63. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

Tökéletes kémia (Perfect Chemistry 1.) 634 csillagozás ↑ 7%

Simone Elkeles: Perfect Chemistry – Tökéletes kémia

Chicagó külvárosában, a Fairfield gimiben mindenki tudja, hogy a kerület északi és déli negyedeiben élők között kibékíthetetlen ellentétek húzódnak. Így amikor a pomponlányok csapatkapitánya, Brittany Ellis mellé Alex Fuentest, egy helyi bűnbanda tagját osztják be tanulópárnak kémiaórán, az eredmény borítékolható: ezek ketten robbanékony egyveleget képeznek.
A fiatalok egyike sem számol azonban egy meglepő kémiai reakcióval: a szerelemmel.
Vajon sikerül-e legyőzniük saját előítéleteiket és családjuk, barátaik ellenszenvét a másik iránt? Sikerülhet-e a látszólag lehetetlen?

"– Ellis kisasszony? Ön következik. Mutassa be Alexet az osztálynak!
– Ez itt Alejandro Fuentes. Ezen a nyáron, amikor éppen nem utcasarkokon lődörgött ártatlan
embereket zaklatva, a város börtöneiben turnézott. Gondolom, mindenki érti, hogy mit akarok ezzel mondani. Van azonban egy titkos vágya, amit senki sem sejt róla… A titkos vágya… A titkos vágya az,… (tovább)

Eredeti mű: Simone Elkeles: Perfect Chemistry

412 oldal · ISBN: 9789632454238 · Fordította: Neset Adrienn

Alejandro Fuentes (Alex) · Brittany Ellis

Minden enciklopédia-szócikk 2

Wee I

Nem értem magamat… egyszerűen nem értem. Pedig én az ilyen könyveket nem is szeretem… esküszöm, hogy nem! Soha nem vetemednék arra, hogy ilyesmit olvassak… Soha többet nem fog előfordulni – egészen addig, amíg a két másik testvér könyve is meg nem jelenik!
Nem mertem megvenni, mert nem voltam biztos benne, így e-book formában olvastam… Igen, délután kezdtem el. Ma… azaz… hajnal fél kettő van, szóval tegnap délután. Kifolyik a szemem… már mindenhol apró, pici hangyákat látok a monitorn…
De istenem, annyira megéri! Sziasztok hangyák!
Nem értem, mi tetszett benne ennyire, hiszen végeredményben egy tipikus, klisés, amerikai tiniszotri. Van benne a suli legmenőbb pompom lánya, a helyi banda ügyeletes rosszfiúja, akiket elválasztanak a társadalmi különbsége, és normák, és egyébként sincs bennük semmi közös. Aztán egyszer csak összeültetik őket kémia órán. Persze az elején utálják egymást, ahogy azt kell, de aztán szép lassan rájönnek, hogy egyikük sem az, akinek mutatja magát. És lényegében ennyi. Persze a kötelező kofliktusokkal megtűzdelve, amik elengedhetetlenek egy ilyen történetnél. Láttuk már ezerszer. És mégis!
Elkeles valami olyan lebilincselő, fantasztikus, és sodró módon írja meg mindezt, hogy úgy ültem tátott szájjal a monitor előtt, mintha még életemben nem hallottam volna ilyesmiről.
Kész. Végem van.
Nincs mese. Egy minden fantasy elemtől mentes, tisztán romatikus-jellgű limonádé képes volt úgy lekötni, ahogyan csak kevés könyvnek sikerült… Egy nap alatt (se) olvastam ki, basszus! Beteg vagyok!
Jó, a vége kicsit már túlon-túl tökéletes volt, ami azért majdnem nálam is elérte a rózsaszínszerelmesunikornisos cukiság határát, de nagyvonlaúan eltekintek attól a pár oldalnyi csöpögéstől, mert ez is kellett bele. Különben is, hogy lehet szájat húzni olyan könyvre, amiben egy darab Alex Fuentes szerepel? :D Nane, az képtelenség :D

bmgrapes I

– Anya,miről szól ez a könyv? – kérdezte az egyik lányom, miközben olvastam.
– Szerelemről.
– És még?
– Szerelemről.
– Jó, jó, de mi van még benne?
– Mi van benne? ….Hát… szőke pomponlányok, latin macsók, bandaháború, kábítószer-kereskedelem, társadalmi kirekesztettség, családi problémák, nehéz gyerekkor…ja, és kémia, nem is akármilyen, tökéletes.

EgyKönyvmoly

Ez PUTA jó volt! (Bocsánat, de a könyv egyik mellékhatása, hogy perfecta megtanít spanyolul káromkodni! :D )
Imádtam! Egy nap se kellett és felfaltam! Ide a folytatást!
Nem nyálas, de aranyos és vicces, ahogy kerülgetik és húzzák egymást a főszereplők.
Alex azonnal levett a lábamról!

Vicky3

Imádtam!! Egyhuzamban kiolvastam, úgy, hogy egyszer se tettem le:) Tegnap éjszaka már a szemem leragadt de azért még kiolvastam:) Ez az a könyv, amit mindenkinek legalább egyszer el kéne olvasnia…….alig várom a folytatást:)

Belle_Maundrell

Gracias, Simone Elkeles, mert ez a könyv perfecta, ráadásul ingyen spanyoltanulással jár, mint látszik. Most bebizonyítom mennyi szép spanyol káromkodást mindent tanulhatunk.
A történet tök klisés, és aki azt mondja, hogy nem, az még életében nem nézett meg egyetlen filmet sem, és nem is olvasott, ami ugye főbenjáró bűn. Most komolyan, népszerű pomponlány+bandatag, fogadás, szerelem… minden erről szól. De valahogy nem érdekelt, mert az írónő olyan kellemetesen és szépen tálalta az egészet. A mű lappangó kézberagadó-kórság veszélyét hordozza magában, ami gyorsan szedi áldozatait, valamint heveny olvasási rohamokkal jár együtt. Mellékhatása lehet a bambulás és az enyhe idegroham, ha a pácienstől erőszakkal elveszik a könyvet. Tudjátok, milyen szörnyű volt ma végigülni egy dögunalmas kémiát, miközben az járt a fejemben, hogy otthon vár rám ez a kis gyönyörűség? Legszívesebben egész nap csak olvastam volna, rettenetesen gonosz dolog az iskola, ha az emberre vár valaki otthon. :D
Szóval imádom. De hogyne imádnám, amikor ott van Alex Fuentes? Dios mío… *csendesen nyálcsorgat, majd elalél* Hát lehet őt nem szeretni?

Természetesen nem lehet, helyes a síri csend. Ha már nekikezdtem a lelkes rajongásnak, megjegyzem, hogy szerintem teljesen rendben vannak a karakterek. Brittanyt is szerettem, bár amikor elkezdtem a könyvet, még tartottam tőle, hogy túl plázacicás lesz, tehát újfent dicsőítem az írónőt, amiért megkímélt a szenvedéstől. És meg kell mondjam, tényleg tökéletes a kémia, Brittany és Alex nagyon de nagyon összeillenek, és érezhető karakterfejlődésen mentek keresztül. Azért Julioért kár :P (Csak zárójelben megjegyzem, volt valaki, akit nem irritált a drága jó Colin már az első megjelenésétől kezdve?)
A vége kicsit túl cukormázas, de hát kit érdekel, néha az is kell. *Hogy miért szeretem ebben a könyvben azokat a dolgokat is, amiktől máskor hajat tépek?*
Carlos történetét is kíváncsian várom mert tudni akarom, hogy fogok-e újra nyálcsorgatni, remélem az is legalább ilyen jó lesz. Értsd: kedvenc.
Adíos, molycikák, legyetek jók és ne lépjetek be semmilyen csúnya bandába! :D

* 2 perccel később eltűnődik: a Moly ugye nem számít bandának? * ;)

Sayara

Azt hiszem nekem most pontosan erre volt szükségem!!!!
Félreértés ne essék, nagyon is kedvelem én a paranormális romantikus könyveket is de végre most a kezembe foghattam egy olyan könyvet is, ami normális, hétköznapi szereplőkről szól, mindenféle szuper erő és képesség nélkül.
Khm, mintha Alexet lehetne hétköznapinak neveznixD
Nagyon tetszett, hogy meghagyták az eredeti borítót, bár ez már megszokott a Vörös Pöttyös Kiadónál, úgyhogy ezért külön puszit küldök nekik:DDD
Hol is kezdjem… Valamilyen szinten újra egy Rómeó és Júlia történetet kaptunk, csak sokkal jobban feldobva néhány nem megszokott dologgal. Természetesen itt nem arról van szó, hogy a két főhősünk első látásra egymásba szeretett, valószínűleg körberöhögtem volna a könyvet, ha így lett volna, hiszen az a tipikusság felsőfokát döngetné, de nyugodt volt a lelkem, hogy nem így történt.
Brittany tipikusan az a lány, akiből első látásra én magam se néznék ki túl sokat, azon kívül, hogy tudja rázni a pomponjait, csak azért él, hogy vásárolgathasson és a fiúkon lógjon. Esze se túl sok de minek, hiszen apuci majd elintéz neki egy jól fizető állást, vagy ha azt sem, van annyi lóvéja, hogy élete végéig vígan költekezhessen. Az írónő viszont az első pillanattól kezdve darabokra töri ezt az illúziót és kapunk egy olyan képet, ahol szinte mellbe vág a tény: semmi sem tökéletes. Brit harca ennek a fenntartásáért néha hülyeségnek tűnt számomra, bár az okai annál érthetőbbek voltak, én is ismerek olyanokat, akik csak azért élnek, hogy a szüleiknek megfeleljenek, de ebbe most nem is akarok belemenni. Mindenkiben benne van a megfelelési kényszer, Brittany viszont az egész életét ennek szentelte. Mindaddig természetesen, amíg macsó kis hősünk fel nem nyitja a szemét.
Alex… *sóhaj, Dios mío* az első pillanattól kezdve megvett kilóra és imádtam minden egyes megszólalását! Mindig is a fanyar humor volt a kedvencem, ő belőle pedig dőlt rendesen. Tetszett a viaskodása, ahogy az utolsó pillanatig próbálta meggyőzni magát arról, hogy szó sincs másról Brittany és őközte, csakis a fogadás miatt érez úgy, ahogy. Mondhatjuk úgy is, hogy ő esett a saját csapdájába ezzel, de senki nem mondhatja, hogy rosszul járt ezzel :DD
Az öccseit imádom, alig várom, hogy az ő történetüket is olvashassam. Az anyja egyáltalán nem lett szimpatikus, a helyében már akkor elhúztam volna a csíkot a fiúkkal együtt, mikor megtörtént a tragédia, és Alex apja meghalt. De persze akkor mi is lenne a két főhőssel?:D
Külön pont Shelley-ért. Az, hogy jelen volt a történetben olyan szinten valósághűvé tette az egészet, hogy az hihetetlen. Nem csak hogy megható jeleneteknek lehetünk tanúi miatta, de a karaktere is szeretni való, és ez tette igazán emberivé Brittany-t is, hogy hiába a nővére betegsége, úgy ragaszkodik hozzá, mint a saját életéhez.
A Hectoros rész nekem egy kicsit túlságosan is gyors lett, bár sejtettem, hogy ő lesz a hunyó, többet vártam. Pacót rettenetesen sajnálom, így viszont megkapta a történet azt az egyensúlyt, ami kellett a befejezéshez.
Ó és igen, a befejezés:D Amikor csak néztem és néztem, hogy ennyi meg ennyi idő telik el, már rendesen tartottam tőle, hogy a francba, fognak ezek még találkozni egyáltalán?? És az a legviccesebb, hogy így elolvasva, úgy érzem ez is nagyon kellett bele! Úgy értem az, hogy az idő előrébb szaladjon. Meg kellett oldaniuk pár dolgot a saját életükben ahhoz, hogy végül újra egymásra találhassanak. És Alex a végén…
*nagy nagy sóhaj* jó oké, szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy nálam az év egyik legsikeresebb könyve volt, érdemes volt rá várni, és akik még nem olvasták, nagyon gyorsan szedjék össze magukat!! :DD
Ó és valaki, aki nagyon szeret, hozzon nekem is egy Fuentest! Vagy csak a családból egyet!

Még egyszer gracias Vörös Pöttyös, egy élmény volt!!! :DDDDDD
Adios!

scheszti P

Estoy perdido…
Oké, azt hittem, ebből már egészen biztosan kinőttem, erre meg mi történik? Nem bírtam letenni!!

Hihetetlen, hogy az első mondattól az utolsóig nem találtam benne hibát, imádtam a szereplőket, a spanyol káromkodásokat, a kémiaórákat, mindent. Valamit nagyon tud ez a nő!
És most olyan jó, hogy @Sheila_7-nek hála van tőle egy csudiszép dedikált könyvjelzőm!!!! :D

Klasszikus Rómeó és Júlia történet, szenvedélyes mexikóiakkal, bandaháborúkkal és szerelemmel. Közben családdrámákkal, mesteri maszkviseléssel, akcióval. Igen, a vége kicsit túl amerikai, de néha olyan jó beburkolózni a rózsaszín ködbe. :)

Szerettem, hogy Brittany-t és Alex-et eleinte csak az olvasó ismerte meg igazán, imádtam a civakodásaikat, aztán pedig ahogyan megnyíltak egymás előtt. Sierrával nem mindig tudtam mit kezdeni, valahogy végig „tartottam” tőle, de Paco-t, Isabel-t, Mrs. Peterson-t és Shelley-t nagyon megkedveltem. Brittany anyja bosszantott azt hiszem, a legjobban. (A főgonoszt meg persze az elejétől fogva tudni lehetett, hogy kicsoda, de ezt a könyvet nem is a csavaros fordulatokért olvassuk. ;))

Tengo un problema grande… nincs meg a folytatás!!! :(
:))))

brena

Imádtam!Könnyed olvasmány,végzősgimisekről/hisz Amerikában az az életed legfontosabb éve kb:)/Életszagú volt,ismerős helyzetekkel/na nem ami a bandázást jelenti/. Imádtam Alexet és Brittanyt.Vége kicsit gyors lezárás volt,kicsit nyálas,de még a belefér kategória. „Tetszett” , hogy végre nem tökéletes minden szereplő. Számomra csak filmekből ismert banda háborúzásról olvasni érdekes volt,hálát adok azonban,hogy nálunk még nincs ilyen.Nagyon remélem,hogy ebből egyszer film is lesz,megnézném.
Külön adnék egy csillagot a spanyol részekért:))
Összességében:megfogott,várom a következő részt!

_nalla_

Mindig azt hiszem, hogy beletelik egy kis időbe, mire új kedvenc könyvem lesz, aztán olvasok egy ilyet, és totál beleszeretek, és ez a „megveszem-akkor-is-ha…” érzés kerülget :D
Nagyon tetszett, jól meg volt csinálva az egész történet, a spanyol nyelv is nagyon bejött. Rengeteget nevettem rajta, a legnagyobb poén az volt, mikor elmentek Sierra-val meg Douggal abba a házba. Paco-t nagyon sajnáltam, nem hittem volna hogy ennyi mindent megtenne Alexért. Brittany karaktere is tetszett, jó volt hogy nem az a tipikus pompon lány. És a vége… mikor Coloradoba találkoztak az intézetbe… hjajj, ott állt mellettem @Vicky3, elkezdtem csapkodni a kezét meg ugrálni, szegény azt hitte megőrültem :D szóval, jó volt a vége is, főleg a 23évvel később.
A következő részét már nagyon várom, kíváncsi vagyok Carlos-ra is.

Csillagvirágszál

Dios míó! Ezek a spanyol kifejezések felidézték bennem azt az egy hetet amikor cserediák voltam spanyolországban. Jó érzés volt az egómnak, hogy csak néha kellett hátra lapoznom :D
A történetet úgy elemezném, hogy az elejétől a végéig megettem. Zabáltam. Tudtam, hogy mi lesz a végkifejlet. Annyira kiszámítható, hogy az már fájt, de még is IMÁDTAM! jó volt ezt a kis laza limonádét olvasnom, kikapcsolt és végre visszazökkentett az olvasáshoz asszem'. Egyszerűen nem értettem magam, hogy egy ennyire kiszámítható, csöpögős szorit, hogy imádhatok ennyire? Ez annyira jó volt, kellett már a kis lekiváligomnak. Hogy lehet egy könyv ennyire jó? Annyira, hogy még 1 nap se kellett, ahhoz, hogy kiolvassam?

Folytatást akarok méghozzá MOST!!!

5 csillag jár a könyvre + kedvencelés is mert annyira jó volt!

brena

– Por favor, Mamá – mondom bőszen. – Hiszen csak csókolóztunk!
– Alejandro, a csókolózás ahhoz vezet, hogy majd még niñokat csináltok nekem!

217

kellyolvas P

Alex egy régi díványon terül el. Csak a farmernadrágja van rajta. Semmi más. Álmos, véreres szemét nyitogatja.
– Szia! – mondja kedvesen, és nyújtózkodni kezd.
Végem van. Nagy bajban vagyok. Mert bámulom. Nem tudom levenni a szemem a bicepszéről, a tricepszéről, meg a többi epszéről.

kellyolvas P

Immár mélyen együtt érzek a lányregények hőseivel, pedig tőlük aztán folyton behánytam. Mert én pontosan ugyanolyan nyálas, tökkelütött idióta vagyok, mint ők. Mindent feláldoznék egy lányért. Estoy enamorado… szerelmes vagyok.

brena

Tudni akarom, hogy mivel lehet ezt a lányt megnevettetni. Tudni akarom, hogy mitől sírja el magát. Tudni akarom, hogy milyen érzés az, amikor úgy néz rám, mintha én lennék a mesebeli herceg.

Greylupus

Lehet, hogy izmos testével és tökéletes arcvonásaival úgy fest, mint egy Abercrombie-modell, de a rendőrökön kívül más nemigen fogja fotózni.

kellyolvas P

– Most akarsz megcsókolni, vagy később?
– Most – mondom, ami szemmel láthatóan lesokkolja, mert szinte megmerevedik. Otthon a szüleim diktálják minden lépésemet. De az iskolában másképpen mennek a dolgok. Muszáj így lennie, mert ha az élet minden területén elveszíteném az irányítást, akár robot is lehetnék.
– Tényleg? – kérdezi.
– Igen. – Megfogom az egyik kezét. Soha nem lennék ilyen merész, ha közönségünk is lenne, de szerencsére a kézikönyveknek nincs szemük. Amikor feltérdelek, és közelebb hajolok hozzá, mélyebbeket lélegzik. Igyekszem nem foglalkozni azzal, hogy hosszú és durva ujjai vannak, és nem gondolni arra, hogy most érintem meg először. Ideges vagyok. Bár feleslegesen. Én uralom a helyzetet.
Érzem, hogy visszafogja magát. Hagyja, hogy én tegyem meg az első lépést, ami nekem kedvez. Kicsit félek attól, hogy mit tenne velem, ha igazán elengedné magát.
A tenyerét az arcomhoz vezetem, és hallom, amint halkan felnyög. Mosolyogni szeretnék, mert a reakciója igazolja, hogy én vagyok az erősebb.
Meg sem moccan, amikor mélyen a szemébe nézek.
Megint megáll az idő.
Belehajtom az arcomat a kezébe, és megcsókolom a tenyerét.
– Tessék, megcsókoltalak – mondom, és elengedem a kezét. Vége a játéknak.
Mr. Macsó túlfejlett egóját leiskolázta egy szőke, buta liba.

Connie

– Sokat kell majd nyelnie miattad. Az emberek máris pletykálni kezdtek.
– Ide figyelj Douggie! Jobban kedvelem azt a lányt, mint bárki mást az életemben. Nem fogok lemondani róla. Majd akkor érdekel, hogy mit mondanak mások, ha három méter mélyen fekszem elásva.
Doug elmosolyodik, és kezet nyújt. – Óh, Fuentes, ez egy gyönyörű barátság kezdete! Megölelhetlek?
– Hülye vagy, fehér csávó?

kellyolvas P

– Ha bajod van azzal, hogy cigizek, inkább mondd meg!
– Jó. Bajom van azzal, hogy cigizel – mondom neki.
– Akkor miért nem mondtad meg? – kérdezi, és elnyomja a hamutartóban.
– El sem hiszem, hogy ízlik neked – mondom, mikor elindulunk.
– Lelazít.
– Ideges vagy?
A pillantása a szememről a mellemre, majd a miniruha alatt a combomra vándorol. – Ha ebben a ruhában vagy, akkor igen.

Connie

Alex karba teszi a kezét. – Tévedsz.
– Szerintem nem.
– Azt hiszed, te sosem tévedsz?
Úgy mondja. mintha egy ostoba szőke liba lennék, és ettől felmegy bennem a pumpa. – Persze, hogy nem hiszem azt – mondom. Emelek egy oktávot a hangomon, szinte csipogni kezdek, mint egy elsőbálozó. – Például a múlt héten is, vettem egy Bobbie Brown Sandwash Petal szájfényt, pedig a Pink Blossom sokkal jobban illett volna az arcszínemhez. Totális katasztrófa – mondom gúnyosan. Valószínűleg ezt a szintet várja tőlem. Kíváncsi vagyok, beveszi-e, vagy a hangszínemből rájön, hogy csak gúnyolódtam vele.
– Azt elhiszem.
– És te, te még sohasem tévedtél? – kérdezem.
– Dehogynem – feleli. – A múlt héten, amikor éppen bankot raboltunk odaát Walgreensben, azt mondtam a pénztárosnak, hogy adja oda az ötvendollárosokat a pénztárból. Én hülye! A húszdollárosokat kellett volna kérnem, mert azokból sokkal több volt, mint ötvenesből.

Ananiila

– Még mindig ég a nyelved? – Kihúzom a nyelvem a vízből.
– Mintha egymillió focista rohangálna rajta stoplis cipőben.
– Ó, jaj! – mondja Alex nevetve. – Hallottam valahol, hogy a csókolózás lehűti a nyelvet.
– Elég bénán akarod a tudtomra adni, hogy meg szeretnél csókolni.