Facebook Twitter RSS

Stephen King: Nem jön szememre álom

Stephen King »

Ralph Robertsnek van egy kis problémája: újabban alvászavarokkal küszködik. Vagyishogy jóformán le se hunyja a szemét. Miközben pokoli kínokat áll ki, különös dolgokra lesz figyelmes megszokott környezetében: látomásai vannak, amelyek mégsem nevezhetők egykönnyen a képzelet szülöttének.

Komoly probléma – bár talán nem is olyan ritka, mint hinnénk. De hát Ralph világéletében Maine államban, Derryben élt, márpedig Derry közismerten más, mint a többi város. Most is valami hátborzongató zajlik Derryben, a hétköznapi élet megszokott felszíne alatt lenyűgöző és rémítő erők dolgoznak. A természetes és véletlen halálok száma egyre nő, s Ralph valahogy nyakig benne van az egészben. A barátai nemkülönben. Akárcsak az idegenek, akik útjukat keresztezik.

Borítók (1)

Pbea1 11r2624

Top értékelések

amorfrock29 több mint 1 éve
korábbi olvasás

Számomra az egyik legjobb King regény..

Baraboszi 1 éve
korábbi olvasás

Ez volt az a könyv aminél elkezdtem gondolkozni mi mindent láthat King …..

HSzabolcs28 1 éve
→ 2009. július 29., 15:24

Nagyon jól indul, de aztán kicsit ellaposodik, ami persze a hosszából is adódik. Az epilógus pedig megint nagyon pörög! Jó könyv, de aki épp csak elkezdi Kinget, ne ezzel kezdje. :)

maerlyn 8 hónapja
→ 2009. december 10., 23:38

Tetszett az áthallás a Setét Toronnyal.

Evione 9 hónapja
korábbi olvasás

Hatalmasat csalódtam ebben a művében.

kharoon 6 hónapja
korábbi olvasás

egészen a duma key-ig a kedvencem volt a szerzőtől. king valahogy mindíg ráérez hogyan kell megközelíteni azokat a dolgokat (félelmeket) amik amúgy szép nyugodtan megvannak éber tudatom rejtett zugaiban, és csak álmatlan éjszakáimon jönnek elő, hogy zaklassanak. az élet-halál kérdéskör, a lélek mibenléte, és az ezekkel a gondolatokkal járó különös hangulat mind megtalálható ebben a könyvben, és éppen ezért tartom ollan nagyra. a karakterek, helyszínek a szokásos kinges precizítással lettek kidolgozva, a cselekmény is szép lassan bontakozik ki, hogy aztán a végefelé beszippantsa az olvasót, aki képtelen letenni a könyvet. profi munka.

Bbee 3 hónapja
→ 2010. április 19., 13:33

Mint a legtöbb King-regény, ez is elég nehézkesen indul, de aztán rendesen bepörög, nem kellett volna olyan sokszor lefekvés előtt olvasnom. A vége felé viszont nekem már túlságosan szürreális, számomra inkább volt nevetséges, mint ijesztő. Az epilógust viszont szerettem.

kunczika 1 hónapja
→ 2010. június 29., 10:25

Úgy minden egészen rendben lenne a könyvvel ha King a végét nem cseszi el.
Kész röhej a vége.

csiripelek 24 napja
korábbi olvasás

első stephen king könyvem volt, és szerintem rosszul választottam. nem volt se ijesztő, se félelmetes. elég gagyinak éreztem.

Külső linkek

Nincsenek linkek.