A vagány nők titkai 16 csillagozás

Rebecca Wells: A vagány nők titkai

A világsikerű Vagány nők klubja óta kedves ismerősökként üdvözölhetjük a forró amerikai Dél lakóit, akiket a családi titkok szövevénye egyszerre oltalmaz, rabságban tart és meghökkentően erőteljes lelki közösséggé kovácsol. A titokzatos Vivi, a szókimondó, olvasásmániás Sidda, Kicsi Shep és a polgárpukkasztó nagymama, a bolti lopást tökélyre fejlesztő Lulu, és persze Vivi barátnői köre, a Vagány nők klubja ismét akcióba lép, és nem is akármilyenbe…
Rebecca Wells könyvében a könnyfakasztóan nevettető részek között fel-felsejlik a fájdalom, ugyanakkor a megbocsátás és a békülés is, megalkuvást nem ismerően őszinte, lírai ábrázolása a gyermekkornak, a szeretet hatalmának, egy egyszerre átkozott és áldott családnak.

Friss humorával, szívszorító történetével Rebecca Wells, a világsikerű Vagány nők könyvek írónője végtelenül szórakoztató, egyszersmind mélyen megindító regényt írt.

Eredeti megjelenés éve: 2005

Ulpius-ház, Budapest, 2007
320 oldal · ISBN: 9789639752320 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin

600 Ft Eladó Elcserélhető
Annamarie könyve
990 Ft ★★★★★ Eladó
Kazimir könyve

kucrek

Nem is tudom, hogy az zavar-e jobban, hogy ezt a könyvet kellett volna előbb olvasnom, vagy az hogy a megszokott szövegek, frázisok, máshogyan lettek fordítva…
Ettől függetlenül azonban nagyon tetszett, hogy bepillantást nyerhettem Sidda családtagjainak az életébe. Itt mindenkit meg lehetett ismerni kisebb történetek alapján. Míg a Vagány nők klubja csak a Sidda-Vivi vonalat mutatja be, de azt nagyobb részletességgel, mint itt.
Nem is kellene külön választani a két könyvet, mert számomra együtt alkotnak egy egészet és jó lenne még a Walker-családról többet olvasni :)

Salsita

Nem rossz, bár a Vagány nők klubja sokkal jobban tetszett. A két könyv tartalma összekapcsolódik, de míg a Klub sztorija kerek egész, a Titkok sokkal szétszórtabb, mintha szilánkokból állna össze. Emiatt nehezebb belemerülni a könyv világába, kevésbé sodor magával, mint a másik.

e_kovacs

Annyira nem jó könyv..bár könnyed esti olvasmánynak megfelel..

Majna

Minden, ami a Vagány nőkből kimaradt… A film végül is e két könyv alapján készült. A titkok helytáll magában is, de korántsem olyan informatív a klub olvasása nélkül. Néhány vakfoltot megvilágít, megválaszolatlan kérdéseket felel meg, amik a Vagány nők klubjából maradtak bennünk. Nem rossz, de a kettőt egymás után olvasva kis csömör gyönyört okoz :p

Eszter_0730

Nekem nagyon tetszik. Most fogom olvasni a Vagány nők klubját, mert azt csak most tudtam beszerezni. Szerintem ez a könyv jó felvezetése a másiknak. :)) Úgy elolvastam, hogy észre sem vettem közben az időt. :))

kucrek

Bár nem szeretem az ilyen ugató lábtörlőket, szerintem minden állattal tisztelettel kell bánni, és nem úgy, mint egy gyagyással, amivé Buggy tette azt a púderpamacsot.

kucrek

A térdeplő Jézus Szent Szíve alatt áll, ami úgy vérzik, mint egy leszúrt disznó. Még maradt rajta pár folt akkoriból, amikor az élethűség kedvéért ketchupot kentem rá.

kucrek

Mindkét fivérem micsodáját láttam már, és szerintem olyan, mint a pulykanyak. Az az érzésem, ha nem vigyáznak, és rácsapják az ajtót, könnyen leeshet. Ezért is örülök, hogy lány vagyok, és minden szép rendben el van bennem dugva, ahol nem férnek hozzájuk olyan könnyen.

kucrek

És a mama már ropja is, bugizik és csörög, a combját csapkodja és a csípőjét rázza, de úgy, ahogy még sose láttam.

kucrek

Soha ne ismerd be, hogy tudsz főzni, különben később, az életben ellened fordíthatják.

kucrek

Akinek zsíros a haja, az akár rögtön le is fekhet, meghalhat, hogy mihamarabb túlessen mindenen.

Rafał Kosik: Félix, Net, Nika és az elméletileg lehetséges katasztrófa

Rafał Kosik: Félix, Net, Nika és az elméletileg lehetséges katasztrófa

Tedd a kívánságlistádra, hogy megnyerhesd a Pongrác Kiadó által kisorsolt 5 példány egyikét!