Emily the Strange – Elveszett emlékek 50 csillagozás
Emily, a különc:
13 éves. Képes toronyházakat átugrani, ha épp úgy tartja kedve. De sokkal valószínűbb, hogy inkább négy fekete macskájával szunyókál; vagy részecskegyorsítót eszkábál össze gézből, lencséből és biztosítótűből; vagy teljes hangerővel dobol/gitározik/szaxofonozik/citerázik; vagy egy fertelmesen drasztikus csatornafreskót fest; vagy rávesz valakit, hogy kimondja: „fertelmesen drasztikus csatornafreskó” 13-szor gyorsabban… és közben gúnyosan hahotázik.
Olvasd el, ha mered!
Eredeti mű: Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – The Lost Days
Eredeti megjelenés éve: 0
Ajánlom a könyvet: :) :)
1. Minden 13 évesnek.
2. Olyan felnőtteknek, akik szeretik a furcsa meséket.
3. Macska szeretőknek.
4. Azoknak, akik szeretik a rejtélyeket, titkokat.
5. Azoknak, akik szeretnék megtudni miért rajonganak olyan sokan Emilyért.
6. Azoknak, akik szeretik az illusztrált naplóregényeket.
7. 13-as számot szeretőknek.
8. Azoknak, akik gyerekként rajongtak a Hello Kittyért és most szeretnének egy jobb sztorit megismerni.
9. Azoknak, akik szeretnék megtekinteni az 57 és 120 oldal közötti minimozit.
10. Fekete szín kedvelőknek.
11. Azoknak, akik szeretnek nevetni.
12. Fekete macska rajongóknak.
13. Azoknak, akik szereti a Fumax kiadó könyveit.
E könyv után mindenki fekete cicát akar majd. :)
Névnapi ajándék volt, és nem is akartam elkezdeni, de gondoltam beleolvasok kicsit, aztán ott ragadtam, végül ki is olvastam. :) Azt hiszem nem is kell ennél többet írnom, ez mindent elárul.
Imádtam a könyvet, a rajzokat benne, Emily beszólásait. Az írók nagyon megvezettek többször is, nagyon jó kis csavarok voltak benne. Ha ezt 13 évesen olvasom most macskáim lennének, és nem kutyáim. ;)
A legjobb arc Emily mellett szerintem Attikol volt, rájutott a gonosz szerepe, de én még soha nem vidultam ennyit egy gonosz karakteren. Szuper volt az egész pasi. Mert na, aki ilyen csajozós dumákat lök, mint ez: „Említettem már, hogy van egy pompás lőfegyver gyűjteményem?” Azt csak imádni lehet nem?
Ha 13 éves lennék, és nem én lennék a legnépszerűbb az osztályban, imádnám ezt a könyvet.
De én 28 vagyok, és leszarom, hogy én vagyok-e a népszerűbb vagy más így viszont jól szórakoztam ezen a naplón, őszintén meglepődtem az illusztrációk és a könyv egységén, és melengeti a szívemet a könyv kreatív használata (pl. oldalszámozás). Olyan jól más ez a könyv, mint a többi tinikönyv, amit mostanában olvastam. Ha a kezemügyébe kerül majd a folytatás, tuti elolvasom.
Nagyon imádtam ezt a könyvet. Emily a legbelevalóbb 13 éves csajszi, akiről eddig valaha olvastam és ez egy fantasztikus rejtélyes könyvecske volt. Nem volt kiszámítható, mindig csak annyit tudtam, amennyit a szerző elárult, sohasem többet. Várom a következőt. (Meg ugyanezt a részt angolul)
Spoiler: Mekkora csavar az, hogy 19 nap után bevág egy újabb amnéziát!
A gyermekded lényem mindig és élvezettel tobzódik az ifjúsági és gyermek irodalomban. Ezt egyszer már bővebben kifejtettem, de alighanem köze lehet ahhoz a tényhez, hogy nem és nem szeretnék végleg felnőni. A hétköznapjaim olyanok, mint bármelyik felnőtté, meg kell küzdenem az élet gáncsaival, kerülgetni a lábakat és venni az akadályokat, de valamit itt mélyen legbelül szeretnék megőrizni. Az a fajta jókedvet, rácsodálkozást dolgokra, amire csak egy gyerek képes, azt a gondtalanságot, ami később a felelősségek súlya miatt egyre törpül…
Fekete – kívül, belül.
A célközönségnek biztosan tetszik, nekem nem lett szívügyem e tagadhatatlanul jól dizájnolt könyv. Jó ötlet a sok logikai csavar, a rejtélyek, bár néhol voltak ellentmondások. Egy helyen el is laposodott a történet, a kíváncsiság vitt tovább, hogy vajon mit hoznak ki az írók (és persze Emily) ebből a sztoriból.
A cicák nálam is bejöttek… azt hiszem, az a bajom ezzel a könyvvel, hogy csak őket tudtam a szívembe zárni…
Ja, és ne higgyetek a fülszövegnek, az nem erről a könyvről szól…
Imádtam. Nagyon tetszettek a szereplők, különösen a macskák, akik ugyan nem voltak nagyon fontos szereplők, nagyon a szívemhez nőttek. Számomra ez a történet egyszerre egyszerű és komplikált. Bár a könyv hátulján található tartalomból nincs sok ebben a könyvben, de valószínűleg a következő kötetekben benne lesznek. Várom a következőt!
YA, de nem annyira, hogy az idősebbek ne tudnák élvezni, sőt. nagyon jó kis történet ez, bár tény, a könyv igazi báját a rajzok adják.
azon gondolkodom, mennyire kiszámítható. mindjárt az elejétől még nem az, de persze, ahogy történnek dolgok, és egyre több az infó, már fogja tudni mindenki, hogy mi a helyzet, ettől függetlenül vannak benne meglepő fordulatok. pici kanyarok ezek csak, de ezek adják a sava-borsát.
bővebben:
Először is elhatároztam, hogy megnézem, tényleg olyan különleges-e a ruhám, mint Sharon hitte. Kiderült, hogy az. Úgy tűnik, korlátlanul belefér bármi. A következőket raktam a zsebekbe, és még csak meg sem látszott:
1. 16 feketekői újság
10. Holló köpenye
11. 2 cipő
12. 1 maroknyi levélszemét
13. 4 fekete macska
Olykor jobb, ha az ember hagy kárba veszni pár csésze kávét, minthogy egymaga felhajtson kilencet.
A 13 legjobb dolog Feketekőn:
1. A Feketekőről kifelé induló buszok.
-Charlene,gyere a táblához, légy szíves, és mesélj az osztálynak magadról.
…
-A nevem Darálósi Bogár. A kansasi Wichitából jöttem. Anyukámmal volt egy éttermünk, ahol emberhúst szolgáltunk fel. Nagyon jól ment. Milliomosok voltunk. Volt egy pónim meg egy jachtom. Most pedig menekülünk az FBI elől…
A tyúk hímje a kakas. Az őz hímje a bak. A hal hímje a tejes. A macska hímje a… citrom. A macska hímje a… sömör. A macska hímje a… pandúr.
Szétvet az ideg!
Elolvastam a helyi újságot (mind a tizenhat oldalát). Ebből számomra világosság vált, hogy egy ilyen kisvárosnak NINCS szüksége napilapra.
(Megjegyzés magamnak: a kávészemek kiválóan használhatók kiskaliberű lőszerként.)