!

Luxusmucus (Wynette, Texas 1.) 85 csillagozás

Susan Elizabeth Phillips: Luxusmucus
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A lány volt a leggyönyörűbb brit csecsebecse Európa luxus szórakozóhelyein. Most nincstelen, dühös és egy istenháta mögötti út mentén sántikál ronda rózsaszínű Scarlet O’Hara kosztümben.
A férfi magas, karcsú félisten, minden ízében amerikai. A sört hidegen szereti, a nőket forrón. Miért áll szóba ezzel a zilált, zsémbes Scarlett-tel?

Az elképesztően gyönyörű Francesca Serritella Dayt az anyja kényeztette, a férfiak imádták, a londoni felső tízezer a tenyerén hordta. Mikor azonban az anyja váratlanul meghal, szembe kell néznie a ténnyel, hogy gyakorlatilag nincstelen. Lehetősége adódik, hogy filmezéssel pénzt keressen és Amerikába utazik, de rá kell jönnie, hogy a munka beugratás. Mivel alig van pénze, két idegenhez csapódik, hogy a reptérre vitesse magát és visszarepüljön Londonba. Tervei azonban útközben füstbe mennek, mikor rájön, hogy a férfi, akivel Londonban randevúzott, már másnak udvarol. Attól való félelmében, hogy nevetség tárgyává válna a londoni társasági… (tovább)

Eredeti mű: Susan Elizabeth Phillips: Fancy Pants

Eredeti megjelenés éve: 1989


Hirdetés

Kedvencelte 6

Most olvassa 4

Várólistára tette 50

Kívánságlistára tette 30

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

+
>!
Bagneso
Susan Elizabeth Phillips: Luxusmucus

Felmerül a kérdés: miért nem olvasok én gyakrabban SEP-et?! Hisz alapból is az egyik kedvenc szerzőm, ráadásul olyan, mint egy kedves simogatás, egy magába feledtető ölelés a robotolós hétköznapoktól megfáradt lelkemnek, szórakoztató és szívet melengető kikapcsolódás minden szó, amit papírra vet! Bár a címe miatt kicsit tartottam ettől a Luxusmucustól, az igazat megvallva, imádtam az elejétől a végéig! :) Egyszerűen nagyszerű történet, egyszerre teljesen hétköznapi, és mégis kivételes, legalábbis számomra ilyen volt. Francesca tényleg egy mai Scarlett O'Hara, az élete, a kalandjai, a hányattatásai, a szerelme és küzdelme, és ahogyan az oldalak pergésével szépen lassan átformálódott, mindez teljesen levett a lábamról… akárcsak Dallas Beaudine! :) Imádtam olvasni, ahogy az általuk képviselt két teljesen ellentétes karakter összecsapott, harcolt egymással, és szerette egymást. Nevettem, könnyeztem, sóhajtoztam, és haragudtam, szóval volt minden, amit egy jó könyv csak kihozhat belőlem! :) Azért azt meg kell hagynom, hogy a mellékszál, ami egyébként szintén mindig nagyon szerethető SEP könyveiben, ezúttal nem igazán nyert meg magának, de ez talán abból fakad, hogy Holly Grace-t nem tudtam teljes mértékben a szívembe fogadni. Azonban már most alig várom, hogy Teddy történetét olvashassam. Ez viszont még nem most lesz, mivel előtte még újraolvasom a sorozat további, sorban következő részeit is. Így pedig hozzájutok a rendszeres és jól megérdemelt SEP adagomhoz is! :)

9 hozzászólás
+
>!
Zsuzsanna_Makai
Susan Elizabeth Phillips: Luxusmucus

Cuki volt! Kedves volt! Bájos volt! Kellemes volt! Eleintenem értettem ezt a rengeteg szálat, de aztán csak megértettem, h kellett mind.

+
>!
dezirel
Susan Elizabeth Phillips: Luxusmucus

Nagyon élveztem minden sorát, kétségkívül az egyik legkedvencebb SEP könyvem lett. Nagyon szerettem a történetét, ahogy elindult a szülők életével, a szereplőit, sőt a mellékszereplőit is(Skeet a kedvencem). Mindenkinek olyan személyiséget tudott adni, hogy kíváncsian vártam mi fog történni velük, drukkoltam nekik, izgultam értük.

(khm, a címmel csak-csak megbarátkoztam, de a borító? Kérem szépen mégis mi ez? Ki ez? Hiába lett kedvenc a könyv, én ezzel vigyorgó cicamicával meg nem veszem…)

+
>!
Odilia P
Susan Elizabeth Phillips: Luxusmucus

Ez a könyv GYÖTRELEM volt. Legalább 5x kezdtem el, és tettem félre. Nem egyszer jelöltem félbehagyottként. De annyi pozitív értékelést olvastam, az írónő másik sorozatát nagyon szeretem, ráadásul sorozatindító, így fogamat összeszorítva újrakezdtem. @krisztina0419 biztatása mellett lassan eljutottam a könyv jó részéhez is. DE!!!!! egy 500 oldalas könyvnél mikor az első kb 250 oldal dögunalom csapdosás ide-oda a szereplők múltjában, akkor egyszerűen kötélidegek kellenek hogy mégis végigolvassuk!
kb. 300 oldalnál kezdett tetszeni, de mivel onnan sem volt tökéletes, így én erre nem tudok többet adni :(

2 hozzászólás
+
>!
Arianrhod MP
Susan Elizabeth Phillips: Luxusmucus

Csak egyet nem értek, aki a borítót tervezi, nem olvassa a könyvet? Miért egy Monroe-másolatszerű műnő szőkül a fotón, amikor a hősnő francia-brit fekete hajú, tele vitalitással és természetességgel, ízig-vérig európai, természetes szépség? Akinek mellesleg a regény szerint még esze is van, amit Monroeról még a legnagyobb jóindulattal sem próbált meg senki soha bemesélni nekünk?

+
>!
catilde P
Susan Elizabeth Phillips: Luxusmucus

Valami hiányzott számomra belőle. A történet nem volt rossz. Igaz a múltba való visszaugrálást nem szerettem. De az utolsó pár oldal viszont már nagyon jó volt. Még sem ér fel egyik Chicago Stars történettel sem.

+
>!
Carly14
Susan Elizabeth Phillips: Luxusmucus

Ú, imádom :D Végre valami érdekeset is olvashattam. Az elején kissé kételkedve lapoztam fel a könyvet, arra számítva, hogy borzalmas lesz, de kellemesen csalódtam. Igazán tetszett, hogy Francesca Day történetét több generáción és több éven keresztül mutatta be. Mindennek meg volt az oka, egy fölösleges dolgot se találtam benne és jól szórakoztam az olvasása közben. Letehetetlen. Aki nem riad vissza az 500+ oldaltól, annak ajánlom, mert tényleg fantasztikus.

+
>!
byBB
Susan Elizabeth Phillips: Luxusmucus

Szerintem az írónő legjobb könyve, tökéletesen kidolgozott történet erős karakterekkel!
Miközben olvastam, nem tudtam elszakítani magamat attól a gondolattól, hogy mindenkinek megvannak a saját démonai, a kérdés csak az, van e erőnk szembeszállni velük és legyűrni őket!

+
>!
Marcsi8909 P
Susan Elizabeth Phillips: Luxusmucus

Ez most nem esett olyan jól, mint szerettem volna. :(
Általánosságban el lehet rólam mondani, hogy szeretem SEP könyveit, de ez most nagyon nem jött be.
Untam sokszor és idegesített a két főszereplő. Annyiszor lett elmondva, hogy Francesca gyönyörű denagyonnagyon és Dallas iszonyatosan texasi denagyonnagyon, hogy már ki voltam…..
Remélem ennél sokkal jobb lesz a folytatás!

+
>!
Suzy25
Susan Elizabeth Phillips: Luxusmucus

Nekem ez a könyv annyira nem jött be mint a többi SEP könyv. Az eleje valami gyötrelem volt, annyira szenvedtem vele mint még soha egy könyvvel sem. Talán onnan kezdett jobb lenni mikor Dallie megtudja hogy Teddy a fia! Nem ez lesz a kedvenc könyvem az írónőtől az biztos!


Népszerű idézetek

+
>!
SzAngelika

… amikor egy nő tiszteletről beszél, a pasi jól teszi, ha szerez magának egy jó ügyvédet.

3. fejezet

+
>!
SzAngelika

Voltak nők, akik egyszerűen azért születtek a világra, hogy más nők gyűlölni tudják őket, és Francesca Day, döntötte el Sally, határozottan közéjük tartozott.

6. fejezet

+
>!
SzAngelika

– Fáradt vagyok. Tegnap este nem aludtam ki magam.
– Nem csoda. Kettőig tivornyáztál, aztán visszahoztad magaddal azt a rühes dögöt.
Dallie kinyitotta a szemét és Skeetre sandított oldalról.
– Nem hinném, hogy Astrid örülne, ha tudná, hogy rühes dögnek nevezed.
– Nem őt! A kutyát, te marha!

5. fejezet

+
>!
T_KMaria P

Skeet odafordult. – Hallottad, milyen furcsán mondta, hogy „gazember”? „Gáz-ember”. Én nem tudom úgy mondani. Nagyon fura volt.
– Igen. Az szentség, hogy a puccos akcentusa elcseszi a jó amerikai szitokszavakat.

+
>!
krisztina0419

Teddy bosszankodott. – Nem nagy ügy, Skeet. Nem értem, miért kerítesz neki ekkora feneket. Semmiség megütni egy golflabdát. Nem olyan , mint elkapni a rögbit vagy eltalálni a baseballt vagy valami hasonló nehéz dolog. Egy golflabdát bárki meg tud ütni.

544. oldal

+
>!
Iloonka

Nicklaus talán élete legjobb játékát nyújtotta, pusztította a fairwayeket, falta a greeneket. Negyvenhét évesen az ember túl öreg ahhoz, hogy így játsszon, de valaki elfelejtett szólni Jacknek.

+
>!
Emyon

– Van itt egy farmer?
– Zandra Rhodes.
– Szaharóz? Nem érdekes megtaláltam. Póló? Hord pólót Francie?
– Van egy blúz-szipogta Francesca. Nyersszínű kakaóbarna szegéllyel… Halston. Meg egy art decós csatos Hermes öv. És a Bogetta Veneta szandálom.

Dallie a térdére könyökölt és felnézett rá. – Kezd megint az idegeimre menni, szivi.

+
>!
Bagneso

Minden nevetés és ugratás ellenére nyugalmat leltek egymás társaságában, azt a tökéletes érzést, hogy hazataláltak, ami csak azután volt lehetséges, hogy az ember megismerte a másik legsötétebb oldalát és együtt lépett ki vele a világosságra.

540. oldal

+
>!
MFKata P

– Mennyit hagytál a motel recepcióján ma reggel, amikor eljöttünk? – Dallie mormogott valamit, amit Skeet nem igazán akart érteni.
– Mit mondtál? – kérdezte harciasan.
– Százat, azt! Százat most és százat jövőre, ha visszajövök és jó kondiban találom a kutyát.
– Barom – morogta Skeet. – Te meg a csavargóid. Harminc államban van rühes kutyád elszállásolva a moteligazgatóknál. Nem is értem, hogy tudod követni. Kutyák. Elkóborolt kölykök…
– Kölyök csak egy volt, és még aznap feltettem egy Trailways buszra.

+
>!
krisztina0419

Átkozott coboly -mormolta az orra alatt Francesca Serritella Day,miközben vakuk villantak az arcába.

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Összehasonlítás

Wynette, Texas sorozat


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is