Segítség, kísértet! 34 vélemény

Amikor Larát egy nap felkeresi nagymamája nővérének szelleme, a húszas éveiben járó vagány csaj egy pillanatra úgy érzi: megtébolyodott. Semmilyen racionális magyarázatot nem talál a történtekre, azt pedig mégsem érzi normálisnak, hogy egy kísértettel társalogjon. Sadie néni szelleme azonban nem foglalkozik Lara aggályaival, fontos feladatot bíz rá: meg kell keresnie rég elveszett nyakláncát, különben soha nem lelhet végső nyugalmat.
Pedig szegény Larának a folyton zsizsegő Sadie néni nélkül is megvan a maga baja: nemrégiben indított üzleti vállalkozása máris a csőd szélén áll, egykoron a legjobb barátnőjének tartott üzlettársa mindent hátrahagyva meglépett Goába, ráadásul élete szerelme mindenféle indoklás nélkül szakít vele!
Az eleinte nem kívánt barátság, azonban mind kedvesebbé válik Lara számára, és ahogy egyre több időt tölt a kísértet-nénikével, úgy válik mind izgalmasabbá az élete…
Vajon mit tanulhat egymástól két különböző korból származó, de nagyjából egyidős fiatal lány? Mi a célravezetőbb módszer: görcsösen vágyakozni a szerelem után vagy nyugodtan megvárni, amíg ránk talál?
Sophie Kinsella legújabb regényében a tőle megszokott öniróniával keresi a választ az élet nagy kérdéseire. A Boltkóros-sorozat népszerű szerzője számtalan bestsellerrel – Tudsz titkot tartani?, Kétbalkezes istennő, Emlékszel rám?– bizonyította már, hogy mindenkinél jobban ismeri a női lelket, és a legkilátástalanabb helyzetnek is képes meglátni a humoros oldalát.
| Kiadás | ISBN | Oldal | Fordította | Illusztrálta | |
|---|---|---|---|---|---|
| 9789633350010 | 428 | Béresi Csilla | Ugrás |

Aktuális kihívások
| Kihívás | Résztvevők | Véget ér | |
|---|---|---|---|
| Olvassunk Sophie Kinsellát! | ★ | 177 | 2013. december 31., 00:00 |
Első Kinsella-könyvem – nem sok jóra számítottam, ehhez képest kellemes meglepetést ért. Nyári olvasmánynak vagy két gótikus regény közé maga a tökély: nagyon vicces, bájos, fordulatos könyv. Azóta odavagyok a húszas évekért, és eltökélt szándékom beszerezni egy szitkakötős nyakláncot.
Két csalódás Kinsella után ez végre nagyon tetszett. Szokásos Kinsella, kedves, bájos, nem vált meg világot, de mulasztja a fejfájást.
Köszönöm @Harfe -nek a karácsonyi ajándékot:)
Imádom ezt a könyvet! Nem csak humoros, de elgondolkodtató is! Szeretettel ajánlom mindenkinek! :)
Mindig is vágyódtam a húszas évek Angliájába (Poirot is kedvet csinál hozzá :) ), most kapunk belőle egy kis ízelítőt, egy pimasz, halálában is életteli lánytól. A történet kedves, a főhősnő kissé szertelen, mint minden Kinsella regényben, de a humor itt a túlhúzott boltkóros sorozat után végre újra megcsillan.
Egyik kedvencem SK-tól. Talán még a boltkórósoknál is jobban szerettem, mert a történet izgalmasabb is volt, de a főhősnője sem volt olyan kelekótya. (ami néhol idegesített Becky személyében) A történet pörgős volt, humoros és a könyv végére még Sadie szellemét is megkedveltem:)
Imádnivaló,kedves,aranyos,humoros történet, szerethető szereplőkkel… Tipikus Kinsella,szórakoztató…nagyon sokszor megnevettetett! :) Én is kedvet kaptam a huszas évek ruháihoz,táncaihoz… nagyon -nagyon tetszett! :)
Édes, bájos, aranyos történet. Esős szombat délutánokra, forróságban fa alatt hűsölve vagy egy bögre forró kapucsínó mellé maga a tökély:-)
Az elején nagyon kezdtem unni, hogy Sophie Kinsellánál nem számít, hogy a karaktert Becky-nek, Samanthának vagy éppen Larának hívják, ugyanarról a személyről beszélünk. Ugyanazok az elemek építik fel, ugyanaz minden! Azért is haladtam vele olyan lassan, mert ez eléggé kiborított, aztán a vége felé jött fel. A festményes szál, ami miatt csak egy csillagot vontam le. Igazából nem is tudom, hogy akarok-e ezek után még tőle olvasni.
A fiúknak olyan a gondolkozás, mint a szex. Azt hiszik, lezavarhatják húsz perc alatt, aztán nem érdemes tovább kotlani rajta. Sejtelmük sincs, mit mulasztanak!
Az életem olyan, mintha darabokra szaggatta volna az iratmegsemmisítő, éspedig „extrafinomra vagdosó, teljes megsemmisítés” üzemmódban.