Dilbert munkahelyi túlélőkönyve 8 csillagozás

Scott Adams: Dilbert munkahelyi túlélőkönyve

Jelen kötetben a szerző, Scott Adams, arra vállalkozik, hogy a tanulóévek során feleslegesen elsajátított tudásodat épp csak annyival bővítse ki, amennyi feltétlenül szükséges az úgynevezett karrieredhez, az idióta főnökök, szociopaták, kollégák és értelmetlen feladatok tömkelegével szemben. Végigolvasva mind a tíz fejezetet, garantáltan készen állsz majd arra, hogy a való világban is megálld a helyed, és egy kis szerencsével megcsináld a karriered anélkül, hogy bárki is észrevenne. Ha ismersz olyat, aki friss diplomás, ezzel a könyvvel nyugodtan meglepheted. Költsék csak mások a pénzüket a méregdrága mobiltelefonokra meg aktatáskákra! Az se baj, ha a magasabb elvárásoknak a te ajándékod nem felel meg, az ilyesmit úgyis tovább szokták ajándékozni.

Nyitott Könyvműhely, Budapest, 2008
208 oldal · ISBN: 9789639725522 · Fordította: Bánföldi Tibor

lizke

Hajnali vonatúton néhol kicsit fárasztó poénokkal, hangos felkacagásokkal közösen olvasva a legjobb..

Amy_Lee

Egy-két bekezdésen nagyon sokat tudtam nevetni. Jó kikapcsolódás volt, és kicsit kirázott a hangulatlanságomból. :D

Algernon ×+SP

A csapatmunka lényege, hogy kapitalistaként rávedd a kollégáidat: legyenek kommunisták.

Algernon ×+SP

Hazudni etikátlan dolog. Viszont félrevezetéssel hibás következtetésekre sarkallni másokat, az versenyképes.

Algernon ×+SP

Nincs az a rossz ötlet, amit egy betűtípus-választás és színkiosztás segítségével ne lehetne briliáns marketingfogásként ellőni.

Algernon ×+SP

Lehetőség szerint olyanokkal dolgozz, akik még nálad is használhatatlanabbak! Ez jó fényt vethet rád.

Algernon ×+SP

Olyan mindig akad, aki kevesebb pénzért is elvégzi a munkádat. Csak reménykedhetsz abba, hogy a főnököd sosem hallott még Indiáról.

Életveszélyes_és_Tilos

Ha, mondjuk, a bölcsész szó is szerepel a diplomádban, garantáltan találsz munkát egy-kettőre, hiszen mindig akad valahol egy-egy mosatlan kocsi vagy edény.

Algernon ×+SP

Remek ötlet másokat csalással vádolni, mielőtt ők vádolnak meg téged. Így legalább rögtön megkérdőjeleződik a szavahihetőségük, ha magyarázkodnod kéne, amiért nyomtatópapírhegyeket árulsz a vaterán.

Algernon ×+SP

A halálunalmas kollégákat rögtön ki lehet szúrni. Ők azok, akik beszélnek.

Algernon ×+SP

Egy becsült számadat mindaddig, amíg táblázatba nem foglalod, csak egy becsült számadat marad. Onnantól fogva viszont hivatalos felmérésnek számít.

Algernon ×+SP

Úgy döntöttem, átnyargalok inkább a csalfa vakreményiparba.

És ne feledd, mindaddig, amíg hiszékeny fülekre találsz, képes leszel a világon bármit elérni.

Rafał Kosik: Félix, Net, Nika és az elméletileg lehetséges katasztrófa

Rafał Kosik: Félix, Net, Nika és az elméletileg lehetséges katasztrófa

Tedd a kívánságlistádra, hogy megnyerhesd a Pongrác Kiadó által kisorsolt 5 példány egyikét!