Nem jön szememre álom 66 vélemény

Ralph Robertsnek van egy kis problémája: újabban alvászavarokkal küszködik. Vagyishogy jóformán le se hunyja a szemét. Miközben pokoli kínokat áll ki, különös dolgokra lesz figyelmes megszokott környezetében: látomásai vannak, amelyek mégsem nevezhetők egykönnyen a képzelet szülöttének.
Komoly probléma – bár talán nem is olyan ritka, mint hinnénk. De hát Ralph világéletében Maine államban, Derryben élt, márpedig Derry közismerten más, mint a többi város. Most is valami hátborzongató zajlik Derryben, a hétköznapi élet megszokott felszíne alatt lenyűgöző és rémítő erők dolgoznak. A természetes és véletlen halálok száma egyre nő, s Ralph valahogy nyakig benne van az egészben. A barátai nemkülönben. Akárcsak az idegenek, akik útjukat keresztezik.
| Kiadás | ISBN | Oldal | Fordította | Illusztrálta | |

| Kihívás | Résztvevők | Véget ér | |
|---|---|---|---|
| Olvassunk Stephen King könyveket! | ★ | 143 | 2012. augusztus 30., 18:00 |
| Stephen King életmű olvasás! | ★ | 70 | 2013. szeptember 21., 23:59 |
egészen a duma key-ig a kedvencem volt a szerzőtől. king valahogy mindíg ráérez hogyan kell megközelíteni azokat a dolgokat (félelmeket) amik amúgy szép nyugodtan megvannak éber tudatom rejtett zugaiban, és csak álmatlan éjszakáimon jönnek elő, hogy zaklassanak. az élet-halál kérdéskör, a lélek mibenléte, és az ezekkel a gondolatokkal járó különös hangulat mind megtalálható ebben a könyvben, és éppen ezért tartom ollan nagyra. a karakterek, helyszínek a szokásos kinges precizítással lettek kidolgozva, a cselekmény is szép lassan bontakozik ki, hogy aztán a végefelé beszippantsa az olvasót, aki képtelen letenni a könyvet. profi munka.
1 kommentA legtöbbször éjjel olvastam. Kicsit mindig mosolyogtam ezen a képen, ahogy próbáltam magam kívülről látni, a már elcsendesedett kollégiumban, fekszem az ágyamban, kislámpa fényénél, és olvasom ezt a könyvet.
Egyébként számomra nem volt félelmetes. A vége kicsit eltúlzott, ezért levonok egy csillagot, deee a történet, a fényburokvilág, minden nagyon tetszett.
Mint a legtöbb King-regény, ez is elég nehézkesen indul, de aztán rendesen bepörög, nem kellett volna olyan sokszor lefekvés előtt olvasnom. A vége felé viszont nekem már túlságosan szürreális, számomra inkább volt nevetséges, mint ijesztő. Az epilógust viszont szerettem.
Nem mertem bevinni tesómnak a kórházba. Kis orvosok fehér köpenyben, rozsdás ollóval, áh, gondoltam, nem kell ez neked most, inkább elolvasom előbb én.:) Aztán minden a helyére kerül, lenyűgöző a képi világa is. Készülhetne már végre belőle egy film.
Csak harmadjára sikerült végigolvasnom, de az egyik kedvenc könyvem tőle, bár az tény, hogy eléggé kilóg a sorból.
Ez volt az a könyv aminél elkezdtem gondolkozni mi mindent láthat King …..
Fiatal(abb) koromban, amikor faltam a King-könyveket, akkor vettem meg és olvastam el. Már akkor is a kedvenceim közé tartozott. Aztán pár éve következett egy nehéz időszak az életemben, újra elővettem, és hihetetlenül jól átsegített a problémáimon. Kicsit morbid, hogy egy King-könyvvel vígasztalódom, de ennek ellenére megnyugtató volt magamnál tudni, és újra elolvasni. Azóta minden évben előveszem és bele-beleolvasok.
Az öregség olyan, mint a pocsék édesség egy igazán finom ebéd után.
104. old.
Téged talán meglep, engem azonban nem. Az álmatlanság elnyeli a dolgokat, tudod. Egyik nap az utolsó levesporos zacskót nem találod, a másik napon az időérzékedet; azután öreg barátaidat.
288. old.
Hosszú az út vissza az édenbe, drágám, így hát ne izgasd magad apróságok miatt.
70. old.
Ralphnak eszébe jutottak élete pillanatai, amikor éppen olyan érzelmi helyzetbe került, mint mikor valaki beleúszik a hideg áramlatba, vagy repülés közben légörvénybe jut. Végigcsinálod a napot, hol pazarul érzed magad, hol csak jól, de mész, teszed a dolgod… és akkor minden látható ok nélkül lángok közepette zuhansz le és összezúzódsz. Rád siklik a Mi haszna az egésznek? érzése – semmi köze sincs életed valós eseményeihez, ennek ellenére hihetetlenül erős –, és te szeretnél visszamászni az ágyba és a fejedre húzni a takarót.
523. o.
A Vén Madárijesztőknél szabály volt, hogy a politika nem téma; sokkal inkább kedvelték a jó kis bélrákot vagy a szélütést, de az abortuszkérdés itt is bebizonyította, hogy mindenekfelett alkalmas arra, hogy az emberek állást foglaljanak, dühöngjenek és pártoskodjanak.
281. old.
Blogbejegyzések