!

Vérvonalak (Vérvonalak 1.) 207 csillagozás

Richelle Mead: Vérvonalak
Könyvtár

Vámpírakadémia spinoffjaként kezelendő új sorozat meglepő fordulatokkal teli első részében sok eltemetett titok kerül a felszínre, és az új szereplők mellett olyan régi ismerősöket is üdvözölhetünk, mint Adrian Ivaskov, a lélekmágus szépfiú, vagy Abe Mazur, a tetteivel a törvényesség határán táncoló kalandor. Ahol pedig ők jelen vannak, ott a baj sem járhat messze.

A történet szerint Sydney, az Alkimista élete teljesen új fordulatot vesz, amikor kegyvesztett státuszából hirtelen a mora vámpírtársadalom egyik legrangosabb és legféltettebb tagja, Jill Mastrano személyes testőrévé nevezik ki. A vámpírok közelsége miatti viszolygása hirtelen eltörpül egy sokkal ijesztőbb probléma mellett: magántanulóként töltött gyermekkora után Sydney belecsöppen a gimnáziumi élet kellős közepébe. Miközben egy zaklatott lelkivilágú – mellékesen vámpír – kamaszról gondoskodik, és az iskolai klikkek között próbál eligazodni, az Alkimista berkeken belüli ármánykodással is meg kell küzdenie.… (tovább)

Eredeti mű: Richelle Mead: Bloodlines

Eredeti megjelenés éve: 2011


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Rose Hathaway · Adrian Ivaskov · Sydney Sage · Eddie Castile · Jillian Mastrano


Hirdetés

Kedvencelte 61

Most olvassa 6

Várólistára tette 121

Kívánságlistára tette 64

Kölcsönkérné 4

Elcserélné vagy eladná

>!
1.800 Ft ★★★★★ Eladó
Mircsi könyve Richelle Mead: Vérvonalak
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
wolfy27 könyve Richelle Mead: Vérvonalak
>!
2.500 Ft ★★★★★ Eladó
xmelinda könyve Richelle Mead: Vérvonalak
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Adri_Marin könyve Richelle Mead: Vérvonalak
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
SzeKinga könyve Richelle Mead: Vérvonalak Megjegyzés
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
hinodranzer könyve Richelle Mead: Vérvonalak
>!
1.000 Ft ★★★★☆ Eladó
brookebanks könyve Richelle Mead: Vérvonalak

Kiemelt értékelések

+
>!
EgyKönyvmoly
Richelle Mead: Vérvonalak

ADRIAN IVASKOV újabb rajongód van! (Basszus, hogy miért nem tudok beköltözni ebbe a könyvbe se??? Az élet igazságtalan! )
Határozottan tetszik az írónő stílusa és humorérzéke!

20 hozzászólás
+
>!
DarknessAngel P
Richelle Mead: Vérvonalak

Nagyon tetszett. Legfőképp Adrian miatt, aki egyszerűen ellenállhatatlan, viszont a cselekmény se volt semmi.
A Vámpírakadémiát már rég olvastam, ezért olyan szereplők, mint Jill, hát alig mondott valamit. Eddie-re még úgy-ahogy emlékeztem….eléggé szerethető karakter. De Jill a sok nyavalygásával már idegesített.
Ami Sydneyt illeti, nagyon bírom a csajt :) Okos, ügyes, elszánt és bátor, nem gondoltam volna, hogy ennyire meg fogom kedvelni.
Tetszett a titkolózás a furcsa tetoválásokkal kapcsolatba, és hát persze a „vámpírvadészok” is hozzáadták a kellő feszültséget, de a legjobban akkor is a vége tetszett.
Az elején még kellett egy kis idő, hogy beinduljanak a dolgok, viszont mikor már Adrian is megfelelő mennyiségben kezdett szerepelni, csak jobbak lettek a dolgok.
Rendesen meglepődtem, hogy ennyire megkedveltem a könyvet :))

13 hozzászólás
+
>!
Vivi_ P
Richelle Mead: Vérvonalak

Ez egy spin-off sorozat, ezért annyira nem is vártam tőle sok mindent. Külön örültem, hogy lesz, úgymond folytatás, de leginkább csak Adrian miatt akartam elolvasni. A Vámpírakadémiába Sage karaktere nem tetszett, emiatt is voltak kétségeim, hiszen ki akar olyan főszereplővel olvasni, akit nem kedvel? Szóval… azért féltem egy kicsit a belekezdésébe. DE! Most a könyv befejezése után, rá kellett jönnöm, hogy I-MÁ-DOM. Így nagy betűvel szótagolva.
Egyszerűen… imádom. :D Annyira fantasztikus a világ, amit Richelle Mead teremtett – ezt már leírtam a vámpírakadémiás értékelésem egyikében –, hogy tyű.

Ne hát akkor. Teljesen új környezet, sok új szereplővel, de még mindig annyira Vámpírakadémia hatása volt, vagyis számomra. Ahogy említettem nem kedveltem Sydneyt, de itt, ebben a könyvben még jobban hozzám nőtt, mint Rose. Sok közös vonásuk van, de persze két különböző ember. Khmm… nem sok vizet kavarok, ha azt mondom Adrian imádni való, egyszerűen olyan jó volt, hogy ilyen sokat szerepelt a könyvben. Mondjuk még mindig elnéztem volna egy kis pluszt részt vele. Hatalmasakat röhögtem a cinizmusán, és a poénjain. Anya csak annyit látott, hogy mosolygok, amit már megszoktak, de most kifejezetten sokat csináltam. A nagy változás számomra Jill volt. Nem tudom, de megutáltatta magát velem. Eddig kedveltem, de a Vérvonalakban nagyon sokat hisztizett, ami már néha idegesített.

A cselekménnyel kapcsolatban megint érezhető volt, hogy a könyvet Mead írta, hiszen megint a végén voltak a fordulatok, és igaz, hogy kitaláltam ki a „vámpírvadász”, azonban így is élveztem. Talán sokkal jobban tetszett ez a rész, mint bármelyik Vámpírakadémia rész. És ez nagy szó, de lehet csak elfogult vagyok Adrian miatt. :D Istenem, amikor eszembe jutott, hogy nincs magyarul folytatása, azt hittem sírva fakadok – na jó, azért nem, de nagyon szomorú lettem. Szerintem érdemes lenne/ lett volna kiadni, hiszen ez így olyan rossz, hogy csak az elsőt fordították le.

+
>!
Renkaa P
Richelle Mead: Vérvonalak

A Vámpírakadémia sorozat nagy kedvencem, így nem volt kérdés, hogy ezt a spin-off sorozatot is olvasni szeretném, főleg úgy, hogy Adrian is szerepel benne.
(Ő még mindig annyira ahh.. *.* Imádom.♥)
Akkor még úgy gondoltam, hogy, hát nem baj, hogy nincs folytatása de legalább ezt az egy részt elolvashatom. De most, hogy vége, nagyon mérges és szomorú vagyok, hogy nincsenek kiadva a további kötetek. Úgy de úgy olvasnám tovább!! :(
A szereplőket nagyjából szerettem, ahogy a történetet is. És nagyon kíváncsi lennék, hogy mi minden lesz még itt!
Azért annak örülök, hogy ha még ilyen kevés időre is, de visszacsöppentem ebbe a világba, ezekhez a karakterekhez.

+
>!
FFG
Richelle Mead: Vérvonalak

Mit mondhatnék? Nem egy Vámpírakadémia, de nem is kell annak lennie. Mead nem felejtette el, hogy kell írni!

+
>!
papirzsepi
Richelle Mead: Vérvonalak

Hú. Hát ez zseniális. Most hasított csak belém a felismerés, hogy a Vámpírkadémia könyvek cselekményei elég dinamikusak voltak, helyenként teljesen váratlan fordulatokkal…pont mint Rose. Ellenben a Vérvonalak cselekménye precíz, összeszedett, kiszámítható, egészen addig amíg felgyülemlik annyi feszültség, hogy óriási intenzitással robbanjon…Mint Sydney.
Nagyon jó ötlet volt ez a spinoff, örültem, hogy az eddigi mellégszereplők színpadra léptek, hogy megismerhessük őket alaposabban.:)
Már izgatottan várom a szaftos szexjelenetet Sydney és Adrian között folytatást!

7 hozzászólás
+
>!
NightStar
Richelle Mead: Vérvonalak

A Vámpírakadémia sorozatban habár megkedveltem Sydney-t, nem lett a kedvenc mellékszereplőm, az pedig, hogy egy olyan sorozatot olvassak, amelyben ő a főszereplő sokáig eszembe sem jutott. A VA-t nagyon szerettem, ami főleg Rose stílusának és (természetesen) Dimitrijnek köszönhető :), így mivel tudtam, hogy ebben maximum mellékszerep erejéig jelennek meg, nem igazán akaródzott belekezdenem.
Mégis most, hogy végeztem vele, örülök, hogy meggyőztem magam. Az természetes, hogy mivel ezt a sorozatot Sydney szemszögéből követjük, teljesen más a stílusa, mint a VA-nak. Ám számomra is meglepő módon hamar ráhangolódtam, és megszerettem Sydney-t, megértettem a problémáit és a viselkedését. Csupán az nem volt tiszta számomra, hogy Jill mitől lett olyan népszerű, mindenki oda volt tőle meg vissza, még Sydney is.
Adrianről egy egész kisregényt lehetne írni, de röviden összefoglalva: már a Vámpírakadémiában is szerettem, szurkoltam neki, a végén pedig sajnáltam. Néha idegesítő, de ő jelenti ebben a sorozatban az üde színfoltot.
Volt pár jó kis csavar, voltak kiszámítható történések is, de ezek nem voltak le a sztori értékéből. Nekem jólesett volna még egy kis romantika, de így is szórakoztató volt.
Bár nincs ingerem az azonnali folytatásra, de ha mégis nekivágok, akkor abban az utolsó mondatnak nagy szerepe lesz. :)

+
>!
kellyolvas P
Richelle Mead: Vérvonalak

Méltó folytatása a VA sorozatnak, aki azt szerette, ezt is szeretni fogja.
Sydney és Rose összehasonlítása felesleges, lehet, hogy Rose jobban verekedett, de Sydney attól még jól kombinál.
Adrian vidámsággal leplezi a depijét, időnként azért előjön, mennyire mélyen megbántott, de látható, hogy ki fog lábalni ebből. A humorát is megcsillantja a drága.
Bővebben a linknél. Team Adrian 4ever.

+
>!
Nightingale
Richelle Mead: Vérvonalak

Egyszerűen gyűlölöm Mead-et.
Hibátlan karakterek, mindenre kiterjedő apró részletek, pontos leírás, magával ragadó fordulatos cselekmény, idő, kiváló karakterek. A karakterek.
Egyszerűen Sydney a király(nő). Sikerült olyan jól megválasztani a spin-off szereplőt, hogy már most jobban élvezem a szemszöget, mint eredetileg Rose-t. És sikerült az összes kedvenc szereplőmet beleszuszakolni ide.
(Nem mellesleg vegyésznek tanulok, szóval egy Alkimista, és az alkimisták története őrült örömmel töltött el. És nem csak azért, mert alig egy hete vizsgáztam kémiatöriből.)
Az utolsó mondatai meg… Ez a nő, kicsinál a függővégeivel. Egyszerűen minden utolsó mondat életre hívja a most azonnal szükségem van a folytatásra-érzést.
Ja mellesleg ő szoktatott le arról, hogy elolvassam az utolsó mondatot. Ez valamiért szokásom volt régebben, mert szépirodalomnál annyira nem számít. De ez.
Biztos vagyok benne, hogy boszorkány. Annyira kiváló amit művel a lapokon, zseniális és észveszejtő. Most küszködhetek a vizsgaidőszakban a kezelhetetlen függőséggel. Egyszerűen kiváló volt ez a könyv.

1 hozzászólás
+
>!
Agatha
Richelle Mead: Vérvonalak

Már a Vámpírakadémia olvasása közben is felmerült bennem, hogy milyen jó kis szál az alkimistáké, amikor pedig vége lett a sorozatnak, gyakorlatilag bármit hajlandó lettem volna olvasni, ami egy kicsit is visszaidézi azt a sorozatot.
Hát nem egy Vámpírakadémia, de a végére lett olyan fordulatos és izgalmas, mint az volt (jaj, csak Dmitri ne hiányozna ennyire!!!) Valószínűleg Sidney jelleme miatt fanyalgok kicsit, mert Rose a maga karakán és okos karakterével magasra tette a mércét, Sidney hozzá képest nagyon elüt a világtól, amiben él, tehetséges vegyész, de az emberi természetet abszolút nem ismerő naív gyerek.


Népszerű idézetek

+
>!
Greylupus

Keith éppen az ajkához emelte a poharat, amikor Adrian ezt mondta: – Mmm. Nullás pozitív, a kedvencem.
Keith kiköpte a bort a szájából, és azonnal köhögni kezdett. Én örültem, hogy semennyi nem fröccsent rám. Jill vihogni kezdett, Clarence pedig csodálkozva meredt a poharára.
– Tényleg az? Azt hittem, hogy cabernet sauvignon.
– Valóban az – felelte Adrian rezzenéstelen arccal. – Tévedtem.

142

5 hozzászólás
+
>!
kellyolvas P

És nem bízom olyan pasasokban, akik több pipereholmit használnak, mint én.

26. oldal

2 hozzászólás
+
>!
Greylupus

A tökéletességhez rengeteget kell próbálkozni. – Kicsit elhallgatott, hogy ezt átgondolja. – Hát, kivéve a szüleimnek. Nekik elsőre sikerült.

265

22 hozzászólás
+
>!
FFG

Te túl csinosnak tűnsz ahhoz, hogy hasznos legyél.

+
>!
Greylupus

– Várnak rátok. Menjetek be. – Adrian Keith füléhez hajolt, és baljós hangon belesuttogta: – Ha…. mertek. – Majd megbökte Keith vállát, és egy „muhahaha”-szerű szörnynevetést hallatott.
Keith majdnem három métert ugrott a levegőben.

42

Kapcsolódó szócikkek: Adrian Ivaskov
2 hozzászólás
+
>!
Zsanó

(…) – Ugye nem akarsz az Amberwoodba járni?
– Mi, és eljátszani veletek a High School Musicalt? Nem kösz.

91. oldal

Kapcsolódó szócikkek: High School Musical
+
>!
Greylupus

– Amikor bementem, azt mondták, hogy a tulajdonos éppen telefonál, és várnom kellene pár percet. Úgyhogy leültem, és rendeltem egy italt.
Ezúttal tényleg a kormányra borultam. – Mit rendeltél?
– Egy Martinit.
– Egy Martinit. – Felemeltem a fejem. – Egy Martinit rendeltél egy állásinterjú előtt.
– Ez egy bár, Sage. Azt hittem, nem lesz ezzel bajuk.

209

+
>!
Fummie P

– Zavartnak tűnsz – jegyezte meg Adrian.
Megráztam a fejem, és felsóhajtottam. – Azt hiszem, csak túl sokat gondolkozom.
Adrian ünnepélyesen bólintott. – Ezért nem csinálom én soha.

176. oldal

+
>!
inka0507

– Ó, tényleg? Le tud rajzolni egy csontvázat motoron, amiből lángok törnek elő? És egy kalózkalapot is akarok a csontvázra. És egy papagájt a vállára. Egy csontvázpapagájt. Vagy talán egy csontváz nindzsapapagájt? Nem, az már túlzás lenne. De az menő lenne, ha a csontváz olyan nindzsás dobócsillagokat dobálna. Amik lángolnak.
(…)
– Ez a legnevetségesebb dolog, amit valaha hallottam – válaszolta a tetoválóművész.
– A hölgyek nem ezt fogják mondani – felelte Adrian.

194

Kapcsolódó szócikkek: Adrian Ivaskov
+
>!
Greylupus

– Az én hobbim az embertársaim elbűvölése – felelte Adrian makacsul. – Én vagyok a buli lelke… még akkor is, ha nem iszom. Én nem magányra születtem.
– Kereshetnél munkát – vetette fel Eddie, miközben letelepedett egy székre a sarokban. Elmosolyodott a saját szellemességén. – Az mind a két problémádat megoldaná… Pénzed is lenne, és emberek között lennél.
Adrian a szemét forgatta. – Vigyázz, Castille. A családban csak egy mókamester lehet.

189


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is