A fűszerek azok a csodák, amik ízletesebbé, illatosabbá, színesebbé és sok esetben egészségesebbé teszik ételeinket.
Nem újkeletű dolog használatuk, hiszen már az őskorban is előszeretettel ízesítettek, illatosítottak velük; akkoriban nagyon értékes árucikknek számítottak. Később aztán az Indiában termesztett fekete borsot például különleges és értékes mivolta miatt, fizetőeszközként is használták.
Napjainkban is fontos szerepet játszik a világ összes konyhájában, akárcsak a többi fűszer.
A gasztronómia minden kultúra kiemelkedő eleme, és a legtöbb konyha, karakteres ízvilágát elsősorban az általa használt fűszereknek köszönheti.
Kötetünkkel segítünk eligazodni a fűszerek birodalmában, és tanácsokat, ötleteket adunk azok felhasználására. Megismertetjük Önökkel jellemzőiket, felhasználási lehetőségeiket, előkészítésüket és tárolásukat. Készítünk belőlük pácokat, mártásokat, fűszerkeverékeket, fűszeres eceteket és fűszeres italokat is.
A könyv hasznos… (tovább)
Fűszerek könyve 19 csillagozás
Enciklopédia 11
Kedvencelte 2
Most olvassa 2
Várólistára tette 19
Kívánságlistára tette 27
Kiemelt értékelések
Olvashatunk az aperitifről, a fűszerek hatóanyagairól. Segítséget kapunk a vásárlás, tárolás kapcsán felmerülő kérdésekre is. Az étel-, italfűszereink részletes ismertetésénél megadja az adott növény népies és latin nevét is, továbbá a részletes leírásán túl receptötlet nyújt.
Meglepett, hogy -lévén „régi kiadás”- a lestyánnak csak a gyökerét írja felhasználásra. Ma már a levelét és magját is megesszük. A levelének aromája sokkal intenzív, mint a pertezselyemé. Használjátok! Ajánlom. :)
Fűszerkeverékekről is szól. A kötet vénén a Mit, hol keressünk? és a Tartalomjegyzék segít a gyors keresésben.
Nagyon hasznos könyv, szerintem nem hiányozhat egyik konyhatündér polcáról sem. Nem véletlen a folyamatos kiadás.
Nagyon hasznos kis könyv, és mindig új ízeket fedez fel az ember általa. És ha egyszer az ízharmóniákra rátalál, hát, alig akar kijönni a konyhából.:)
Népszerű idézetek
Az, hogy valami „fűszeres”, az ízesebbet, szebbet, jobbat, kedvesebbet, színesebbet, értékesebbet jelenti, azt, ami a száraztól, színtelentől elüt.
Hasonló könyvek címkék alapján
- Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren 100% ·
Összehasonlítás - Király Ágnes: Egyszerűen fermentálj 98% ·
Összehasonlítás - Lénárd Sándor: A római konyha 95% ·
Összehasonlítás - Polcz Alaine: Főzzünk örömmel! 92% ·
Összehasonlítás - Vrábel Krisztina: 160 grammos szénhidrátdiéta 92% ·
Összehasonlítás - Fördős Zé: Okos receptek A-tól Zé-ig ·
Összehasonlítás - Déri Szilvia: Kovászkaland 91% ·
Összehasonlítás - Lovassné Kiss Ildikó – Lovass Pál: A karcsúság titka ·
Összehasonlítás - Bokor Judit: Finn konyha ·
Összehasonlítás - Lakatos Péter – Váczi Péter: Keto természetesen ·
Összehasonlítás