Scott McCloud nagyszerű képregénye kalandos felfedezőútra hív: megismerteti az olvasót a képregény sajátos világával, bemutatja, hogyan képes megjeleníteni lapjain a szagokat, a hangokat, az érzelmeket vagy akár az idő múlását. Végigvezet a képregény 3000 éves történelmén, beavat a szimbólumok mágikus világába, megértjük, melyek a legfontosabb különbségek a japán, az amerikai és az európai képregények között, testközelből figyeljük, hogyan viaskodik egymással kép és szó. A 228 oldalas út végeztével rádöbbenünk, hogy a képregény éppoly érvényes és fontos, mint a film, az irodalom vagy bármely más művészet.
„Scott McCloud miközben beavat a képregény titkos nyelvébe, mellékesen megoldja a tér, az idő, a művészet, sőt az egész kozmosz alapvető rejtélyeit!”
(Art Spiegelman, a Maus szerzője)
„Egyedülálló könyv, egyszerre szórakoztató és bölcs, lényegre törő és csapongó. Kötelező olvasmány mindenkinek, akit a képregény egy kicsit is érdekel.”
(Chicago Times)
32. legjobb képregény könyv a molyok értékelése alapján
A képregény felfedezése 36 csillagozás
Nyitott Könyvműhely, Budapest, 2009
224 oldal · ISBN: 9789639725751 · Fordította: Bánföldi Tibor, Kepes János
Nyitott Könyvműhely, Budapest, 2007
224 oldal · ISBN: 9789639725072 · Fordította: Bánföldi Tibor, Kepes János

+lilijan
hatalmas élmény, ahogy mozgatja az elmét térben, időben, ezerféle tengely mentén. a történetmesélés módozatainak elmesélése adja magát a 'történetet'.
++Brumi
Az itteni értékelések alapján nagyon sokat vártam, de végül is nekem nem jött be. Nagyrészt unalmas volt, örültem amikor vége lett. Persze volt benn néhány érdekes gondolat, de nagyon bő lére volt eresztve és a rajzok se tetszettek.
++Népszerű idézetek