A lány, aki a tűzzel játszik (Millennium-trilógia 2.) 479 csillagozás
Tényfeltáró riport megjelentetésére készül a kérlelhetetlen szókimondásáról ismert folyóirat, a Millennium. Hogyan kerülnek Svédországba a prostitúcióra kényszerített fiatal külföldi lányok? Kik a futtatók? És mindenekelőtt: kik veszik igénybe – köztük befolyásos emberek – a rabszolgasorban tartott nők szolgáltatásait? Érthető, ha egyesek mindent megtennének, hogy a nevük kimaradjon a cikkből. A tetovált lány című regényből már megismert Lisbeth Salander is tudomást szerez a Millennium tervéről, mégpedig korábbi barátja és bajtársa, az újságíró Mikael Blomkvist számítógépéről. Így keveredik bele ez a furcsa, öntörvényű lány egy az egész országot izgalomban tartó gyilkossági ügybe. Hajtóvadászat indul ellene, de ha valakit, őt nem könnyű elkapni, pedig nem csak a rendőrség keresi…
Eredeti mű: Stieg Larsson: Flickan som lekte med elden
Eredeti megjelenés éve: 2006
Lisbeth Salander · Mikael Blomkvist

Tényleg nagyon sajnálom, hogy csak trilógia lett, mert Larsson egy kib****ott zseni!
A tetovált lányhoz képest pörgősebb volt, bár izgalmasabb aligha. Viszont Erikát nem bírom. (Azt pedig nem értem, miért volt szükség a Lisbeth-Georg és Mikael-Harriet szexjelenetekre.)
Már a könyv elején nem akartam letenni, és kezdtem gyanakodni… amikor beindultak a cselekményláncolatok már körvonalazódott a gyanúm… és amint végeztem a könyvvel, számomra bizonyossá vált, hogy Stieg Larsson, ha élne, biztos kapna tőlem egy hatalmas fejbeverést!!!! Hogy lehet ilyen érzelmi csúcsponton abbahagyni egy könyvet?! :D :D Napok óta nem eszek-nem alszom, csak olvastam amennyire időm engedte… a könyv felétől megszállottabb lettem, mint valaha… tavaly, mikor az első kötetet befejeztem, tiszta adrenalin voltam… most még rosszabb… Larsson remek, fantasztikus, kiváló szarkeverő… hoppá bocsi, szóval szál-keverő…de itt és most megesküszöm, hogyha a harmadik kötetet is ilyen megoldás reménysugarával hagyja félbe, én felteszem összes nemlétező nekromancia tudásomat, kiutazom Svédbe, felkeltem halottaiból, és leíratok vele egy megnyugtató befejezést! Mert én nem akarok szívinfarktot kapni, meg idegtépelődést! :D Öt csillag és még több! Remélem csuklik a sírjában, mert pár napig emlegetni fogom! Tiszteletem Larsson úr! XD
Kalle Köcsög Blomkvist, de azért jó ha kéznél van :-D
meg a harmadik könyv is jó ha kéznél van rögtön az utolsó szó után ugyebár…
Néhány óra alvás, elvonási tünetek. Azt hiszem szabira kell mennem a harmadik kötet miatt. Stieg Larsson feltámasztása meg komolyan foglalkoztat. Három könyves életművel nem lehet csak úgy infarktust kapni. Ha már egyszer ilyen briliánsat írt. A francba.
Lisbeth Salander pedig a legkirályabb női karakter akit valaha könyvben olvastam.
Holta után nem mondok csúnyát Larssonról, de ha élne most megkeresném, és megverném a Révai nagy lexikonnal. Hogy lehet egy könyvet így befejezni? :@ Izgatottan megkeresi a harmadik részt
A könyvet befejezvén, ezzel a végtelenül fennkölt kifejezéssel alkotnék véleményt róla: BRUTÁL!
Őszintén szólva, sokáig nem értettem egy mukkot sem az egészből, annyira szövevényes a sztori, mégsem untam egy pillanatig sem. Csak faltam tovább és tovább a sorokat, mert tudni akartam a válaszokat, megérteni az összefüggéseket és az okokat. Aztán szépen lassan el is kezdett összeállni a kép. Larsson profi módon építi föl a cselekményt, és a legutolsó pillanatokra is tartogat valamit. Hihetetlen! Valóban függővé tesz!
De azért az első részt nem sikerült felülmúlnia!
Hm-hm. Több is, kevesebb is, mint az első rész. Egyrészt ez egy félkönyv, a harmadikkal van együtt, csak gondolom széjjel lett szedve terjedelmi okokból, de az úgy egy sztori, az első meg külön egy, ennek tehát itt nincs igazi vége. Műfajilag is változott, jobb is, rosszabb is, egy szóval más.:)
A fő mondanivaló nálam, hogy mennyire félrevezető a sajtó, mennyire higgyünk nekik vagy mások véleményének és mennyire hagyatkozzunk a saját benyomásunkra.
Lisbeth tartja el a könyvet, remek karakter (bár persze egyértelműen szeretni vagy utálni nehéz lenne), mégis az első harmad után eltűnik jó hosszú időre és megkockáztatom, hogy a nyomozgatás is kicsit túl van írva. De ettől még kis hibáktól eltekintve az írási stílus nagyon jó, a részletekbe való elveszés nekem mindig öröm, főleg, ha érdekes, szóval bejövős, hamarosan folytatjuk…:)
Hát kib****túl jó volt:) Teljesen más volt, mint az első rész, de ez is tele volt izgalommal, és végig rágtam a küszöböt, hogy ki a gyilkos. Ugye itt már nem a Vanger család van a főszerepben, hanem egy magyarországi megye/folyó nevezetű egyén, aki körül forog a történet, de a végén megtudjuk, hogy ő kicsoda is:))) Ebben a részben Salander inkább a háttérbe vonul, és a nyomozásnak enged utat, de azért a végén újra kinő a töke, és 'csán rúgja a gonosztevőket:))) Végre kiderült a múltja is, amit ugye egy picit az első rész filmadaptációja lelőtt, de nem vészesen. Kíváncsian várom a 3. részt, a film kb. 80%ban egyezik a könyvvel…. vannak benne elég zavaró részek, pl a könyvben a vége éjjel játszódik, a filmben nappal.:S
Vigyázat! Felnőtt tartalom.
– De miért pont ő? Annyi más faszkalapról van szó abban a könyvben.
– De ez egy világbajnok faszkalap…
– Nem leszbikus sátánizmusból, ha eddig ezt hitte volna. És ha ebből indulnak ki Lisbeth keresésénél, akkor már értem, miért nem találják.
– Maga tudja, hol van?
Norén maga elé tartotta a kezét, és előre-hátra ingatta a felsőtestét.
– Érzem, hogy közel van… várjon, megnézem telepatikusan…
– Na ezt fejezze be gyorsan!
Nincsenek ártatlanok. Viszont a felelősségnek különböző fokozatai vannak.
IV. rész - Terminátor üzemmód (21.fejezet)
Lisbeth Salanderrel nem jó kikezdeni. Az egész világhoz úgy áll hozzá, hogy ha puskát fognak rá, szerez egy nagyobbat.
Vigyázat! Felnőtt tartalom.
Egy hónapig New Yorkban voltam, tegnap előtt jöttem haza, és azt látom, hogy minden faszom újság tele van Lisbeth fotójával, és mindenféle faszságot hordanak össze róla. Egyik fasz firkász sem volt képes egy jót szólni.
-Azt tudja, hogy ebben a két mondatban három fasz is volt?
Abszurditásnak nevezzük azokat az értelmetlen egyenleteket, amelyekre nem létezik megoldás.
Salander a helyére tette a dossziét, és kikapcsolta a gépet. Körülnézett, és a bejárati ajtó mellett meglátott egy gumi ajtóütközőt. Felvette, odament szekrényhez, és a pisztoly csövével megkopogtatta az ajtót.
-Hall engem?
-Igen.
-Tudja ki vagyok?
Csend.
Már csak a vak nem ismer fel.
-Szóval tudja. Fél tőlem?
-Igen.
-Ne féljen tőlem, Alba úr. Nem fogom bántani. Már majdnem végeztem. Elnézést a kellemetlenségért.
-Hát… jól van.
Paolo Roberto bugyborékolva felnevetett.
– Mi olyan vicces ebben?
– Hogy győztem. Az a benga állat ki akart nyírni, de legyőztem! Padlóra küldtem! Igaz, hogy egy darab kurva léccel, de levertem, hogy rá kellett számolni! – hirtelen megint komolyra váltott. – De ha Miriam Wu nem rúgja tökön abban a megfelelő pillanatban, hát bele sem merek gondolni, mi lett volna a vége!