!

Csillagvirág (Wynette, Texas 3.) 96 csillagozás

Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A nagykorúvá válás regénye. Fleur Savagar története. Lelkiismeretlen szülők szerencsétlen gyermekének története. Fleur anyja enyhén szólva gátlástalan. Hollywood megszállottja, egy álomvilágban él, ahol a színészek az istenek. Mindent megtesz, hogy sztárok között lehessen. Fleur apja egy manipulátor, bosszúszomjas és teljesen öncélú ember. Fleur azzal járt a legjobban, hogy születésekor eltaszították maguktól, és zárdába küldték nevelkedni. Fleur szülei kisiklott életének, megszállottságuknak, vágyaiknak játékszere. Anyja tőkét kovácsol lélegzetelállító szépségéből, és fotómodell-színésznőt farag belőle. Fleur egyiket sem csinálja szívesen, viszont mindkettő lehetővé teszi anyjának, hogy minél több szép, de legfőképpen híres ember figyeljen fel rá. Fleur, aki még mindig nem bírta megemészteni kitagadottságát, az anyja kedvében akar járni és behódol egy olyan életmódnak, melyhez egyébként semmi kedve. A burokban nevelkedett lányt senki sem készítette fel a hirtelen rászakadó… (tovább)

Eredeti mű: Susan Elizabeth Phillips: Glitter Baby

Eredeti megjelenés éve: 1987

Hirdetés

Kedvencelte 9

Most olvassa 7

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 19

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

+
>!
Pöfivonat
Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág

Valóban más, mint az eddigi regényei, de ettől még nem rossz. Sőt, kifejezetten jól esett ilyet olvasni az írónőtől. :) Komoly könyv, de azért itt-ott megcsillogtatta SEP a humorát. :)

+
>!
Ivy_MacGregor
Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág

Imádom Susan Elizabeth Philipset, ezt nem tudom elégszer leírni.
Ez a sorozat is nagyszerű, bár meg kell mondanom a Stars ezerszer jobb. De nem mondhatom, hogy ez nem nyerte el a szívem, csak épp elég messze állnak tőlem ezek a modell dolgok.
A főszereplő igazán talpraesett… lett a könyv végére. Jake igazi nagy paraszt volt, de ezt már azért megszoktam SEPtől. Amit még szeretek SEPben, hogy a mellékszereplőket is igazán ügyesen írja le. Minden szálra figyel, és képes elérni, hogy az olvasó tényleg beleélje magát, akkor is, ha Ő maga nem hasonlít a könyvszereplőkről…

+
>!
Bagneso
Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág

Meglepő tetszést aratott a könyv, hisz bár SEP a kedvenc íróm a műfajban, mégsem vártam sokat ettől a regényétől. De imádok ilyen kellemesen csalódni! :) Szerettem a történetet, a karaktereket nem különben, bár hiányzott a Chicago Stars-ban megszokott humor, itt most inkább a drámáé volt a főszerep. Kicsit mintha a regény második felére alább hagyott volna a kezdeti lendület is, de mindent összevetve: kellemes romantikus olvasmány volt! :)

+
>!
Niki_
Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág

Csatlakozom a többiekhez, ez tényleg más könyv, mint a többi SEP. Komolyabb, tán jobban kidolgozottabb is, nekem nagyon tetszett. Ezek után valahogy a többi könyve túl egyszerűnek tűnik.

+
>!
goldfish
Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág

Nekem nagyon tetszett. Örülök, hogy az írónő stílusának más oldalát is megismerhettem. Tetszett, hogy stílusának nem a humoros, hanem inkább a drámai oldala került előtérbe. Egy jól megírt könyvet olvashattam.

+
>!
krisztina0419
Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág

Nagyon tetszett,de tényleg úgy van ahogy az ajánlás szól rajta :más mint a Chichago Stars széria,ahol szinte minden oldal tele van nevetéssel. Ez a könyv tényleg egy fejlődésregény. Viszont a nyomtatási hibák tényleg idegesítőek.
De aki szereti S.E.P et az nem fog csalódni,ahogy én sem csalódtam

+
>!
krisztin21
Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág

Párszor már belekezdtem ebbe a könyve, de pár oldal után mindig feladtam. De a hétvégén eldöntöttem, hogy most már aztán tényleg ideje elolvasnom, főleg, hogy Meg Koranda könyvét már olvastam.
Valahogy nem volt számomra az igazi, a Chicago Stars a kedvencem tőle, azt nem tudta felülmúlni.
De megvolt a plusz mellékpár története is, ez az egyik, amit imádok SEP könyveiben, hogy nemcsak a főszereplőkért izgulhatunk.
Belinda számomra nagyon ellenszenves volt, és sajnos a könyv végére sem sikerült megkedvelnem.

+
>!
Emyon
Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág

Eddig ez volt az a SEP könyv, ami legkevésbé tetszett. Az első sorok után az első gondolatom az volt, hogy jaj ne már megint egy Luxusmucus??? Aztán azért szerencsére nem lett ugyan az, viszont nekem nagyon hiányzott belőle a megszokott humor. Inkább lehangoló volt. Belindától teljesen kiakadtam. Ilyen egy nőt! Te jó ég! Alexiről meg aztán nem is beszélve.
Fleurt viszont megszerettem Kissyvel együtt. Michel pedig a legnagyobb kedvenc lett. Jake nem lopta be magát a szívembe, de a végére azért valamennyire vele is kibékültem.
A történet végül is rendben volt, rá lehetett azért ismerni SEPre, de nekem nem volt az igazi. Remélem a következő rész megint kicsit könnyesebb, humorosabb lesz.

+
>!
tothalexandra
Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág

Háát nem is tudom! A SEP könyvek közül ez a rész ami egyáltalán nem tetszett. Elolvastam és örülök, hogy vége van. Nekem túl sok benne a nyavalygás és siránkozás, illetve az anyuci"ön"imádata és az „apuci” elutasítása – imádása majd gyűlölete.

+
>!
zakkant
Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág

Oda vissza Pest-Pécs útvonalon kiolvastam a majdnem 400 oldalas könyvet. Az elgépelési hibákon kívül nagyon tetszett a sztori, a karakterek és a vége is :)

6 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
T_KMaria 

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

– Ugye nem kezdesz el megint nyafogni? Az önsajnálat megöli a szexuális vágyat.
– A szexuális vágyam nem létezik.
– Látod? Mit mondtam?

+
>!
T_KMaria 

Fleur megbillentette a fejét és a kamerába mosolygott. Fájt a nyaka és görcsölt,
de Hamupipőke sem nyafogott a bálon, csak mert szorította az üvegcipő.

+
>!
T_KMaria 

– Azt hiszed, nagyon okos vagy, igaz?
– Egy zseni. Olvasd el a kritikákat. Bármelyiket. Benne van.
Fleur felnézett rá és ál-édes mosolyra húzta a száját. – A szép lányok nem tudnak olvasni. Mi csak a képeket nézegetjük.

+
>!
MFKata P

– Hé, mi lett Miss Pozitív Gondolkodással?
– Azt hiszem, kipukkadt.

3 hozzászólás
+
>!
MFKata P

Ő az első körülötted, aki nem eszik banánt és nem néz vágyakozva az Empire State Buildingre.

+
>!
T_KMaria 

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

Koranda munkája végső soron azért sikeres, mert elkapja az ország tökét és
keményen megszorongatja.

+
>!
T_KMaria 

-Gondolod, hogy fogod tudni tartani a lépést, Virág, vagy hozzak neked egy babakocsit?
– Milyen fura. Épp most akartam kitolni neked egy kerekesszéket.

+
>!
T_KMaria 

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

– Mint Ödipusz király. – Kissy a szemét törölgette. – A főiskolán benne voltam a kórusban. Minden középiskolában elő kellett adnunk az államban. – Hanyatt dőlt. – Diplomamunkát lehetne írni belőle.
– Hogy érted?
– Emlékszel még a tragikus hős jellemzőire? Magas termetű személy, akinek a nimbuszát lerombolja egy tragikus jellembeli fogyatékosság, mint például a gőg, a kevélység bűne. Elveszít mindent. Aztán a férfi eléri a katarzist és megtisztul szenvedésein át. Vagy a nő – hangsúlyozta Kissy.
-Én?
– Miért ne? Magas vagy, és kétségtelenül lerombolták a nimbuszodat.
– Mi a jellemhibám? – kérdezte Fleur.
Kissy egy pillanatig gondolkodott. – Szar szüleid vannak.

1 hozzászólás
+
>!
T_KMaria 

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

– Komolyan beszélek. Hogy fognál hozzá, hogy ha csak ötezer dollárod lenne a bankban, és sokkal többre lenne szüséged? Mondjuk hatszámjegyű összegre.
– A drogügyletet kizárjuk?
Fleur felvonta a szemöldökét.
-Nos akkor… – Simon újabb köménymagot választott ki. – Azt mondanám, hogy a leggyorsabb módja az lenne, ha felvennénk a telefont és felhívnánk azt a kurva Gretchen Casimirt.
– Ez a lehetőség nem adott. – A modellkedés meg sem fordult a fejében. Ha
megcsinálja – nem mintha megcsinálná, de ha mégis – csak egyedül.
– A prostitúció szóba jöhet?
– Nem áll jól a neccharisnya.
Simon lesöpört egy elkóborolt magot szürke selyeminge újjáról. – Mivel ilyen válogatósak vagyunk, a legjobb módszer taán az lenne, ha kölcsönkérnénk egy mocskosul gazdag baráttól.
Fleur rámosolygott. – Te adnál is, ugye? Csak kérnem kellene.
Simon összeszorította a száját. – Amit nem fogsz.
Fleur áthajolt az asztalon és egy csókot nyomott az arcára.

+
>!
T_KMaria 

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Kissy csupa zseléscukor szem és nyalókaszáj volt, ahogy felfelé bámult Jake-re. Olajosan csúszó mosoly terült szét Jake arcán. Kissy úgy festett, mint egy ovis finomság. – Részemről a szerencse. – Eszelős hogy-hívnak-szép-fiú mosolyt vetett a férfira, Jake pedig úgy pöffeszkedett, mint egy kakas.


Ha tetszett ez a könyv, akkor ezeket is olvasd el