Pánik a Plázában 53 vélemény

Sophie Kinsella: Pánik a Plázában
Molybolt

Becky Bloomwood visszatér! Becky élete révbe ért. Ismert pénzügyi szakember, újságíró, személyes pénzügyi tanácsadó, saját tévéműsora van. Csinos, okos, elegáns, segítőkész… Egyetlen hibája a vásárlási szenvedélye. A divat megszállottja, nem tud ellenállni a drága, márkás cuccoknak, akkor sem, ha egy fitying sincs a bankszámláján. Egy különleges szandál, egy selyembársony sál, esetleg egy formatervezett divatékszer vagy egyedi táska láttán képtelen uralkodni magán. Addig nem nyugszik, amíg meg nem szerzi valamelyiket, még akkor is, ha nincs rá fedezete. A józan pénzügyi szakemberből – belépve egy női divatüzletbe –, a másodperc töredéke alatt pénzügyi analfabéta válik. Se lát, se hall, csak próbál, próbál és próbál, s végül fedezetlen csekkel fizet. Adósságai az egeket ostromolják, ruhái, cipői, táskái, övei, sáljai, piperecikkei alíg férnek el a szobájában. Kiegyenlítetelen számlái miatt per fenyegeti, kedvese elhagyja, állását felmondják, karrierje, párkapcsolata romokban… Önmagát okolja, pedig nem ő a célpont. A „jóakaró” Becky szennyesének kiteregetésével akarja tönkretenni a meghurcolt lány kedvesét. Azonban Beckyt nem olyan fából faragták, holmi firkászok nem fognak ki rajta. Amikor a legmélyebb megalázását készítik elő, fordítva sül el a dolog. Becky győztesen kerül ki a slamasztikából… Sophie Kinsella legújabb regénye Amerikába, a világ legdrágább üzleteinek világába kalauzolja az olvasókat. Az imádnivaló, de javíthatatlanul mániákus vásárló Becky humoros kalandjai felhőtlen szórakozást ígérnek mindenkinek.

Borítók 1

Aktuális kihívások

KihívásRésztvevőkVéget ér
Olvassunk Sophie Kinsellát!1782013. december 31., 00:00

!Rileey 2011. október 7., 11:56

Sajnos ez a könyv már nem tetszett annyira, mint A boltkóros naplója. Egyrészt hiányoltam, hogy teljes egészében kimaradt, hogy jöttek össze Lukekal, pedig én azt a részt szeretem a legjobban a könyvekben. Aztán Becky itt már butácska nőből átformálódott egy idegesítően hülye libává, ráadásul a hazudozásai itt már kevésbé voltak viccesek. Belegondolok abba, hogy a pasik hogy bírják elviselni az olyan nőket, akik örökösen hazudnak, és nem normálisan viselkednek, pl. amikor Becky felhívta Lukeot, hogy miért mondta a Tatlernek, hogy egyedülálló, mikor nem is… Aztán valahogy azt sem értem, hogy önállóság ide vagy oda, de Becky adósságait simán lerendezhette volna Luke, elvégre párkapcsolatban élnek. Összességében másodjára ugyanaz a séma már kicsit erőltetetten hatott nekem, és nem is nevettem sokat, de nem volt rossz ez sem. És persze itt sem maradhatott el az idegesítő „nem igaz?” minden harmadik mondat végéről.

!morocco 2009. augusztus 17., 15:17

Akárcsak az első rész, ez is könnyed nyári olvasmánynak bizonyult, és talán annál egy hangyányit jobban is tetszett.

!lena91 2010. december 13., 15:25

Hozta az első résznél felállított színvonalat. Bár nekem egy kissé idegennek tűnt ezt a rész a többihez képest (lehet hogy csak a más borító és cím miatt). Inkább úgy tekintettem rá, mint egy kiegészítő történet. Továbbra is szeretem Becky bénázásait, és probléma maga előtt tologatásait:)

2 komment
!picurka13 2009. október 21., 11:18

Egy kicsit nehezen haladtam a könyvvel, de ezt betudom a bekövetkezett tragédiának. Viszont nagyon gyorsan haladtam vele, ha ki tudtam mindent zárni a fejemből.
Nagyon vártam már Becky történetét, és nem is csalódtam benne. Nekem tetszett az első rész is, és ez is, így kíváncsian várom a harmadik részt. Remélem, minél hamarabb megkaparintom. Az az egye nem tetszett annyira benne, hogy szerintem nagyon elhúzták a vásárlásos részt, a vége pedig egy kicsit összecsapott. Legalábbis ez az én véleményem. Én egy kicsit részleteztem volna azt az eltelt 2 hónapot, és a Luke-kal való újra találkozást.

!zakkant 2010. március 28., 15:38

Nekem tetszett :) Én bírom Becky hülye helyzeteit és az írónő humorát.

!gillian88 2009. május 31., 17:19

Pont annyira épületes, mint az első rész, de szórakoztató.

!kristina_b 2012. április 7., 20:52

Nekem ez a rész is nagyon tetszett… Bár a következő részt hamarabb olvastam, de szerencsére elég régen ahhoz, hogy bezavarjon. Bírom Becky naivságát, de el nem tudom ép ésszel képzelni, hogy egy ember ennyit költsön egyszerre…

!DAndrea 2009. szeptember 1., 19:50

Csalódás volt…annak idején az Egy boltkóros naplója sokkal jobban tetszett, eredetibb, pergőbb volt. Egy újabb bőr lehúzásának érzem…

!moniquetm P 2010. május 13., 22:57

Mindig ezt műveli a szobámban… ide-oda járkál, miközben kézbe vesz ezt-azt, szemügyre veszi, aztán a helyére rakja. Azt mondja, imádja, hogy nálam az ember sose tudhatja, mire bukkan, akárcsak egy ócskásnál. Biztos vagyok benne, hogy nem gúnyból mondja.

!moniquetm P 2010. május 13., 23:03

Néhány hete meghívták vasárnapi ebédre, és anyu agyondolgozta magát a főzőcskézéssel… legalábbis sárgabarackkal töltött hátszínt vásárolt a Sainsbury's-nél meg egy igazán csicsás tojásfelfújtat.

Blogbejegyzések

Sophie Kinsella: Pánik a Plázában · lena91