A kínai császár vadul szitkozódott, mert koronázási bíborpalástja hónaljban kissé bevágott.
– Kemnitzer, maga dög – mondá az uralkodó –, ez nem az első eset! Nincs szíve hozzá több anyagot beleadni ezekbe a rongyokba.
– Tévedés, Gál úr! – tiltakozott a szabó. – Ha egyszer ingujjban tetszett próbálni a palástot, akkor nem csoda, hogy most vág, amikor a ruha fölé veszi. Tessék a kabátot levetni, és úgy csinálni a koronázást.
– Maga tanít engem koronázni? – ordította magánkívül őfelsége. – Azzal törődjön inkább, hogy ilyen kacatból nem lehet kétmilliméternyit kiengedni!
– Nem áll! – hördült fel szabóiparosi önérzetébe gázoltan Kemnitzer. – Ha egyszer ingujjra tetszett próbálni, akkor zakóra bevág a karlyuk! Csodát én nem tudok csinálni, kérem!
– De tud! Maga valami varázslattal megcsinálja azt a csodát, hogy még mindig nem rúgták ki innen, és magától kölcsönzik ezeket az ócskaságokat! Ez nagyobb csoda, mint a napéjegyenlőség! De ha a hattyúszárnyak is bevágnak hónaljban, maga szélhámos, akkor eljátszhatja az operaparódiát helyettem!

Borítók (2)

Fülszövegek (1)

Sorozatpolc

További kötetek: Joe Alex: Ahol nincs tízparancsolat, David Alexander: Rémület a Broadwayn, Evelyn Anthony: Idegen a kapu előtt, Evelyn Anthony: A Poellenberg-örökség, Marian Babson: Csapda a ködben, Robert Barnard: Halál Északon, René Belbenoit: Száraz guillotine, Peter Benchley: A fehér cápa, Anthony Berkeley: A mérgezett csokoládé rejtélye, Jenny Berthelius: A félelem útvesztője, Lawrence Block: Betörő a szekrényben, Olga Bockova: A sors ezüstruhában jár, Bogdán István: Filamér – Őfelsége magánnyomozója, Boileau – Narcejac: Kamaszok, Boileau – Narcejac: Az ördöngösök, Boileau – Narcejac: Nőstényfarkasok, Paul Michael Bush: A panda, Dorothea Renata Budniok: Ám a kövek nem hallgatnak…, John Dickson Carr: A gyilkos óra, John Dickson Carr: A London Bridge rejtélye, Arthur Hailey – John Castle: Rémület a levegőben, Mihail Csernyonok: Éjszakai látogatók, Mihail Csernyonok: Gyilkosság családi számlára, Raymond Chandler: Asszony a tóban, Raymond Chandler: Elkéstél, Terry!, Raymond Chandler: Hosszú álom, Raymond Chandler: Kedvesem, isten veled!, Raymond Chandler: A kicsi nővér, Raymond Chandler: A magas ablak, Christian Charriére: Helyettem, kis virág…, James Hadley Chase: Az aranyhal nem bújhat el, James Hadley Chase: Biztosabb, ha meghal, James Hadley Chase: A bűnös mindig fél, James Hadley Chase: Miss Blandish nem kap orchideát, Peter Cheyney: A hamis kötvények, Agatha Christie: Az Ackroyd-gyilkosság, Agatha Christie: Éjféltájt, Agatha Christie: Gloriett a hullának, Agatha Christie: Gyilkosság a paplakban, Agatha Christie: Gyilkosság meghirdetve, Agatha Christie: Holttest a könyvtárszobában, Agatha Christie: A kristálytükör meghasadt, Agatha Christie: Mrs. McGinty halott, Agatha Christie: N vagy M, Agatha Christie: Poirot karácsonya, Agatha Christie: A titokzatos Kék Vonat, Douglas Clark: Gyilkosság a lányiskolában, Tod Claymore: Viperák fészke, Jean-Francois Coatmeur: Bűntény-variációk hajókürtre, Ursula Curtiss: Hang a sötétből, Ursula Curtiss: A meghajszolt tanú, Robert Destanque: Az országúti Rém, Ch. Diable: A rágógumis kishölgy, Dold-Mihajlik: Fekete lovagok között, Dold-Mihajlik: Ordasok között, Mignon G. Ebenhart: Suhanó árnyék, J. Edigey: Milliók a bőröndben, Olle Ekberg: A hét főbűn, Stanley Ellin: Kártyavár, Stanley Ellin: A Nicholas utcai ház kulcsa, Janet Evanovich: Egy – mérgezett a meggy, Charles Exbrayat: Fizetni kell, Isabelle!, Falus György – József Gábor: A néma dosszié, Eduard Fiker: Éjszaka Arnwaysban, Ken Follett: A Modigliani-botrány, Ken Follett: A Tű a szénakazalban, Cecil Scott Forester: Gyilkosság részletfizetésre, Frederick Forsyth: A Sakál napja, Clare Francis: Éjszakai égbolt, Dick Francis: Csonttörés, Fülöp János: Gordiusz mester nyomoz, Erle Stanley Gardner: Az álmos moszkitó esete, Erle Stanley Gardner: A baglyok nem pislognak, Erle Stanley Gardner: A félszemű tanú esete, Erle Stanley Gardner: A ketyegő gyertya esete, Erle Stanley Gardner: A menekülő főnővér esete, Erle Stanley Gardner: A molyrágta nerc esete, Erle Stanley Gardner: A rámenős milliomoslány esete, Erle Stanley Gardner: A sánta kanári esete, John Godey: Hajsza a föld alatt, Paula Gosling: Búbánat-blues, Paula Gosling: A Vörös Maja, Robert van Gulik: A kínai haranggyilkosság esete, Andrej Guljaski: Éjféli kaland, Gyertyán Ervin: A kibernerosz tündöklése és bukása, Gyürk Sarolta: Heten, mint a gonoszok, Arthur Hailey: A repülőtér, Dashiell Hammett: Véres aratás, Dashiell Hammett: Az üvegkulcs, Cyril Hare: Az eltűnt klarinétos, Charlaine Harris: Fájó szívvel, C.C. Kicker: Johanna és a médium, Geno Hartlaub: Helyszíni szemle, Jan de Hartog: A gyilkos és a lány, Jan de Hartog: Stella, Wolfgang Held: Fekete gyertya, Paul Henricks: Hét nap haladék, Patricia Highsmith: Két idegen a vonaton, Patricia Highsmith: Ripley és a maffiózók, Horváth Judit: Pince, Bojcsuk József – Imre Gábor: A Vörös Túr, Hammond Innes: A Maddon-szikla, Maximilian Jacta: Híres francia bűnperek, Maximilian Jacta: Híres német bűnperek, Maximilian Jacta: Híres angol-amerikai bűnperek, Sébastien Japrisot: Csapda Hamupipőkének, Sébastien Japrisot: Gyilkosok kupéja, Sébastien Japrisot: A hölgy az autóban, szemüveggel és puskával, Albert Harald: Esős október, Adam Kennedy: A dominó bosszúja, Adam Kennedy: A dominó-elv, Stephen King: A holtsáv, Hans Helmut Kirst: Igazságra ítélve, Kristóf Attila: A csónakázó gyilkos, Kristóf Attila: A feledékeny gyilkos, Kristóf Attila: Valakit mellém temettek, Erich Kuby: Rosemarie, Ed Lacy: A szálak Bingstonba vezetnek, Bernard-Paul Lallier: Vérbosszú, Frank Leonard: A 100-as box, Nyikolaj Leonov: Kelepce, Rudolf Lorenzen: Halál a filmkockán, Leslie L. Lawrence: A gyűlölet fája, Leslie L. Lawrence: A karvaly árnyékában, Leslie L. Lawrence: Sindzse szeme, Lux Péter: Az utolsó vacsora, Peter Maas: Serpico, Ed McBain: Lidércnyomás, Ed McBain: Fehér por, Ed McBain: A szélhámos, Ed McBain: A heccelődő, Ed McBain: Holtomiglan-holtodiglan, Ed McBain: Karácsonyi ajándékok, Ed McBain: Ki öli meg a Ladyt?, Ed McBain: Tíz plusz egy, Ross Macdonald: A Wycherly-nő, Mág Bertalan: Nyomon a Mág-csoport – Megtörtént bűncselekmények, Magyar K. László: Halott van az ágyamban, Hermit Shark: Óvakodj a holtaktól, Léo Malet: Képrablás a Louvre-ban, J. J. Marric: Egy éjszaka a Scotland Yardon, Ngaio Marsh: Aki másnak vermet ás, Georgij Martinov: Támadás a Föld ellen, William P. McGivern: A nagy leszámolás, Molnár Gábor: Gyémántmosók, Alekszandr Naszibov: Labirintus-akció, Alekszandr Naszibov: Rejtekhely az Elbán, Nemere István: A rémület irányítószáma, Nemere István: A sötétség határán, Nemere István: A Triton-gyilkosságok, George P. Pelecanos: Cipőpuli, Hugh Pentecost: Halálos tréfa, Ellery Queen: Gyilkosság a Spanyol-fokon, Ellery Queen: Ház a félúton, Patrick Quentin: Halálos hajsza, Patrick Quentin: Rejtély a színházban, Bogumil Rajnov: Három találkozás a felügyelővel, Bogumil Rajnov: Meghalni csak a végső esetben, Bogumil Rajnov: Nincs jobb a rossz időnél, Philip Reid: Harris Csodaországban, Karlheinz Reineck: Ki ölte meg Isolde Cavaltinit?, Rejtő Jenő (P. Howard): Egy bolond száz bajt csinál, Rejtő Jenő (P. Howard): A boszorkánymester, Rejtő Jenő (P. Howard): Bradley Tamás visszaüt, Rejtő Jenő: A láthatatlan légió, Rejtő Jenő (P. Howard): A tizennégy karátos autó, Rejtő Jenő (P. Howard): Az elátkozott part, Rejtő Jenő (P. Howard): Csontbrigád, Rejtő Jenő (P. Howard): Az ellopott futár, Rejtő Jenő (P. Howard): Az előretolt helyőrség, Rejtő Jenő (P. Howard): Piszkos Fred, a kapitány, Rejtő Jenő (P. Howard): Vesztegzár a Grand Hotelben, Rejtő Jenő (P. Howard): Az elsikkasztott pénztáros, Rejtő Jenő (P. Howard): Az elveszett cirkáló, Rejtő Jenő (P. Howard): A fehér folt, Rejtő Jenő (P. Howard): A három testőr Afrikában, Rejtő Jenő (P. Howard): A megkerült cirkáló, Rejtő Jenő (P. Howard): Menni vagy meghalni, Rejtő Jenő (P. Howard): A Néma Revolverek Városa, Rejtő Jenő (P. Howard): Piszkos Fred közbelép Fülig Jimmy őszinte sajnálatára, Rejtő Jenő (P. Howard): A Sárga Garnizon, Rejtő Jenő (P. Howard): A szőke ciklon, Ruth Rendell: Démon képében, Ruth Rendell: Gyilkosság a kriptában, Ruth Rendell: Keresztrejtvény, Révész Gy. István: Az izgága bébi, E. J. Charon: Kaszinókert dosszié, E. J. Charon: A MOMAKI-dosszié, E. J. Charon: A romantikus dosszié, Elliott Roosevelt: Mrs. Roosevelt gyilkost keres, Dominique Roulet: Az alibi halott, Rubin Szilárd: Mulatság a farkasveremben, Rosztiszlav Szambuk: Ördögök a Vidám Pokol-ból, Lawrence Sanders: A hatodik parancsolat, Lawrence Sanders: A második halálos bűn, Lawrence Sanders: A tizedik parancsolat, Gerhard Scherfling: Egy szőke hajszál, Helfried Schreiter: Dobja be a törülközőt, államügyész úr!, Wolfgang Schreyer: Preludio 11, Julian Szemjonov: A Stirlitz-dosszié, Julian Szemjonov: A tavasz tizenhét pillanata, Pavel Sesztakov: Át a labirintuson, Pavel Sesztakov: Holttest a műteremben, Georges Simenon: Ködös kikötő, Georges Simenon: Maigret albérletben, Georges Simenon: Maigret és a becsületes emberek, Georges Simenon: Maigret és a lusta betörő, Georges Simenon: Maigret és a szombati kliens, Georges Simenon: Maigret revolvere, Georges Simenon: Maigret védekezik, Georges Simenon: Maigret Vichyben, Georges Simenon: A Majestic pincéi, Georges Simenon: Maigret türelmes, Georges Simenon: A Víg Malom táncosnője, Maj Sjöwall – Per Wahlöö: Gyilkos a háztetőn, Henry Slesar: A szürke flanellköpeny, Rosztiszlav Szambuk: Ékszerész a Kapucinus utcában, Szikszai Károly – Tardi Gábor: Zsarumeló, Szita György: Magánnyomozás, Szita György: Segédmunkában, Dimitrij Taraszenkov: Bokszer tölgyfalevéllel, Ross Thomas: Hoci-nesze, Werner Toelcke: Gyilkolni könnyű, Werner Toelcke: A műtét, Werner Toelcke: A nagy lehetőség, Alekszej Tolsztoj: Garin mérnök hiperboloidja, T. O. Teas: Gyilkosság vízum nélkül, T. O. Teas: Öld meg puszta kézzel, Judah Waten: Bűnrészesség gyilkosságban, Collin Wilcox: Az újságíró halála, Antonín Winter: A tizenhármas tipp, Tom Wittgen: Őszi kikerics, Tom Wittgen: A szolid lányka, Andrzej Zbych: Kockázat, Andrzej Zbych: Kloss kapitány, Jeanne-Marie Joel: Ne nyeld le szó nélkül!, Carl Zuckmayer: Farsangéji Gyónás, Herbert Ziergiebel: A sebhelyes arcú

Címkék

Most olvassa

Várólistán

Kívánságlistán

Top értékelések

HAri P 1 hónapja 6 komment 1× kedvenc
→ 2010. február 11., 10:45

Egy prezentetíve ellencsapásként kabarészerzővé és szeretővé kinevezett banktisztviselő a kabarévilág kabaréba illő világából egy pillanat alatt mezei sikkasztóvá minősül vissza.
Közben pedig megjárja a mámorító diadallal hitegető teátrálismennyt és a valóságtól pofáraesős nézőítéletpoklot. De legalább megtudja, hogy a színésznőcskék szerelme olyan, mint a taxióra. Percről – percre ugrik egyett és ahogy közeledik a célhoz egyre drágább. Továbbá egy színházat utolsósorban igazgat az igazgató, valahol a büfés néni és a kellékes után.

Nem a legnépszerűbb darabja a Rejtői életműnek, bár meg van benne a humorának a hanyag eleganciája.

Hannibal_Lector 3 hónapja
korábbi olvasás

Az összes munkáját olvastam, viszont a színdarabjai szerintem élvezhetetlenek voltak.

Külső linkek