Stephenie Meyer: Twilight – Alkonyat 4.12 / 1031
Nagyon jó! Ezt az is mutatja, hogy habár 500 oldalas a könyv, alig 1 hét alatt végigolvastam! :) Nálam ez teljesítmény. :)
Láttam a filmet, és beleszerettem. Muszáj volt elolvasnom a könyvet is. :)
„Mersz szeretni? Az életed árán is?”
Egy szerelmes történet, ahol a két fél bizonyos akadályok miatt (a fiú vámpír) nem lehetnének együtt. De mégis együtt vannak. Mert a szerelmük, az egymás iránti rajongásuk és ragaszkodásuk erősebb. Én átéltem, mit jelent szeretni. Átéltem a „szeretni és szeretve lenni” élményt. És újra értékelem a szerelmet! Mert igazi szerelem igenis létezik!
„Három dologban teljesen biztos voltam. Először, hogy Edward vámpír. Másodszor, hogy lényének egyik része – bár nem tudtam, mennyire képes uralkodni felette – a véremre szomjazik. És harmadszor, hogy én feltétel nélkül és gyógyíthatatlanul szerelmes vagyok belé.”
Egyetlen erénye, hogy nem az a tipikus vámpíros sztori. Amúgy idegesítően nyálas, a főszereplő csaj pedig egy hisztérika.
Ugyan csak angolul olvastam, így a magyar fordításról nem tudok értékelést adni, maga a történet hátborzongatóan jó :) Először átlagosnak tűnhet, de sokkal több, mint egy sablonos vámpírsztori…
Valószínűleg, ha 4-5 évvel előbb olvasom, imádtam volna. Tipikusan tinilányoknak szóló szerelmi történet tökéletes főszereplőkkel, kevés cselekménnyel és sok-sok érzelemmel. Pillekönnyű szórakozás, egy-két nap alatt kivégeztem.
egyszerűen magával ragadó történet! :) (függéseget okoz)
nekem túl érzelgős volt, egyetértek merenwennel, nem az én világom.
Bár túlhaladtam életkorilag a célközönséget, de nekem tetszett, hiába, romantikus vagyok:-)
Nekem tetszett. Nem vártam tőle sokat, viszont azt maximális mértékben teljesítette. A szereplők jól megrajzoltak, a világban ugyan van pár ellentmondás, de Edward és a történet hangulata (humora) miatt mindent megbocsátunk. Összességében nagyon kellemes olvasmány volt – kicsit visszatérhettem kamaszkoromba… Mindamellett kíváncsi lennék, hány pontot adnék neki, ha nem vizsgaidőszakban olvastam volna ki, és így nem lett volna hatásos búfelejtő és stresszoldó.
A maga kategóriájában tökéletes (mind a megírás, mind a világ hangulata, mind a szereplők és a cselekmény terén). És végre egy könyv, ami nem vág rögtön egy rossz történést minden jó közepébe, hanem enged egy kicsit időzni benne.
Szerintem nagyon jó volt, magával ragadó és fantáziadús. Várom a következő részt!
Szórakoztató, letehetetlen kategória. Alig várom a következő részt. Fiatal kora ellenére nagyon tehetséges az írónő. Nagy jövőt jósolok neki.
Függő lettem nem tagadom :) már olvasom angolul a többi részét, és várom a magyar folytatást. Nem vagyok egyedül azt hiszem :) IMÁDTAM! Minden sorát, és tetszik a sztori, a karakterek, a helyszínek és ez az egész szerelmi szál.
tündérmese, vámpírokkal és vérfarkasokkal tarkítva
Nagyon szirupos történet. Csupa szépséges ember, – pardon vámpír- szerepel benne, eltúlzott érzelmekkel, s közben rengeteg igénytelen párbeszéd görgeti a sztorit.
Érdekelt a könyv, nem hagytam félbe, de ez bizony nem az én világom. Egy erénye van, hátha lesz egy-két ifjú lány, aki ennek hatására könyvmoly lesz. És bevallom: ez nem kevés…
Bármikor újra olvasnám…Nagyon tetszett, talán újból szerelmes lettem a szerelembe.
2009. márciusban olvastam.
Az én romantikus lelkületemhez kiválóan illett ez a regény. Kicsit szirupos, de élveztem.