!

Csillagvirág (Wynette, Texas 3.) 124 csillagozás

Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Megáll az idő. Tudjuk, egy jó író kezében vagyunk, a történet olyan valóságos, hogy azon kapjuk magunkat, teljesen belevesztünk, a szereplők pedig olyan életszerűek, hogy tényleg izgulunk a sorsukért. Susan Elizabeth Phillips épp ezért a romantika istennője! Bár a Csillagvirág egy korábbi munkája, rendelkezik mindazzal, ami egyedivé teszi Susan Elizabeth Phillipset, amitől olvasói a rabjává válnak. A Csillagvirág egyszerre romantikus regény és széppróza, ellentétben sok újabb művével, ami kizárólag a romantikára koncentrálódik. A Csillagvirágban határozottan több írói véna mutatkozik meg, mint a Chicago Stars-sorozatban.

A „nagykorúvá válás” regénye. Fleur Savagar története. Lelkiismeretlen szülők szerencsétlen gyermekének története. Fleur anyja enyhén szólva gátlástalan. Hollywood megszállottja, egy álomvilágban él, ahol a színészek az istenek. Mindent megtesz, hogy sztárok között lehessen. Fleur apja egy manipulátor, bosszúszomjas és teljesen öncélú ember. Fleur azzal… (tovább)

Eredeti mű: Susan Elizabeth Phillips: Glitter Baby

Eredeti megjelenés éve: 1987

>!
Victoria, Budapest, 2010
418 oldal · ISBN: 9789639803367 · Fordította: Molnár Gabriella

Enciklopédia 1


Hirdetés

Kedvencelte 15

Most olvassa 6

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 22

Kölcsönkérné 1

Elcserélné vagy eladná

>!
2.800 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Lizzy34 könyve Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág

Kiemelt értékelések

+
>!
nat
Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág

Ez a könyv és a Tűzgolyó kisasszony kimaradt valahogy azon a kb három évvel ezelőtti nyáron, amikor felfedeztem az írónőt és csak faltam egymás után a regényeit.
Kezdetlegesebb a romantika részen, ugyanakkor jóval nagyívűbb mint SEP legtöbb könyve. Jó volt olvasni egy olyan romantikus könyvet, ahol a karaktereknek történetük van, ahol van cselekmény és ahol van mélység. Nem lesz kedvenc, de azért élveztem az olvasást.
Sajnálom, hogy Jake és Fleur közös jelentei nem kaptak nagyobb teret, mert a beszélgetéseik annyira hozták az írónő humorát és annyira meg volt köztük a kémia, hogy inkább ezt olvastam volna mint a Fleur szüleiről szóló részt.

Látom, hogy mennyien olvasnak romantikus könyveket (igen, a mostani divatos disztópiák, light fantasyk nagy része is ide tartozik) bár ezek a művek nem a mostani divatos borítóval, reklámmal rendelkeznek és kicsit régebbiek, de mindenkinek ajánlom SEP, Judit Mcnaught, Julie Garwood, Amanda Quick műveit, mert higgyétek el, kincseket fogtok találni :) A tévhittel ellentétben sokkal kevésbé nyálas, viszont ezerszer jobban megírt és humorosabb könyvek ezek mint a manapság megjelenők.

+
>!
Pöfivonat
Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág

Valóban más, mint az eddigi regényei, de ettől még nem rossz. Sőt, kifejezetten jól esett ilyet olvasni az írónőtől. :) Komoly könyv, de azért itt-ott megcsillogtatta SEP a humorát. :)

++
>!
Ivy_MacGregor
Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág

Imádom Susan Elizabeth Philipset, ezt nem tudom elégszer leírni.
Ez a sorozat is nagyszerű, bár meg kell mondanom a Stars ezerszer jobb. De nem mondhatom, hogy ez nem nyerte el a szívem, csak épp elég messze állnak tőlem ezek a modell dolgok.
A főszereplő igazán talpraesett… lett a könyv végére. Jake igazi nagy paraszt volt, de ezt már azért megszoktam SEPtől. Amit még szeretek SEPben, hogy a mellékszereplőket is igazán ügyesen írja le. Minden szálra figyel, és képes elérni, hogy az olvasó tényleg beleélje magát, akkor is, ha Ő maga nem hasonlít a könyvszereplőkről…

+
>!
Bagneso
Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág

Meglepő tetszést aratott a könyv, hisz bár SEP a kedvenc íróm a műfajban, mégsem vártam sokat ettől a regényétől. De imádok ilyen kellemesen csalódni! :) Szerettem a történetet, a karaktereket nem különben, bár hiányzott a Chicago Stars-ban megszokott humor, itt most inkább a drámáé volt a főszerep. Kicsit mintha a regény második felére alább hagyott volna a kezdeti lendület is, de mindent összevetve: kellemes romantikus olvasmány volt! :)

+
>!
Rana
Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág

Ez a könyv valahogy sokkal-sokkal többet mondott, mint a sorozat többi része. Nem volt azoknál jobb, csak… nos olyan, ami egy kicsit jobban hasonlított a valósághoz.
Mert elhiszem, hogy van olyan anya, mint amilyen Fleur anyja is. És biztos, hogy Alexi-hez hasonló férfiak is vannak.
Ennek a könyvnek egy kissé tanító jellege volt azzal, hogy az életnek nem a könnyed oldalát mutatta be. Nem teljesen. És ez jó volt. Értéket adott neki. Még ha ez egy kis limonádé is.
Jack és Fleur már elém került egy könyvben, és kíváncsi voltam, hogy Meg szülei hogyan ismerkedtek meg. Nos, nem erre gondoltam. De határozottan előny, hogy elolvastam, így értem már, hogy az egyik kedvenc SEP könyvem főszereplője miért lett olyan, amilyen.
Szóval imádtam amúgy. Szerettem azokat a részeket is, amik Fleur anyjáról szóltak, és azokat is, amik csupán Fleurról és Jackről.
Jól megírt könyv volt, olyan részletekkel, amik plusz dolgokat tettek hozzá.
SEP, még mindig kedvenc írónő, minden könyvébe beleszerettem.

+
>!
RCsonge
Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág

Új oldalát, stílusát ismerhettem itt meg SEP-nek és… tetszik! Azt kell mondanom, egy kicsit más, mint a megszokott, de kifejezetten tetszik! :)
Mind a fő, mind a mellék szereplők jól kidolgozottak, a történet kellően romantikus

+
>!
goldfish
Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág

Nekem nagyon tetszett. Örülök, hogy az írónő stílusának más oldalát is megismerhettem. Tetszett, hogy stílusának nem a humoros, hanem inkább a drámai oldala került előtérbe. Egy jól megírt könyvet olvashattam.

+
>!
KyKy
Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág

Jó rész volt ez is, de kevésbé jó, mint az előző. Hiányoltam több Jake-Fleur szálat, valahogy ez inkább jobban Csillagvirág karakterére épített, mintsem a szerelmi életére, ami nem feltétlenül baj, mert így is élvezhető volt, de akkor sem lett volna ellenemre több (fiatal) Jake.
Maga a kezdés hasonlított az első részhez, hogy megint a szülők történetét ismerjük meg, de itt valahogy nem éreztem vontatottnak, Belinda elég érdekes és faramuci karakterre sikeredet, kíváncsi voltam, mi lesz a vége annak az életmódnak.
Jó történet volt ez is, de nem a kedvencem, viszont élvezettel olvastam, tehát panaszom nem lehet.

+
>!
Veress_Éva
Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág

Színvonalas, az író stílusába jól illeszkedő, de mégis kissé más regény. Kifejezetten tetszett, élvezettel olvastam. :)


Népszerű idézetek

+
>!
MFKata P

– Hé, mi lett Miss Pozitív Gondolkodással?
– Azt hiszem, kipukkadt.

3 hozzászólás
+
>!
T_KMaria P

Fleur megbillentette a fejét és a kamerába mosolygott. Fájt a nyaka és görcsölt,
de Hamupipőke sem nyafogott a bálon, csak mert szorította az üvegcipő.

+
>!
gladyna

Ahogy az éjszaka rátelepedett, megtudta mi a pokol. Pokol az, amikor elveszett vagy a világban, és még önmagadat sem találod.

+
>!
T_KMaria P

– Te nem úgy festesz, mint akinek aggódnia kell a súlya miatt.
Fleur lenyelt egy harapást a szendvicsből. – Pedig igen. Ha fotózom, nem lehetek több hatvankettőnél. Az én magasságommal ez nem olyan könnyű, különösen, ha valaki annyira szereti a kenyeret és a fagyit, mint én.
– Helyes, akkor lehetünk barátok.

+
>!
T_KMaria P

– Azt hiszed, nagyon okos vagy, igaz?
– Egy zseni. Olvasd el a kritikákat. Bármelyiket. Benne van.
Fleur felnézett rá és ál-édes mosolyra húzta a száját. – A szép lányok nem tudnak olvasni. Mi csak a képeket nézegetjük.

+
>!
T_KMaria P

-Gondolod, hogy fogod tudni tartani a lépést, Virág, vagy hozzak neked egy babakocsit?
– Milyen fura. Épp most akartam kitolni neked egy kerekesszéket.

+
>!
MFKata P

Ő az első körülötted, aki nem eszik banánt és nem néz vágyakozva az Empire State Buildingre.

Kapcsolódó szócikkek: Empire State Building
+
>!
gladyna

A kocogása megerősítette Fleur izmait és ahogy lefogytak róla a felesleges kilók, szexualitása is felébredt. Azt akarta, hogy ölelje valaki, aki borotválkozik, akinek bicepsze van és szőrös melle, valaki, aki káromkodik és sört iszik.

+
>!
gladyna

Mit akarnak a nők? Kifelé a nyilvánosság felé a férfi érzékenységéről és az egyenjogúságról puffogtattak frázisokat, maguk között meg tessék, két intelligens nőnek ösztönember macsóktól van orgazmusa.

+
>!
gladyna

Barry ajánlatot tett neki a liftben a kilencedik és a tizedik között. Amikor Fleur kikosarazta, durcás lett, ezért Fleur azt mondta neki, hogy az az érzése, nemi betegségben szenved. Ennek Barry megörült és Fleur harminc másodperccel koráb- ban leszállította az előcsarnokba.


A sorozat következő kötete

Wynette, Texas sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah Addison Allen: Sugar Queen – Édes élet
Cecelia Ahern: Ahol a szivárvány véget ér
Jane Austen: Büszkeség és balítélet
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Isabel Allende: Kísértetház
Charlotte Brontë: Jane Eyre
Tracey Garvis Graves: Kötelék
Colleen McCullough: Tövismadarak
Kertész Erzsébet: Elizabeth
Joanne Harris: Csokoládé