Facebook Twitter RSS

Stephenie Meyer: Twilight – Alkonyat

Stephenie Meyer »

Mersz szeretni? Az életed árán is? Forks fölött mindig felhős az ég. Bella Swan, az érzékeny, zárkózott lány afféle önkéntes száműzetésre ítéli magát, amikor ide költözik apjához. Bella alapjáraton is mágnesként vonzza a bajt, ezúttal azonban nem csak a „mindennapi” csetlések-botlások fenyegetik. Hanem Ő… Ő, akinek aranyszín szeme van, titokzatos, szeszélyes, kiszámíthatatlan, félelmet keltő és biztonságot sugárzó. Ő, akit Edwardnak hívnak, mint valami ódivatú regény hősét. Ő, aki megmenti az életét. Ő, aki mégis a legnagyobb veszélyt jelenti Bella számára. Az indián rezervátumban furcsa, félelmetes mesék keringenek. És egy nap a legenda megelevenedik…

Borítók (2)

stormtrooper 1403m00

Top értékelések

bptoth PS 8 hónapja 12 komment 14× kedvenc
→ 2010. január 2., 17:47

Ehehehe. Na ez aztán igazi, hamisítatlan, vegytiszta női irodalom, Romana füzetek 450 oldal terjedelemben. Meg van benne 50 oldalnyi akció, amikor megjelennek a konkurrens vámpírok, amit még akár izgalmasnak is lehetne nevezni, csak az a kár hogy mindez a könyv háromnegyedénél van, amikorra az ember nagyjából már az életét is megunta. A folytatások elolvasására őszintén szólva kevesebb esélyt látok, mint hogy Edward elfogyassza Bellát vacsorára zöldkörettel.

Batus P 11 hónapja 7 komment 11× kedvenc
korábbi olvasás

És igeeeeeeeen, tudtam, hogy még ebben az évben kiolvasom végre XD (február óta szenvedek vele… én valamiért nem tolerálom a picsogást 10-20 oldalon keresztül sem… nemhogy 500 oldalon át, te jó ég, el se hiszem, hogy végre vége :D)

volna PS 6 hónapja 5 komment 9× kedvenc
korábbi olvasás

óó, edward, mennyi fölösleges szó!
hihetetlen, hogy óvja minden konfliktustól a szereplőit, gyakorlatilag csak egy van az egész könyvben, és az sem az elején, előtte legalább százszor le kell írnia edward nevét, és mellé az elmaradhatatlan jelzőt, tehát edward gyönyörű. edward gyönyörű. edward gyönyörű. szóval vámpíros sztori helyett ez a borzaszó amatőr módon megírt romantikusnak nevezett akármi, amire érzéketlen vagyok.
viszont azt a marketingzsenit irigylem, aki bármit így tud menedzselni.

Hannah 10 hónapja 2 komment 9× kedvenc

Unalmas, tipikus tiniszerelem…
Én végigrágtam magam az első két köteten, és letudtam tenni, nagyon is könnyen.
Az egész csöpögös lovestory lett, és sajnos a mű vegaedward miatt, elfelejtették az igazán jó, és élvezhető vámpíros könyveket, filmeket.
A megfogalmazás is gyenge,és a történet is…
a szereplők pedig nem karakteresek.

hannis 10 hónapja 3 komment 7× kedvenc
korábbi olvasás

Annyira üde! Ha nincs is nagy mondanivalója, a könyvnek, mint szórakoztató individiumnak, azt a tulajdonságát tökéletesen magában hordozza, h egyszerűen szórakoztat. Jól érzed magad, miközben olvasod. Nem Kundera, aki megmondja a frankót, v Hesse, akinek öröm olvasni az irodalmilag és nyelvtanilag szemet és elmét gyönyörködtető sorait. Csak egy könyv, ami jó.
Nem tudom, van-e irodalmi értéke, szerintem igen kevés, de lekötött, méghozzá napi 24 órában :P. Izgultam, lobbantam, örültem, hüppögtem, szerelmes lettem, haragudtam, megmosolyogtam a közhelyeket és a várt mondatokat, h néha olyan a könyv stílusa, mintha egy kamasz lány írta volna. Mégis tetszett. Baromi találóan írja le az érzelmeket. Elolvastam a második részt is. Az is lekötött, sőt, kimondottan lassan olvastam, h ne érjen véget. Ha csak úgy olvasnál vmit, ami egyszerűen szórakoztat, olvasd el. Ráadásul nem egy 150 oldalas nyafka kis kötet.

takiko 11 hónapja 6× kedvenc
korábbi olvasás

A minap (na jó, kb. három hete) beszélgettünk ismerősömmel a vonaton erről a könyvről. Akkor és ott meg tudtam fogalmazni, mi is tulajdonképpen a bajom ezekkel a vámpírokkal. Elolvastam én már több vámpíros sztorit is: Anne Rice-t, Darren Shan-t és még másokat is, amelyek nem tetszettek, így a címüket se jegyeztem meg, de egyvalami mégis közös volt bennük. Azokon a vámpírokon mind látszott, érződött a koruk. Tök mindegy, hogy 100 évesek voltak-e, vagy 500, vagy 1000… Mindnek volt a jellemében valami, volt valami stiklijük, ami igenis kialakul egy emberben X év alatt. Nem is kell évszázadok távlatában beszélni. Emberi mércével mérve mindenkinek más a gondolkodása 20 évesen, mint 30 évesen és pláne más 50 évesen stb. Edward éppenséggel olyannak látszik, mint aki tényleg leragadt egy 17 éves kamasz szintjén, csak néhány olyan megnyilvánulása volt, amiből tényleg kiérzett, hogy vámpírvér nélkül mostanra aggastyán lenne. Carlisle nagyon aranyos és megértő, de könnyen el tudom képzelni, hogy több száz éve is ugyanilyen volt, és fikarcnyit sem változott azóta. És ez nem annyira teszi hitelessé a vámpíros szálat, az valahogy elsikkad a háttérben és teljesen szükségtelennek érzem. Ha konfliktus kellett, amiért a két szerelmes nem lehet egykönnyen egymásé, mást is ki lehetett volna találni. Ezt leszámítva nagyon jó szerelmi történet, és nem mondhatom, hogy unatkoztam rajta, sőt! Azóta a következő két kötetet is elolvastam. Így, hogy tudtam mire számítsak, nem értek meglepetések és kimondottan élveztem a történetet.

Nita_Könyvgalaxis P 8 hónapja 5× kedvenc
korábbi olvasás

Tudom, hogy ma már szinte sikk utálni, én mégsem teszem.
Még azelőtt olvastam, hogy kitört volna az őrület, amikor még szinte senki nem tudta, mi is az az Alkonyat, ki is az a Stephenie Meyer. Megtetszett a fülszöveg alapján, elolvastam, szívembe zártam.
Nem vagyok elvakult rajongó, nem sikongatok, nem tépem le a bugyim, ha a kimondják azt, hogy Twilight, Edward vagy Jacob. :P Egyszerűen csak megfogott a lehetetlen szerelem története, amely mégis lehetséges.

ciluvagyok 7 hónapja 2 komment 4× kedvenc
→ 2010. február 10., 19:30

Nekem kb a kétszázadik oldalig csak az tűnt fel, hogy nem történt (még) semmi, mégis csak olvasom és olvasom…
Fölösleges azon túrázni, kinek tetszik vagy kinek uncsi, ugyanúgy mint bármely más könyv, ez is sokféle reakciót vált ki az emberekből (nem tudom, ez miért baj)
Egyik fórumon olvastam:
"Nem értem, hogyan lehet egy örök szerelemnek az alapja az, hogy a srác jól néz ki, a csajnak meg jó szaga van."

p_m_linda több mint 1 éve 2 komment 2× kedvenc
→ 2009. április 20., 13:45

Az első kétszázvalahány oldalt untam. Egészen addig, amíg Edward meg nem nyílik, és elkezd beszélgetni Bellával, magáról, a családjáról, és ki nem bontakozik a vámpírhistória. Valószínűleg azért is untatott az eleje, mert úgy ugrottam neki a könyvnek, hogy na, most egy jó kis vámpírsztori jön… hát nem. Ez nem a klasszikus értelemben vett vámpírtörténet. Tulajdonképpen, az, hogy Edwardék vámpírok, lényeges eleme a történetnek, de nem ez a fő szál: hanem a kibontakozó szerelem Edward és Bella között. Ezért nem sorolom – így utólag – a regényt a vámpírtörténetek közé, mert sokkal inkább sorolható a romantikus regények közé.

A második fele már izgalmas, és tényleg nehezen letehető. A végén én azt kívántam, amikor Edward megmenti Bellát, bárcsak átváltoztatná, hogy egymáséi lehessenek az idők végezetéig… És sajnáltam, hogy nem tette meg…

Ezek után kíváncsi vagyok a filmes adaptációra. Na és a folytatásra.

Top idézetek

zora85 10 hónapja 2 komment 18× kedvenc

Le sem vettük a szemünket egymásról, bámultunk arra, ami nélkül egyikünk sem lenne képes élni: a másikra.

zakkant P 1 éve 1 komment 18× kedvenc

Alkonyat van megint. Újra vége van valaminek. Bármilyen tökéletes is egy nap, mindig véget ér.

Francica 10 hónapja 14× kedvenc

Ha tudnék álmodni, én is rólad álmodnék. És nem szégyelleném.

zora85 1 éve 13× kedvenc

Ha az élet valóra váltja legmerészebb álmodat, akkor nincs mit megbánnod, ha ez az álom aztán véget ér.

zora85 1 éve 12× kedvenc

Ha nem lenne sötét, sose látnánk a csillagokat.

zora85 10 hónapja 10× kedvenc

A bátorság egy ponton túl már őrültség.

nikol91 1 éve 9× kedvenc

– És ekkor az oroszlán beleszeretett a bárányba…
– Micsoda buta bárány!
– Micsoda beteg, mazochista oroszlán!

zora85 8 hónapja 6× kedvenc

Itt vagyok…, amit nagyjából úgy lehet lefordítani, hogy inkább meghalnék, mintsem elszakadjak tőled.

zora85 1 éve 6× kedvenc

A Pokol nem is olyan rossz, ha van veled egy angyal .

girlhu 1 éve 5× kedvenc

Semmi nem űzi el úgy az álmot, mint egy megoldatlan rejtély.

Külső linkek