!

Se veled, se nélküled (Chicago Stars 2.) 161 csillagozás

Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Tizenkettő egy tucat – ez Gracie Snow. Ráadásul ő is éppen ilyennek látja önmagát.
Gracie harmincéves és még szűz. A szülei annak idején egy aggok otthonát vezettek, s a lányt éjjel-nappal idős emberek vették körül. Édesanyja pedig gyakorta mondogatta neki, hogy női ágon hozzájuk hasonlóan valamennyi felmenőjük jelentéktelen külsejű volt. Apja halála után az édesanyja túlad az öregotthonon, és lányával Floridába költözik, ahol Gracie-nek életében először a saját lábára kell állnia. Úgy véli, egy filmstúdiónál szerzett produkciós asszisztensi állásával unalmas hétköznapjaiból jegyet váltott a kalandok csillogó világába. Ám azonnal minden a feje tetejére áll, amikor első megbízatásaként a stúdió legújabb filmjének leendő sztárját, a futballikon Bobby Tomot kell rávennie arra, hogy időben jelenjen meg a forgatáson és teljesítse a szerződését.

Bobby Tom Dentont – akivel a Chicago Stars játékosaként találkozhatunk a Csak te kellesz!-ben –, a két Super Bowl-gyűrűvel… (tovább)

Eredeti mű: Susan Elizabeth Phillips: Heaven, Texas

Eredeti megjelenés éve: 1995

Hirdetés

Kedvencelte 27

Most olvassa 2

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 21

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

+
>!
Odilia
Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled

IMÁDOM! Egyik nagy kedvencem a sorozatból :D Csak kár, hogy szinte szaladnak a lapok, mikor olvasom :)))

3 hozzászólás
+
>!
Marcsi8909 P
Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled

Sajnos ez a rész nem tetszett annyira mint a többi SEP. Sem Grace, sem Bobby Tom (szörnyű név…) cselekedeteit nem értettem. Sőt Bobby Tom-ot többször lőttem volna fejbe… :S
SEP stílusa szuper, olvastatja magát a könyv és humoros is, de sokat levett, hogy nem szimpatizáltam a szereplőkkel.

+
>!
Timi
Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled

Most olvastam másodjára és még mindig nagyon szeretem.
Szeretem, hogy Gracie és Bobby Tom ennyire különböző. Nagyon élveztem olvasni a piszkálódásaikat a másikkal szemben, az évődésüket. Szórakoztató, és vicces volt. A másik szerelmi szálat is szerettem benne, jól kiegészítette a történetet.

Nekem SEP a leg ebben a műfajban, még nem találtam rá eddig arra, aki a nyomdokaiba tudna lépni, pedig nagyon azon vagyok. :)) Imádom ezt a sorozatát, és most jöhet a többi rész újraolvasása is.
(Egy kicsit bővebben majd a blogomban)

+
>!
Nusii
Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled

A legelső könyvem SEP-től, azóta pedig már az egész sorozaton túl vagyok. Imádtam az elejétől a végéig. Nem volt fordulatokkal teli könyv abban az értelemben, hogy mindenki tudta mi is lesz a vége. De nem zavart, mert humoros volt, romantikus és a tél közepén megmelengette a szívemet.

+
>!
goldfish
Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled

A sorozat második könyvét sikerült utolsónak elolvasnom, így van összehasonlítási alapom, amely befolyásolt az értékelésben. Nem ez a legjobb könyve, de jókat nevettem és végül is azt kaptam, amire számítottam. Egy könnyed és kellemes délutáni olvasmányt..

+
>!
Bagneso
Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled

Másodjára is legalább annyira tetszett, mint elsőre! :)
Kicsit azért csalódás volt, amiért nem volt foci ebben a részben, viszont annyira jó, vicces és romantikus a történet, hogy egy idő után már nem is hiányoztak a meccsek. A vége pedig elképesztően jó! Kifejezetten tetszett, hogy nagy hangsúly van a mellékszálon szereplő pároson, ez csak még jobban feldobta a történetet. Egyértelműen újraolvasós! :)
És igen, Heaven, Texas! :)

+
>!
Casperson
Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled

Nem sok mondanivalóm van a könyvel kapcsolatban úgyhogy megnyugtatok mindenkit: nem kell túlélő csomag!
Szoktam én SEP könyvet olvasni, de nem sűrűn. Hogy miért van ez? Egyrészt, mert a SEP könyveket általában nyáron vagy kora ősszel szeretem olvasni olyankor sokkal jobban bele tudom magam élni, mint télen. Másrészt viszont nem tartozom eddig a rajongók közé úgyhogy van olyan könyve, ami nem vesz meg magának és kevésnek tartom ahhoz, hogy minden hónapban bepróbálkozzak. Inkább meghagyom a hagyományt és kizárólag nyáron/ősszel veszek a kezembe Phillips könyvet.

Tudjátok mire jöttem rá? Valószínűleg kiröhögtök majd, ha elmesélem, hogy most jöttem rá, hogy bizony ez egy sorozat második része. Mondtam, hogy kiröhögsz. De nem probléma ugyanis a sorozatból már három könyvet kiolvastam ezen kívül. Tehát megvan a negyedik is. Az első kipipálva, az ötödik és a hetedik is plusz most már ez is. Tudok valamit nem igaz?
Na, jó viccet félretéve eddig ez a második kedvencem SEP- től. Van hibái nem szépítem, de nekem akkor is tetszett. Jó volt elzárkózni a külvilágtól és kikapcsolódni egy könnyed romantikus sztorival.

Bővebben a blogomon:
http://caspersonolvasmanyai.blogspot.ro/2013/06/susan-elizabeth-phillips-se-veled-se.html

+
>!
Reika97
Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled

Direkt a végére hagytam ezt a könyvet, mert úgy emlékeztem, hogy ez nagyon elmarad a többi mögött. De ez csak azt bizonyítja, hogy a memóriám épp olyan pocsék, mint ahogy gondolom. :D
Egy dolog zavart csupán végig: Az, hogy mindenki azzal jött, hogy Gracie nem olyan nő. Na, de milyen? Kedves? Tisztességes? Rendes, és segítőkész? Olyan, aki odafigyel másokra? Tény, hogy nem egy szexbomba, és az IQ-ja bőven veri a mellméretét. Na, és? Ezek csak külsőségek.
Bobby Tom ruhatára pedig lenyűgöző, és hihetetlen. Bár egy Stetson t én is akarok. Esetleg még a kocsiját. :D Az egoizmusa szintén elképesztő, de hát az egészséges önbizalomból sose elég. Az adakozó hajlama meg egyrészt ostobaság, másrészt nem az. A szíve mélyén kedves, és rendes fickó, csak rá kellett jönnie, hogy már felnőtt. Na meg arra, hogy mit akar kezdeni magával.
A mellékszálat most csak gyorsan átfutottam, mivel korábban már olvastam, de Suzy és Way rövid kis története se rossz.

++
>!
Meggie
Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled

Nem volt rossz könyv, pláne a mostani „erotikus regények” mellett/előtt, de nem tetszett annyira, mint a többi Phillips-regény, amihez eddig szerencsém volt. Bobby Tom sokszor az agyamra ment (olyan, mint egy ötéves. Ráadásul az írónő tuti elveszetett valamilyen fogadást, mi másért választotta volna neki ezt a nevet? :D), és a párbeszédek is kevésbé voltak humorosak, mint a többiben. De azért rossznak sem nevezném, gyorsan haladtam vele, lefoglalt, és elfeledtette a mindennapokat.:)

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
Francica

– Csak kíváncsiságból, tudod mi az a színészet?
– Frászt.
– Gondoltam.
– Nem értem, mi a jelentősége. Az ilyen filmekben csak seggeket kell szétrúgni és nőket levetkőztetni. A fenébe is, nyolc éves korom óta ezt csinálom.

+
>!
bbabri

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

– Hogy van?
Mielőtt Bobby Tom válaszolhatott volna, Gracie hangosan, sértődötten felhorkantott.
– A fia nem úriember. Visszautasította, hogy szeretkezzen velem.
Suzy megpaskolta Bobby Tom karját, szemében jókedv táncolt.
– Melegség anyai szívemnek.

+
>!
kiruu 

Épp abban a pillanatban, amikor eszébe jutott, hogy Gracie mindig kiszámíthatatlanul reagál, jövendőbelije odakapott és megragadta farmerja V-alakú sliccét. Mielőtt felocsúdhatott volna, Gracie belezúdította a fagylaltot a nadrágjába. Bobby Tom levegő után kapkodott.
Gracie ledobta a dobozt, ami szétloccsant a földön, majd karba tette a kezét a mellkasán.
– Ezt – mondta – azért, mert az anyád szeme láttára kellett megvennem az óvszert!
Nehéz volt egyszerre üvölteni, fel-le ugrálni, káromkodni és nevetni, de Bobby Tomnak valahogy sikerült.

+
>!
gladyna

– Sajnálom, Bobby Tom. Tudom, hogy szereti ezt a kocsit és nem hibáztatom, amiért mérges. Csodálatos autó. Tényleg. Ezért őszintén mondom, még egy piszkos trükk, és megvan hozzá a képességem, hogy komoly kárt tegyek benne.
Bobby Tom felvonta a szemöldökét és hitetlenkedve nézett rá.
– Fenyegeti a kocsimat?

+
>!
kiruu 

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

És drágám, ha már a városban vagy, ugorj be egy drogériába és vegyél nekem pár doboz óvszert.
Gracie szája tátva maradt a felháborodástól.
– Azt akarod, hogy óvszert vegyek neked?
– Persze. Ha az ember az apasági perek kétlábon járó céltáblájává válik, megtanul óvatos lenni.
Pír kúszott fel Gracie nyakán egészen a haja tövéig.
– Bobby Tom, nem fogok neked óvszert venni.
– Nem?
Gracie megrázta a fejét.
Bobby Tom a farmerja farzsebébe csúsztatta az ujjait, és sajnálkozón ingatta a fejét.
– Reméltem, hogy erre nem kerül sor, de látom, hogy már most az elején tisztáznunk kell a kommunikációs csatornákat. Nem emlékszel rá véletlenül, mi az új munkaköröd?
– Azt hiszem, a személyi asszisztensed vagyok.
– Pontosan. Ami azt jelenti, hogy személyes ügyekben kell segítened nekem.
– Azt hiszem, említett ilyesmit.
– És mondott valamit arról, hogy azt kell tenned, amit én parancsolok?
– Nos… igen, mondta… de biztos vagyok benne, hogy nem arra értette…
– Ó, én biztos vagyok benne, hogy arra. Mától én vagyok az új főnököd, és amíg követed az utasításaimat, mi ketten jól ki fogunk jönni egymással. Most pedig nagyra értékelném, ha hozzáfognál ahhoz a linóleumhoz, mielőtt véget ér a forgatás.
Gracie orrlyukai kitágultak, és Bobby Tom szinte látta, hogy füstöl a füle. Gracie lebiggyesztette az ajkát, mintha arra készülne, hogy jól beolvasson neki és rántott egyet a táskáján.
– Rendben.
Bobby Tom várt, amíg Gracie eltávolodott, aztán utánaszólt.
– Gracie?
Gracie megfordult, a tekintete gyanakvó volt.
– Az óvszerek, drágám. Vigyázz, hogy óriás méretűt vegyél. A kisebbek túl szűkek.

+
>!
Naumi

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

– Ne gyere közelebb, Luther. Gracie meztelen.
– Tényleg?
– Úgy nézem. Gracie úgy érezte, a vörös négy árnyalata önti el az arcát, és ellenséges pillantást vetett Bobby Tomra. Bobby Tom visszamosolygott rá.
– Várj a konyhában – kiáltotta Bobby Tom. – Pár perc múlva lent leszünk.
– Hogyne – felelte a polgármester.
– És, Gracie, Mrs. Baines hallott az idősek klubjáról Terry Jotól. Azt mondta, szívesen segít összetoborozni egy önkéntes csapatot.
Gracie arca égett, miközben zsebkendő után kutatott a táskájában.
– Köszönje meg neki a nevemben, Baines polgármester úr – mondta erőtlenül.
– Ó, személyesen is megköszönheti neki. Itt áll mellettem. Gracie megdermedt.
– Hello, Gracie – kiáltotta Mrs. Baines vidáman. – Üdv, Bobby Tom. Bobby Tom vigyora kiszélesedett.
– Mrs. Baines. Van még lent valaki?
– Csak Frank tiszteletes az Első Baptista Templomból – felelte a polgármester felesége.

+
>!
Quiconque

– Szörnyű félreértés történt. Nem látja, hogy nem úgy nézek ki, mint egy sztriptíztáncosnő?
Bobby Tom a fogai közé szorította a meg nem gyújtott szivart, komótosan végigjáratta tekinteté Gracie-n, és normális hangon megszólalt. – Ami azt illeti, néha nehéz megmondani. A legutóbbi apácának öltözve jelent meg, az előtte lévő pedig szakasztott mása volt Mick Jaggernek.

26-27. oldal

+
>!
Francica

– Nem féltékenyek egymásra a barátnői?
– Á. Csak kedves lányokkal randizom.
És királynőként bánik mindegyikkel, gyanította Gracie. Még a terhesekkel is.
– Az Országos Nőszövetségnek komolyan fontolóra kellene vennie, hogy vérdíjat tűzzön ki a maga fejére. Bobby Tom őszintén meglepettnek tűnt.
– Az enyémre? Én szeretem a nőket. Jobban, mint a legtöbb férfit, ami azt illeti. Tagkönyves feminista vagyok.

+
>!
Quiconque

Miközben Bobby Tom leült mellé, arra a megállapításra jutott, hogy kétségtelenül Gracie volt a legsiralmasabb részeg, akit valaha látott. Gyengéd hangon beszélt. – Gracie drágám, hány wine coolert ivott meg?
– Én nem i-iszom – felelte Gracie két zokogás között. – Az alkohol a gyengék t-támasza.

118. oldal

2 hozzászólás
+
>!
bbabri

– Ez nem így van, drágám. Nem a méret számít, hanem, hogy mit kezd a nő azzal, amije van.
– Én nem tudom, mit kezdjek azzal, amim van – nyöszörögte Gracie. – Honnan is tudhatnám, amikor soha senki nem m-mutatta meg? Honnan is tudhatnám, amikor az egyetlen f-férfi, akitől bátorítást kaptam, egy pedikűrös volt, aki folyton azt kérdezgette, megcsókolhatja-e a rüsztömet.


Ha tetszett ez a könyv, akkor ezeket is olvasd el