Polcok

seabird P

303 magyar regény, amit el kell olvasnod… 305 tematikus Bővebben

Bethlen Kata: Bethlen Kata önéletírása Dugonics András: Etelka Mikes Kelemen: Törökországi levelek Fáy András: A Bélteky-ház Jósika Miklós: Abafi Jósika Miklós: A csehek Magyarországon Eötvös József: A karthauzi Kármán József: Fanni hagyományai Nagy Ignác: Magyar titkok Eötvös József: A falu jegyzője
Nita_Könyvgalaxis P

Az évtized 50 legjobb könyve a könyves bloggerek szerint 50 Bővebben

Anita Amirrezvani: A virágok vére Jaume Cabré: A Pamano zúgása Lois Lowry: Az emlékek őre Lucy Maud Montgomery: A kék kastély Viktor Pelevin: Az agyag géppuska Spiró György: Fogság Jeffrey Eugenides: Öngyilkos szüzek Takami Kósun: Battle Royale Mark Haddon: A kutya különös esete az éjszakában Philippa Gregory: A másik Boleyn lány
Juci MP

kortárs magyar (szép)irodalom 289 tematikus Bővebben

Alföldy Jenő (szerk.): Szép versek 1990 Bíró Gergely (szerk.): Az év novellái 2005 Bíró Gergely (szerk.): Az év novellái 2006 Bíró Gergely (szerk.): Az év novellái 2007 Szentmártoni János (szerk.): Az év versei – 2009 Aletta Vid: E mái nap szül Balázs Attila: Kinek Észak, kinek Dél Bán Zoltán András: Hölgyszonáta Bán Zoltán András: Susánka és selyempina Bartis Attila: A kéklő pára
Izolda A×+SP

Kötelezvény 95 Bővebben

Fodor Ákos: Gonghangok Bartis Attila: A nyugalom Audrey Niffenegger: Az időutazó felesége Jodi Picoult: A nővérem húga Wass Albert: A funtineli boszorkány Chaim Potok: Vándorlások könyve Doris Lessing: A fű dalol Doris Lessing: Az ötödik gyerek Harper Lee: Ne bántsátok a feketerigót! Thomas Wharton: Szalamandra
Pável

Történelem testközelből: korrajzok időrendben – Antik Róma [nyílt polc!] 49 Bővebben

Colleen McCullough: Fűkoszorú I-II. Colleen McCullough: Fortuna kegyeltjei I-II. Colleen McCullough: Róma első embere I-II. Steven Saylor: Római vér Howard Fast: Spartacus Steven Saylor: Caesar ítélete Steven Saylor: A Vesta-szüzek háza Steven Saylor: A végzet fegyvere Steven Saylor: Egy gladiátor csak egyszer hal meg Steven Saylor: Catilina rejtélye
Esmeralda

Spiró György 31 alkotói Bővebben

Spiró György: Álmodtam neked Spiró György: Csirkefej Spiró György: Honderű Spiró György: A Jégmadár Spiró György: Fogság Spiró György: Feleségverseny Spiró György: Tavaszi Tárlat Spiró György: Drámák I. Spiró György: Drámák II. – Átiratok 2. Spiró György: Messiások
Izolda A×+SP

Térképes könyvek 52 Bővebben

2012 – Az idő közel… Arthur Phillips: Az egyiptológus Asztalos Miklós: Kossuth Lajos kora és az erdélyi kérdés Barbara Pease – Allan Pease: Miért nem képesek többfelé figyelni a férfiak, és miért nem tudnak eligazodni a térképen a nők? Berg Judit: Rumini Biblia C. S. Lewis: Narnia Krónikái – Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény Catherine Clément: Theo utazása Christopher Paolini: Eragon Debbie Macomber: Világítótorony út 16.
Dornya

Kedves kollégák 53 Bővebben

Vámos Miklós: Kedves kollégák I-II. Varró Dániel: Bögre azúr Závada Pál: A fényképész utókora Lázár Ervin: Csillagmajor Spiró György: Fogság Kertész Ákos: Makra Grecsó Krisztián: Mellettem elférsz Békés Pál: Bélyeggyűjtemény Garaczi László: Mintha élnél Kukorelly Endre: Samunadrág