Illúziók 81 vélemény

Egy vonakodó messiás kalandjai
Richard Bach: Illúziók
Molybolt

Mi lenne, ha egy rendkívüli valakire bukkannék, mondjuk egy Sziddhártha vagy egy Jézus jelenne meg most, itt a mi időnkben, és hatalma lenne a világ összes illúziói felett, mert neki megadatott ismerni a mögöttük lapuló valóságot? És mi volna, ha találkozhatnék vele, ha ő is egy kétfedelűvel repülne, és ugyanazon a placcon szállna le, mint én? (Részlet)

Borítók 1

1.250 Ft ★★★★★ Eladó
gri könyve

!ppayter 2009. március 20., 17:48

Richard Bach: Illúziók Egy vonakodó messiás kalandjai

Írnék én idézetet a könyvhöz, de milyen lenne már az egészet bepötyögni? Stílusosan elgondolkodtató, szokatlan világnézetet tükröző meglátásokkal teli könyv, valóságformáló erővel.

2 komment
!Almost_Zed 2011. november 1., 21:11

Richard Bach: Illúziók Egy vonakodó messiás kalandjai

Akárcsak Richard, én sem értettem mindent a „hétköznapi messiás” történetéből, de amit igen, az tetszett. Az elején még nem fűztem hozzá sok reményt, mégis sikerült egyszerre
elolvasnom.

!eszement 2012. január 29., 16:34

Richard Bach: Illúziók Egy vonakodó messiás kalandjai

A mai napig minden vágyam eltüntetni egy felhőt..

!negyvenketto 2009. május 31., 02:07

Richard Bach: Illúziók Egy vonakodó messiás kalandjai

Elég régen nyitottam ki utoljára, ideje volt újra elővenni. Ez egy olyan könyv, hogy miközben az ember jól szórakozik, kedve támad kipróbálni a benne leírtakat, vagy ha azt nem, hát valami mást, amiről eddig úgy hitte, nem képes rá.

„Bizonygasd saját korlátaidat, s bizony, szert teszel rájuk.”

!Száraz_Krisztián 2009. április 23., 17:20

Richard Bach: Illúziók Egy vonakodó messiás kalandjai

„Az egyéni lélek maradandósága nem bizonyítható és nem tagadható. De kétségtelen az örökkévalóság az időben, és ezt a nagy élmények pillanatában az ember átéli.” Ahogyan az Illúziókban is, reprezentálása kimagaslóan jól sikerült.
Minden művészeti alkotás szükségszerű velejárója, hogy érzéki jellegű. Természetesen minden embernek bőségesen vannak élményei, de bármilyen változatos, izgalmas életet is él valaki, az egyes ember élményei mégis viszonylag rendkívül szűkösek, szegényesek, mert térben és időben korlátozottak. Ezeket a korlátokat töri át Bach az alkotásával s teszi egészen képlékennyé.
„Az érzelmi érettséget akkor érjük el, ha az Ember kilép az önzéséből, és képessé válik az önzetlenségre, önfeláldozásra. Az út nem közvetlenül vezet egyikből a másikba, több fokozaton kell áthaladnunk.” Az érzelmi érettség fokozatai átlátható gondolatszövevényekkel lepik meg az olvasót. Érzelmeink története összefonódik egyéni sorsunk történetével.

id. a diplomamunkámból.

„– Úgy értem, tudni akarom, miért van a világ és miért élek itt és hol leszek legközelebb …ilyeneket akarok tudni. Meg azt, hogyan repülhetek repülőgép nélkül, ha akarok.
– Sajnálom.
– Mit sajnálsz?
– Így nem működik a dolog. Ha tanulod, mi ez a világ, hogyan működik, egyre újabb és újabb csodákra bukkansz, pontosabban olyasmikre, amikre azt mondják, hogy csoda. De persze semmi sem csoda. Tanuljad meg a bűvész mesterségét, és nem lesz többé bűvös számodra.”

Id. a műből.

!agocs 2010. január 26., 17:01

Richard Bach: Illúziók Egy vonakodó messiás kalandjai

Imádom! Aranyos és velős!

!Peter 2010. április 21., 17:08

Richard Bach: Illúziók Egy vonakodó messiás kalandjai

Elgondolkodtató alapmű. Számomra nagyon újszerű volt egy olyan filozófiai könyv, amely regény formában íródott és úgy igyekszik tanítani. A világ más nézőpontból.

!Schuler_Zsófia 2009. október 23., 17:47

Richard Bach: Illúziók Egy vonakodó messiás kalandjai

Mióta olvastam, az életről való felfogásom alaptézise lett. A tér formálható. A jövő is.

!Buzánszky_Vírus_Dávid 2010. december 27., 16:49

Richard Bach: Illúziók Egy vonakodó messiás kalandjai

Épp az előbb írtam véleményt egy kedvenc könyvemről, de ezt leglaább annyira szeretem, még ha tlejesne más is a két műfaj. Megmozgatja a lelket, akárcsak a szerző többi könyve, de valamiért mégis ez a kedvencem tőle. Nem is 1x olvastam el….. :$

!Vyanna 2009. augusztus 31., 08:35

Richard Bach: Illúziók Egy vonakodó messiás kalandjai

BAch nagy szerelmem lett….gndolatformáló.

!Exupéry 2010. január 19., 23:07

Bizonygasd saját korlátaidat, s bizony szert teszel rájuk.

!negyvenketto 2009. június 29., 19:13

Volt egyszer, hogy egy kristálytiszta vizű, hatalmas folyó fenekén különös lények éltek.
A folyó csendesen hömpölygött mindannyiuk – fiatalok és öregek, gazdagok és szegények, jók és gonoszak – fölött, a víz folyt, ahogyan folynia kellett, a víz csupán kristálytiszta önmagát ismerte.
A lények mindegyike görcsösen kapaszkodott a folyómeder mélyén heverő ágakba meg kövekbe, mert életük volt a kapaszkodás, az, hogy ellenálljanak a sodró áramlásnak, ezt tanulták születésük pillanatától.
Végül azonban az egyik lény így szólt: „Elegem van már ebből a kapaszkodásból. Bár a saját szememmel nem tudok meggyőződni róla, de bízom benne, hogy a folyó tudja, hová folyik. Hagyom hát, hadd sodorjon magával az áramlás, és vigyen, ahová akar. Ha továbbra is itt kapaszkodom, belehalok az unalomba."
A többi lény kinevette, és azt mondták: „Te bolond! Engedd csak el magad, és az áramlás, amelyet oly nagyra tartasz, majd jól megforgat, odavág, és úgy szétmorzsol a köveken, hogy abba hamarabb belehalsz, mint az unalomba!"
De a lény nem hallgatott rájuk, hanem elszántan elengedte, amibe addig kapaszkodott, mire valóban rögtön forogni, bukdácsolni kezdett, és az áramlás a kövekhez vagdalta.
Ám a lény ennek ellenére sem kapaszkodott meg újra, az áramlás így egy idő múlva felemelte a folyómeder fenekéről, és többé már nem ütődött, zúzódott.
Azok a lények pedig, akik a folyó alján éltek tovább, és nem ismerték a sodródót, így kiáltottak fel: „Lássatok csodát! Ugyanolyan lény, mint mi vagyunk, de ő repül! Íme a Messiás, aki eljött, hogy mindnyájunkat megváltson!"
És a sodródó így szólott: „Dehogy vagyok én Messiás, vagy akkor ti is azok vagytok. A folyónak telik kedve benne, hogy felemeljen bennünket, hogy szabaddá tegyen, ha van merszünk hozzá, hogy elengedjük, amibe kapaszkodtunk. Valódi tennivalónk az utazás, a nagy kaland."
De ők csak egyre azt kiáltozták: „Megváltó", és továbbra is görcsösen kapaszkodtak a kövekbe, és a következő pillanatban a sodródó eltűnt a szemük elől, ők pedig ott maradtak, és legendákat találtak ki maguknak holmi Megváltóról.

!Exupéry 2010. január 19., 23:08

Íme próbája annak, hogy földi küldetésed véget ért-e már: Ha élsz: még nem.

!Exupéry 2010. január 19., 23:09

Amit a hernyó a világ végének tekint, azt a mester pillangónak nevezi.

![névtelen] 2010. április 24., 14:18

Meghalni olyan, mint kánikulai napon mély tóba merülni.

![névtelen] 2010. április 24., 14:18

A kötelék, mely igaz családod összefűzi, nem a vér, hanem az egymás élete iránti tisztelet s a benne lelt öröm.

![névtelen] 2010. április 24., 14:19

Mindannyiunknak. Szabadságában áll. Azt tenni. Amit akarunk.

![névtelen] 2010. április 24., 14:18

Ne fordulj el a lehetséges jövőktől, mielőtt meg nem bizonyosodtál, hogy nincs mit tanulnod belőlük.

![névtelen] 2010. április 24., 14:19

Megmérheted tudatlanságodat azon, hogy mennyire hiszel igazságtalanságban és sorscsapásban. Amit a hernyó a világ végének tekint, azt a mester pillangónak nevezi.

![névtelen] 2010. április 24., 14:19

Az igazságnak, melyet kimondasz, múltja s jövője sincs. Létezik, s nincs is több dolga ennél.