogom a fagyi hűtési képességeit. :D
A cselekmény érdekes volt, tele vicces jelenettel, bár kezdem azt hinni, hogy ezek a Star pasik csak a 22 év alatti, szőke, nagy mellű, buta libákat szeretik. Nem is hiszem, tudom, ami elég idegesítő…

+
>!
pöttyös
Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled

Mivel alig pár perce fejeztem be a könyvet, csak annyit mondhatok, hogy: ááááááááá, ez nagyon cuki voolt!!! :D
Alig vártam, hogy ma újra kézbe vehessem a könyvet, mert tegnap éjszaka le kellett tennem, és egy jó sokszor megfordult a fejemben, hogy vajon Bobby Tom milyen hülyeséget fog csinálni, amivel elvadítja magától Gracie-t, vagy éppen Gracie-nek milyen trükkök vannak még a tarsolyában, kordában tartsa a nagydarab focista-filmsztár-életművészt. Ezzel nagyjából össze is foglaltam, miről szól a könyv. De az egyszerű történet ellenére igazán vicces és mulattató regény, én legalábbis elég sokszor nevettem, főleg akkor, amikor az emlékházban felbukkant Bobby és Gracie mellett a polgármester, valamiféle egyesület elnöknője és a baptista lelkész. :DDD
A könyv fő erőssége a humor volt, és a kilencvenes éveknek megfelelően szörnyen csicsásan és extravagánsan öltözködő, egoista és nagyszájú, de lágyszívű és szerethető Bobby Tom Denton.
Már olvastam azt hiszem valamikor régen ennek a sorozatnak az első részét, de most újra nekifogok, hogy befaljam a Chicago Stars könyveket, mert jók! :D

+
>!
_Enii_ P
Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled

Na igen,képtelen vagyok 5 csillagnál kevesebbet adni ezeknek a fiúknak. :D Eszméletlen humor,csavaros történések,éles szócsaták,majd megérdemelt szerelem így tudnám néhány szóban összefoglalni a történetet.
Na jó,azért inkább mégis kifejteném:
Adott a kedves Gracie Snow. Róla csak annyit,hogy egy öregek otthonát vezet egy kisvárosban. Mivel ilyen tisztességes állással rendelkezik így tulajdonságaiban sem találhatunk kivetnivalót. Igen ám,de egyszer csak megunja ezt az „életnek nevezett életformát” és úgy dönt,kitör a mindennapok monotonitásából. ;) Beáll egy filmstúdióhoz és szerencsét próbál. Érdekes feladatot kap,de mivel főhősnőnk igen kreatív személyiség így ezt is sikerül megoldania…de még hogyan ;)
„Próbálta felfogni azt a hihetetlen tényt, hogy ez a férfi összetévesztette őt – az utolsó harmincéves szüzet a Föld nevű bolygón – egy sztriptíz-táncosnővel!”-ezt csak úgy kedvcsinálás gyanánt szúrnám be :)))
Néhány szó Bobby Tomról is. Az előző részben feltűnt karakter->nekem már ott felpiszkálta a fantáziámat. :D Most sorolhatnám a tulajdonságait,de nem teszem, mert tessék elolvasni és akkor minden kiderül *kisgonosz nevetés :D*
Összegezve ez is kedvenc lett és gyanítom a sorozatból még jó néhányra „ez a sors vár” :)))


Népszerű idézetek

+
>!
Francica

– Csak kíváncsiságból, tudod mi az a színészet?
– Frászt.
– Gondoltam.
– Nem értem, mi a jelentősége. Az ilyen filmekben csak seggeket kell szétrúgni és nőket levetkőztetni. A fenébe is, nyolc éves korom óta ezt csinálom.

+
>!
kiruu P

Épp abban a pillanatban, amikor eszébe jutott, hogy Gracie mindig kiszámíthatatlanul reagál, jövendőbelije odakapott és megragadta farmerja V-alakú sliccét. Mielőtt felocsúdhatott volna, Gracie belezúdította a fagylaltot a nadrágjába. Bobby Tom levegő után kapkodott.
Gracie ledobta a dobozt, ami szétloccsant a földön, majd karba tette a kezét a mellkasán.
– Ezt – mondta – azért, mert az anyád szeme láttára kellett megvennem az óvszert!
Nehéz volt egyszerre üvölteni, fel-le ugrálni, káromkodni és nevetni, de Bobby Tomnak valahogy sikerült.

+
>!
gladyna

– Sajnálom, Bobby Tom. Tudom, hogy szereti ezt a kocsit és nem hibáztatom, amiért mérges. Csodálatos autó. Tényleg. Ezért őszintén mondom, még egy piszkos trükk, és megvan hozzá a képességem, hogy komoly kárt tegyek benne.
Bobby Tom felvonta a szemöldökét és hitetlenkedve nézett rá.
– Fenyegeti a kocsimat?

+
>!
Reika

– Kidobott, igaz? Gracie kirúgott! Szent Mózes! A női nem egy képviselője végre megfizetett Bobby Tom Dentonnak mindazért, amit addig ő tett velünk. – Terry Jo fülig érő mosollyal az égre emelte az arcát. – Köszönöm, Jézus!

360. oldal

+
>!
Quiconque

– Szörnyű félreértés történt. Nem látja, hogy nem úgy nézek ki, mint egy sztriptíztáncosnő?
Bobby Tom a fogai közé szorította a meg nem gyújtott szivart, komótosan végigjáratta tekinteté Gracie-n, és normális hangon megszólalt. – Ami azt illeti, néha nehéz megmondani. A legutóbbi apácának öltözve jelent meg, az előtte lévő pedig szakasztott mása volt Mick Jaggernek.

26-27. oldal

+
>!
sziromkiállítás

– Csak kíváncsiságból, szivi, még soha nem kért nyugtatót az orvosától?

+
>!
Reika

– Bobby Tom, ismered azokat, akikből az ital mókát és kacagást vált ki?
– Igen.
Suzy felvonta a szemöldökét. – Gracie nem ilyen.

116. oldal

3 hozzászólás
+
>!
Francica

– Nem féltékenyek egymásra a barátnői?
– Á. Csak kedves lányokkal randizom.
És királynőként bánik mindegyikkel, gyanította Gracie. Még a terhesekkel is.
– Az Országos Nőszövetségnek komolyan fontolóra kellene vennie, hogy vérdíjat tűzzön ki a maga fejére. Bobby Tom őszintén meglepettnek tűnt.
– Az enyémre? Én szeretem a nőket. Jobban, mint a legtöbb férfit, ami azt illeti. Tagkönyves feminista vagyok.

+
>!
Quiconque

Miközben Bobby Tom leült mellé, arra a megállapításra jutott, hogy kétségtelenül Gracie volt a legsiralmasabb részeg, akit valaha látott. Gyengéd hangon beszélt. – Gracie drágám, hány wine coolert ivott meg?
– Én nem i-iszom – felelte Gracie két zokogás között. – Az alkohol a gyengék t-támasza.

118. oldal

2 hozzászólás
+
>!
bbabri

– Ez nem így van, drágám. Nem a méret számít, hanem, hogy mit kezd a nő azzal, amije van.
– Én nem tudom, mit kezdjek azzal, amim van – nyöszörögte Gracie. – Honnan is tudhatnám, amikor soha senki nem m-mutatta meg? Honnan is tudhatnám, amikor az egyetlen f-férfi, akitől bátorítást kaptam, egy pedikűrös volt, aki folyton azt kérdezgette, megcsókolhatja-e a rüsztömet.


A sorozat következő kötete

Chicago Stars sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján